Inlägg

Inlägg som htbtoma har skrivit i forumet
Av htbtoma
Skrivet av Danielsanchez:

Hej ! Det är planerat att jag under veckan ska köpa en dator och det är två stycken som jag har fastnat för. Dessa är Acer Aspire V3-571G Full-HD IPS och Acer V3-771G 17.3" Full-HD. Vilken av dessa datorer rekommenderar ni för spel? Notera att storleken på skärmen inte är något jag bryr mig om. Något viktigare är grafikkortet och jag undrar exempelvis vad som skiljer sig mellan GT 650m och GT 730m, vilket av dom är att rekommendera. Vilka fördelar och nackdelar finns med datorerna?

Länk till jämförelse av datorerna: http://www.inet.se/jamfor?compare=19...ompare=1970281[/CENTER][/CENTER]

hej, tycker du ska kika på datorn i länken nedan, förvisso 1000kr dyrare än din tänkta budget men för det får du ett bättre grafikkort samt en SSD, vilket
jag tycker är helt klart värt det. jag länkar även till både GT 650m och GTX 660m på notebookcheck så kan du läsa lite om hur de olika korten presterar.

http://cdon.se/hemelektronik/thor_einride_intel_core_i7-3630q...

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-650M.71887.0.h...
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-660M.71859.0....

Av htbtoma
Skrivet av Vysotskij:

Är i startgroparna för att köpa en ny gamer-laptop om en månad cirka, det kan ju hända en hel del på marknaden innan dess men jag tänkte vara lite förberedd.
Vill ha en rejäl laptop för max 13.000 men kan tänka mig att lägga lite till om det verkligen är värt det. Som det ser ut nu så står det mellan dessa;

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/153290-samsung_np700g... Gillar designen, och det gör inget om den inte är absolut det bästa jag kan få för pengarna OM den känns rätt

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/165606-msi_gt70_0nd-4... har en msi nu som har strulat megamycket så drar mig lite för denna, gillar inte stilen heller på den, men men...

Eller kanske denna http://cdon.se/hemelektronik/thor_asator_intel_core_i7-3630qm... för 7970 då.

Eller betala lite mer för en Alienware med studentrabatt och få lite sämre grejor för pengarna!

Känner mig hyfsat villrådig, har kikat benchmarks etc. på Notebookcheck en månad nu, tänkte om någon har någon input i frågan? Medveten om att det skiljer lite mellan gtx675 och r7970, men skillnaden är inte såå stor, sen verkar man ju komma ner lite granna i pris med. Frågan är om främst Samsungen är hyfsat "framtidssäkrad", behöver inte spela allt på max ens nu så är inte jättekräsen..

Vore evinnerligt tacksam för eran hjälp

Robert

Skulle helt klart ha satsat på Thor'en av de du har länkat här, stor skillnad på 7970 och GTX675. det är snarare så att GTX 675 inte är så pass mycket vassare än GTX 660/670 att det motiverar det dyrare priset.

har själv ingen erfarenhet av pc konsulten men det är ju många på forumet här som rekommenderat den sidan så det kan vara värt en titt tycker jag.
annars verkar CDON:s Thor serie eller webhallens dito vara de mest prisvärda gaminglaptopsen just nu.

Av htbtoma
Skrivet av Exxelent:

Cs 1.6 ca 3000 timmar
Bloodline Champions 480 timmar
Tetris på facebook 40+ timmar

kul att sen nån som lirar BLC, min kompis lillasyster är en av utvecklarna spelade själv mycket i betastadiet men har tyvärr inte blivit så mycket för min del sedan det gick live, främst för att jag inte har någon att spela det med.

Av htbtoma

brukar som du säger vara 3 månader uppsägningstid även efter att bindningstiden gått ut, tyvärr.
det kan dock gå att byta abonnemangsform hos telia till något billigare under de tre månaderna men är ej helt säker på hur det funkar hos olika operatörer. Jag satt tidigare på ett flat-rate abonnemang hos tre för 599/månad med en iphone 4. Sen fick jag en telefon genom jobbet istället så jag bytte abonnemangsform till något som bara kostade typ 99/månad vilket var möjligt då bindningstiden gått ut, kan vara värt att kolla upp iaf.

Av htbtoma

Grymt bygge lycka till med fortsättningen

Av htbtoma
Skrivet av Fzk:

Jag har som ni kan se i min "signatur" GTX 670 Windforce OC

din signatur säger att du har ett GTX 680, låter väl stekigare än 670 antar jag....

