Inlägg

Inlägg som Valvar har skrivit i forumet
Av Valvar

En annan sak jag skulle vilja tillägga när det gäller Public Service är att företag som Facebook och Twitter ofta nämns, och då på ett onyanserat manér. Detta skulle jag och säkerligen många andra, kanske någon domare eller två, alltså betrakta som reklam vilket Public Service inte får syssla med enligt, tja, vad var det, andra paragrafen? Inte så svårt att missa.

Av Valvar
Skrivet av Vasadu:

Är man emot demokrati anser jag att man ska flytta till ett annat land. JA. Finns gott om diktaturer att välja på.

För om du läser är de vad jag skrev. Att ha en annan åsikt om TV licensen kan jag leva med.

"Alla ska ha rätt till sina åsikter, förutom de som inte har samma åsikter som jag har!"

Av Valvar

SVT's hemsida kräver Adobe Flash för att användas till sitt fulla ändamål. Jag vägrar att installera proprietär mjukvara på min dator, och det är inte "mitt val". Jag kräver alltså att Public Service gör sina tjänster tillgängliga för användare som inte har proprietär mjukvara installerad eller vill köra Javascript som inte har öppen källkod. Så, skynda på nu!

Av Valvar

Förlåt för OT, men har någon aning vad hon som pratar i trailern heter? Det ansiktet känns bekant på något vis, och jag vet inte riktigt varför...

Av Valvar
Skrivet av m0rk:

Det är därför Linux är herren på toppen på folks skrivbord? Folk i gemene man skiter fullständigt i ifall systemet är öppet.. Det är helt andra saker så som priset som spelar större roll.

Jag talade visserligen inte om gemene man.

Av Valvar
Skrivet av Waowt:

Vadå bättre? Om du nu är så kunnig förklara gärna för mig vad som är så mycket bättre och samtidigt billigare
med andra mobiler? Det handlar inte om hur många Megahertz processorn har på pappret och hur många kärnor.
Många mobiler/plattor har 4-kärniga cpu'er men ändå är de inte snabbare än Apples som har två.
En stor del av dem "kunniga" som jag ser har även en iPhone till exempel, varför?
Inte för att den är världens snabbaste mobil utan för att dom känner sig bekväma med mobilen och operativsystemet.

Här talar vi om allt som har med teknik att göra, oavsett vilket företag som gör det.

Fair enough. Jag trodde att fördelarna med öppna operativsystem var rätt så uppenbara, men som sagt är ju smaken som baken.

Av Valvar
Skrivet av Waowt:

Jaså? Du kanske ska ta och kolla här lite oftare.
Apple gör ju trots allt såna produkter som vi "nördar" är intresserade av

Hade alltid trott att det var tvärtom. Det är ju produkter för "vanliga människor", snarare, typ motsatsen till nicheprodukter. Om man är informerad och sakkunnig är det väl nästan självklart att man väljer bättre och billigare alternativ?

Av Valvar
Skrivet av Waowt:

Betyder det att Apples grejer blir bättre så JA!!! Betyder det att de också ska bli ännu dyrare eller sämre NEJ!!!
Btw hur många nanometer hade de innan?

Jag visste inte att Apples produkter var intressanta i annan form än diskussionsunderlag här på swec...

Av Valvar
Skrivet av rektor:

Hoppas att dom har öppen bootloader och att man kan installera Linux och BSD på dom.
Hoppas att dom är stackbara och man kan stapla dom på varandra.

Haha, PMa mig när du har Gentoo på Xbox720 så skickar jag dig 50kr!

Av Valvar
Skrivet av m1n1h0p:

Vänta när blev konsoler en sjunkande marknad? Tänker du på mobiltelefoner och sånt? Även om pc-spelandet sjunker och blir utbytt mot konsolspelande så tror jag knappast att konsolspelandet sjunker i intresse? Familjer/Partyspelare köper kinect/move/wii/wii U och kommer göra det ännu mer än förut, cod kidsen köper ps4/xbox3 som vanligt (eller mer), det kommer inte bara vara så att folk spelar på iphone eller w/e

Eller hur menar du?

Jo, jag menar bland annat att nya marknader som till exempel nämnda mobiltelefoner samt sociala spel (lågbudgetspel för plattformar som facebook) är en mycket lukrativ marknad, samtidigt som siffrorna sjunker för klassiska spelformer. Det säljs färre och färre stationära datorer och "smarta" TV-apparater kommer antagligen att explodera snart med streaming-tjänster och liknande. Det ligger alltså inte så mycket pengar i dyr hårdvara, jämfört med andra marknader. Jag tror absolut inte konsoller och PC-spelande kommer att dö ut, men det kommer att bli en niche-marknad (om än en stor sådan).

Av Valvar

Tippar vilt på att "nästa generation" kommer att vara en mycket mindre satsning. Konsoller (och även speldatorer) är en sjunkande marknad. Det är klart att man kommer att göra konsoller, men köparna får själva betala för hela produktionskostnaden. Alltså kommer man även ha råd att göra fler modeller snabbare.

Av Valvar

USB3.0 är även väldigt praktiskt om man vill köra sitt eget OS på någon annans dator. Ta en 3.0-sticka på 16 eller 32gb, lägg in arch eller liknande så slipper du ta med dig en laptop överallt. Självklart är inte de flesta datorer 3.0-kompatibla, men det kommer väl med tiden hoppas jag.

Av Valvar

Tror titeln på den här artikeln var felskriven - citationstecken är felplacerade. Istället för "Nvidia Tegra 4 "Wayne" i läckt presentationsblad" borde det ha skrivits "Nvidia Tegra 4 Wayne i "läckt" presentationsblad".

Av Valvar

Intel negligerar alltså desktop och satsar på bärbart... Inte förvånande, när de inte får någon konkurrens på desktop.

Av Valvar

Ursäkta för gravskändingen av denna tråd (den har inte varit postad i på ett tag), men jag ville bara informera om att jag precis löst mitt problem genom att göra som föreslagits, och skaffat balanserade telekablar. Störningarna är inte HELT borta - man hör dem fortfarande väldigt, väldigt lågt om man sätter volymen på max - men i princip hör man dem inte (och jag har väldigt bra hörsel).

Av Valvar
Skrivet av Minsc S2:

(Darksiders referens)

Tack för uppklarningen, Kapten Uppenbar

Av Valvar

450 tror jag. Ska kolla när jag kommer hem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Valvar

Jag saknar verkligen custom smilies i skype

Skickades från m.sweclockers.com

Av Valvar

http://puu.sh/1xSoa

Nvidia gillar motion blur ser jag... Som sagt, smaken är som baken.

Av Valvar
Skrivet av Roger W:

Är högtalarna inkopplade i samma eluttag som datorn? Om inte, prova det.

Vad har du för låda förresten? Jag har för mig vissa lådor hade nått problem med jordningen av USB tex? (bland annat några äldre Antec-lådor möjligen?)

Jag har provat det redan, och det gjorde ingen skillnad. Det är en Fractal Design R4, så tror inte det är nåt fel på just chassit... Däremot kan jag tänka mig att elsystemet där jag bor är dåligt jordat.