Inlägg

Inlägg som Klimpen717 har skrivit i forumet
Av Klimpen717
Skrivet av LeafBox:

Då kanske dom spenderar lite mer tid med att faktiskt få dom att funka ordentligt, jag är rädd varenda gång jag ska uppdatera

Varför uppdaterar du då?

Skrivet av backfeed:

Så bra. Det är bara korkat att släppa nya versioner med jämna tidsintervall, istället för när det egentligen behövs.

Jag håller med. Det är lite som att köpa nya skor vid en viss tidsintervall istället för när dom är utslitna.

Av Klimpen717
Skrivet av l4nky:

Finns det någon anledning att blanda imperial och metric?

Nej eg. inte men eftersom även vi med vårt metriska system använder exempelvis 2.5" och 3.5" som "namn" på våra diskar så fortsätter det så.
Egentligen borde det stå 63.5 mm (7 mm) ELLER 2.5" (0.28") men det lär vi aldrig få se.

Alla "normala" 2.5" diskar till notebooks är oftast 9 mm tjocka så jag gissar att det är därför man skriver ut just (7 mm). Annars är det ju rätt ointressant hur TJOCK disken är.

Av Klimpen717
Skrivet av l4nky:

"2.5tum (7mm)" Det där går ju inte ihop :<

2.5" anger bredden på disken och 7 mm anger höjden.

Av Klimpen717
Skrivet av Kevin1992:

Idag har jag gjort en hel del med projektet, har börjat borra alla hål för ventilation, och det tar fruktansvärt lång tid xD

http://www.bilddump.se/bilder/20120526231408-81.233.34.74.JPG

Tog lite över tre timmar att bara göra hål för en fläkt xD
Nu är det bara på nästa!
Kommer fortsätta i morgon om vädret tillåter! Gonatt på er!

Jag tycker det är synd att alla bara ropar "hej vad kul och vad snyggt allt är"
Då utvecklas vi ju inte som moddare eftersom alla tycker att allt är snyggt.
Någon föreslog ett galler istället för att borra hål och jag håller med.
På bilden ovan ser man hålen och är jag den enda som tycker det, ja vad skall vi säga, inte ser så bra ut?
Kalla mig nu inte en skitstövel (jo eller gör det om ni tycker det förresten) men jag vill i alla fall vara ärlig och komma med en konstruktiv åsikt.
Jag tycker det ser illa ut, hålen är inte i linje med varandra, det är skador runt hålen, alla är inte lika.
Mer praktiskt så är så där lite hål på en sån stor yta väldigt flödes-restriktivt. Det kommer att hindra luften mer än man tror.
Mitt konstruktiva förslag är att såga ut ett runt hål och sätta ett galler där. Eller såga upp en helt kvadratiskt hål så att hela radiatorn syns och sätta ett radiatorgaller på insidan efter att man målat på metallkanterna med svart tusch eller färg.

Av Klimpen717

Men snälla snälla nån! Ser ni inte skogen för alla träd eller vad är det fråga om?

Så här enkelt är det: Om det är en TOM disk och den ENDA disken och det inte går att installera Windows SÅ ÄR NÅGOT TRASIGT!!!!!

Ännu enklare: NÅGOT ÄR TRASIGT I DIN DATOR.

Du försöker hela tiden gå runt problemet. Det kvittar OM du lyckas installera Windows på din dator för den kommer bara strula. Den är ju trasig.
Vi börjar i rätt ända. Du kanju nästan låtsas som om du precis byggt din dator eller hur?
Det finns juinget på disken och du har bara en disk i, din SSD. Då är ju datorn "orörd" i den bemärkelse att den inte har något operativsystem eller några lagrade filer.
Då är ju datorn i det skick den var INNAN du startade den för första gången (någonsin).
Det skall alltså gå att installera Windows på den. Eftersom det inte går så är hårdvaran trasig och vanlig felsökning behövs.
Ta reda på vilken del i datorn som är trasig. DETTA å andra sidan är en helt ny forumtråd från din sida.
Jag lider med dig för detta problem var inte riktigt vad du trodde det var, men ta ett steg tillbaka och överblicka situationen så skall du se att du (med vår hjälp) kan lösa detta.

