Inlägg

Inlägg som Saifork har skrivit i forumet
Av Saifork

Tips till nya datorn med 7-9k i budgeten

Hej jag ska välja ut lite delar till en polare och jag har inte byggt en dator på 1 år, så när jag köpte grejer så var det sandy bridge osv så jag kan ha missat en hel del :).

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2680346/2012-12-13

Här är lite grejer jag plockade ihop och tyckte att prislappen ser helt ok ut men det går ju alltid att hitta billigare alternativ.
Min polare kommer inte överklocka över huvud taget, allt han vill är att starta en hyfsat bra PC och lira spel på. Han lirar allt som kommer, asassins creed, farcry osv, ingen videoredigering eller liknade utan bara spel. Hans budget kan sträcka sig till 9k men eftersom att det inte ska göras något annat än spelande så hoppas han att det går att få ner priset.

så kan ni hitta något som är superoverkill så ge gärna alternativ.

Tack på förhand//Simon

Av Saifork

Tja jag har exakt samma problem. Jag kan garantera för min del att det inte är hårdvaran som krångar eftersom att jag lämnat in datorn på inet och dem kört den i 48 timmar och inte hittat något (dem fick inte fram en ända frysning). Jag får däremot en hel del frysningar hemma men jag förstår inte vad felet är eftersom att jag bytt ut skärm, mus, tangentbord, högtalare osv... jag har jordat hemma btw.

Av Saifork
Skrivet av stycket:

Heej jag har problem med datorn att den fryser med, för köpte nytt Moderkort /ram/processor och efter det så har den frusit random och ibland väldigt mycket och ibland inte alls.
aja men frågan är ifall det funkar bra efter du byte nättag ?

Hej förlåt för att jag svarar så sent. Nej det fungerar inte (Inte för mig iaf). Jag har gjort allt som inet tipsat om, bytt ut mus och tangentbord. Bytt ut alla kablar, plockat ut alla delar och satt in dem igen... INGETING fungerar. Min plånbok är snart tom efter alla inköp med förhoppning om att något ska lösa det men jag har inte hittat något. skönt att höra att någon har samma problem iaf.

Av Saifork
Skrivet av DjRaven:

Nej, Om det är fel på nätagget skulle datorn inte starta alls, Och om det skulle bero på nätagget att datorn hänger sig i LoL skulle datorn starta om sig..

Vad som är lite skumt är ju att du lämnat in datorn på inet och de har gått igenom datorn utan att hitta något som helst fel? När du sen får hem den så klappar den ihop? Måste vara något i din omgivning som ställer till det

Datorn startade inte alls men den fick förmodligen krypström så att fläktarna gick igång när jag bytte utag och drog ur sladden osv. BTW så är problemet väldigt random, det händer lite här och där.

För övrigt så fick jag tag i ett nytt nätagg och det fungerar utmärkt just nu.

Av Saifork

en liten rolig detalj, jag har byt ut alla ström kablar eftersom att det tydligen inte är något hårdvara problem efter inets genomsökning. Mitt nätagg har slutat fungera, jag kan inte starta det. Om jag har tur så går fläktarna igång men inte systemet. Kan det vara så att det varit nätagget som krånglat hela tiden? kan ett nätagg ge en sådan effekt? jag ska köpa mig ett nytt nätagg efter midsommar och se om det var problemet.

Av Saifork
Skrivet av Skallemannen:

Hade samma problem när jag lirade WoW. Tror det var mitt grafikkort som krånglade då. Men det var som du säger att jag kunde spela lite mer prestanda spel utan att den frös men när jag lirade t.ex. WoW så frös den. Men som sagt, testa nytt grafikkort.

Jag har prövat med ett gtx 560 också som fungerar utmärkt i en annan burk men i min så fryser den. Vad jag har läst så har många bytt till ett AMD kort och lyckats men jag vet inte om jag vågar att lägga pengar på ett och så fortsätter problemen.

Av Saifork

Datorn krånglar (fryser med mer)

Hej jag har haft det här problemet i över ett år nu. Min dator stannar upp, den fryser helt och ljudet laggar fast. jag kan inte trycka på någonting, ända sättet är att starta om den manuellt. Det händer när jag startar windows, när jag spelar spel (spelar ingen roll vilket). Det händer när jag kollar youtube filmer. Temperaturerna är helt okej inte i närheten av något farligt.

