Inlägg

Inlägg som guineapig har skrivit i forumet
Av guineapig

Xiaomi Mi9T

Av guineapig
Skrivet av Quirex9:

Okej lutar starkt åt denna!

www.hifiklubben.se/stereo/skivspelare/argon-audio-tt

Men det enda som gör att jag inte är säker är att det står "fin ljudkvalite till priset" på Hifiklubbens övriga skivspelare, men inte på denna.
Hittar även inga recensioner på den.

https://www.elgiganten.se/product/ljud-hifi/skivspelare-cd-sp...

Recensionerna på denna är däremot helt fantastiska, men tänkte om ni som är kunniga kan se på specsen vilken som är bäst? Eller är det smartast att gå efter recensioner?
Tack!
Mvh Lawrence

Skickades från m.sweclockers.com

Spelaren från Elgiganten med inbyggd bluetooth kan jag rekommendera. Köpte en likadan för något år sedan till dottern. Så himla smidigt att kunna spela upp direkt var man vill. Kanske inte helt ok enligt hifi purister men som första vinylspelare funkar den skitbra.

Av guineapig

Låter fantastiskt kul, klart man vill vara med:)

Av guineapig

Kan börja med ett bud på 1500kr

Av guineapig

Efter alla tips och lite googlande så prövade vi idag med att köra full choke och bara kicka långsamt två gånger för att "prima" med soppa, sedan rejäl kick och då startade den direkt. Normalt eller inte? det vete fan men det funkade får se hur veckan utvecklar sig sen blir det ett besök hos handlarn.

Av guineapig
Skrivet av danne215:

Tänk på att köra in mopeden lugnt eftersom att den är ny. (undvik full acceleration och långa perioder med samma varv/hastighet variera och kör lugnt)
Det kan vara att den är lite svårstartad just för att den är helt ny då cylindern och kolven inte "slitit" in sig ännu.
Jag hade testat detta när ni ska starta vid kall motor:
1. Kicka direkt med choke utan gas
2. Kicka med choke och lite gas
3. Kicka utan choke och med lite gas

Skulle den fortfarande vara svår att starta skulle jag ha åkt tillbaka till försäljaren då den är helt ny. Hade inte börjat skruva något på den då den är ny.
Hur är den att starta när den är varm?

Den startar bra om den är varm, men om den får stå ett par timmar så kan det vara svårt igen

Av guineapig

Jag har kollat efter synliga läckage och lösa skruvar men ska titta igen lite noggrannare. Värmesköldarna tänkte jag inte på, jag tänkte direkt att det var ett lager som lät illa men det vore ju ganska otroligt på en helt ny moppe. Den är lite ologisk, för den kan som sagt starta på första kicken, sen om den stått kanske två timmar på stan så går den inte att kicka igång.

Dottern är ju lite ovan vid att kicka men man tycker ju själv att man har koll hon fick hjälp av en lärare på skolan en dag som kör MC, inte ens han kunde kicka igång den. Dock var han lite stel för han kom knappt över sadeln... de är ganska höga insåg jag efter att jämfört med en MC. Och jo , det lär bli ett besök hos handlarn men känner att jag behöver lite kött på benen innan, det var ju 30 år sedan man körde moppe själv och stället vi köpte den på säljer mest bilar så jag tror inte de är superkunniga på mopeder.

Av guineapig

Svårstartad crossmoppe - helt ny. Hjälp!

Hej

Köpte moppe till dottern för nån vecka sedan. hade letat begagnat ett tag men hittade inget lämpligt och insåg också att jag inte orkar hålla på att skruva, så bet i det sura äpplet och köpte en sprillans ny Aprilia sx50. Men den är grinig att starta, om man inte får igång den på första kicken så verkar den bli sur direkt och då går det bara att putta igång skiten...precis det jag ville slippa med en ny moppe.

1. kickar en gång utan gas
2. kickar samtidig som man ger gas (enligt instruktionsbokens tips)
3. chokar lite och kickar
4. ger upp och puttar igång skiten

Den verkar ha bra motstånd när man kickar och batteriet ser ok ut. Kabelhatten på tändstiftet känns lite glappig när man vickar på den men det kanske är normalt, den sitter ju med nån slags gummihätta.

