Inlägg

Inlägg som Texan har skrivit i forumet
Av Texan
Skrivet av dammvippan:

Det blev den lilla modellen 43" Philips 439P9H. Har ethernet ansluten såklart. USB-C har funkat finfint med alla datorer vi haft inkopplade. Riktigt skönt att slippa dockningsstation med kabelhärvan som kommer därtill.

Skärmen känns ibland lite bred när man sitter och jobbar. Är ju van med dubbla skärmar där man har den primära framför sig och det blir ibland lite rörigt med många öppna fönster att hålla koll på. Skärmen har blivit ockuperad av en annan hemmajobbare så jag har inte heller hunnit vänja mig.

Det låter ju inte så bra att det blir lite rörigt. Jag är själv lite osäker och jag är glad att du skrev så ärligt, själv sitter jag med bärbar skärm 17" rakt fram på en hylla och två 23" på var sida om. Det är bra men upplösningen är lite låg på 23"-arna och de har dessutom blank yta vilket är ganska kass i min mening då det nästan alltid blir blänk från fönsterljus. Har sett att Dell har en bra lösning med usb-c till en skärm som i sin tur "matar" nästa skärm. Tyvärr verkar inte ethernet finnas...

Av Texan
Skrivet av dammvippan:

Tack för all hjälp. Ska meddela senare vad det blev för inköp.
Hade en budget på 5-6000 men det sket sig som vanligt. Tur att man inte handlar teknik lika ofta nuförtiden...

Vad blev det dammvippan? Den där 49" Philips:en ser mumma ut! Har den ethernet också?

Av Texan

Fungerar ethernet backhaul om man har en switch mellan huvudnod och meshnod?

Skrivet av nikka:

Tack! Kort svar: Jepp!

Utförligt svar på fråga 1: Ja. Du kan låta accesspunkten i vardagsrummet vara huvudnod. Det spelar ingen roll att den är kopplad till en Asus-router vars trådlösa nätverk är avstängt. Koppla en kabel från LAN-porten på den routeragerande routern till WAN-porten på den accesspunktsagerande mesh-noden. Jag vet att det låter fel, men WAN-porten får ny funktionalitet när accesspunktsläget används. Du kan för övrigt använda den accesspunktsagerande mesh-nodens LAN-portar för att ansluta trådbundna klienter i vardagsrummet.

Utförligt svar på fråga 2: Ja. Börja med att lägga till övervånings-mesh-noden trådlöst (via gränssnittet i den accesspunktsagerande huvudnoden vars IP-adress visas i DHCP-listan i den routeragerande routern). Du får eventuellt flytta övervånings-mesh-noden till vardagsrummet under konfigurationen för att den ska vara tillräckligt nära. När guiden uppmanar dig att ansluta kabeln kan du flytta mesh-noden till övervåningen och ansluta kabeln till den. Koppla igen från en av LAN-portarna på den routeragerande routern till WAN-porten på den accesspunktsagerande mesh-noden. Även här kan du använda mesh-nodens LAN-portar för att ansluta trådbundna klienter på övervåningen.

Kom ihåg att all konfiguration av trådlösa inställningar ska ske från huvudnoden (inte från routern). Kom också ihåg att uppdatera firmware i både den routeragerande routern och huvudnodsagerande accesspunkten när det släpps nya uppdateringar.

Hej,
Jag kan inte utläsa om du svarar på hela fråga 2? Fungerar det att koppla en switch mellan huvudnod och meshnod för ethernet backhaul?
//Dan