Inlägg

Inlägg som Factorial112 har skrivit i forumet
Av Factorial112
Skrivet av Hakinger:

Har haft en retro-period och sett om thrillern "Arlington road" som handlar om en universitetsprofessor (med en av mina favoritskådiasr "the dude" Jeff Bridges) som blir vän med sina nya grannar. Bästa är om man inte vet någonting om handlingen innan man ser den faktiskt. Egentligen en film, som Sjätte sinnet t.ex. som man bara kan se en gång. Men även om jag visste hur den slutade så var den värd och se om igen.

Det som slog en var hur annorlunda filmer görs idag. Förr i tiden, i alla fall de filmer jag gillat, har koncentrerat sig på intrigen mer än "relationer" mellan karaktärerna eller illa dolda "budskap" eller "kommentarer om samtiden" och därmed mer intressanta.

Har även kollat om Mulholland Drive för tredje gången och som jag älskade när den kom eftersom den var så obegriplig och man fick själv komma fram till vad den handlade om. Men nuförtiden har min hjärna stelnat så det blev inte samma glädje, men sevärd ändå.

perfekt tror inte jag sett Arlington Road, gillade också Jeff Bridges (han gör väl knappt nåt längre)

nä filmer idag är som tyska historieböcker.. fanns ingen politik mellan 1920-45, allt som produceras måste följa en viss mall

gillar även Mulholland Drive, Naomi Watts gör antingen riktigt bra filmer eller ren skit... tyckte Goodnight Mommy var helt ok 6/10

Av Factorial112

Enklast är att vara anställd givetvis, men enskild firma är inte speciellt svårt heller... ska du bara fakturera timmar är ef kanon, ja du kan köpa prylar som "behövs" i företaget (avdrag för kostnader)
kolla in https://www.verksamt.se/ <- hjälpte mig när jag körde EF
Har kört enskild näringsverksamhet med 2 anställda, enbart fakturering av timmar... spenderade kanske 4 timmar i månaden att sköta siffrorna. Sedan hade jag AB med 10 anställda som jag lyckades sälja med ok vinst. Tror man behöver lite företagstänk... men har mött många där jag tänkt: kan den klanten driva ett framgångsrikt AB, kan vem som helst...

Av Factorial112

har fru… förstår inte frågan 😎
[/s]

Av Factorial112

Jämför AI med tjänstehundar (tull, knark, kadaver…)
Funkar jättebra till sitt syfte & blir onekligen bättre från nybörjare till i tjänst, har inte förstånd till begränsning av arbetstimmar & behöver med tiden allt mindre motivation.
En människa kan direkt urskilja en trägaffel i en pall med träskedar, inte så lätt för en dator… ej heller det ologiska i en bild där en ryttare på häst hoppar över ett 20m hinder. Där maskiner alltid är bättre än människor är monotona sysslor… en person kanske kan titta i 2 timmar på övervakningsfilm sen tappar vi fokus, Kina är långt framme (skrämmande?) när det gäller övervakning, ansiktsigenkänning/betalning/registrering.
Tal/översättning är ett annat område som har blivit exeptionellt bättre, med all data som sparas/analyseras.
Eftersom experterna inte vet vad medvetande är/fungerar är jag inte speciellt orolig för ett ev. Skynet… men kommer kanske en dag då datorn frågar ”varför”, då har vi problem.
Stephen Hawking svarade på frågan varför vi inte fått intelligent besök från nån annan värld, risken med så många generationers utveckling är att vi eliminerar oss själva… ligger i naturen med intelligens.
Sen kan man undra om Homo sapiens sapiens funnits i 100k år vafan sysslade dom med de första 98-99k åren??

