Inlägg

Inlägg som Schwalan har skrivit i forumet
Av Schwalan

Om det är en jobbdator, varför inte bara beställa en original? Borde ju inte vara du som pyntar ändå

Av Schwalan

Möjligt med något saftigt på Logitech PRO X Wireless LIGHTSPEED?

Av Schwalan
Skrivet av Gorian:

Såvitt jag förstår det är AI:n via länken alltså första versionen DALL-E och inte DALL-E 2?

Jag vet faktiskt inte hur de olika versionerna skiljer sig åt men följande står under model card;

”DALL·E Mini Model Card

This model card focuses on the model associated with the DALL·E mini space on Hugging Face, available here. The app is called “dalle-mini”, but incorporates “DALL·E Mini’’ and “DALL·E Mega” models (further details on this distinction forthcoming).”

Av Schwalan
Skrivet av Vzano:

"A mining setup" av Skyn jag menar DALL-E mini

Haha

Av Schwalan

Dall•E mini text till bild ”Ai”

Nu när bilduppladdningar är lätttillgängligt på sweclockers så passar det ju utmärkt att ha en tråd om Dall•E mini!

För dom som vet är det alltså en ”Ai” som skpar bilder baserat på den input som ges i textrutan. Det kan bli väldigt intressanta resultat men oftast relevanta.

Länk: https://huggingface.co/spaces/dalle-mini/dalle-mini

Mitt bidrag blir ”RTX3080 on fire”

Av Schwalan
Skrivet av Eott:

Hej!

Jag har tidigare försökt reklamera ett par AirPods där mikrofonen helt plötsligt slutade funkar efter ca 2,5 år, dessa var köpta direkt från Apple store. Apple supporten sa att den treåriga reklamtionsrätten inte ens gäller apple, där är det två år som gäller. De nämnde även att om det skulle vara inom 2 år så kunde dom inte göra något åt det för att jag skulle ändå inte kunna bevisa det.

Att vi i Sverige har 3 års reklamationsrätt låter jätte bra, men är det någon som har lyckats reklamera en vara efter 6 månader/ garantitidens slut? Bevisbördan läggs ju efter 6 månader över på konsumenten, är det ens möjligt för en konsument att bevisa att felet är ursprungligt?

Har jobbat inom telekom många år, om en kund kom in med en telefon med fel utan synliga tecken på åverkan skickades telefonen iväg som garanti (inom 2 år) och reklamation (2-3 år).
Enda gångerna reklamation nekades, vad jag minns, var om det var skador som t ex att fuktindikatorer är påverkade, skadad display, kraftiga märken i ramen, skavda interna skruvar osv.

Apple inkluderat.

Av Schwalan
Skrivet av FarbrorBarbr0:

Fint folk svarar sent -- ursäkta. Jo, frågan är bara var ett spel slutar vara långsökt i sina svar, och helt enkelt slutar att ge några överhuvudtaget. I mitt huvud har jag ingenting som helst att gå på just nu. Jag tror att jag vet vad jag ska leta efter, men inte var någonstans jag ska börja. Det är där jag börjar undra om jag som spelare (baserat på vad spelet har lärt mig) ska kunna resonera mig fram till var det här föremålet finns någonstans, eller om jag är utelämnad till slumpen -- att jag bara råkar vandra ner i rätt grotta.

Spontant skulle jag anta att jag var tvungen att luskamma Raya Lucaria-akademin för någon sorts glob, men det är bara baserat på den lösaste av gissningar, liksom.

Dold text

Jag kanske är helt ute och cyklar, och att det här föremålet droppas av nästa, logiska boss som jag stöter på. Men just nu känns det som att det jag letar efter kan finnas var som helst: i valfri grotta, i någon kista i nån buske, i någon fängelsehåla.

Det är svårt att prata om eftersom jag inte vill spoila något. Men jag skulle säga att du tänker rätt och helt logiskt men grejen med Souls-spel är att dom tar det längre genom att dra det ytterligare några steg.

Det jag vill säga är väll att om vi tänker ”på den platsen borde det finnas” så droppas det ofta av en karaktär/monster som har en kusin vars mammas kompis var vikarie på på skolan.

Av Schwalan

https://www.inet.se/produkt/4305285/wd-blue-sn570-1tb

bra bit under slanten du vill ge i annonsen

Av Schwalan
Skrivet av FarbrorBarbr0:

Nu är jag liksom två steg bort från lösningen. Jag tror att jag vet vad jag måste hitta för att aktivera någonting som jag tror kommer att hjälpa mig vidare. Är det här någonting som jag som spelare rimligen kan veta? Har eller kommer spelet på något sätt att hjälpa med svaret? Eller är det någonting jag får hoppas att jag bara råkar snubbla över? Det är ju lättgooglat, så klart, men jag vill inte ha den sortens hjälp i spel.