Av htbtoma
Skrivet av abbebandy:

okej, stort tack för hjälpen!! blir nog ett 7770 och bitfenix survivor case, slutar på 4500 rätt exakt då ;D
komponent lista:

Intel Core i5 3450 3,1Ghz Socket 1155 Box
1 519:-

MSI H61MA-E35
500:-

BitFenix Survivor Core (Svart)
599:-i

Corsair CX430M 430W
424:-

Patriot Viper 3 Intel Extreme Masters DDR3 PC12800/1600MHz CL9 2x4GB
325:-

XFX Radeon HD7770 Dual Fan DD HDMI Dual-DisplayPort 1GB
890:-

byt ut processorn mot denna http://www.inet.se/produkt/5310031/intel-core-i3-3225-3-3ghz och lägg pengarna du sparar på ett bättre grafikkort så får du en overall bättre dator.

Av htbtoma
Skrivet av Tangentbord:

Att köpa SSD var både det värsta och bästa beslut jag tagit, som påpekat tidigare är inte överföringen av stora filer poängen.
Den förbättrar nog allt förutom din FPS, öppna program, starta windows, sänker ljudnivån när du inte använder de mekaniska diskarna..
Värsta är att alla andra datorer känns så långsamma, bland annat de jag måste använda på jobbet.

Det är därför man har SSD även i jobbdatorn

Av htbtoma
Skrivet av Warcraftkungen:

Hej tack för påpekandet; Det ska tydligen vara "NVIDIA GeForce 9400" Jag var övertygad om att det hette HD3000 och att modellen efter min hette HD4000, men icke.

Datorn du länkar har ett grafikkort som heter NVIDIA GeForce GT640 Är det stor skillnad mot NVIDIA GeForce 9400

Så ca 6000 måste man ge för att klara vanligt warcraft spelande?
Och om man vill kunna köra Exempelvis Wintermaul mot datorn hur mycket extra måste man då lägga på?

GT 640m är betydligt bättre, googla det och gå in på länken till notebookcheck.com o läs, försökte hitta en video på någon som spelar wc3 med GT 640 men jag lyckades inte.

Ang. Wintermaul så borde det funka, men eftersom jag själv inte har provat o lira wc3 tds på någon ny maskin kan jag egentligen bara spekulera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av htbtoma

prova att resetta SSID i din router

Av htbtoma
Skrivet av PCnörden:

Som titeln säger undrar jag om det är värt att börja med wow.
Har alltid varit intresserad av att spela det då jag alltid sett det som kul och fascinerande.
Men har aldrig vågar börja spela pga att man hört alla dessa historier om beroende och isolering från allt annat kring sig.
Men detta kanske bara är en överdriven sak som låter större än vad det är.

Jag har inte heller haft vänner som tidigare spelat detta heller så det har inte varit nått ämne som diskuterats mycket, men nu har jag det som ni säkert förstod. De pratar om det mycket och vill att jag börjar spela men är osäker på om jag borde det pga av det med WoWs tendens att göra folk beroende.
Studerar ju nu också så vet inte om jag vågar riskera betygen för lite kul i WoW. Sitter dock rätt mycket vid datorn och gör för det mesta inget men har inte svårt att gå ifrån den i fall det är nått annat pågång eller nått viktigare finns att göra.

Så jag vänder mig till er som har erfarenhet av WoW och om det är värt att börja lira nu eller om det bara är slöseri på tid och pengar.
Och är det fortfarande kul? Har hört många säga att det tappat sin charm och inte är så kul längre.
Och onödig risk som studerande.
(pengar är dock inget problem, är ju ändå ganska billigt med WoW, 200kr 2 månader om jag inte har fel)
(har testat trial men man upplever inte så mycket på den korta tid)

Att wow per definition skulle göra dig till nån asocial arbetslös seriemördare med blek hy och inga vänner är skitsnack. Jag har spelat wow sedan release fram till tidigare iår och har under tiden pluggat i 5 år och börjat jobba som säljare/logistikansvarig inom ett stort svensk företag med långa arbetsdagar och mycket resor. Jag har under denna tid både raidat och pvp:at aktivt, och även varit aktiv i min sektion och ett känt ansikte på stans nattklubbar under mina år på universitetet.

Om du ska börja spela eller inte? Wow är ett fantastiskt spel och jag tycker absolut att du ska ge det en chans, bara att levla sin första gubbe till maxlevel är en upplevelse. Om du efter det tycker att endgame inte är något för dig är fortfarande levelingsprocessen en upplevelse som kommer att ge dig många timmar, ja dagar, av glädje och fascination första gången du gör det och får upptäcka alla nya zoner och uppdrag.

