Inlägg

Inlägg som Lasse-SL-500 har skrivit i forumet
Av Lasse-SL-500

En arbetskamrat med en Zenbook UX360UA klagade över exakt samma sak: att den är högljudd, störs av fläktljud, så det verkar vara på flera av dem. Han hade en MacBook Air tidigare, och störs nu av ZenBooken.

Av Lasse-SL-500

Om man kunde få tillbaka Aero med mörkt tema vore en dröm. Men det är väl för mycket att hoppas på?

Jag tycker W10 är okej när man får det att fungera. Även om jag haft en del trassel med det (startmenyn försvinner). Och W10 känns märkligt nog som segare än W8.1. Jag ligger nog kvar ett W 8.1 ett tag, med Classic Start och AeroGlass älskar jag det.

Av Lasse-SL-500

Jag löste mitt problem - att jag behövde byta inloggning för den nya ägaren av min laptop.

Lösningen var att byta till lokalt konto i någon av de tre, fyra kontrollpanelerna som finns: "gamla" kontrollpanelen, nya Metro inställningar, netplwiz.cpl eller GodMode - jag minns inte vilken. (Dvs, ett konto som inte är kopplat till något live-id)

Nu fungerar det - han kan logga in med sina credentials utan att startmenyn slutar fungera! Yaaay !!

Av Lasse-SL-500
Skrivet av andropen:

Tycker Windows 10 är grymt bra och fattar inte vad alla klagar på egentligen=)

Är bra när det fungerar, håller med om det. Jag kan bara tala för mig själv, men det har trasslat mycket för mig.

Av Lasse-SL-500

Jag vill bara ändra inloggningsnamnet för administratören. Ska man inte kunna göra det på något enkelt sätt?

Måste jag partitionera om diskarna och installera om hela OS:et för den sakens skull? Det låter inte särskilt genomtänkt.

Av Lasse-SL-500

@klasvonklas:

Tack för svar. Nej - jag har inte formaterat något -- jag följde Microsofts installationsprogram och valde uppgradering från Windows 8.

Det gick fint. Men när jag ska byta användare (jag vill inte ge bort datorn med min inloggning kvar) då försvinner startmenyn - det händer inget när man klickar på start-knappen.

Troligen fungerar inte Microsofts uppgradering, utan jag måste göra en komplett ominstallation. Lite tröttsamt - det tar flera timmar varje gång.

Men tack för svar!

Av Lasse-SL-500
Skrivet av Broken-arrow:

Bara uppdaterat?

Råkade ut för detta med uppdatering efter två dagar. Fick köra ren installation och nu fungerar allt.

Jag körde ominstallation och blev glad, det fungerade.

Ända tills jag skulle byta användare, logga in som någon annan - då försvann den igen.

Av Lasse-SL-500

Får be om ursäkt min irriterade ton tidigare - men egentligen tycker jag det är Microsoft som borde be mig om ursäkt, jag har nämligen slösat väldigt många timmar på att få Windows 10 användbart.

Jag har säkert haft otur, fyra installationer på två Lenovo-laptops. Tre av de fyra installationerna (två uppgraderingar, två efterföljande nyinstallationer) har krånglat så att det inte går att använda datorn.

Start-menyn visas inte - det händer inget när jag trycker på den knappen.

I preview-versionen fungerade inte inställningar alls - datorn slutade svara och skärmen blev helt vit.

Windows Update fungerade inte alls för mig i Previw, så jag kunder inte uppgradera via den. Jag fick det mycket hjälpsamma meddelandet: "0x80248014" och "0x80240007". Men jag tog ner en installation på USB, och det fungerade mycket bättre.

Men jag kan fortfarande inte byta användare på datorn (logga in som någon annan), för då försvinner startmenyn och alla snabbval på aktivitetsfältet (IE och den nya, vad den nu heter Webbläsaren).

Jag tänkte ge bort den här laptopen, men jag kan ju inte det - eftersom ingen annan än mitt konto tydligen kan logga in på den.

Jag har prövat sfc /scannow och dism, samt varianten med Powershell, men inget fungerar. Jag har ingen startmeny.

Är det någon som vet om man kan lösa detta på något annat sätt än att ödsla 4 timmar på att blåsa hela datorn igen, och installera om allt från scratch?

Av Lasse-SL-500

Är detta en skämtprogramvara från Microsoft?

