Inlägg

Inlägg som Makkangbg har skrivit i forumet
Av Makkangbg

Köpte IPTV förra veckan, bästa jag har gjort.

Av Makkangbg
Skrivet av SpaceAce:

Dags att uppdatera prestandaindex att innehålla Ray Tracing, blir en missvisande bild annars vad kunden kan förvänta sig i dagens moderna spel.

Precis klarat Alan Wake 2, helt magiskt med full RT i 1440P. När man stänger av Ray Tracing försvinner halva glädjen, mystiken och stämningen i spelet. Det är en elementär del av spelen nu för tiden - inte ögongodis som det kanske var för några år sedan.

Nää lägg av. ''Kunden'' du pratar om är knappa 5% av alla gamers, ingen bryr sig om RT

Av Makkangbg
Skrivet av kazoom:

Jag beställde lampor för över 2000 på POWER nu på Black Friday. Använde BankID i Postnord-appen några timmar innan uthämtning. Ombudet gav ut mitt paket till någon annan (eller så var det insider stöld) innan jag hann hämta ut paketet. Nu kan jag inte få ersättning då jag använt BankID för att identifiera mig i förtid och då förlorar man tydligen all trovärdighet och möjlighet att reklamera. Så stor jävla varning på BankID specciellt om det är nåt lite dyrare!

Helt klart att någon som jobbade där tog ditt paket. Bara kolla vad för slags människor som jobbar där, 'Low trust' ansikten överallt.

Av Makkangbg

Hur är detta en ''bra'' produkt? herregud..

Av Makkangbg

Stalin skakar av ilska för att det inte redan har genomförts.

Av Makkangbg
Skrivet av Rödskägg d ä:

Hårdvaruaccelaration för ray tracing och uppskalad upplösning med maskininlärning borde vara ett vinnande koncept för konsoler. Precis som Nvidias nuvarande grafikkort. Fast med konsolen så vet du alltid vad du har för hårdvara när du utvecklar spelet, så all silikon kan utnyttjas till fullo.

Bättre att dom fokuserar på 1440p-4k i 60fps, RT är knappast relevant för konsoler

Av Makkangbg

rip Nvidia

Av Makkangbg

GN gjorde cirkus av LTT hahaha. Linus kan inte ens ta åt sig kritik.

Big corp shill.

Av Makkangbg
Skrivet av Falistar:

1: För att Kina vill frigöra sig från den västerländska tech dominansen
2: Kina

Kommer dom aldrig kunna göra, det enda dom kan göra är att kopiera och stjäla från väst.

Av Makkangbg
Skrivet av dvcorleone:

8700K tuffar på fortfarande. Ingen brådska här.

Vad spelar du? Tycker min 10700k börjar slacka efter lite i lite tyngre titlar

Av Makkangbg
Skrivet av Falcon:

Har inget att dölja. Ska vi få ordning på länder, städer och förorter så måste något göras.
Saft och bulle måste avslutas.

NPC argument. ''Inget att dölja'' bra, då kan staten sätta upp live kameror i ditt hem också då eller?
Vi vet vilka som begår majoriteten av brotten, dags att punktmarkera dom istället än att en hel befolkning ska bli lidande av en auktoritär stat.

Av Makkangbg
Skrivet av backfeed:

Axelryckning. Meh.

Jag syftar på själva funktionen alltså, jag har aldrig varit en fan av interpolerade fejkframes.

> *Äger ett 3090*

Av Makkangbg
Skrivet av Ghaan:

Hade liknande bekymmer för flera år sedan då jag hade ett 780ti som gick sönder, då de som fanns tillgängligt då var 900-serien så ville dom ge mig ett 970 istället. Då det presterade likvärdigt/precis under 780ti ansåg dom det rimligt, vilket var i deras rätt visserligen enligt garanti-lagar osv.

