Inlägg

Inlägg som Boskovic har skrivit i forumet
Av Boskovic

Skulle behöva hjälp med programmeringsuppgift i Python

Jag har läst väldigt lite om Python programmering så ja undrade om ni kunde hjälpa mig med start av det här programmet och hur jag fortsätter frammåt, skulle vara hjärtligt tacksam.
MVH Boskovic

Grunden till uppgiften är en hypotetisk elektronikaffär, med betydande försäljning ge- nom en stor butik. Såhär beskriver butikens IT-ansvarig behovsbilden:
Vi behöver ett enkelt program för att hålla reda på produkter i butiken. Alla produk- ter har några egenskaper som måste hanteras: namn, tillverkare, pris (exkl moms) och produktnummer (någon textsträng som tillverkaren bestämmer).
Dessutom delar vi upp produkterna i två olika typer, mjukvara och hårdvara. För hård- vara är produktens vikt en kritisk egenskap - om vikten överstiger 25 kg blir priset mot kund 200 kronor dyrare (inkl moms). För mjukvara behöver vi veta vilket medium det rör sig om (t ex DVD, flashminne, nedladdningkupong).
De grundläggande funktionerna som behövs av programmet är:
• Möjlighet att lägga till produkt. Användaren får välja om det är en mjukvaru- eller hårdvaruprodukt, och därefter fylla i alla egenskaper.
• Möjlighet att se en lista över alla produkter. Här vill vi endast att den viktigaste information skrivs ut - för oss är det namn, produktnummer och totalpris (inkl moms).
• Möjlighet att välja en specifik produkt och få en detaljerad utskrift av alla egen- skaper.

Våra butiksdatorer är väldigt enkla, så programmet måste kunna styras helt med tan- gentbordet. En prioritet är dock att utskrifterna ska vara lätta att läsa, så att stressad butikspersonal slipper spendera mycket tid på att förstå programmet.

Av Boskovic

Uppgradering RAM till Toshiba NB510-10R och Asus Eee PC 1001px

Hejsan gott folk skulle behöva lite hjälp med att hitta ramminne till dessa 2 mini datorer jag hittade ett på CDON men undrade också om dessa passar på både 2 datorer. Jag vet att det är max ram minne på båda 2 gig så tänkte kunde ju beställa detta paketet http://cdon.se/hemelektronik/a-data_game_series_2x2gb_ddr3_so... o köra ett i en dator och de andra i den andra datorn :). Skulle behöva hjälp fortast som möjligt.
Tack ska ni ha för hjälpen i för vägen.

Av Boskovic

Hej igen gott folk
Jag fick min ideapad idag och jag kan säga med det lilla som jag använt att jag är övernöjd. men vi får se dessa 2-3 dagar om totalt. jag kan säga om det trådlösa att det inte är alls som de skriv de har förmodligen förbättrat. Hos mig visar det full wifi signal. Hoppas ni andra som har beställt denna ultrabook blir lika nöjda som jag.

Av Boskovic

Tack ska du ha för hjälpen Arion

Av Boskovic

Lenovo IdeaPad U410 14" Ultrabook 43769DG

Tänkte höra med er här är denna datorn prisvärd? och något att köpa?
Skulle gärna få snabbare hjälp för har beslutsångest o köpet ska helst göras ikväll antingen senast imorgon på grund av att imorgon natt slutar erbjudandet.
Tack för hjälpen i för väg.
Lenovo IdeaPad U410 14" Ultrabook 43769DG
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

Av Boskovic

Tack Gamer för hjälpen men jag avstod o köpa någon den veckan o de kom upp ett helgerbjudande hos elgiganten o tänkte fråga er vad säger ni om denna Lenovo Ideapad
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

Av Boskovic

Köphjälp mellan vilken bärbar

Hejsan
Jag skulle behöva hjälp med att välja mellan vilka två datorer jag har kollat på information, men jag behöver hjälp med att beta av vad och vilken. Och vilken ni själva skulle köpa. Jag reser runt ganska mycket, så de gäller mycket med portabiliteten. Så enligt mig så har Fujitsu plus där men jag har läst att många har haft problem med Fujitsun, och många föreslår att man ska backa från dem. HP har ja haft förut och allting har funkat bra.
Tack för hjälpen i för väg.
http://www.dustinhome.se/product/5010656463/hp-envy-sleekbook...

http://www.tretti.se/hemelektronik/datorer/barbara/fujitsu-uh...