Är detta normalt på en ny moped? Kan tillägga att den har något, som jag uppfattar som ett lite rasslande/malande ljud när den varvar ner , om man gasar med växeln i neutral.

Skulle uppskatta lite tips innan jag åker till handlarn och bråkar.

mvh

Av guineapig
Skrivet av sokar:

Kapar tråden lite av ren nyfikenhet.
Vad säger ni kunniga om att använda banankontakter eller inte.
Lika så här är de npgon skillnad i de för 49:- eller de för 120-300:-

Banankontakter använder du bara om du ofta flyttar eller byter mellan högtalare. Butiker har gärna det för att kunna byta snabbt.

Samma kring kvalitet, om du byter ofta vill du ha bra kvalitet, om inte går det troligen lika bra med billiga men då behöver du troligen inga alls heller

Av guineapig

Högtalarna är gjorda för tunnare kabel, köp en billig 1,5mm på clas ohlson och spara din dyra supra tills du köper fetare högtalare igen.

"Till högtalarna passar en 1.6mm kabel bra" enligt hembiobutiken

Av guineapig

Ibland förstår jag mig inte på världen...Samsung släpper en helt unik, nyskapande produkt, Galaxy Fold. Och massor av reviews och kommentarer handlar bara om att man i vissa vinklar kan se en antydan till ett veck i skärmen....OnePlus släpper en ny telefon där det är helt omöjligt att inte se två gigantiska reflexer/skiftningar i deras edge display. det är så sjukt störande att jag får ticks av blotta tanken. Men ingen, INGEN, har ens kommenterat det i någon review? är det fel på min hjärna? är alla OnePlus fanboys som inte vill prata om negativa saker eller är jag den enda som stör mig på detta?

Av guineapig

Jag såg så fram emot pop-up kameran för att slippa en notch...men den där edge varianten de valt ger ju helt galna reflexer! Hur tänkte dem där? den är ju värre än Samsungs, som faktiskt rört sig emot mindre böj på sidorna. Synd, för mig, helt ointressant nu.
Men smaken är ju delad och man måste väl ändå tro att de testat designen på ett större antal människor, som uppenbarligen tycker att reflexer och ljus/färgskiftningar i displayen är helt ok...

Av guineapig
Skrivet av cracko:

Betala för biljett till mobiltelefonevent, gör någon det? Weird, som att betala för reklam.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är väl mer att betrakta som ett inträde till ett event där vanligt folk faktiskt kan få vara med och inte bara branchmänniskor eller youtubers. Dessutom ingår det ju en del lullull i nåt slags goodiebag. Mat och dricka också.

Men ja...jag reagerade också först. 190kr är det kanske värt för lite mat och underhållning

Av guineapig
Skrivet av Arghuleh:

Okej, det här är väl lätt att skriva när man inte är med i konstruktions- och produktions-processen.
Det som för mig verkar konstigt:
* Varför har en plastfilm som är lätt att ta bort, vars funktion är viktig för att skydda telefonen.
* Varför inte skydda plastfilmen under formbara U- eller L-lister, så att inte smuts kommer emellan?
* Det ser ut som att displayen viks ganska hårt, varför inte ha en droppformad vikning som inte sliter på materialet? En bildlig jämförelse är när man viker papper, antingen viker man ett papper hårt så en kant bildas, eller för man bara ändsidorna mot varandra, vilket skapar en droppformad pappersvikning.

Angående vikningen så är det precis så den är byggd. Ingen skarp kant.

Skickades från m.sweclockers.com

Av guineapig
Skrivet av daskedennis:

Antar att Samsung testar sina prylar innan de går ut till recensenter osv. Konstigt att dessa problem inte framkommit tidigare?

När de testar produkterna så är det nog svårt att se framför sig alla varianter som folk kan få för sig att misshandla produkten på. De borde skickat ut ett större antal till "beta testare", istället för att förlita sig på sin egen kontroll.