Men jag kontaktade dom då igen och konstaterade att det är långt från vad jag faktiskt betalade för varan och att dom antingen fick ge mig 980 eller pengarna tillbaks (vilket var typ vad ett 980 kostade). Slutade med att personen "eskalerade" ärendet (antar att dom kollade med någon chef/högre upp) och att jag fick mitt 980.

Så att stå på sig kan vara till fördel, yrka som andra redan sagt att för DITT ändamål så är det inte same/same att få ett 4070ti även om gaming prestanda är bättre än 3090.

Jag hade ett vanligt 780 som slutade fungera och fick ett 970 istället. Va det en dålig deal menar du? xD

Av Makkangbg
Skrivet av evil penguin:

Som jag ser det är ChatGPT fantastiskt på många sätt, framförallt visar det på fantastiska framtida möjligheter, men mitt allra starkaste intryck än så länge är viss förskräckelse för hur folk (iaf hittills) har en stark tendens att anta att allt den spottar ur sig är sant.
Bara för att ChatGPT svarat "självsäkert" och korrekt formulerat på din fråga så betyder det ju inte att svaret nödvändigtvis är sant.
Dvs, precis som när man får information direkt från människor, MEN det är samtidigt snarast svårare att applicera källkritik eftersom man inte vet alls hur pålitliga man ska tro att ChatGPTs "kunskaper" inom ämnet är. Det är sjukt svårbedömt och detta är som jag ser det ett stort problem vi står inför.

Exemplet du visar belyser väl även det problemet till viss del, för om jag kritiskt bryter ner svaret själv:
En äldre arkitektur/instruktionsuppsättning (t.ex. ARMv6, ARMv7, ...) och "enough power" är ju inte nödvändigtvis samma sak, särskilt om frågan var om det öht går att köra så blir det ju skevt att likställa detta.

Om man själv söker på frågeställningen så hittar man t.ex. snabbt https://github.com/nmilosev/pytorch-arm-builds som då visserligen är inofficiella byggen och dessa har inte heller uppdaterats på länge, men det finns tydligt PyTorch-byggen för lite alla möjliga ARM-smaker inklusive ARMv6. Och som det noteras där så går dessa att köra på "Raspberry Pi 0, 1, 2, 3, 4".

Har något ändrats sedan dess som gjort det "mer omöjligt" idag eller har bara den här personen som byggde PyTorch för ARMv6 tröttnat? Oklart, men det visar ju iaf att det om inte annat går att köra ett gammalt PyTorch på Raspberry Pi 1.

Var det ett bra svar? Oklart, det kanske realistiskt ÄR så att man bör ge upp att köra PyTorch på Raspberry Pi 1. MEN motiveringen som tillhandahölls verkar vara en halvsanning som bäst.

https://www.youtube.com/shorts/crraP6-tg2w

Av Makkangbg
Av Makkangbg
Skrivet av igelkotte:

Först ska man köpa Activision Blizzard och sen säger upp 10 000. Får det inte att gå ihop. Är det en viss Elon som är framme?

Billig arbetskraft från Indien man släpper på

Av Makkangbg
Skrivet av Tip Top:

Funkar fint detta i warzone 2.0 för streamers som använder radar, så ser man inte att dom tittar någon annanstans

Va det första jag tänkte på.

Av Makkangbg
Skrivet av Kaleid:

Glöm inte att även USA har moms, priset anges utan den men läggs till vid köp och mängden beror på vilken delstat man köper produkten i.

Den ligger på cirka 10% staterna över? Som vanligt har vi i Sverige skatter upp till halsen..

Av Makkangbg

2015, 970.

Av Makkangbg
Skrivet av DasIch:

Det är ju inte så relevant när vi pratar om topp-korten här. Vidare så inkluderar Steam länder som är långt mycket fattigare än Sverige, och folk som inte spelar mer krävande saker än Sims.

Copium: High

Sims är inte ens top 15 på steam games, majoriteten är fps spel som CG go, apex legends och mw2.

Och hur många i Sverige köper ett nytt high end kort för RT? Ett par hundra individer, kanske 1000 personer, inte mer.