Inlägg

Inlägg som kealthkewk har skrivit i forumet
Av kealthkewk

Får cpun för lite strömm?

Hejsan!
Jag är ny i branshen och har nyss överklockat min cpu och blir inte alls förvånad om jag gjort många fel, det är så jag lär mig. Men nu iaf. har jag dragit upp min i5 2500k från 3.3 --> 4.0 GHz och Vcore från 1.228 --> 1.238v. Så ibland (inte alltid, oftast när jag har spelat ett tag och sedan startat om datorn) så kommer det upp innan datorn startas "loading operation system..." (har ett moderkort från gigabyte), det står och laddar utan framsteg och efter att man stängt av och satt på igen så går fläktarna igång, och så dör den efter ett par sek. Detta upprepas utan att man behöver göra något alls, den bara står och startar, dör, startar, dör osv... Jag har då testat brutit strömmen och väntat någon minut och då startar den utan problem. Kan det vara så processorn får för lite strömm och inte orkat starta upp? Innan jag överklockade hände detta aldrig så jag misstänker att det är något med klockningen. Någon som har någon erfarenhet av detta eller vet vaddet kan vara?

Tackar för svar, Eric

Skickades från m.sweclockers.com

Av kealthkewk

När jag överklockat förut så har flimret varit som blixtar, nu har jag kört testet på msi och det ända jag märkt är på sista "fasen" av testet så blir det gula smala streck som ploppar upp och försvinner här och där, de går rakt över skärmen. Är det det flimret jag ska se upp för eller hör det till testet? Bästa guiden jag läst btw.

Av kealthkewk
Skrivet av mini-z1994:

memory klocken kan det nog vara blev likadant för mig på mitt hd 6870 när memoryklocken laddades in från mitt hd 5770 som jag hade innan till 1200 mhz

Skulle du säga att memory clocken är för låg eller för hög?

Av kealthkewk
Skrivet av qhrizz:

att maxxa ut kortet i CCC kommer garanterat att vara instabilt! - vet du ens vad du håller på med??

Spärren är att furmark inte får belasta kortet till max!

Jag tycker unigine fungerar bättre - några rundor där så...

jo nu fattar jag vad du menar, men när jag kör furmark och kollar på catalyst så står det att aktiviteten är på 100% och båda klockorna går för fullt, är det verkligen en spärr på furmark för mig då?

Av kealthkewk
Skrivet av qhrizz:

vad jag vet sitter det en inbyggd spärr som gör att den inte belastar fullt ut. skulle grilla allt för många kort eller något.

Prova unigine heaven

Jo jag kan ju bara dra upp gpun till 1400Mhz och memoryn till 1450Mhz för jag överklockar med Catalyst Control center så jag antar att det är spärren.

Menar du att problemet kommer att uppstå i unigine heaven?

Av kealthkewk

Trisse23, men furmark belastar ju också det till 100%..

Av kealthkewk

Blixtar i GW2 efter överklcokning (HD 7800)

Tjena!

Har överklockat mitt AMD radeon HD 7800 såhär, Default GPU clock 1100Mhz till 1205Mhz och memory från 1200Mhz till 1315Mhz.
Körde i furmark utan problem i en timme och temperaturen låg stabilt på 72 grader.
Startade sedan upp Guild Wars 2 och spelade i cirka 20 minuter, då frös bilden och efter ca 5 sek blev skärmen svart och efter ytterligare ca 5 sek kom bilden tillbaka och allt var normalt. Detta upprepades ungefär 3 gånger och efter den sista gången när skärmen kom tillbaka så var det fullt med blixtar på skärmen.
Jag kunde fortfarande spela men som sagt var det blixtar här och där. Kan tillägga här att jag också spelade sc2 under en längre tid nyss utan problem, så det värkar bara vara i GW2 som problemet kommer. Jag testade att dra ner till normal hastigheten igen och då var problemet borta. Drog sedan upp igen och då kom problemet tillbaka.

Någon som vet vad det kan vara för fel?

Av kealthkewk

Där står det att jag har lite över 4Ghz. Det kan väl vara så att furmark kände av att jag hade en Intel i5 2500k och gick från facit att den skulle ha 3.3 ghz i oklockat format? Men jag litar dock lite mer på min egen BIOS en på furmark så jag antar att jag har lyckats med min överklockning.

Av kealthkewk

CPU-Z och Furmark säger olika gällande CPU speed, vilken har rätt?

Hejsan!

Jag har testat på det här med överklockning nu och följt guiden på denna sida. Efter att jag gått in på BIOS när datorn startade upp drog jag upp Vcore 0.1v och sedan knappade jag upp multipern (tror jag det hette) från 3.3 Ghz till 4.0 Ghz. Det var det jag gjorde. Sedan startades datorn upp normalt och jag startade CPU-z där det visades att jag hade lite över 4 Ghz i CPU speed ^^. Kan tillägga här att jag har en Intel i5 2500k processor och ett moderkort från gigabyte.

Nu närmar vi oss det jag vill komma till, jag gick sedan in på Catalyst controll center för att överklocka grafik kortet nu när jag ändå var i farten, sagt och gjort.
För att sedan kolla på hur mina temperaturer låg på grafik kortet startade jag upp Geeks3D Furmark, allt såg bra ut men när jag fick upp slutresultaten då visades det att min CPU speed ändast var 3309 Mhz, hur kommer det sig? Har Furmark fel på den punkten eller CPU-z? Kan det vara så att jag har glömt att ställa in något när jag överklockade processorn?

Kan någon erfaren snäll en hjälpa mig tro?