Inlägg

Inlägg som matza har skrivit i forumet
Av matza

Jag har använt detta ett tag, dock har jag klarat mej från krash. Så vet inte om det verkligen funkar. https://www.easeus.com/backup-software/. Använder free, men finns även betalversioner. Tar backup 1 gång/vecka. Programmet säjer till att det är dags.

Av matza
Skrivet av SAFA:

Du skulle kunna sätta upp en filserver på din linuxdator. Tar du de fyra diskarna så får du 4 x 160 GB vilket i raid 5 ger 3 x 160 GB = 480GB raid. Du får 90 GB kvar på 250 GB disken som du kan ha systemet på ifall du inte kör det på SSD:n. På filservern kör du sen samba/nfs för att få access till Win/Linux. Backup på filservern körs då mot de externa diskarna.

Ett annat alternativ är att ha systemet på SSD:n, 250 GB disken som filserver-disk åtkomligt via samba/nfs och 3x160 GB i raid5 --> 320GB som backup i filservern. Den sistnämnda är då inte åtkomlig via nätet vilket skyddar mot ransomware attacker. De externa diskarna blir då nästa lager av backup.

Tack för ditt svar! Glömde att jag har just nu bara 35 gb, som jag behöver backup på. Men raid låter bra! Får googla lite hur man gör.

Av matza

NAS eller molnlagring

Hej! Mitt första inlägg här. Behöver hjälp med att få en lösning att lagra mina bilder m.m.(cirka 35 gb) Har Onedrive & Google, men vill hellre ha koll på mina filer. Har några gamla 3,5 hårddiskar (3 styck på 160 gb samt 1 på 250 gb) Har förutom min vanliga stationära, en rätt pigg (äldre) Linuxdator med en liten ssd-disk. Har 2 stycken externa hårddiskar, som jag försöker uppdatera då & då.
Någon som har förslag?

Av matza

OK, det ska jag testa. Garantin har jag kvar, som tur är.

Av matza

Numeriska tangentbordet slutat funka på Lenovo B590 CI5

Fruns bärbara dator, köpt 2013 i augusti, har plötsligt siffertangentbordet slutat funka. Gjort alla uppdateringar, installerat om. Efter ominstallationen funkade det ett tag. När man trycker på num lock, piper det. Det gör det inte när man trycker på caps lock. Någon som har en lösning?

Av matza
Skrivet av Benq123456789:

Väntar på dagen man kan få 1TB för 1000kr

Gillar din tanke!

Har nyligen köpt en dator med 60 gb ssd, och det är otroligt snabbt att starta nu.

Av matza
Skrivet av Boss302:

Förslag:
1* root+cwm recovery (utan triangeln) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1877270
2* rom exempel http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1569686

Vill du bara ha uppdateringarna när samsung rullar ut dem till sverige utan att vänta på operatörernas brandade versioner så flashar du en stock firmware med odin. Kolla swedroid för guide etc.

Kolla också så du inte har insane chip. Ladda hem emmc brickbug check från google play. Isf flashar du en fixad kernel med odin först. (Odin är safe)
Har du insane chip o kör factory reset t.ex med en kernel sam har emmc cap erase aktiverat så kan telefonen dö. (Flashminnet blir korrupt)
"Buggen" kom med ics 4.0.4.

Flashräknaren o ev triangel vid boot fixar du med chainfires triangle away från google play.

OK, tack för din hjälp!

Av matza

OK. Jag var mest ute för att få den nya Jelly Bean. Kanske dumt att mixtra, uppdateringen lär vara på gång?!? Nån som vet/hört?

Av matza

Roota min Samsung S2

Ny på detta, men skulle vilja få lite mer kontroll över min lur. Gärna få uppdateringar fortare. Är lite sugen på nya Jelly Bean.
Version: 4.04.4 I9100XXL06 kompilering IMM76D.XWLPY.
Hoppas någon kan hjälpa mej!