Inlägg

Inlägg som guineapig har skrivit i forumet
Av guineapig
Skrivet av VadSaDu:

Kommer 1660Ti prestera som ett 1080?

1660ti enligt läckor presterar som ett 1070 som idag går att köpa för 3190kr så varför man skulle köpa ett 1660ti då verkar långsökt. Priset måste ner klart under 3000kr.

Av guineapig

Måste tyvärr dra tillbaka budet , sorry, men jag hade tänkt lite fel kring diverse flyttar av kort i familjen.

Av guineapig

900kr plus frakt

Av guineapig

All reklam är bra reklam . Ju mer förvirrande namn desto mer skrivs det om dem

Skickades från m.sweclockers.com

Av guineapig
Skrivet av Luminous:

Jag har inte följt utvecklingen riktigt, men 1660 Ti? Vad hände med 1160 Ti? Jag som tyckte att Nvidia var hyfsat konsistenta med sina namingschemes.

Skickades från m.sweclockers.com

660 och 660ti var på sin tid mycket populära och har lite "kultstatus " som de perfekta korten sett till pris och prestanda. Troligt att de försöker få en koppling till dem. För egen del kan jag säga att de lyckas. Jag är sugen på ett 1660ti. Använder fortfarande 660ti kort i en dator.

Av guineapig

Byt kylpasta så kan du åtminstone börja med intels kylare. Jag kör min på 4.2 utan problem. Blir märkbar skillnad mot stock.

Skickades från m.sweclockers.com

Av guineapig
Skrivet av TKD_1337:

På tal om Amazon DE så var jag besviken med leveransen sist. Min M.2 SSD och ramminne levererades (i sina originalförpackningar såklart) inuti en wellpåse.

https://www.pacson.se/storage/ma/54524b503458415db51bf16b8deede99/b2d2425a8d1c467ab15e899cd2e1e41c/345-251-0-jpg.Jpeg/AA65411A8F27036A560D73E1C0085A5C62A1B02D/301885.jpeg

Detta kan väl inte vara acceptabelt för såna små och känsliga produkter? En låda/box hade varit passande.

Dessutom sänkte de priset efter jag hade beställt men man kan inte få mellanskillnaden tillbaka utan måste returnera det (kostnadsfritt för kunden) och lägga en ny beställning. Det tyckte jag var onödigt för en så pass liten summa.

Tror nog faktiskt att de mår bättre i ett bra och styvt kuvert än att skramla omkring i en låda.

Skickades från m.sweclockers.com

Av guineapig
Skrivet av TheBodyLotion:

Beställde precis en till farsan och tänkte ge den som en present, vad kan han förvänta sig och vad finns det att säga om telefonen? Han har för närvarande en Huawei Honor 5X.

Min dotter har en. Hon har varit nöjd och då kostade den nästan 4000kr så för 1500 är det riktigt mycket lur för pengarna. Det är väl kanske kameran som inte riktigt håller måttet om man tvunget måste klaga på nåt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av guineapig

Känns som Iron Man 4 med olika Jarvis röster uppskruvat i tempo till max. Inget för mig men kan tänka mig att det blir en hit faktiskt.

Av guineapig

Det känns mera som att dina mesh enheter inte ens pratar med varandra. Jag har endast en asus router i ett 3.våningshus och har täckning överallt så om du har probelm med router plus 3 punkter till så är det nog ett setup problem.

Prova plocka bort din router helt och kör genom meshenheterna bara de ska ju fungera som router

Skickades från m.sweclockers.com

Av guineapig

Vad har du för receiver? Jag har min chromecast direkt i min sony 1050 och det fungerar bra att få ut surroundljud från chromecasten. Men det förutsätter ju såklart att sändningen är i surround. Om du inte får nåt ljud alls så umdrar undrar jag om det inte är så att du inte valt rätt ingång i din receiver . Det kan finnas en passthrough funktion som skickar vidare bilden till Tvn och då får du inget ljud genom receivern eller endasr ljudet på din Tv.

Skickades från m.sweclockers.com

Av guineapig
Skrivet av sesese:

Man bör vänta med 10% tills allt funkar för att ha en hållhake på sin leverantör. 2ggr 160 eller 2ggr 80m?Vilken vinken är det på hålen? Hålen ska vara så lång som möjligt från varandra. Rent spontant så känns det som flödet inte är ok i slangen. Skulle slangen vara stukad så kollar VVSaren det lätt med tryckgivare utgående från pump och inkommande till pump. Lycka till

Att kunna hålla inne pengar är en myt. Om man inte avtalat om en sådan rätt så slutar det bara med att man får påminnelser och inkassokrav.