Av Factorial112

vi såg också The Consultant.
håller med om 6/10... lite originellt koncept helt klart

Av Factorial112

japp… inte nödvändigtvis manualen då jag är naturligt händig 😎, men däremot manualer… finner det otroligt fascinerande. Dels hur ingenjörerna tänkt & sen hur det blivit implementerat. Min favorit hittills är motorerna på Lockheed SR-71 Blackbird, jävlar vad avancerade! Laddar ofta ner pdf:er om saker jag aldrig kommer köpa/äga, har sysslat en del med reverse engineering som det heter på fin svenska. Är väl född med en stor nyfikenhet…
varför inte en CLK-GTR user’s guide… för er som förstår ironin

Av Factorial112
Skrivet av RVX:

Första filmen är, kanske inte min favoritfilm of all times, men en väldigt bra film i mitt tycke.
Ge den en chans 👍

blir Cube (1997) ikväll.. osäker om jag sett den
finns ju en ny remake 2021 Cube, japansk ser det ut som
Original title: Cube: Ichido haittara, saigo
https://www.imdb.com/title/tt13975458
kan de va nåt?

Av Factorial112

Marathon Man 1976 UHD... hade minne av att det var en bra film, haha... skräp vi såg inte färdigt ens
https://www.imdb.com/title/tt0074860
ger den 3/10

Av Factorial112
Skrivet av edson:

The Graduate (1967)

https://s3.amazonaws.com/criterion-production/films/c1cb7c7c93760075005158d586b67d45/ace3Y8tk9zZ6RU58hIflxVsxZUIA2B_large.jpg

Allt med den här filmen är ikoniskt och fantastiskt förutom kanske då den svenska titeln och översättningen, "Mandomsprovet", brr

Dustin Hoffmans stora genombrottsroll och han är lysande! Definitivt en av hans bästa i mitt tycke och där uppe med "Rain man" och "All the President's Men".

Samspelet mellan honom och Anne Bancroft är mycket bra! Filmen har en slags subtil humor som på ytan kanske knappt uppfattas ibland men jag älskar det verkligen!

Hoffman var 30 år vid inspelningstillfället och Bancroft 36 så det är kanske lite "off" med tanke på att han ska spela en 20åring men details!

Vad mer?

  • Det ikoniska soundtracket av Simon & Garfunkel måste självklart nämnas, 5+

  • Bilen! Den röda Alfa Romeo Spidern innehar nästan en inofficiell biroll i sig?
    "Do you know how to work a foreign shift?"

  • Fina biroller av Murray Hamilton & Katharine Ross

Som ni säkert förstår gillar jag den här filmen mycket och trots att den är nästan 60år(!) gammal så tycker jag den har stått emot tidens tand förvånansvärt bra, särskilt med tanke på temat.

Det får bli en 8,5/10!

Bra Tips!
Drog ner Marathon Man 1976 UHD (UseNet)... minns den inte, men vet att den är grym

Av Factorial112
Skrivet av TheFlyingFin:

UPS är det absolut värsta som finns. Den värsta historien jag hör är om Rob Dahm, och hans motordelar som UPS "tappade bort" och som sedan dök upp på Ebay, i den situationen så hade det för min del nog blivit minst fängelsestraff i efterhand.

Har inte heller en enda positiv personlig uppevelse med dom, förutom allt skit som finns på nätet.

jepp...
Snackade med en chaufför (nästan säker på UPS) på krogen för några år sen... firman tillhandahöll inte mobiltelefoner, det "behövs inte" för chaufförerna ?!?
Han berättade att somliga använde sin privata mobil för sms:a när man kommer, men inte alla.. kan man ju förstå, att lämna ut sitt nummer till en massa främlingar hade inte jag heller gjort.

Av Factorial112
Skrivet av ztenlund:

So it continues...

I fredags kväll stod det att de skulle försöka igen nästa arbetsdag. Tydligen tillämpar de någon annan typ av kalender för nu står det att leveransdatum kommer att meddelas så snart som möjligt och att det fortfarande behandlas för leverans. Mmm, keeej...

