Inlägg

Inlägg som chrisx71 har skrivit i forumet
Av chrisx71

...Sedan gick jag in och uppdaterade BIOS och nu är det samma sak igen! ZzZzZzZzzzzz....

Av chrisx71

Provade det mesta och började till slut känna mig gråtfärdig
Nu drog jag ur kontakterna till grafikkortet och bootade utan, stängde av och satte i dem igen och bootade på nytt. Plötsligt dök BIOS upp igen. Puh!

Av chrisx71

Ok, ska testa era tips lite senare. Tack så länge.

Av chrisx71

Men borde det inte dyka upp ett felmeddelande hur som helst på skärmen om man drar ur systemdisken (enda disken)?

Av chrisx71

Kommer inte åt BIOS längre...

Ser inte någon logga eller alternativ att gå in i BIOS längre när jag startar datorn. Kolsvart innan Windows välkomstskärm dyker upp. Byggde datorn i november, allt funkar fint förutom detta irriterande problem. Asus x570 Tuf gaming moderkort, 2060 gpu och Ryzen 7 3800x cpu. Har inte pillat på några inställningar. Det bara ”var” så en dag...

Testat avancerade startalternativ som att starta med kommandotolken, men bara svart. Håller jag inne del under startup händer inget, kommer bara till Windows 10. Tog ut den enda disken men ingen text dyker upp på skärmen. Testat skärmkabeln både i grafikkortets utgång och i moderkortets men inget syns innan Windows.

Det kanske är något uppenbart jag missar? Tacksam för idéer.

Av chrisx71
Skrivet av JoshuaGron:

Vilket spel? Finns en hel del virus!

Skickades från m.sweclockers.com

Life is feudal och Northgard har jag testat med. Svårt att tro att spel köpta på Steam skulle komma med sådana virus... Eller?

Av chrisx71

Datorn stänger av sig så fort jag startar ett spel...

Hej, har skrivit här förut (utan framgång, tyvärr). Hoppas ändå att det finns någon människa här som kan ha en idé... Har en Asus Rog, en laptop gjord för att spela på. Mitt problem är att när jag startar ett spel så får datorn för sig att strömsladden inte är ansluten längre, och går över till batteridrift (eller stänger av sig om batteriet inte är i). Den funkar perfekt om jag bara surfar eller gör andra saker som inte kräver så mycket. Det är alltså inget fel på sladden. Datorn reagerar som den ska när man sätter in ström eller batteri. Antar att det har något med grafikkortet eller fläktar att göra, men jag känner mig inte så bekväm med att skruva i en laptop. BIOS är uppdaterat till det senaste. Har googlat i timmar utan att få några bra råd. Om någon har någon idé som kan leda vidare skulle jag bli tacksam...

Av chrisx71

Strömstrul

Hejsan. Har en Asus Rog laptop, ca 4 år gammal. Det är inget fel med strömkabeln men ibland får datorn "för sig" att den inte är ikopplad. Allt kan fungera perfekt i en vecka (detta har hänt flera gånger) sedan vägrar den att känna av att den är kabelansluten och börjar äta på batteriet. Trodde såklart att det var något fel på sladden men när datorn "fungerar som den ska" visar den inga symptom på glapp, man kan röra och vrida på kabeln utan att den förlorar kontakt. Men när den får för sig att kabeln inte är i går det inte att få den att känna av den... Vill helst inte skicka iväg den då det är ett jäkla projekt utan hoppas det kan vara något problem med BIOS eller annat som jag kan lösa. Alla idéer är välkomna...

Av chrisx71

Sms:ade förslaget och fick svar att det funkade! Tack! Nu besparade ni mig en omväg hem efter jobbet på cykeln

Av chrisx71

Har nog en sådan liggande på jobbet. Åker förbi den "drabbade" sedan och testar. Tack för tips.

Av chrisx71

Tack. Ska föreslå detta.

Av chrisx71

Muspekare försvunnen Windows 8 Touch

Hej, hoppas jag postade i rätt kategori. Försöker hjälpa en vän på distans som inte längre ser pekaren på sin bärbara ASUS (typ, produktnummer mm okänt) med touchskärm och Win 8. Har inte själv använt något liknande så jag vet inte riktigt vilka funktioner som finns/skiljer sig, har googlat men tänkte det går snabbare att fråga någon som verkligen har en touchskärm vad som funkar. Om pekaren försvinner, hur får man fram den igen? Tack på förhand.

Av chrisx71
Skrivet av Llorona:

Jag blev besviken på att det inte fanns någon svårighetsgradsutveckling i spelet. Alla zoner ligger på ungefär samma level och det fanns ingen riktigt svår strid som upplevdes dynamisk (alla drakar i stort sett likadana). Det gjorde för min del att jag började med de svårare zonerna (vilket jag inte var medveten om) och sedan var spelet förstört. Under den sista bossen styrde jag inte någonting alls och kunde göra annat under tiden..

Spelade på Hard och ångrar mig verkligen att jag inte började med Nightmare.

Så för er som inte spelat ännu, se till att inte göra för mycket optional quests vid er första playthrough. Blir mycket roligare om ni gör det vid en andra spelomgång.

