Inlägg

Inlägg som creel har skrivit i forumet
Av creel

FTP-klient som auto laddar en kö och sätter igång transfer?

Jag vill ha en FTP-klient som automatiskt laddar en queue/kö och sätter igång transfer på den direkt, när man startar programmet.
Med FlashFXP går det ju att spara kön men det går inte att autoladda kön osv. Det går det däremot med CuteFTP som jag fått tips om men det är ändå inte bra för när man lagt sån där schedule så när programmet startas så kommer en dialogruta upp om man vill ladda kön.

Vad ska jag med detta till då? Jo, för i bios kan jag ställa in så datorn startas vid en viss tidpunkt och då kan jag ställa in på att den startar vid 5 på morgonen kanske. Då hade jag tänkt ha en FTP-klient i autostart som startas och sätter igång transfer på min kö.
För jag vill inte ha datorn på när jag går och lägger mig för då går det inte att sova, men om jag har så att den startar mitt i natten eller tidigt på morgonen så är det lungt.

Så, nån som vet en FTP-klient man kan göra så med eller nån annan lösning? Har hört att det ska gå att scripta så det ska funka med FlashFXP och det vore ju grejt...

Av creel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Booris
Har du kört memtest när minnen gått i 400 mhz?

Nej, jag hinner ju inte för den rebootar väl. Men jag har kört Prime95 och då får jag FATAL ERROR så fort jag kör 380-400 MHz.

Av creel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apanove
Är det Twinmos Winbond CH-5 du har?

Är det ett moderkort med Nforce2 Ultra400 du har?

Vilken minnesplats använder du nu?

Har du provat att flytta runt minnet i olika minnesplatser?

Prova att sätta minnet i den minnesplats som är "ensam" och inte de andra två som sitter "tillsamans". Fungerar det i 400mhz nu? I så fall har du samma fel som jag har på de två moderkort jag hittils testat, epox 8rda3+ v1.1 och abit nf-s v2.0.

Nej, jag har Twinmos original.

Ja, jag har SN45G som är nforce2 ultra 400.

Nä, jag har inte provat det.
Jag har bara två minnesplatser eftersom jag har Shuttle och jag tror ena är "primär" och den andra "sekundär" eller vad man ska säga... så jag tror det inte funkar alls om jag har i den andra men det är vad jag trott hela tiden. Men jag ska snart ta och testa.

Tack för hjälpen hittills.

Av creel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av monsterr
Nä du har ju garanti på dem! Vadå dom SKA ju funka. Det kom en ny BIOS till SN45G igår, finns att ladda hem från Shuttles hemsida. Har du den? Kanske ingår inkompabilitetsfix i den.

Du har rätt.
Tack för upplysningen om nya bios-versionen. Visste inte det, och förresten.. jag har inte flashat bios till nån ny version alls på min shuttle. Ska läsa lite vad som är nytt i den här versionen...
"improve ddr compatibility"

Har flashat nu och det funkar ändå inte i 400MHz!

Av creel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av monsterr
Kontakta db och begär att få dem utbytta.

Ok, du tror det går bra fast det gått 1-2 månader? Det borde väl inte spela någon roll eller?

Av creel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2000+
Höj spänningen till minnena.

Har testat många gånger och det hjälper inte.

Av creel

Twinmos PC3200 512MB - funkar ej i 400MHz

Jag har ett Twinmos DDR PC3200 512MB (2.5 CAS) och när jag kör det i 400MHz så rebootar den direkt eller efter en stund i Win.
CPU:n är en Athlon XP 2500+ Barton, som jag nu kör på 3200+ (170*13). Det är en Shuttle SN45G (barebone) och den stödjer PC3200 så jag förstår inte varför det inte funkar. Har testat massa olika sätt, både osynkat och synkat i 400MHz, även höjt timings till högsta möjliga och det gick ändå inte!
Just nu kör jag minnet i 340MHz.
Är säker på att det inte har med värmen att göra för jag har testat att köra i 400MHz när datorn varit avslagen (då låg den väl på 22 grader kanske) och då funkade det ju inte förstås.
CPU-temps är ca 44 idle och 50 full load (beror också på vad jag kör för speed på fläkten).

http://www.shuttle.com/share/fae/hq/faq/sff/support%20lists/S... <- Mitt minne står inte med där på "DDR Support List", men minnet ska väl fungera för det?
Moderkortet i Shuttlen stödjer iaf PC3200-minnen.
Jag har kört memtests och inte fått några fel.

Har haft minnet i över en månad nu och köpte på db.com.
Ska på ett LAN snart och då tänkte jag sätta i det och testa minnet i en kompis dator.

RIKTIGT TACKSAM FÖR HJÄLP!

