Inlägg

Inlägg som Valvar har skrivit i forumet
Av Valvar
Skrivet av källarinvånare:

Men varför en Xbox? Det finns väl inga xboxexklusiva spel?

Är inte gamla spel från typ Xbox 360 och OG Xbox som körs i backwards compatibility exklusiva?

Av Valvar

PS5 har inte 1440p output, så lär ju se rätt förjävligt ut på en sån skärm.

Av Valvar

Skum fråga, tycker jag. "Behärskar" gör jag väl de 2-3 jag använt på sistone — andra språk jag utsatts för har jag vaga minnen av och det är därmed säkert enklare att läsa kod skriven i dem samt att komma igång igen, men gränsen mellan ett nytt språk och ett man inte sett på länge är väldigt flytande imo. Sedan om man är bekväm med en paradigm går det oftast väldigt snabbt att komma in i ett språk man inte sett förut.
Jag blir ofta lite skeptisk när folk säger att de "kan" ett språk — en person som aldrig använt Python (bara som ett exempel) men som varit en avancerad programmerare i många år kommer skriva mycket bättre Python-kod inom ett par timmar än någon som enbart "kan" Python som sitt första språk och har spenderat ett par år med det.

Av Valvar

NewPipe är ett bättre alternativ (om inte funktionellt så etiskt i och med att det är öppen och fri källkod), så rekommenderar alla att använda det istället på telefonen och SmartTubeTV på TVn. Använder själv en fork med Sponsorblock: https://github.com/polymorphicshade/NewPipe

Av Valvar
Skrivet av AMD-FX:

Jag har det men bara upp till 1080. Känner du till nåt bättre får du gärna tala om det

youtube-dl fixar väl alla tillgängliga upplösningar och codeces? Mycket bättre än skumma freeware-alternativ, också, eftersom fri och öppen källkod gör det mycket säkrare och pålitligt, och även mer etiskt.

Av Valvar

Blå eller clear för att programmera hemma, röda för att spela, topre silent på jobbet.

Av Valvar
Skrivet av Ness:

Gör väl detsamma att den klassas som en TV? På vilket sätt är det inte optimalt menar du?

Den är 48 tum och fungerar därmed inte på ett vanligt skrivbord om man inte vill sitta och vrida nacken upp och ner hela tiden. Men visst, den och ett djupt skrivbord är absolut ett alternativ.

En annan grej är att det nog blir väldigt knepigt att kombinera med andra skärmar, och den har ju inte picture in picture mode så som LG Odyssey har.

Av Valvar
Skrivet av Ness:

Bättre än LG OLED48CX? Tror den får svårt att slå LGn i bildkvalité generellt men framförallt svärta och kontrast. Dessutom till en tredjedel av priset.

Det är ju en TV, inte en skärm man har på skrivbordet. Visst, det går, och jag har själv funderat på det, men det är ju definitivt inte en optimal lösning.

Av Valvar

Prislappen är riktigt saftig, men den verkar ändå prisvärd. Detta blir väl utan tvekan den bästa konsumerorienterade skärmen på marknaden, utan att ens vara den dyraste.

Av Valvar
Skrivet av SgtShadowsong:

Förstår inte hur man kan gilla cyberbunk, skjuta fiender genom 10 lager hus, poliser som spawnar här och där, inga poliser jagar dig i bilar. Det ska väl ändå vara lite grundläggande?

Om man inte har som utgångspunkt att spelet ska vara GTA i framtiden är det inga saker som stör speciellt mycket. Iaf inte mig. De gångerna jag blivit jagad av polisen har det varit på grund av att jag kört på folk av misstag, och då är det skönt att slippa spendera tid på att bli av med snuten.

Av Valvar
Skrivet av BertilBesvärjaren:

"Gameplay är genomsnittlig"
Blir ju lite fundersam vad du är ute efter när det gäller spel? Ghost of Tsushima har extremt bra gameplay, men sämre story än Cyberpunk. Sen är det väldigt subjektivt, men jag tycker helt ärligt att Ghost of Tsushima är vackrare än Cyberpunk. I mina ögon är gameplay loopen alltid viktigast och att plocka upp dåliga items halva tiden och spöa AI som inte förstår vad som händer resten av tiden är inte speciellt givande.

Håller med om att Ghost hade bättre gameplay loop, och framförallt väldigt tillfredsställande strider. Men tycker själva helhetsupplevelsen inte nödvändigtvis dras ner så mycket av att kärnloopen inte är fantastisk. Att bara resa runt och titta på coola/vackra omgivningar tycker jag själv är väldigt givande. När det kommer till grafisk design tycker jag CP2077 och Ghost båda är enastående på olika sätt, utan att en nödvändigtvis är bättre. Dock är CP2077 grafiktekniskt helt överlägset — men det hade kanske varit annorlunda om Ghost hade släppts på PC med bra RT.

Skrivet av KlyfftPotatis:

det är inte ens lite i närheten av rdr2.

finns flera klipp som detta https://www.youtube.com/watch?v=g17xC38Qyvg CP77 vs X spel. Det är ett skämt

Inte i poleringsgrad, nä (även om RDR2 hade och fortfarande har många roliga buggar), men det hävdade jag aldrig. Men själva berättandet är på ungefär samma nivå tycker jag. Och för att vara helt ärlig har inte RDR2 heller någon fantastisk gameplay.