USA flög till månen för 45 år sedan, med dåtidens datorer.

Tänk er hur Windows 10 skulle fungera i rymden:

Error - start menu doesn't work - COM error 0x80248014. Call support. (if you can wait 2 hours in phone)

Jag väntar på nästa webbaserade version, där ingenting fungerar. Av säkerhetsskäl har allt slutat fungera.

Det kallar jag att utvecklingen går framåt.

Av Lasse-SL-500

Jag har haft samma problem på 3 av 4 datorer jag installerat Windows 10 på -- startmenyn fungerar inte.

Men jag får inte ens något felmeddelande - startmenyn och sökrutan fungerar bara inte, inget händer.

Märkligt: det är den stora nyheten med Win10 - startmenyn tillbaks! - men fungerar iinte, efter år av utveckling?

Av Lasse-SL-500
Skrivet av snajk:

Vi mästrar inte, det är bara konstigt att du inte har lagt ens fem minuter på research innan du spenderar sådär 10000 på en produkt. Hade du läst en enda recension eller test hade du insett att det inte är en Ipad-konkurrent utan något mycket mer och att det innebär vissa kompromisser när det gäller just batteritid, storlek och vikt.

Hur kan det vara konstigt? Jag skrev ju att jag skaffat den på uppdrag för en kunds räkning, som ville ha en anpassning av deras program till Surface? Om du trots det tycker att "det är bara konstigt" så vet jag inte hur jag kan göra det mer lättbegripligt?

Men för att förtydliga ytterligare: Surface är inte den platta jag använder privat (det är en iPad air), jag bara delar med mig av mina personliga erfarenheter av Surface. Man behöver inte hålla med om vad jag tycker.

Ärligt talat tycker jag det är konstigare att du skriver och klagar på mina åsikter. Läste du inte vad jag skrev innan du svarade?

Jag gav 4000 för den inklusive ett Type cover, på Webhallen.

Av Lasse-SL-500

Har även en Thinkpad Edge 13, Thinkpad X1 Carbon och en äldre Thinkpad T30 och håller inte riktigt med om att det skulle vara ett enkelt val. L440 är för tung (2.27 kg) tycker jag om man vill ha med sig den, om man ofta arbetar på olika ställen. Min gamla Edge 13 väger 1.65 kg och är ruskigt smidig. E330:an väger 1.8 har jag för mig. Edgen har endast en medelmåttig skärm (TN med dålig kontrast och dåliga betraktningsvinklar), men den har ett underbart tangentbord, och med en SSD och 8GB minne blir den faktiskt riktigt trevlig för en billig peng.

Edge 13 (som jag köpte för 4000) har faktiskt ett bättre tangentbord än min X1 Carbon (som jag gav 18 000 för) (dock ej bakbelyst tyvärr), och även byggkvaliteten är bra på Edge-maskinen.

Edge 13 hade en svag CPU, men E330 har samma standard-CPUer som de flesta andra laptops.

Jag tycker trådskaparen ska titta och klämma på maskinerna själv, känna hur mycket de väger och pröva tangentbord och skärm - och sedan bestämma sig vilken man gillar bäst själv, utan att bry sig om eventuell prestige att det finns dyrare maskiner. Dyr är inte alltid så mycket bättre att det motiverar en stor prisklillnad. Det beror på vilken budget man har, något som inte är något att skämmas för.

Av Lasse-SL-500

Jag återkopplar och berättar att jag lämnade tillbaks Y2P och har köpt en Lenovo X1 Carbon istället. Trivs bra med den, trackpaden uppför sig mycket bättre och tangentbordet är mycket skönare. Dock ej touch och ej QHD, men man får prioritera. Skärmen på X1 Carbon är mycket bra - som en MacBook ungefär (fast matt), 1600 x 900.

Av Lasse-SL-500

Har en E330 och kan rekommendera den. Den är hyfsat lätt och har ett trevligt tangentbord. Den har även en plats för mSata, så du kan speeda upp maskinen ytterligare mha ExpressCache. Hyfsad skärm, utan att briljera.

Om du ska resa med den så tror jag det blir bäst att undvika L440. Ju lättare desto bättre. Köp en extern brännare istället.