Om du förstår vad som faktiskt är ”fel” på hissen kommer du hitta ett föremål som antyder hur du kommer få rätsida på problemet.

Det är inte självklart men inte heller långsökt

Av Schwalan

Hade drifting på vänster spak som dök upp på min vita kontroll som kom med konsolen. Den byttes på garanti, vilket din inte lär göra om det är synliga skador på den. Men fortsätter den strula bör du lämna in den tycker jag. Värsta tänkbara scenario är ju att du får köpa en ny kontroll i alla fall.

Av Schwalan
Skrivet av lambdan:

Fortfarande väldigt nöjd med https://www.ovpn.com/

Same. Tappar ingen hastighet med vpn på vs av. Jag har 500/100mbit.

Av Schwalan

Jag laddade min iphone 12 pro enbart med trådlös laddare, Jag märkte att batterihälsan sjönk kraftigt på den.

Så jag gjorde ett experiment, jag bytte till iphone 13 pro och har bara laddat den trådat, från iphone 13 pro release har jag fortfarande 100% batterihälsa.

Iphone 12 pro från release till iphone 13 release med enbart trådlös laddning så sjönk den till 87% batterihälsa.

Kan vara att jag fick ett kasst batteri eller så dödar trådlös laddning batterier.

Jag laddar nästan varje natt och har oftast runt 50% batteri kvar när jag lägger mig. Laddar inget under dagarna.

Av Schwalan

Menar du en tv med Google som OS? Stirra dig isf inte blind på en TV bara för att den har Google tv, vilken tv som helst kan kompletteras med nya Chromecast så du nyttjar Google tv

https://www.inet.se/produkt/6601470/chromecast-med-google-tv

Av Schwalan

Har aldrig sett Logitech PRO X Wireless LIGHTSPEED Gaming Headset till överkomligt pris.

Av Schwalan
Skrivet av Curik:

Jag förstår.

Vet inte om det finns en motsvarighet men en kille som många uppskattar kallas för "Rama". Men det kanske handlar om att han gärna delar med sig mer än att hans tutorials är bra.

Sen är ju UE5 väldigt väldigt färskt. Jag letar själv efter lite tutorials ang. MetaSounds men har inte hittat något.

När jag började med UE4 så brukade Zack Parrisch göra en del bra tutorials tyckte jag. Inte så mycket kodande dock. Jag lärde mig bäst genom att ta ned exemplen och ha sönder dom. ShooterGame exempelvis.

Tack för tips, jag ska kolla upp dom!

Av Schwalan
Skrivet av Curik:

Jag känner tyvärr inte till Andrew Price men det finns en hel del "OK" tutorials för just Blueprint. Att börja med Blueprint är det tips jag vill ge iaf. Även om du (som jag) är en erfaren C++ utvecklare.

BlenderGuru är snubben som har gjort "donut tutorial" för Blender. Det är grymt bra eftersom han går igenom allt från det mest grundläggande med interface till att du skapar en fotorealistisk donut med en kopp kaffe.

Jag tycker det är ett extremt bra upplägg för att förstå verktyget när det är en röd tråd, som han har det.

Av Schwalan

Jag försöker ruska lite liv i den här tråden,

Jag har vart nyfiken på att testa UE, speciellt nu när UE5 har släppts. Finns det någon som släpper tutorials i klass med Andrew price (Blender guru)?

Av Schwalan
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Tyckte allt blev lättare NG+

”Styrke-påslaget” för NG+ är inte samma som skillnaden mellan din Lvl 1 och ouppgraderad gear till level 150-ish med maxad gear. För att inte tala om att man har lärt sig mycket på vägen.

Min första playthrough tog ca 115h. Den andra på ng+ tog ca 15h med guide till den bossen och ending jag inte hade tatt, samt någon talisman och en summon. Min sista på ng++ med ett vanligt ending tog mig endast 3h. Jag tycker jag märkte av att fienderna slog hårdare förrens i end-game.

Av Schwalan
Skrivet av Flottisten:

Tack för ett bra tips, har tre kronor via swedbank som verkar ha en självrisk på 1500kr, skickade en anmälan till dem med en förfrågan om ditt förslag skulle fungera. Återigen tack!

Np!

Av Schwalan

Jag skulle ha kollat upp självrisken på hemförsäkringen och sedan reparera den/ få den utbytt hos auktoriserad verkstad.