Av Klimpen717

Jaha, Vad gör jag nu då? Köper en ny disk?

http://klimpen.jobbig.se/ssd.png

Av Klimpen717
Skrivet av Gunsnroses:

Så patetiskt, seriöst. Jag kommer också spela det och lägga många timmar på det men flickvän, träning, jobb och mina kompisar går alltid före. Spela spel ska vara kul och hälsosamt, inte såhär. Det tragiska är att folk faktiskt tycker att dom är roliga och häftiga när dom säger/skriver hur många flak socker och hur mycket snabbmat man har köpt... Helt plötsligt skäms man över att hänga på samma forum som många här inne.

Hmmm, nu skall vi se här. Jag är 38 och "gubbe". Jag har kombi, fru och två barn, bor i villa "en bit utanför stan" och knegere är man också men kan du inte låta dom som gillar detta få ha det ifred?
Jag vet inte ens vad Diablo 3 är (förutom att det är ett spel) men jag fastnade i alla fall för den här tråden.
Jag fattar PRECIS vad det handlar om, man gillar gemenskapen och att "skryta lite". Vem är vaken mest, vem har dragit till med värsta lögnen för att få ledigt. Vem kommer börja tidigast och sluta senast.
Låt säga att du är jägare på fritiden (vilket jag tvivlar på att du är), då har ju du dina jägarkompisar som snackar om Norma's nya ammunition eller om hur skönt det skall bli att få åka till Finland och jaga Älg till hösten.
Eller så "leker" du med RC bilar som jag gör. Stora feta monster som kostar åtskilligt mycket mer än både dator och spel tillsammans.
Då är man "hooked" på det istället.
Jag antar att dom flesta som skriver här är under 25 och då tror jag nog deras kroppar klarar en lång-vecka på socker och utan sömn. Jag klarar att vara vaken till 01:00 en vardag när jag skall gå upp med sonen 05:50 på morgonen för att hinna till skolan, sen är jag död kvällen efter....

Ha roligt med D3, jag har några polare som kommer spela alldeles för mycket så att jag inte har någon att spela BF3 med på ett tag.....

Av Klimpen717
Skrivet av johnny:

Ett par Spendrups Premium Gold, när små grabbarna somnat med pannan mot tangentbordet runt sju åtta tiden på morgon så slaktar den här norrlänningen vidare...

WORD !!!

Av Klimpen717
Skrivet av Bazooka_tim:

Jag hade P6T6WS Revolution X58 1366 innan jag skaffa mitt 2011. Kan säga att X58 va bra mycket varmare än X79. Varför ASrock väljer att sätta en fläkt på
chipset vet jag inte. Även om den kylaren dom använde var mindre än på passivt kylda X79 kort.

Vilket moderkort har du idag? Det i din sig? Är det vettigt om jag köra fet vattenkylning på CPU och GPU men inte har någon aktiv kylning på moderkortet?
Jag har INGA fläktar alls i chassit annat än en som blåser på chipset idag, men även den vill jag slippa om det går, nu är det ju visserligen en stor 120mm som knappt låter något men det är FULT!
Det kanske finns vattenblock till några 2011 moderkort?
Var det stor skillnad på prestanda mellan ditt 1366 och ditt 2011?

Av Klimpen717
Skrivet av Makoy:

Vad tycker du som är bäst för att min budget är 8-10 tusen :S

Skrivet av Sh4dy:

är det vanligt eller fel om man har en moderkort som har en eller två sneda aluminium högen som sär överallt på kortet, vet inte vad de kallas

OJ! Om folk verkligen kunde skriva ordentliga meningar i sina frågor så kanske 50% till av alla som läser skulle VILJA hjälpa till genom att svara.
Så fort jag ser sådant som detta så orkar jag inte svara, blir bara trött.
(Jo jag vet att en del kanske har svårt med stavning, men det finns hjälp i alla större kända webbläsare idag)

Av Klimpen717

Jag kör idag S1366 med överklockning och 2xHD6970.
Är det någon som vet om dessa moderkort med 2011 blir lika varma på chipset?
Jag har idag vattenkylning och INGA FLÄKTAR alls i chassit och chipset blir på tok för varmt för att jag skall gilla det.