Av htbtoma

du har i princip samma specs som mig, och ska du komma i närheten av samma prestanda i en laptop måste den ha ett riktigt high end grafikkort och en i7 processor, du lär dock aldrig hitta någon som byter en laptop värd minst 15000 mot din stationära som är värd kanske max 5000 i dagsläget.

Av htbtoma

inte för att vara petig men intel HD 3000 släpptes med Sandy Bridge serien för 2 år sedan, så antingen har du en nyare macbook eller så har du inte HD 3000.

back on topic så borde exempelvis denna dator vara passande
http://www.inwarehouse.se/k/ki.aspx?sku=768354

ska dock inte svära på att den fixar tower defence med 400.000 units på high utan att lagga, men för vanliga multiplayer matcher ska det inte vara några problem

Av htbtoma
Skrivet av Juicis:

Hur uttalar ni detta egentligen? Man blir ju en liten språkpolis när ens ungar kommer och tjatar om "C"
är ju bokstaven "Z" alltså zed!!!

Ptja, i Brittiskt Engelska uttalas Z "Zed" men i Amerikansk engelska uttalas Z "Zee" så om man säger Day Zee är det minst lika korrekt, som att säga Day Zed.

Av htbtoma
Skrivet av anon192230:

har funderat på det tangentbordet med. får se vilket jag ska ta vet ni någon snygg fjärrkontroll till ett vettigt pris?

finns en android app (säkert också ios) som funkar fint som fjärrkontroll till XMBC, kravet är att du har en wifi-router.

Av htbtoma

Trist att höra Zeke, hoppas ni hittar folk och kan fortsätta lira /starzinger.

Av htbtoma
Skrivet av kalleidol:

Jag funderar på att införskaffa denna datorn http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1451217

Den verkar som jag förstått det vara helt okej, kravet är att det ska gå att spela kommande simcity 5 och förhoppningsvis Guildwars 2, hittade ett test på grafikkortet här

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-650M.71887.0.h... och det ser väl ut som att det ska gå att spela GW 2 på low settings.. Nåväl hur fungerar den, har inga krav på att kunna spela på ultra/high settings i spel men dom ska flytta på.. Om ni förstår

Hej,

jag tycker att det finns bättre alternativ för de pengarna. Tex datorn tokgubben länkat till här i tråden, eller datorn nedan

http://cdon.se/hemelektronik/thor_einride_intel_core_i7-3630q...

Av htbtoma

Mitt tips:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=966788

bara läst negativa recensioner av boxee och D-link har dessutom tagit sin hand från produkten. RasPI är kul men orkar inte alltid hela vägen, HTPC är det klart bästa alternativet enl. mig men också givetvis det dyraste.

Av htbtoma
Skrivet av Jekean:

Läs min långa post tidigare i tråden och låt mig veta vad du säger

ja det låter rimligt att det är så, du uppnår ju ungefär samma effekt med motion blur i tex BF3, att nästa ruta renderas innan den visas (skillnaden är väl att motion blur i BF3 uppskattar "gissar" var du kommer att befinna dig vid nästa bilduppdatering. Angående screen tearing så håller jag helt med, det är ju det vi har Vsync till

Av htbtoma
Skrivet av Jekean:

se på det såhär istället och (till alla) TÄNK innan ni dissar min förklaring.

Fpsen påverkar endast responsen i spel ja.

Men

FPS betyder ingenting ur ögats syn på rörelser utan dom enda två variablerna som spelar roll är LÄNGD (hur långt "nåt" rör sig) över TID (tiden imellan längd "hoppen")

Med andra ord: från samma avstånd är det i teorin ingen skillnad mellan 60Hz 13" skärm och 120Hz 26"-are

läs min första post, där jag belyser just detta. att skärmens storlekt samt avståndet till denna är av betydelse för vilken FPS som krävs för att uppleva flyt.

jag skriver även i mitt exempel med kameran att vid låga FPS blir förskjutningen i bilden stor vilket gör att du uppfattar "hack" i bildsekvensen, med fler bilder i samma längdintervall (igen: vrid en bild 90 grader på 0.25 sec och du hinner i 30 FPS projicera 7,5 bilder = varje bild förskjuts 12 grader,
vid 90 FPS blir det istället 22,5 frames = varje bild förskjuts endast 4 grader) blir upplevs givetvis bilderna flyta ihop mera fram till den punkt att en ytterligare FPS inte gör någon skillnad pga att framesen är fler än vad dina ögon och din hjärna hinner med att uppfatta.

på det stora hela: vi är överens i ämnet.