Inlägg

Inlägg som Sebbe1234 har skrivit i forumet
Av Sebbe1234

Tackar. Han prövade stoppa ström kabeln från datorn direkt i uttaget och skärmen osv i en strömdosa och datorn fungerar perfekt nu.
Jag trodde ju att jag hade gjort något fel med datorn men fatta inte vad när den fungera så perfekt hemma hos mig
Tack tack tack God jul & gott nytt år

Skrivet av dennisg87:

Oftast brukar memtest86 räcka med 8tim, däremot kan fel visas utanför den tiden dock väldigt sällan. Dina komponenter är nog inte problem i detta fall efter de jag har läst. Jag tippar på strömmen i din kollegas hus/lägenheten. Kolla om kontakterna är jordade i det rummet han har datorn i, om dem inte är de kan han pröva datorn i köket för där är de oftast jordat. Alternativ pröva bara koppla in skärmen/datorn i uttaget utan extra kontakter/strömdosa, det kan vara något med spänningarna som gör att datorn upplevs konstigt hos honom men inte hos dig.
Detta skulle jag pröva efter dina tester.

Av Sebbe1234

Datorn stänger av sig.

Chassi: Silverstone Grandia SST-GD04B
Moderkort: Gigabyte P55-US3L rev 1.1
CPU: Intel Core i7 860
Ram: Corsair XMS3 DDR3 1333MHz 8gb.
HDD 1:Kingston HyperX 3K SSD 120GB
HDD 2: Seagate Momentus® Thin 500GB
PSU: Corsair CX 430W
GPU: SAPPHIRE VAPOR-X HD 5770

Jag byggde ihop en dator åt en kollega på jobbet med ett antal gamla komponeter jag har använt mig tidigare av som ni kan se ovanför.
Han ville i alla fall ha ett liggande chassi "Silverstone Grandia SST-GD04B" och det var inga problem.
Datorn fungerar i alla fall kanon när jag lämnade datorn till honom men efter några dagar kom han och börja berätta att datorn hängde sig samt stängde av sig själv från & till. Jag tog hem datorn och körde memtest86 i 8tim och sedan körde prime95 och upptäckte att temperaturen vart väldigt hög efter några minuter och han använde sig av kylaren "ARCTIC COOLING ALPINE 11 REV 2" och valde därför att bytta till en annan kylare "COOLER MASTER VORTEX 211Q" anledningen till den kylare var pga datorn är enbart 11cm hög från moderkort till locket och datorbutiken jag köpte hade ingen kylare som var lägre än så, vill säga en bättre kylare. Körde i alla fall testerna igen och det verkade väldigt lovande med ett bättre resultat. Jag formatera om datorn och installera om den och installera allting igen & prövade köra datorn resten av kvällen samt lite må morgon därpå och den fungera helt perfekt. Jag lämnade datorn till honom igår och idag hörde han av sig igen och förklara att felen fortsätter. Datorn hänger sig och stänger av sig. Hur kan det komma sig att felen är hemma hos honom men hemma hos mig fungerar datorn helt perfekt.
Har någon personen ett förslag hur man ska kunna gå vidare och hitta felet ? Altenativ något väldigt bra kylare för detta chassi.
80mm fläktar är det enda man kan använda sig av på sidorna bland annat utan att förstöra chassit.

Av Sebbe1234

Köpte en HP på mediamarkt och skärmen gick sönder efter ett tag.
Jag lämna in den på service pga jag inte hade tappat den eller nå likande så tyckte det var konstigt. Felet var i alla fall en spricka under lcd så förmodligen spräcktes helt efter man stängde skärmen. Fick en ny på garantin utan problem.
Kontakta dem igen och kräv att dem tar in datorn och kollar upp det.
Dåligt av HP att göra en bedömning via en bild.

Av Sebbe1234

En polare åt mig hade samma fel som du beskriver. Jag hjälpte honom igenom att ändra på detta i nvidia control panel
http://www.question-defense.com/wp-content/uploads/2010/08/nv...
Kom inte riktigt ihåg vilket altenativ jag valde men det är bara pröva.
Hoppas det löser ditt problem

Av Sebbe1234
Skrivet av N0iZE:

Har du testat olika drivrutiner till titan? Samt tagit bort AMD-drivrutinerna? Vad får du för fps om du slår på v-sync? 30? Kollat att din skärm är inställd på 144hz? Testat leka lite med inställningarna i spelet?