Av Valvar

Helt klart Cyberpunk 2077. Klart det hade problem och inte borde ha släppts på förra generationens konsoller, men det hysteriska hatet mot spelet är totalt missriktat imo. Det är inte det bästa spelet genom tiderna, och självklart kan det inte leva upp till alla orimliga förväntningar folk hade på det. Och visst, det hade kunnat ha mer och bättre innehåll. Men det lyckas ändå lägga sig någonstans mellan TW3 och RDR2. Det vill säga topp 10 genom tiderna. Storyn ligger helt enkelt långt framför alla andra spel som jag spelat i år. TLOU2 och Ghost of Tsushima är mycket långt ifrån att vara i närheten så bra på att berätta. Gameplay är genomsnittlig -- men grafiken är den bästa någonsin.

Av Valvar
Skrivet av SleeZy:

Men det jag även skrev innan får också min röst...Hmm men ska man välja så är det helt klart TLoU2.
Sjukt bra story och genomförande. Finns inte mycket att klaga på när det gäller det spelet. Förutom möjligen en liten detalj som blir spoiler, så går inte in närmare på det.

Det är intressant att folk uppfattar spelet så olika. Jag är absolut ingen 'hatare' av TLoU2, men jag har svårt att se vad folk ser i storyn och karaktärerna. Jag tyckte de kändes något över genomsnitt — sjukt bra utförande och tekniskt berättande (dvs exposition och transitioner), men karaktärerna och intrigen ryckte inte med mig över huvud taget. Jag hade ingenting emot den lilla detaljen du åsyftar, det var en av de få sakerna som funkade riktigt bra. Kändes som storyn och karaktärerna från ett valfritt Assassin's Creed. Samma sak med Ghost of Tsushima. Kommer inte ens ihåg några namn förutom Ellie, Abvy och Joel. Däremot har spel som TW2, TW3, RDR2, Max Payne-serien, mfl inklusive föregångaren faktiskt fastnat någonstans i minnet.

Av Valvar
Skrivet av JoOngle:

Har jag missat nåt här? Vem f... kopierar filmar i 2020?

Alla jag känner tittar på Netflix, Disney+ och liknande strömningstjänster. Filmindustrin har behov att plocka lite syndbockar för att få in pengar till överbetalda 2nd grade skådisar som inte längre kan upprätthålla den höga livsstilen.

Som Fxfighter säger - make better movies, dummies.

Skrivet av anon242437:

Är lite benägen att hålla med ovanstående dkribenter; vem fultankar idag? Fan vad skönt om man sluppit det när man var 15-20 om vi hypotetiskt säger att man höll på med det Hade gladeligen lagt 70-120 kr av barnbidraget för det enorma utbudet och slippa jaga diverse torrent som går långsamt och stannar på 97%

Har en "kompis" som gör det eftersom det med privata trackers och seedbox både resulterar i väsentligt högre kvalitet, ger tillgång till ett mycket bredare utbud och dessutom är enklare. Att det är billigare är kanske den minst viktiga faktorn. Och så råkar min kompis tycka att DRM-teknologi är ganska obehagligt att köra på sina system.

Av Valvar
Skrivet av Radolov:

Scott Herkelman sa ju "and we’re already working on a super-resolution feature, to give gamers more options for more performance when using ray tracing"

Det betyder ju inte "med hjälp av" eller "bygger på". Utan att det kan användas för att få mer prestanda, t.ex vid ray tracing.

Att döma av beskrivningen så är ray tracing inte ens nödvändigt. Gamersnexus gav beskrivningen att AMD inte ville jämföra det med DLSS, för AMDs funktion hade "a broader application" och fungerar inte riktigt på samma sätt.

Det här! Jag tror tyvärr att artikeln som den är skriven just nu är helt missledande. Jag kan ha helt fel, men spontant känns det rätt absurt att hårdvara dedikerad till ray tracing (bvh traversal) skulle hjälpa till vid uppskalning.

Av Valvar

Hoppas att det innebär att utvecklarna inte behöver genomlida mer crunch.

Av Valvar
Skrivet av Söderbäck:

Det är väl inte riktigt partipolitisk ställningstagande.
Att förespråka tjänster som granskar vilseledande material borde väl rimligen inte kunna vara dåligt på något sätt alls egentligen.

Givetvis, om tjänsterna kan garanteras vara opartiska och objektiva. Jag ser det som högst osannolikt att det finns någon tjänst som alla eller ens mer än 80% av användarna anser vara det.

Av Valvar

Hade väl varit ett ypperligt tillfälle att vara lite modiga och ta avstånd från etablissemangets censurmaskin som just fått en rejält ökad strömbudget. Men vi vet nog alla var Mozillas politiska hemvist är och att yttrandefrihet enbart är intressant när det gäller de som tänker rätt (jag lämnar det där eftersom jag inte vill bryta mot forumets regler — om någon vill diskutera detta får det vara kring principerna och inga specifika politiska rörelser eller så). Lyckligtvis har de ju inte byggt in så mycket censur i webbläsaren än så länge, men det känns inte som att det kommer dröja så länge. Man kanske borde överväga Brave på allvar.

Av Valvar

Tack så mycket för förslagen och råden. Det verkar absolut som att ni har rätt angående 3090 — hade fått för mig att det var 20-30% bättre än 3080, men det var tydligen helt fel. 3090 blir precis tillgängliga för beställning idag i Schweiz (där jag bor), men det verkar helt klart bättre att vänta ett tag då. Det är mest att jag inte har någon dator och skulle vilja lira lite, men får väl läsa några böcker istället och bygga något vettigare senare

Av Valvar

Bygge kring 3090

Hejsan!

Hade tänkt köpa ett RTX 3090 snart - mest för att 3080 verkar vara svårare att få tag på. Jag har ingen direkt budget, men vill inte spendera några obscena summor på resten av bygget. Dock har jag ingen koll på vad som skulle kunna flaskhalsa eller inte. Det hade ju varit trevligt med PCIe 4.0, men det är inte livsnödvändigt.

Alla förslag på både enskilda komponenter och hela byggen mottages tacksamt!