Av Klimpen717

Jag har inte raidade disker eller något sådant.
Intel baserat moderkort med ICH9 krets. Intel CPU och ett nätverkskort från intel.
Alla nyaste drivrutiner till moderkort och LAN-kort samt en helt ny fräsch installation av Server 2008 r2.

I min egen burk har jag fetare hårdvara men dock inget LAN-kort från intel. I denna bruk sitter det en SSD så där är det inget som stoppar.

Nätverket är byggt av CAT6-kabel och gigabit-switchar från 3Com (dom är ca 7 år gamla och still going strong)
I helgen åker det i en SSD i hosten också...

http://bild.jobbig.se/90mb_sek_lan.jpg

Apropå det. Är det dumt att lägga båda min VM på samma disk (SSD) som HOST'ens OS ligger på? Det kan ju knappast spela någon roll. Jag vill nämligen ha fullt fart på VM när det gäller avstängning och uppstart.

Av Klimpen717
Skrivet av jocke92:

Den bättre prestandan kan bero på de nya optimeringarna i smb-protokollet som kom från vista och nyare. Ska dock tilläggas att jag inte vet så mycket om raw-kopplingarna.

Jag nu har jag testat vidare och insett att Server 2008 r2 gör ett aldeles för bra jobb för att få slippa ha hand om diskarna.
Alternativet var ju att raw-koppla dom in i de virtuella Server 2003 men då får jag ju troligen ÄNNU sämra prestanda eftersom jag kör "gamla" server OS och dessutom kör det i en Virtuell miljö med koppling av diskar och virtuellt nätverk.
Nu går det ju nästan max vad LANet klarar. Har mätt upp 85-90 MB i sekunden från Host'en till min burk (min burk kör SSD)

Av Klimpen717
Skrivet av EkrJkr:

På frågan om det går att virtualisera även ESXi inne i t.ex Vmware workstation så funkar det men det är inget jag kan rekommendera. Det funkar på tok för långsamt om du frågar mig då jag själv har testat samma lösning.

Jo det kan jag tänka mig. Jag gjorde en liknande grej när jag ville se om Hyper-V var något för mig. Då körde jag allt i min gaminrigg förtest.

Host'en är min dator som kör Windows 7 där jag sedan körde VMWare Workstation 8.0 och sedan en Virtuell Server 2008 r2 Standard med rollen Hyper-V aktiverad som i sin tur körde ne virtuell Server 2003 Small Business med Exchange och Domän.
Snacka om att det började gå sakta där i slutet på kedjan. Jag fick dock testa och kom fram till att Hyper-V inte var för mig.
Nu kör jag Live med en tunn enkel Server 2008 r2 som host och sedan min domänkontrollant/Exchange som den ena VM och en strippad Windows 7 som tankning/media/FTP dator.

Det fungerar perfekt och hårdvaran är bara en E8500 och 8GB DDR2.

Av Klimpen717
Skrivet av jocke92:

Om du raw-mappar dem borde det vara samma sak som om du skulle flytta dem till din stationära. Så jag skulle inte tro att du behöver vara orolig för din data på det sättet. Sedan delar du ju ut dem på samma sätt i den virtualiserade operativsystemet. Men eftersom du nu kör ett vanligt os i botten och ingen ren hypervisor så kan du ju lika gärna låta det vara som det är nu.

Om det GÅR att göra som du säger i VMWare så kommer jag nog att göra det.
För nu är det ju så att HOST systemet gör INGENTING annat än hostar VMs.
FÖRUTOM just att dela ut alla diskar med alla olika "shares" och då innebär det ju att om jag vill byta hårdvara och då installera om HOST'en så måste jag sätta mig och dela ut alla "shares" igen och allt som följer med det. Det hade varit bättre att ha det i en VM som aldrig behöver installeras om.
Å andra sidan tycker jag mig ha fått BETYDLIGT bättre läs och skriv hastighet över LAN nu då diskarna sitter via AHCI på ett moderna OS till skillnad mot förut då dom satt som IDE-mode i en Server 2003.