Jo jag har prövat 2st olika drivrutiner för titan kortet men det är samma fel med båda.
Slår jag på v-sync har jag en fast fps på 120hz om jag har skärmen på 120hz och slår jag på skärmen på 144hz har jag en fps på 144-135 i fps.
Jag har prövat en del olika iställningar i spelet men får samma fel varje gång att det små laggar till ibland tyvärr :/
Har jag v-sync anpassningsbar så har jag inte lagg men att spela vi v-sync är så grymt äckligt för det känns som man lirar spelet i 30fps haha
Jag vill hitta samma flytt som jag hade på mitt xfx 7970 och slippa ha igång v-sync och slippa små lagg.

Av Sebbe1234
Skrivet av SeF.Typh00n:

Jag har aldrig ändrat något i den panelen såvida jag inte vill lägga till Adaptiv V-sync, AO eller avancerade kantutjämningsinställningar.
Du ska inte behöva ändra något bara för att få ett spel att fungera, så det är inte där felet ligger om du inte ändrat något redan.

Du har ju som sagt V-sync och trilinear filtering igång bara så du vet.

Ne det är sant att man inte ska behöva det men påtanke att jag har kört med radeon korten tänkte jag att det kanske var någonting man kunde göra.

Av Sebbe1234
Skrivet av fantomsmurfen:

Svårt att förstå? Lagg trots bra fps beror på nätverksuppkopplingen eller spelservern.

Hur kan det komma sig att jag hade 0% lagg tidigare med ett annat grafikkort i såna fall om det skulle vara så ?
Jag har en bärbar jag har prövat på och där består det 0% lagg och har 2st polare här som lirar och dem har 0% lagg trots att vi är på samma server.
För mig är det helt ologiskt. Jag skulle absolut hålla med dig om det skulle kunna vara det som var felet om jag hade samma problem med mitt xfx kort eller att mina polare också hade lagg men så är inte fallet. Tyvärr

Av Sebbe1234
Skrivet av DunderHoken:

Spelet installerat på samma hdd som operativsystemet? (antar att du har allt som innan du skaffade Titan)

Med min setup fungerar det inte alls något bra att köra spel på samma hdd som windows är installerat på. Blir samma typ av syndrom som för dig om jag har spel på samma hdd.

Jo jag har alla saker sen tidigare. Okej det kan ju vara värt att pröva och se om det blir nå bättre om jag installerar spelet på en annan hdd.
Men tycker det är så konstigt att det ska vara det som är felet påtanke av när jag körde med mitt xfx radeon så hade jag spelet installerat på samma hdd om operativ systemet men ska i alla fall försöka efter hockeyn och se
Ingen som har kollat länken jag skickade på nvidia settings som kanske kan ge mig något förslag som kan vara bra att ändra för grafikkortet ?

Av Sebbe1234
Skrivet av Ant3:

Om det laggar till utan fps drop... Kan det va hårddisken som jobbar? Eller ramminnet?

Jag hittar inte att du har skrivit vad du har för CPU, Ram, Moderkort, HDD/SSD eller Nätagg.

Moderkort: Rampage iv
Cpu: i7 3630k
Hdd: ocz vertex 4
Nättagg: Corsair 1000hx
Ram: Corsair 1600hz 32gb vengeance cl9
Hdd: Ocz vertex 4

Av Sebbe1234
Skrivet av SeF.Typh00n:

Vet du vilken FPS du har då? Minimum, medel och högsta.

Om du inte vet så ladda ner test-versionen av Fraps och kör ett benchmark därifrån.

Ställer jag in skärmen på 144hz ligger jag emellan 144hz och droppar ner till 135 ungefär kör jag skärmen på 120hz ligger jag på 120 fps.
Jag har inga problem med 120hz men att det laggar till utan fps drops :/

Av Sebbe1234
Skrivet av Ant3:

Har för mig att motorn i CoD spelen är låst till 109fps. Men det gick ju at gå runt i MW2 och MW3 genom att rota runt i bland settings filen.

