Inlägg

Inlägg som Spetch har skrivit i forumet
Av Spetch
Skrivet av Azoicer:

Sen att ett spel som är skapat för PVE, ska behöva starta om karaktärer och spela om allt från början igen är en annan femma.

Nej. Anledningen att det blir en bra massa ändringar i D3. Är helt enkelt pga. att systemet som användes i D2 inte fungerade speciellt bra PVE-wise. Körde du inte en av tre (säger vi) skill och stat builds, så var din karaktär död på högre nivåer.

Sen att de har fört över i stort sett all "stat points" i gear, är awesome. Enligt mig.

Var du inte insatt eller relativt duktig på Diablo2 så var du tvungen att gå mainstream builds för att klara det.
Men det finns så mycket du kan göra med D2. Du kan specca på så många olika sätt vilket gör det väldigt krävande och roligt.

Sen så är ja inte här för att kritisera Diablo 3 Jag gillade betan och ser fram emot att spela det. Ska lägga ner mycket tid och energi på det.
Men jag blir bara så trött på okunnigt folk som försöker kritisera Diablo2 utan att ha något fakta över huvudtaget. Om dem inte gillar Diablo2 så räcker det med att skriva det, inte komma med urkassa argument som inte håller.

Av Spetch
Skrivet av Genelec8030:

Det där stämmer inte, om du menar Diablo 2.

Bevis:
Amazon maximalt DEX, riktig glass cannon.
Amazon maximalt VIT, stark defense.
Amazon hybrid VIT/DEX, stark defense och offense

Dessa var bara exempel på builds jag kommer ihåg. Stats gjorde skillnad, och alla körde inte samma cookie cutter build, det är en MYT.

Precis! Tack att någon inte är helt koko och tror sig kunna allt om D2 utan har lite fakta med sig.
Stats gjorde grym skillnad på Diablo2 och det var riktigt svårt att komma ihåg hur man kunna göra sin karaktär optimal.
Lite tråkigt var det i början att om man specca fel kunde man lika gärna deleta karaktären och göra en ny. Efter en patch för 1-2(?) år sen så har blizzard infört att man kan respecca gubbarna gratis efter man har gjort "Den of Evil" i varje svårhetsgrad. Sen även med hjäp av tokens när man kände för (Men dem essence man behövde för tokens fick man farma. En Essence droppades av varje boss. Diablo och Baal har ja för mig droppade samma essence) Vilket gör att man kan re-specca ifa man gör fel eller helt enkelt vill ha en annan build då man har tröttnat.

Av Spetch

Jag älskar hur folk som inte kan ett skit om Diablo2 försöker jämföra spelet med Diablo 3.
Som Ianboden t.ex. skrev här ovan "// Fungerar som i d2 lod där 90% av gubbarna sprang rundor med i princip identiska shacos eftersom de var bäst"// ....
Bara av det så förstår man direkt att du inte kan ett skit om Diablo 2. Är så trött på nissar som kritiserar Diablo2 bara för att en del vill att Diablo3 ska vara likadant. Alla har en egen åsikt om hur de tyckte om spelet, end of story. Diablo 2 är ett skit bra spel och jag kommer fortsätta spela det ett bra tag framöver. Diablo3 var också riktigt grymt, jag saknar vissa likheter men har förståelse till varför Blizzard har valt att ta bort det. En stor anledning till att vi inte längre kan specca stats och skills på d3 som i d2 är just precis pågrund av er personer som bara klagar och vägrar lägga ner tid och energi på spelet. Ni vill att det ska vara så enkelt som möjligt och därför orkar ni inte läsa en guide utan förväntar er att ett högerklick på musen ska få er att kunna dominera spelet direkt.
Diablo 2 tog tid att lära sig vilket gjorde det väldigt utmanande. Sen om PVEn var enkel när man väl var fullgearad är en sak, men PVP var ju helt gudomlig och det är den forfarande. Det är en stor utmaning att möta en duktig person i PVP på Diablo2.

Av Spetch
Skrivet av musen2k4:

Börjar bli lite småless på gamla d2 rävar som klagar på svårighetsgraden i d3 när ni spelat 1 timme av act1 normal. och inte inser att det kommer bli betydligt mycket svårare kanske rent av omöjligt utan ultra gear i inferno, jag vill minnas att diablo2 var verkligen skitsvårt med en hammerpala å enigma spamma din hammare å stå still å allt dör. tog ca 5 minuter att döda alla bossarna å sen /quit å göra om samma sak. man hade inga problem me en skruttig mf sorc att klara alla bossarna heller för den delen me nå sketet talrasha set etc.

Klart inte diablo2 var svårt när du väl hade bra gear. Sjävla idén var ju att inskaffa den utan att behöva använda trading forum.
Det är därför ladder reseten är så himla viktig för spelet. När vi väl har klarat och inskaffat oss allt så vill man ju ändå börja pvpa.

Av Spetch
Skrivet av Subdubwise:

Kanske för att det är normal man har spelat i, än så länge, och att det dessutom bara är i början. Vad förväntade du dig egentligen?