Av Klimpen717
Skrivet av VincHeee:

Hur rik är du egentligen?

Vettig fråga? Troligen kommer du få ett vettigt svar.... eller INTE!

Av Klimpen717
Skrivet av Dunder tuppen:

Du kan även testa andra hypervisors, som t.ex. Citrix XenServer, Proxmox VE och som Windowsalternativ finns Hyper-V Server 2008, dessa är inte lika kinkiga på hårdvara som ESXi är.

Jag har testat Hyper-V och gillade det inte riktigt så där. Lite väl avancerat för att köra en eller två VM.
Jag testade dock att konvertera min Domänkontrollant från hårdvara till VHD-fil och det fungerade perfekt.
Men det har nu slutat med att jag kör VMware Workstation 8.0 och jag har så sent som igår kväll virtualiserat min miljö.
Så småningom skall även min Smoothwall bli en VM så att ytterligare en dator kan kopplas bort.

Skrivet av Dunder tuppen:

Nu förstår jag inte riktigt hur du satt upp dina shares riktigt om du måste "koppla" dom till en Win-burk?
Risken finns att du får tömma diskarna, men det finns nått som kallas Raw Device mapping, vilken möjliggör att du kan ge en virtuell maskin tillgång till din fysiska hårddisk. Hårddisken kan du sedan flytta till valfri dator och kopiera över filerna om det skulle behövas.

Eftersom jag har fem diskar som i princip är fulla så är det ju inte så enkelt ett mappa dom på något sätt till någon version av virtualiserings-host.
Men låt säga att jag gör en Raw Device Mapping till VMware Workstation. Kommer jag då kunna läsa diskarna i vilken dator som helst?
Som det är nu så har jag dom inkopplade i HOST'en och delar ut dom på nätverket därifrån.

Skrivet av jocke92:

Nu när du tänkt virtualisera så glöm inte slå på vt-d i bios.
Esxi är som skrivet innan mycket kinkig på hårdvara. Så vill du köra det så finns det en lista med kompatibel hårdvara. Annars tycker jag du kan kolla på hyper-v som fungerar där Windows fungerar. Har du någon hårdvara liggande med vt-d stöd så tycker jag du kan labba lite innan och se vad du kan göra så du inte är helt grön.
Fördelen med att virtualisera är att du inte blir beroende till hårdvara. Du kan alltid flytta maskinen så länge du har samma hypervisor i botten. Du kan också kolla på migrering från fysisk maskin till virtuell. Då behöver du inte ens installera om din nuvarande installation.
Jag brukar ta för vana att sätta statisk adress i servern. Då hittar man den alltid så länge inte nätverkskortet är dött.

Nej helt grön är jag väl inte och jag har redan lekt i några veckor på min egen burk. Jag har konverterat några Acronis (*.tib) backuper till VMDK filer och startat dom virtuellt. Då har jag också kunnat konfigurera dom som jag vill ha dom innan jag igår kväll gick live (se ovan).

Av Klimpen717

Chassi med plats för minst tio diskar (billig för server)

Min server jag har i garaget har bara 5 platser och det räcker inte till min diskar.
Någon som har tips på billig låda med mer än 8-9 platser?
Det behöver inte vara snyggt, bara funktionellt.

Eventuell annan lösning, typ extern låda el likn går också bra.

Av Klimpen717
Skrivet av NAD:

Ok, du kom med ett par argument här som jag måste köpa även om det tar emot. Det finns alltid två sidor av ett mynt, synd bara att det som vanligt handlar om pengar :/
Jag har aldrig administrerat en BF3-server så jag vet inte vad det finns för inställningar och alternativ när det gäller sånt här, men det är frustrerande att behöva rätta sig efter saker som inte hade varit något problem om spelet hade varit annorlunda designat. Så felet ligger även hos DICE i detta fall anser jag.