Skickades från m.sweclockers.com

Av guineapig
Skrivet av Apanx:

@guineapig:
https://lagen.nu/avg/arn/1999-4494
https://lagen.nu/avg/arn/1996-6571
Eller så tillämpas lagen på så sätt i praktiken, men företagen tycker det är bättre med oinformerade konsumenter.

Tror att många säljare som har mycket returer pga ångerrätten hamnar lite i kläm. De försöker sälja varorna med så lite rabatt som möjligt eftersom marginalerna är små och de vill gärna hävda att de är som nya. Men när det visar sig att de är behäftade med fel eller andra brister såsom repor/damm/smuts/trasiga kartonger/ingen manual etc så är det plötsligt sekunda varor man köpt.

"När det gäller en vara som har köpts på realisation eller under liknande former till ett starkt reducerat pris skall, vid beräkning av prisskillnaden, hänsyn tas till orsaken till att varans pris är nedsatt. Om prisnedsättningen är avsedd att utgöra en kompensation för att varan säljs som sekunda, t. ex. på grund av nån defekt, kan köparen inte göra gällande ett anspråk på ersättning för prisskillnad som tar sikte på en vara av fullgod kvalitet till ordinarie pris."

De borde vara tydligare med att påpeka att det är begagnade/sekunda varor man köper , då kan de slippa skadeståndsbiten i större utsträckning...men då lär det bli svårt att få dem sålda, lite moment 22.

Av guineapig
Skrivet av Senseye:

Vilka regler och praxis säger att butiken kan välja att häva köp?

Regler och praxis (i detta fall konsumentköplagen) säger ju att butiken INTE kan återbetala beloppet. Butiken ska reparera eller omleverera varan. Endast köparen kan önska hävning av köp.

Skickades från m.sweclockers.com

Samtidigt så verkar ni ju allihopa bara läsa lagen som fan läser bibeln...det finns ju en skrivning som tydligt säger att det inte får vara oskäligt för säljaren. Och en omleverans av en fyndvara som ersätts med en fabriksny vara kan ju, åtminstone i mina ögon, betraktas som en oskälig fördyring för säljaren och då har säljaren rätt att istället återbetala beloppet.

Dock och det är ju här det blir riktigt intressant så ger det köparen rätt att kräva skadestånd, för tex bilresa för att lämna tillbaka varan. Så det är ju inte konstigt att de flesta (alla?) större säljare väljer att lösa tvisten till kundens fördel, för att slippa negativa omdömen.

Dessutom kostar det arbetstid att hålla på och tjafsa med en kund så det lär ju oftast bli billigare att helt enkelt lösa problemet direkt om det visar sig att kunden har läst på om sina rättigheter

Av guineapig

Som andra sagt så brukar det inte vara någon självrisk vid viltolyckor men om det är det, så är väl det enklaste att ni delar på det. Vem som helst kunde kört när det hände och det handlar om en i sammanhanget struntsumma för varje person.

Tänk om ägaren av bilen endast haft en halvförsäkring och bilen blivit totalkvaddad...då hade vi pratat om moraliskt ansvar för betydligt större summor. om man är kompisar och vill fortsätta vara det så betala och tänk att nästa gång kanske du kör.

Av guineapig
Skrivet av Jonny Myran:

Det jag menade var att han kan kolla i omdömestråden för att se att folk titt som tätt blir blåsta.

Omdömestråden funkar ju inte eftersom man inte får hänga ut folk där. Då blir det mest ett sätt att hitta folk man förhoppningsvis kan lita på men de som har både bra och dåliga omdömen blir svårare att identifiera eftersom man inte får lämna dåliga omdömen. Vilket jag förstår för då kan man ju så att säga hämnas på varandra genom att ge kass omdöme.

Skickades från m.sweclockers.com

Av guineapig

En fråga till trådskaparen. Andemeningen med tråden var väl att lista butiker som skickar till sverige? Annars finns ju google om man vill ha 10.000tals länkar.

Skickades från m.sweclockers.com