[highlight]Diablo III - You Will Die. We Promise.[/highlight]
http://www.youtube.com/watch?v=U0F2wPZWdYk&hd=1

Hör av dig när du har klarat Diablo III på svårighetsgraden "Inferno". Det här argumentet med att spelet är "hjärndött" är bara korkat. Du tycker att det är bättre att det finns några enstaka bra builds man kan göra, som i Diablo II, och om man speccar fel så får man en ganska värdelös karaktär i jämförelse med dessa enstaka OP-buildsen?

Allt som det ledde till var att folk satt och tabbade mellan webbläsaren och Diablo II så fort de hade nya skillpoints att lägga, så att de kunde följa den build-guiden som de hade hittat efter några google-sökningar.

[highlight]Diablo 3 - Why We Can't Pick Attribute Points[/highlight]
http://www.youtube.com/watch?v=WuKvxab1kBk&hd=1

[highlight]Diablo 3 - Why Skill Points Were Removed[/highlight]
http://www.youtube.com/watch?v=NVTVMqtmxPU&hd=1

Sen finns det ju en hel del som uppskattar Diablo2. Har du väl lärt dig spelet och hur du ska specca är det inga problem. Varför göra ett spel så lätt? Diablo2 var ju krävande av spelaren vilket jag tycker borde vara standard på ett spel.

Jag älskar Diablo 3 också! Helt underbart, men jag tänker aldrig kritisera diablo2, aldrig.

Av Spetch
Skrivet av Mods:

Men skill-trädet i D2 är ett skämt, 80% av det som finns används inte och om man skulle använda det så kommer man antagligen inte ens klara Hell. Man måste tänka på att när Blizzard gör D3 försöker man också göra det balanserat, allla klasser ska ha samma chans och alls spells/skills ska användas genom hela spelet. I D2 är det en sån otrolig obalans att jag inte ens viljat testa assasin och druid och vissa spells/skills har jag inte använt för att man vet på förnhand att dom är värdelösa.

Jag kan tillägga att jag är en spelare som alltid tävlar i spelen jag spelar. När jag lirar D2 vet jag redan exkat hur min karaktär kommer byggas eftersom jag kollat upp det på nätet redan. Jag gör det eftersom bygger du den "fel" så är det bara att ta delete och börja om, vem orkar det? Men i D3 blir man inte straffad om man vill pröva något nytt, jag kan hålla med om att man blir mer begränsad på ett sätt eftersom statspoints inte finns kvar, dock så tillför inte statspoint något mer än att få en dålig karaktär eller en bra, finns inga gråzoner där. Att ta bort det elementet var det bästa Blizzard kunde göra. Nu kan vi istället pröva olika skill-kombinationer i det oändliga, olika runer på det. Hitta det man gillar själv utan att det ska ta en evighet. Sen tröttnar man är det bara att skilla om istället för att spela upp en ny karaktär för att pröva något som ändå bara var skit.

Nej, D3 handlar om gameplay, att få spela, och inte att sitta och fundera på vilka stats du ska sätta ut, ibland bara för att kunnda bära viss utrustning.

Jag hoppas iaf att både gamla och nya Diablospelare hittar något man gillar, för jag vet att detta kommer bli så jävla kul!

Skapade detta konto nyss bara för att kommentera ditt dumma inlägg.

När du skriver att 90% av skillsen hos en karaktär inte används i spelet så har du så grovt fel att du inte kan hacka grövre.
Jag har spelat diablo 2 i x antal år och anledningen till att jag fortfarande spelar det är för PVP;ns skull. Spelare utvecklar spelet nu förtiden och kommer på nya builds. Alla klasser som spelet har kan använda alla skill-trees och t.o.m mixa dem i pvp.

Sorc: Fire, Lightning, Cold. Alla används i pvp beroende på hur du vill bygga henne.

Barbarian; Warcries används på ALLA. både PVE och PVP. Masteries används både PVE/PVP och combat speccar du efter vad du vill köra. Frenzy, Whirlwind etc.

Paladin: Auras används på alla builds PVE/PVP. Även defensive i vissa fall. Hammerdins, Smithers, Chargers, FoH specc. m.m

Assasins: Trapsin = Pvp/Pve. (Lightning enbart.) Har stött på en del som speccar fire traps, men du behöver vara riktigt skillad för att komma någon vart där. Kick assasin används t.ex. för folk som gillar att leka i UT och en del i PVP. resterande skills används hela tiden. Mimic, mindblast, fayde osv osv...

Druids: Alla elemental druids pvp använder sig av summons för att ha en stor "sköld" som tar all incoming damage. Helt underbart. Ett fåtal gillar att köra Warewolf / warebear men har du bra gear så dominerar du med din overpowered poisondamage.

Amazon: Javazon / Bowazon är fulländade och grymt roliga både pvp/pve. Powerstrike används i många fall. Passive skillsen är mycket viktiga.

Necromancer: Som druiden, så finns det folk som kör summon necro i pvp. Stor sköld som blockar all skada som kommer in. Oftast kör man caster specc och dominerar pvp groundsen med hög fcr + enigma. Har även själv kört TvT Curse necro.

En kunnig spelare inom diablo2 kan lägga till 100 saker till det jag har skrivit för det finns så mycket mer att tillägga. Barbarians med Widowmaker i pvp (bow)... Sorcar med Botd (Breath of the dying) i pvp och enchant..

Sluta skriv dumma inlägg som kritiserar ett sånt bra spel.