Jag har lämnat in datorn till inet och dem hittade ingenting, antar att det är för att det inte är något prestanda problem. För jag kan spela BF3 hur länge som helst men om jag kör LoL i 10 minuter så fryser datorn.

För övrigt så hade jag en äldre dator som jag tog tre delar ur. Grafikkort (gtx 460) Hårddisk, nätagg. Jag har alltså tre delar som var i min äldre dator som krånglade i den nya. MEN det krånglar även om jag byter ut dessa tre delar.

Vad är det för skit som gör att det krånglar? jag har jordat hemma btw

I burken:
Gigabyte GTX 460 (jag har prövat med ett 560 i också)
Corsair 8 gig ram
intel i5 3,3
asrock p67
corsair 500watt

Hoppas någon har upplevt samma problem, det går ju inte att lösa eftersom att felet inte kan hittas.

Av Saifork
Skrivet av InZ-Audio:

Vet inte riktigt vad det kan vara för fel, men efter som att det bara verkar vara LoL som krångar, så prova installera om det och se om det blir bättre.

Kan även tilläga att det inte är tillåtet att BUMPA sina trådar, det skulle du veta om du läst reglerna!

MVH

Det fryser när jag kollar videos på youtube, VLC, Diverse spel. Inte bara LoL

Av Saifork

Mitt grafikkort gtx 460 fryser

Hej, jag har haft det här problemet i 1 år nu. Jag köpte ett nytt gtx 460 förra året med ett nytt nättagg, corsair 500 watt. Mitt kort fungerade utmärkt i några dagar men sen så började datorn frysa och ljudet lagga fast, det låser sig och jag måste starta om manuellt. Jag har följt den här tråden sedan mitt problem började " http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=176132&st=500 ". Har provat allt som tipsats förutom en grej, dem som skrevs sist. Jag har för övrigt just köpt ett nytt gtx 560 och har exakt samma problem.

"All of you should check your UPS." det är det sista som sagts men jag är inte så kunnig om just det. Någon som förstår vad han menar och kanske kan guida mig?

Vill tillägga att det inte är ett prestanda problem, jag kan köra BF3 i flera timmar på det högsta kortet klarar (både 460 och 560). Men om jag spelar 10 minuter av LoL så fryser det. Temperaturerna är helt ok. Det fryser alltså väldigt random i olika spel, VLC, youtube osv.. men vissa spel kan man köra utan problem

Av Saifork
Skrivet av leafbranch:

Utan tvekan, om nätagget är ok kvalitet på så att säga.

Tack så mycket Mitt 500watt corsair rullar på för andra året nu så jag hoppas att kortet levererar!

Av Saifork

En sista fråga bara för säkerhets skull, räcker 500 watt för http://www.webhallen.com/hardvara/150582-asus_radeon_hd7850_2... ?

Av Saifork

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=745978

Är beredd att gå upp några hundralappar, någon som har erfarenhet om det här kortet eller 7850 generellt?

Av Saifork
Skrivet av KlyfftPotatis:

jag har 6950 2gb. älskar det. har köpt ett nytt idag och ska köra CF

jag kommer upp i typ 930/1370 volt från 1100 --> 1175 i bf3 och rift

Vart köpte du ditt kort ifrån och vilken tillverkare?

Av Saifork

Tycker att 6950 värkar lovande någon som haft erfarenhet av det här kortet?

Av Saifork
Skrivet av linan360:

Det här är ett bra kort till bra pris! http://www.dustinhome.se/asus-geforce-gtx-560-ti-dcii-top-1gb...
men det är många som har haft problem med sina 560 så att du är medveten om det.

Tack för du säger det, vill inte råka ut för samma strul som med mitt 460.

Av Saifork

Köpa ett grafikkort för 2000:-

Hej, jag har haft ett gtx 460 i två år nu. Kortet har alltid haft något problem som gjort att burken varit ostabil i ett bra tag nu. Jag kan inte spela spel i längre sektioner för då fryser datorn. Är trött på det här problemet nu eftersom att nvidia inte kan få ut några drivers som löser problemet, nog om det.

Jag är ute efter ett grafikkort runt 2000 kronor, jag spelar på 1920 X 1080 därför kommer jag inte att vilja maxa allt jag spelar (klarar av att spela BF3 på medium/high inga problem för mig). Jag har kollat på ett 560 men vet inte vilken tillverkare jag ska välja. Ge mig tips från era erfarenheter och kunskaper om kort runt den prislappen.

Help me out!