Av Lasse-SL-500

Utan att göra detta till en recension av Y2P, så vill jag nämna att tangentbordet tyvärr inte heller är något vidare. Inte i jämförelse med vad Lenovo brukar prestera eller med MacBook.

Tangenterna har väldigt kort slaglängd, vilket gör att det känns "dött" - "ploppigt" att skriva på. Tangenterna saknar även den skålning för fingertopparna som Lenovo brukar ha. Har själv haft flera Lenovo tidigare, och upplever detta tangentbord som betydligt sämre. Dock fint bakbelyst.

Touchpaden är 1.5 cm mindre än MacBook både i bredd och höjd.

Jag kommer returnera min dator, är inte nöjd med den. Det betyder självklart inte att den inte kan passa andra (det är trots allt ett i-landsproblem, det är ju en fin dator). Men vill dela med mig av mina erfarenheter.

+
Fin skärm, snygg, lätt, kul färg (orange/svart), snyggt tangentbord, snabb

-
Dålig touchpad, dålig känsla i tangentbordet, idiotisk placering av av/på, snålt med tillbehör (inga alls ingår)

Av Lasse-SL-500
Skrivet av edvinnn:

Har också en yoga 2 pro... har inte märkt att touchpaden är sämre än någon annan dator. Dock har jag inte använt macbook så kan inte jämföra där. Men själv har jag inga problem med den, sen kan det vara så att touchpaden är så pass bra på macbboken att den på yogan känns värdelös i jämförelse.

Värdelös är för starkt ord. Jag vill vara tydlig med att jag verkligen gillar Y2P - allt utom touchpaden som gjorde mig så besviken. Jag hade helt enkelt förväntat mig en touchpad i klass med MacBookens för de pengarna. Y2Ps touchpad är tafflig i jämförelse, men det kommer nog laptops med högklassiga touchpads -- vilket årtionde som helst!

Av Lasse-SL-500

Microsoft är tydligen själva så missnöjda med dåliga touchpads att de startat ett samarbete med Intel för att ta fram mycket bättre saker för Windows-marknaden: "precision touchpad". Se film, presentation av Microsoft:

https://www.youtube.com/watch?v=j0QOIWoTJYw

Av Lasse-SL-500

Tack för svar! Det lutar åt att det fortfarande är så att Apple ligger långt före konkurrenterna vad gäller touchpads. Eller kanska snarare så att konkurrenterna ligger långt efter. De har haft så lång tid på sig att komma ikapp, men utvecklingen verkar gå extremt långsamt.

Märkligt, med tanke på att alla moderna telefoner och plattor har fantastiska kapacitiva digitizers som dessutom är billiga nuförtiden. En sådan digitizer som touchpad, minst lika stor som MacBookarnas med en bra yta ungefär som den på en iPad air för fingrarna - det vore mumma!

Om Lenovo gjorde om Yogan, flyttade upp tangentbordet för att göra plats för en stor sådan touchpad, samt att de gjorde av/påknappen vettig (den sitter så idiotiskt till så man faktiskt stör sig på den) - då vore Yogan en perfekt laptop för mig.

Av Lasse-SL-500

Jag köpte den för att göra om ett större C++-program åt en kund, så att applikationen blir fingervänlig. Och jag hade hoppats att den skulle fungera bättre som platta också, så att man t ex kan ha med sig den på flygplanet. Jag klämde på Surface först - den är enligt mig en bättre produkt för den som letar efter något portabelt, fingervänligt, om det inte hade varit för det idiotiska valet av Windows RT på den.

Det var värst vad ni tar i och mästrar? Tomma tunnor skramlar mest?

Ingen här på sweclockers verkar känna till det mest grundläggande ens om programmering. Vi som kan det kan tala till datorn direkt, de som inte kan det får nöja sig med att rita gif-bilder. Eller kallar ni att rita HTML-sidor för att programmera, kanske? Jag kan ge mig tusan på att ni inte ens kan programmera i C?

Av Lasse-SL-500

Ja, Windows-datorerna har fortfarande helt underlägsna touchpads - det är så jag tolkar tystnaden här.

Utvecklingen har tydligen gått så långsamt framåt, att Intel startat ett arbete för att tvinga tillverkarna att ta fram bättre touchpads.

Man tycker ju att - med tanke på hur framgångsrika och bra MacBooks är - att de andra tillverkarna skulle kika på dem och lära sig? Men nej, tydligen inte...