Ne inte längre. Du kan använda dig ändå upp till 200hz idag via black ops 2
Men jag vill ha en stabil fps antagligen på 120 eller 144hz utan nå lag överhuvudtaget

Av Sebbe1234

Okej jag ska göra det i fortsättning

http://imageshack.us/photo/my-images/715/nvidiaj.jpg/
Där kan du kolla min inställningar

Av Sebbe1234

Haha sry

Av Sebbe1234

Hehe nee det kanske är men samtidigt tycker jag än idag att man får ut mer prestanda för pengarna på ett amd kort än nvidia men samtidigt hade jag så svårt att låta bli att testa kortet.

Jo jag använder mig av 314.22. Jo jag har prövat med adaptiv v-sync och då försvinner problemet direkt men då upplever man att spelet blir så otroligt segt ungefär som man kör med 30fps :/ Alltså jag vill ju helst köra utan v-sync och få ut samma spel upplevelse som med radeon kortet. Jag är säkert jävligt barnslig men jag är en person som vill ha ut den maximal speluppelvelsen samt ett underbart flytt.

Av Sebbe1234

Jo jag har prövat installera om drivrutinerna samt pröva en äldre version också men det blir samma fel ändå

Av Sebbe1234

Alltså pengar är långt ifrån problem för mig men har alltid resonera så här varför ska jag köpa ett grafikkort som är 2000kr dyrare om jag bara får ut tex 5-7fps mer ? Jag är fullt medveten om att titan är det sista kortet man får prestanda för pengarna men var så nyfiken att pröva kortet osv och testa pröva nvidia korten för en gång skull, kanske ett jätte dåligt beslut hehe
Jag kör med 314.22 version

Av Sebbe1234

Jag har stabil fps 120hz men ändå får jag något slags lag och det känns jäkligt weird. Jo jag har varit inne på internet uppkopplingen men det är ju exakt samma uppkoppling som jag hade tidigare sen jag bytte upp mig till titan kortet. Jag har ju en msi gt70 och den har inget lag överhuvudtaget på det sättet så jag tycker att lagget ska finnas på båda datoterna om det skulle vara nå fel med uppkoppling. Jag har ju exakt samma komponeter kvar i datorn utöver ett titan kort. Jätte svårt att beskriva men tycker spelet har riktigt dåligt flytt sen jag byte grafikkort och överväger att byta tillbaka och köpa ett till 7970 och köra i crossfire dock skulle jag föredra att lira med titan kortet.

Av Sebbe1234

Jag formatera hela datorn när jag satt in titan kortet. Det finns ingen möjlighet att nå amd drivers är kvar att spökar i datorn :/
Alltså frågan jag ställer kanske är svår för folk att svara på om dem inte har prövat att gå från ett xfx radeon kort till ett titan.
Men kanske någon person som har använt sig av geforce korten senaste år kanske har nå tips att ge mig i kontroll panelen för nvidia kortet som kanske gör att det blir bättre. Jag har använt mig av radeon korten senaste åren pga jag tycker man får ut mer prestanda för pengarna än nvidia korten för dem är överdrivet dyra.

Av Sebbe1234

Jag har stabil fps på 120hz men upplever inte samma spel känsla som med mitt xfx radeon kort. Jag har lirat black ops 2 sedan det kom ut och spelat hela tiden med mitt 7970 och när man byter grafikkort så fick man en hemsk känsla att spelet lagar till på någon konstigt sätt då & då :/ Har du ändrat nå iställningar i control panel på nivida ? Hehe jaa kanske black ops 2 är hemsk men jag har vant mig med den spel motorn och tycker att bf3 är dåligt istället haha
Skulle du kanske kunna posta dina inställningar på din control panel om du har gjort nå större förändringar ?

Av Sebbe1234

Jag formatera datorn när jag skaffa mig titan kortet. Jag skaffa inte titan kortet enbart för black ops 2 men min fråga just kring grafikkortet är angående black ops 2 pga det är bara där jag upplever problem.