Frågan nu är om jag ska registrera ett konto, vilket kräver godkännande av ett 18-sidigt avtal som säkert till stora delar är ogiltigt gentemot konsument i Sverige, för att se om det går att hämta skiten eller få det till ombud. Erfarenheten från förra gången det gick direkt till ombud förskräcker dock, då det paketet direkt åkte tillbaka till avsändaren utan att jag hunnit hämta det. Enligt spårningen så låg det mindre än ett dygn, men var det verkligen befanns sig vet jag ju inte. Stilenligt så skyllde UPS ifrån sig.

Misstänker att dom planerar att ”missa” vissa leveranser, där dom enbart stannar inom en central sträcka. Vi bor i hus en mil från storstan, väntade på paket… var hemma osv.
Det slutade med att jag körde till mitt UPS-ombud, och mötte chauffören där. Jag konfronterade honom & undrade varför jag inte fick mitt paket jag betalat hemfrakt för… han svarade inte utan bara stirrade på mig & skyndade sig ut…
Konstigt nog hann dom skicka mail om att ”ingen var tillgänglig”, detta innan paketet landat hos ombudet… så ja UPS är totalt värdelöst för privatpersoner.

Av Factorial112
Skrivet av Bozzeta:

Det är ett 25 år gammalt N64-spel... klart det ser ut som skit.
Hade varit roligt om någon återupplivade äldre single player typer av spel som Bond i ny tappning istället.

Skrivet av snajk:

Det var en remake på gång av detta spel 2008 till XB men Nintendo satte stopp för den tyvärr.

inbillade mig att det var en remake… hade sett det nånstans, därav besvikelsen 😎

Av Factorial112

trodde dom gjort nån uppgradering, grafik eller så… men 349 MB stort så ser ut som skit
Goldeneye alltså

Av Factorial112

The Rig på Prime:
https://www.imdb.com/title/tt14273790/?ref_=nv_sr_srsg_0
så dålig att den blev bra 😎
allt är uselt skådisarna, effekterna, handlingen…
ibland fastnar man på nåt riktigt dåligt… ger den 6/10 bara därför

Av Factorial112

dracks i söndags... är absolut ingen whiskyexpert, men jag märker ju vad som är gott lagom ur fokus bild när flarran är slut
nåt min farbror fixat Nikka Malt, japansk virre

Av Factorial112

Körkort manuell absolut om man inte har nåt funktionshinder...
Val av bil är nog automat att föredra. Farsan hade en 911 Turbo 90-ish... han körde en del bana så allt på bilen var "trimmat". Bilen var en mardröm att köra i kö/städer. Jag körde den i Berlin några månader & fick mer avsmak för manuell, kul på bana/öppen väg visst.. men helt opraktisk i normalt användande.
Men om jag haft råd, är jag bra sugen på en Volvo P1800 Cyan
Som någon nämnt tidigare så är manuell nåt man vill ha på sin "lekbil", bara störigt när man kör ärenden (anser jag i a f)

Av Factorial112

jag/vi (frugan) använder 1Password... antagligen den dyraste, men funkar skitbra
dom la ut en kaxig post på deras blogg:
https://blog.1password.com/not-in-a-million-years/
gillar punkterna på slutet haha "And the consequence of 4 is that it is not going to be guessed"

Av Factorial112
Skrivet av SUMITOMO:

Jack Ryan.
Säsong 3.
Suverän serie.

vi såg denna i julveckan också
nja underhållande med lite one-man army & woke inslag... ganska generisk plotline, men det är ju Tom Clancy's stil
fantastiska miljöer & rejält påkostad... så ja, klart sevärd

Av Factorial112

MrBeast Fortnite
Riktigt rolig turnering. Hann inte träna mer än 4 timmar, så gick väl ok. Fick 95k som bäst, med några runt 90k.. & Beast Brella:
Nån här som deltog?

Av Factorial112
Skrivet av Halogen:

Jag gör Morbergs revben till varje jul. Vansinnigt goda!

svärmor gör nåt liknande fast Coca-cola i marinaden… mycket gott ja, men ett jävla jobb….
speciellt åren då vi firar stor jul, ca. 25 vuxna & 10 barn

spjällen ska penslas & vändas & ösas 😁