Av creel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Scar
Är det bara att skicka tillbaka dom till db.se nu då? Hur skall jag gå tillväga för att få det att funka som det skall?

Undrar jag med...

Av creel

Har själv en Shuttle SN45G och jag hade en massa bluescreens och ett jävla helvete i början. Det jag gjorde var att klockade ner mitt Twinmos PC3200-minne till 333MHz istället för 400MHz och då funkade det.
Jag vet inte varför det inte funkade i standardfrekvensen och jag har testat höjt timings som fan och det hjälpte inte.. jag ska sätta i minnet i en kompis dator och se om det funkar och om det inte funkar då ska jag skicka tillbaka minnet. (nu kör jag minnet på 340)
Vad jag vill komma till är att jag tycker att du kan testa att sänka klockfrekvensen på dina minnen ganska mycket och bara se om du har samma sjuka fel, men då är det ju inte fel på din Shuttle eller liknande iaf.
Att nätagget skulle vara för klent är bara skitsnack, samma sak med värmen. Som sagt, det bara SKA funka med de där grejerna.

Av creel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MoNsT€R
Stängt av Trueform?

Vad gör trueform då?

Av creel

Vad ni snackar skit.. Min är max 3-4 veckor gammal och jag kan ändra multipel för jag kör 178x13

Av creel

Jag har också en SN45G, även med en sg 160gb och twinmos 512mb - fast jag har en 2500+ som jag överklockat till 3400+.

Aja till saken...
Jag kör med standardfläkten och kör på 2% i Speedfan och då efter tag när man hållt på med lite grejer (kanske 10% cpu load) så ligger jag på runt 50 grader. När jag kör igång spel så vågar jag inte fortsätta köra på 2% utan då höjer jag till 100% och då ligger jag på som max 48 grader (jag testade köra på 2% på fläkten och jag kom fort upp i 55 grader).

Har du klockat din 3000+? För det kan ju vara en anledning till att du ligger på 60 grader. Annars tycker jag att det låter skithögt med 60 på cpu och 62 på moderkortet... CPU-tempen brukar ju alltid vara högre? För mig ligger CPU typ 5 grader mer hela tiden..

Vad är det för papst-fläkt du har? Hur många cfm och db ligger den på?
Om det är den där på 12db så är det nog den som är den största anledningen att du ligger på så höga temps... Den funkar inge bra i shuttles

Själv funderar jag på att skaffa en http://www.dustin.se/default.asp?ORIGIN=shopping/ProductDetai...

Av creel

smidigt

Av creel

Har samma problem som dig.

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=20791...

ChalleQ: Om man sätter till Auto så utgår den från CPU:ns FSB... så det funkar inte för mig om jag inte klockar till 200 istället för 166.

Av creel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Piolek
Ofan har samma problem som dig, har inte lyckats lösa det än kört i 9*200 med det blir datorn bara cp av kör som 900 mhz athlon då :/.
Ändrat timingsen utan förbätring mixtrat med volten, uppdaterat bios....
Ibland när jag har tråkigt hemma så försöker jag hitta på nya ideér för att få den att köra i 11*200 så om du hittar en lösning posta den här skulle vara jätte tacksam
/mvh

Det kan jag gärna göra.

Har hört om en annan som haft detta problem och han löste det genom att ha 198*11 synkat så då hamnade minnena på 396 och det funkade. Det funkade inte för mig dock..

Av creel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av davidrone
2500+ barton så klart, 2500>2400, borde säga sig självt.

Edit: Korspostning är förbjudet bara så du vet det.

korspostning?

Av creel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vicotnik
Testa 5 x 200 synkat. Funkar det?

Menar du 5 som multiplier? Jag kan välja typ 8 som lägst och jag testade med 9.5x200 (=1900) men jag testade även med 9 som multi, så det blev 1800mhz. Inget fungerade.

Av creel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vicotnik
Testa 5 x 200 synkat. Funkar det?

Kan ju testa...

Av creel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iNathan
crell, Vad har du för chassi?

Har du bara en cpufläkt, dvs ingen chassifläkt?

Nej, det är heatpipe-kylning så det går typ rör från CPU:n till chassifläkten.. Jag har den 80mm-fläkten och sen en 40mm för nätagg

Av creel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Marcie
samma problem som jag.. beror antagligen på kylningen till processorn!
Tex. ligger min temp på 35C enligt ASUS PROBE (idle) ocklockat. Men jag kan inte köra processorn i 11*200 (3200+) Beror säkert på att min kylningen är Thermaltake Volcano 11 Xaser Edition, som suger pung.

Tror du? Hmm, men jag ligger ändå under 50 grader... och ibland har jag testat ändrat till 400 efter att jag haft datorn avslagen så den är 20-30 grader