Inlägg

Inlägg som Linsane har skrivit i forumet
Av Linsane

Blev den såld på annat håll?

Av Linsane

7500kr, hämtar.

Av Linsane

Okej!

Av Linsane

Bjuder 4200. Kan hämta.

Av Linsane

Tack för svar! Jag internetdelar dock via Wi-fi (glömde skriva det) men tror du ändå det kan vara problemet?

Av Linsane

Wifi från router funkar ej, internetdelning gör det. Fel på router eller dator?

Hej!
Fick tillbaka min dator (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=3333044) igår efter att den varit på reparation i en månad och fått ett nytt moderkort. Problemet nu är att det knappt går att använda internet på datorn. Signalen till 5ghz är väldigt dålig, om det beror på routern eller datorn vet jag inte, och det går inte att ansluta till det om man är mer än 2-3 meter bort. Och 2,4ghz är i princip oanvändbart. Signalen är bra, men på bredbandskollen får jag en hastighet på ~1Mbit/s ned och 12-13 upp. Jag har en uppkoppling på 100/10 Mbit/ och 2,4ghz-nätet fungerar utan problem på min kompis dator.

Dock så fungerar internetdelning (via Wi-fi) från min telefon utan problem och då får jag en bra internethastighet.
Jag förstår inte alls vad problemet är, och upplevde det inte alls innan jag lämnade in datorn på reparation. Någon som har en idé vad som kan vara felet?

Tack på förhand!

Av Linsane

Reset PC, inget verkar hända

Jag håller på att återställa hårddiskarna på min dator och installera om Windows från USB. Hade stoppat in USBn och följde instruktionerna här: http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/restore-refresh-...

Efter att datorn startade om verkade det som den började jobba på att formatera om hårddisken, och i en kort tid stod det Formaterar Hårddisk (1%). Det försvann dock snabbt och nu jobbar den på utan en procentmätare. Har något gått fel? Kan man avbryta en återställning?

Av Linsane

Problemet har löst sig! Det var helt enkelt så att 24-pinskontakten hade lossnat lite när jag drog om kablarna och satte på chassisdorna.

Av Linsane
Av Linsane

Första datorbygget, fläkten till processorkylaren har slutat funka

Hej!

Har precis byggt min första dator, och efter en del krångel så fick jag allt att funka igår och kunde installera Windows och använda den så smått. Men efter att jag satte på sidorna på chassit så funkade inte fläkten till processorkylaren nästa gång jag startade datorn. Allt annat verkar fungera, men skärmen visar 'No signal', vad tror ni kan vara felet? Jag har tagit av och satt på både processorn och processorkylaren flera gånger utan resultat. Skulle vara oerhört tacksam för hjälp!

Av Linsane
Skrivet av MakeCoke:

Okej, tycker du ska satsa på en i3:a eller en billig i5. De har lite bättre fläkt än AMDs också. Anledningen är att de flesta spel endast utnyttjar ca 2 kärnor och intel har färre men starkare kärnor

Skickades från m.sweclockers.com

Okej, jag har kollat på http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1955864 som moderkort samt http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2106873 som processor som en Intel-variant. Fungerar det här med mina andra delar och tror ni att det är bättre än AMD-varianten?

Av Linsane
Skrivet av versions:

du kan byta hårddisk till en wd green för att få ner ljudnivå (gör absolut inte det om du inte köper en ssd, 5400rpm för windows är inte bra alls). du kan också byta 270x till msi twinfrozr som är väldigt tyst. tyvärr finns det inte i lager hos inet men komplett har det. egentligen ska man ha ett ljuddämpat chassi också men det är svårt att ha höga krav med en budget som din. jag vet att cooler master har en billig serie inriktad på tystnad som heter silencio. jag vet absolut ingenting om dessa när det gäller kvalitet eller ljudnivå men det kanske du kan kika lite närmare på. sist men absolut inte minst och förmodligen den största och högljuddaste boven i din dator är din processorkylare. amds stockkylare är fruktansvärt högljudd. detta kan du lösa genom att köpa något som detta.

Okej, hur är skillnaden i ljudnivå samt prestanda mellan 5400 rpm och 7200 rpm? Men du rekommendar alltså SSD + 5400 rpm ?
Angående en extra processorkylare, går det att fixa i efterhand? Ex, att jag testar först med den som följer med processorn, men om jag känner att det inte funkar är det enkelt att byta processorkylare eller är det något som bör göras under själva bygget?

Skrivet av MakeCoke:

Vilka spel har du tänkt spela? För pga AMDs värdlösa enkeltrådspreatanda kommer det lagga i enkeltrådade spel som Wow, Arma, Dayz mfl. Tyvärr har intel inget jätteprisvärt alternativ i denna prisklass men tror ändå en i3:a skulle vara bättre för dig.
Skickades från m.sweclockers.com

Tänker främst strategispel, exempelvis Rome II, men även lite enklare spel som t.ex. LoL då och då.

Av Linsane

Datorn kommer främst användas till surfande samt skolarbete, men vill kunna spela på den (har dock inga höga krav vad gäller grafik) ibland.

Okej, men behöver jag verkligen en 120gb SSD? Vad bör lagras på den förutom OS?

Av Linsane

Frågor ang. dator (~5.5k)

Hej! Jag har satt ihop följande paket och har några frågor!

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6651611/2014-04-07

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6651611-00.png

Har alla kringutrustning och OS kan jag få via skolan.

Passar alla delar med varandra? Hur tror ni det funkar med ett så litet chassi?
Jag har sneglat lite åt SSD-hållet, men har lite funderingar angående det då jag hört att en SSD slits betydligt snabbare än en vanlig hårddisk, och om det är ens enda hårddisk så får den göra massor av ''onödiga'' skrivningar. Kan ni förklara hur det funkar för en som inte är jätteinsatt? Om det ändå är värt med en SSD så kan jag tänja på budgeten lite för att kunna ha med det!
Jag är inte ute efter ett prestandamonster, utan vill ha en tyst dator som flyter på bra. Spelar inte jättemycket, borde jag kanske spara in lite på grafikkortet och satsa mer på andra delar?

Tack på förhand!

Av Linsane

Riktigt sugen på att börja spela, men så är ens dator trasig. Oh the irony.
Vill börja spela på min rogue igen, han har stått och trampat sen augusti! Guardian på bloodiron är det såklart.

Av Linsane

Frågor angående dator (~7k)

Nu kommer det en till sån här tråd, men det känns konstigt att ställa frågorna i någon annans tråd så lika bra att göra en egen.
Jag vill börja med att säga att jag inte kan så fruktansvärt mycket om datorer, så jag har en del frågor angående det här datorpaketet jag satt ihop.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/1534248/dator

Passar alla delar med varandra?
Behövs det något mer? Exempelvis ljudkort, extra fläktar osv.
Finns det mer prisvärda alternativ? Försöker hålla mig till en låg budget, men ändå utan att spara in på prestandan för mycket.

Tacksam för svar!