Ett problem är dock att om jag finner en server med inställningar och regler som passar mig, så är den nästan alltid tom.
T.ex Sweclockers server, tittar till den då och då, oftast är den tom.
Webhallens är alltid välbesökta. Dock är det alltid tjaffs i chatten, jättehög medelping och allmänt stor omsättning av folk så man kan aldrig spela särskilt länge med samma laguppsättning.

Det är ju tyvärr så för oss som VILL att spelet skall vara som det är tänkt. Alltså att man FÅR hoppa som man vill (eftersom det GÅR att hoppa så) och att om det FINNS tanks på banan så kanske jag också vill KÖRA dom att vi får stå ut med tomma servrar ibland. Dom fulla servrarna kanske har regler som passar alla andra.
Men eftersom du då har svårt att hitta servrar (vilket jag också har ibland) så får vi väl anta att vi är i minoritet. Den stora massan VILL alltså att serveradmins skall hitta på alla möjliga regler på servrarna. Man får inte titta uppåt när man springer under ett träd. Du får INTE ligga på asfalten när du skjuter och ge fan i att hoppa in i helikoptern om motståndarlaget har en full soptunna i sin bas.
Är det såna regler som gäller så får vi antingen gilla läget eller hitta en annan server (eller hyra en egen).
Bunny hopping är dock något som eg. inte existerar eftersom det som vi tidigare etablerat en teknik för att komma fram snabbare, men vill nu admins förbjuda att du hoppar när du spelar så är det deras fulla rätt, liksom det är vår fulla rätt att kalla dom "dumma i huvvet" men det är vi som får lämna...

Av Klimpen717
Skrivet av NAD:

Otroligt löjlig regel. Kan man med hjälp av mellanslagstangenten trigga ett hopp närsomhelst under spelets gång så ska man få göra det.
Är det störande att man hoppar får de helt enkelt patcha bort det på nåt vis, antingen med autohopp såfort man kommer till en kant, eller se till att man lider av det på andra sätt genom t.ex att det tar av staminan (som i BF2) och ger sämre träffsäkerhet under själva hoppet.

Samma med regler om RPG, finns de med i spelet och jag kan bestycka mig med ett gäng och avfyra dem, ja varför skulle jag inte få det?

Isåfall vill jag att folk som ska till att skjuta mig, först fyller i och lämnar en ansökan om att skjuta min karaktär, varvid jag sen fattar ett beslut om avrättning ska få ske eller ej.
Vi kanske ska försöka få DICE att patcha in en liten krigsförbrytardomstol i spelet där vi kan straffa spelare som begått grova brott som att t.ex försöka undvika att bli träffade?

Nu skall vi se här, har jag din FULLA uppmärksamhet? OK!
Då börjar jag med att säga att jag TYCKER SOM DU GÖR! Då har vi det ur vägen. Jag håller alltså med dig men jag håller ändå inte med dig.
Jag gillar INTE att någon förbjuder mig att göra vissa saker på en server. Finns det C4 vill jag använda dom, finns det hagelbössa så vill jag använda den.
Men ditt argument håller inte, Om du tycker att du skall få använda RPG för att den finns där.
Vad hindrar då en admin att använda krysset "configprogrammet" som gör att du blir kickad?
Du får använda det som finns där, han får använda det som finns där.
Vi har något som också gör att hans beslut förmodligen väger tyngre än ditt.
Han har BETALAT för sin server. Du har INTE betalat för att spela på den.
Åter igen innan något missförstånd uppstår, Jag vill också använda allt som finns i spelet men jag gör en stor skillnad från dig.
Gillar jag inte serverns regler så lämnar jag den och letar efter en annan, det är så enkelt.
Du kan nämligen inte vinna i en argumentation mot någon som äger servern och dessutom kan sätta en fot i baken på dig utan att ens försöka hindra honom.

Samma med regler om RPG, finns de med i spelet och jag kan bestycka mig med ett gäng och avfyra dem, ja varför skulle jag inte få det?
Samma med regler om Kick, finns det i admingränssnittet och jag kan använda det med ett gång för att kicka, ja varför skulle jag inte få det?