Ibland får man inga ledtrådar från spelet vilken level som är lämplig för olika områden. Har följt den här och den tycker jag funkade bra.
Levels

Av chrisx71
Skrivet av kotz:

Måste säga tummen upp för Denna utgåva av Dragon age.. Helt klart hands down det bästa Rollspel jag spelet genom alla mina långa tröttsamma spel år.. Tycker det är bättre än Skyrim och Fallout 3 faktiskt
I början var det ok, sen blev det bra och nu 72h senare är det ett underbart bra spel.. Loren är fantastiskt, grafiken samma och äventyret man är med i är helt fantastiskt..

Grymt skön känsla i spelet

Håller helt klart med. Körde klart spelet för andra gången igår och har fortfarande områden och quester jag inte gjort. Spelet växer ju mer man spelar, ett mästerverk.

Av chrisx71

Är inne på min andra runda nu, körde igenom "balen" igår igen. Det var såklart mindre frustrerande denna gång när man visste hur man skulle göra (ett tips: du är obeväpnad i palatset, se till att gå in i Inventory och lägga till vapen innan du ger dig ut i fajter, annars kan det bli "lite" segt att slåss). Eftersom jag kör med ett annat party denna gång tyckte jag det var kul att se annorlunda sekvenser, något jag verkligen uppskattar med detta spelet. Lär bli en tredje genomspelning, bara för att uppleva variationen genom att spela som annan ras/inriktning och med olika companions.

Av chrisx71

Har haft BBB i många år, jämn och hög uppkopplingshastighet, trevlig kundtjänst. Det är mina erfarenheter i alla fall.

Av chrisx71

Har haft två krascher under ca 85 timmars spelande, två oidentifiera grafikproblem, känns inte så jobbigt med ett helt nytt spel. Inga andra problem, allt rullar på. Var rätt nervös innan jag köpte spelet efter att ha läst alla rapporter... Svårt att säga vad det är som ställer till det för folk.

Av chrisx71

Funderingar efter att ha spelat klart Dragon Age inquisition (SPOILERS!).

Tjena!

Kände att det här inte riktigt passade i den vanliga DA-tråden då det antagligen skulle vara tråkigt för dem som är mitt inne i det. Tänkte bara höra om ni andra som spelat igenom det har liknande funderingar som jag, känner att det finns en del jag undrar över...

1. Jag använde inte Solas, pratade knappt med honom (Körde Cassandra, Vivienne och Iron Bull rakt igenom). I slutet blir han bestört över att "orben" gått sönder. Vad hade den egentligen för betydelse för honom?
2. Jag hade ihjäl Flemeth i föregångaren och angav detta i Keep, förstår att hon är någon slags gudomlighet, men tyckte det var lite knepigt att hon dök upp som om inget hänt...
3. Hittade aldrig Blackwell, så jag känner mig lite "blåst" på en kompanjon. Samtidigt inser man hur stort spelet är när man kan gå så många olika vägar (känns som att jag bara utforskat halva kartan, tänkte testa igen med annan taktik och andra val)...

Dold text

Har andra tankar men det får räcka inledningsvis, någon annan som kört igenom spelet och känner att det finns lite ouppklarade luckor?

Av chrisx71

Dum fråga kanske... Kör du med lina eller trådlöst?

Av chrisx71

Det här är ett spel som växer, första känslan var antiklimax eftersom man hade väntat på det så länge och drabbas direkt av alla "problem" som redan nämnts av många (tactical view, UI mm). Efter ett tag tänker man inte lika mycket på det även om det aldrig känns lika smidigt som i de tidigare spelen att strida och kuta runt och utforska.

Storleken har ju också poängterats förut, när man tror att man börjat beta av en karta dyker det upp nya quests, springer man runt hittar man nya grejer som inte är utmärkta på kartan.

Storyn är lite svårare att ta till sig men det kanske är för att jag inte tar mig tid att sätta mig in i allt. Gillar verkligen att inställningarna i Dragon Keep ger avtryck inne i spelet. Igår träffade jag exempelvis en karaktär som jag valde att skona i ettan och behandla bättre än vad han egentligen förtjänade, undrar hur just den questen hade varit om jag gjort annorlunda... sånt tycker jag är kul. Dialogerna varierar också ibland beroende på val man gjort, hur stor skillnad det gör på spelet är så klart svårt att avgöra.

Tror att jag antagligen kommer ha lika kul när jag spelar om detta. Jag körde igenom DA Origins två gånger, andra gången tog jag mig tid att sätta mig in mer i storyn och inte bara hasta vidare till nästa grej, det blir faktiskt mer givande när man har koll på storyn och vissa detaljer kan ju vara nyttiga senare i spelet, som man kanske missar när man bara vill avklara ett uppdrag.

Så, förutom lite småirritation över att det inte är lika lättroddat som tidigare så är det ett riktigt jäkla bra spel som efter ca 40 timmars spelande fortsätter att växa och överraska, mycket på grund av mängden innehåll. Så om någon fortfarande tvekar: ja, ni lär bli irriterade i början och det kommer kännas ovant men det släpper (antagligen) efter ett tag och det är en fantastisk spelupplevelse trots alla små bekymmer (vissa känns som att de snart borde fixas med en patch, vissa kanske man får leva med).