Skickades från m.sweclockers.com

Av guineapig
Skrivet av kristofferjak:

@guineapig: Hur gick du tillväga för att få tillbaka av pengarna du lagt ut på el? Det är nämligen så att våra elräkningar förra vintern låg somsagt på 7000:- månaden ...

Jag ställde ett skriftligt krav till installatören där jag redovisade hur mycket jag ansåg att förbrukningen var extra under perioden. Det var en uppskattning men jag använde tidigare års förbrukning som underlag och den tänkta besparingen.

Du får höfta lite med rim och reson helt enkelt.

Hoppas det löser sig för dig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av guineapig

@kristofferjak: Vi bytte från en äldre till en nyare större pump för ca 8 år sedan. Blev ett halvår med bråk och strul efter det. De använde alltså det gamla hålet ( vet ej djup exakt) , de gamla slangarna och den gamla kylvätskan i slangarna.

Gick på tillskott redan vid nollgradigt, de var ute säkert 5 gånger och kollade men allt var normalt och jag inbillade mig bara att den gick ovanligt mycket på tillskott. Efter att ha lärt mig hur man kommer in i servicemenyn och plockat fram Loggen på hur mycket den gick på tillskott så gjorde jag en skriftlig reklamation. Då tog de kontakt med Nibe som skickade nån expert och det visade sig att förångaren var trasig/igensatt. Att blanda gammal och ny vätska i slangarna var troligen felet de gjort även om jag alldrig fick reda på varför den gått sönder ( nibe mörkade hela affären ), efter detta har den funkat hyggligt men den går fortfarande på tillskott ibland när det är riktigt kallt, typ under -10. Troligen är hålet för grunt. Kan nämna att installatören numera har gått i konkurs...

Jag fick lagat felet och ersättning för den extra elförbrukningen efter bråk och skriftlig kommunikation.

Vi bytte vid tillfället tre pumpar samtidigt , två av hålen är placerade alldeles för nära varandra. Det har jag förstått nu långt efteråt, verkar vara för mycket teknik inblandat för gamla rörkrökare att syssla med. På firman vi hade så fanns en person, av typ 15 anställda, som faktiskt förstod lite om tekniken i pumparna.

Lycka till

Av guineapig

För så köpte man en Tv. Satte upp den där man tyckte den pasade in fint i rummet och satte på Svt 1 eller 2 i standardupplösning och var skitnöjd med sin nya fina Tv som var större än grannens. Nuförtiden så googlar man sönder sin Tv innan man knappt använt den. Man får reda på precis hur man ska göra för att minsta lilla skitfel ska upptäckas, och sedan blir man tokig för man kan inte se nåt annat än just det där felet, som man aldrig skulle upptäckt om man inte hade googlat 14 olika reviews EFTER man köpt den. Istället för att bara slå på På spåret och vara nöjd och glad....jag är exakt så här själv och det är tamefan omöjligt att köpa Tv nuförtiden....satans Google jag hatar dig!

Skickades från m.sweclockers.com

Av guineapig

950kr då

Av guineapig

grymma grejer fixar det mesta även idag med en bra gpu

Av guineapig

Kom överens om "egentid" alltså i princip schemalägga när du "får" spela. Samma sak för henne kring de saker som hon vill göra själv. (alltså passar den andra partnern barnet så man verkligen kan vara själv)

Börja gymma igen skulle jag själv göra men på rimlig nivå, typ 2-3 ggr per vecka istället för att spela då du ändå inte kommer kunna slappna av om du inte är ensam hemma.

Av guineapig

Är väl bara att reklamera till Komplett, troligen någon transportskada så de lär väl skylla på Posten.

Av guineapig
Skrivet av hollowman71:

Okej jo det förstår jag att det kan bli svarta kanter på höger och vänster sida samtidigt lika blir det ju svarta kanter uppe och nere samtidigt.
Men när det blir höger och överkanten samtidigt hur går det ihop? Då gör ju tv bilden sned igentligen 😉

Skickades från m.sweclockers.com

Bilden blir inte sned, det är den svarta bakgrunden som upplevs sned/ojämn. Enda sättet att slippa detta är att zooma in bilden så att den täcker hela skärmen och sedan rotera den med "pixelorbiterfunktion" , men då kommer det troligen se ännu konstigare ut för då beskärs bilden och loggor och undertexter kan hamna fel.

Tänk att du håller ett vykort framför teven när den är avstängd, sedan flyttar du runt det lite i taget, då blir det ojämna svarta kanter beroende på hur du håller vykortet. det är det som teven gör. Ser inte bra ut det kan jag hålla med om ...men Philips har väl bedömt att de måste göra så kraftiga förflyttningar för att garantera att de inte visar samma färg på närliggande pixlar och riskerar inbränningar.