Inlägg

Inlägg som Clarkmark har skrivit i forumet
Av Clarkmark

Okej! Då verkar det ju vara helt normala temperaturer. Skönt att höra.

Tack för alla svar

Skickades från m.sweclockers.com

Av Clarkmark

Har nu prövat att köra i full load i prime95 i ca 20-30 minuter och kom upp i en max temp på 67 eller 68 C. Låter mycket för mig. Men ni som vet, är det bra, dåligt?

Av Clarkmark

Byte av cpu kylare, problem..

Hallå,

Var under gårdagen och inköpte en ny heatsink/kylare till min processor då (https://www.netonnet.se/art/komponenter/kylning/processorkyln...) jag tidigare bara kört med fabrikskylaren. Är hyfsat okunnig med datorer och datorbyggen men lyckades montera det hela genom att följa instruktionerna och kolla lite på youtube. Men när jag nu kollar tempen på processorn så är det knappt någon skillnad jämfört med innan. Ligger på runt 30-40 C vid vanligt bruk och lite över 50 C vid ett inte alls så krävande spel som Fifa.

Undrar såklart vad jag kan ha gjort för fel då jag antar att den ska kyla bättre än såhär. Båda fläktarna är riktade i samma och rätt riktning och tyckte jag tog lagom mängd kylpasta. Kan det vara att den inte sitter tillräckligt bra mot cpu:n eller kan det vara något annat jag gjort fel?

Tacksam för alla svar och hjälp jag kan få!

Intel i7 3770K 3.5GHz
Geforce Gtx 980
Asrock Z77 extreme4
8 gb RAM
Windows 10

Av Clarkmark

Ny processor eller grafikkort?

Tja,

Kan börja med o säga att min kunskap om datorer är begränsad och just därför jag behöver hjälp. Tänkte uppgradera min dator för att kunna lira gta v witcher 3 och diverse andra nya krävande spel. Sitter inne på ett gtx 780 för tillfället och en ivy bridge i5 3570k 3,4 processor vilket klart duger men vill kunna lira på high alternativt ultra med bra fps. Min fråga är nu om det kommer bli stor skillnad att byta till ett nytt 980 kort eller om det är en ny processor som kommer göra störst skillnad i dessa spel, i sånna fall vilken processor ?

Kan tillägga att ram minne är på 16 gb så ingen nöd där, om det äns är relevant..

Tacksam för alla svar!

Av Clarkmark

okej det låter ju ganska enkelt, då ska jag bara hitta en bra fläkt att köpa. Tusen tack för hjälpen!

Av Clarkmark

Montera sidofläkt, hjälp!

Hejsan!

Har nyligen köpt en dator, en Thor Alda. I den finns två gtx 680 i SLI och jag har bestämt mig för att införskaffa en sidofläkt för att kyla ner datan och grafikkorten lite mer. Jag kan nästan inget om datorer men hoppas att det inte är speciellt svårt att montera en sidofläkt så jag skulle behöva er hjälp att berätta hur man gör, vart man ska koppla den till och om ni har nå tips på en bra sidofläkt för för mitt chassi, Fractal Design Arc.

Tacksam för svar!

Av Clarkmark

Haha nej som jag skrev bryr jag mig inte om att den är använd så länge den funkar som den ska. Okej, med de lilla kunskaper ja har inom området så tycker jag den verkar väldigt prisvärd med tanke på att den är nedsatt 47%.

Av Clarkmark

värt att köpa denna dator?

Hej!

Håller på och ska köpa en ny dator från inet, men så hittade jag denna från cdon. http://cdon.se/hemelektronik/thor_alda_-_intel_i7-3770k_-_16g...

Är väldigt okunnig om datorer så undrar om den är prisvärd och bör ja slå till? Som ni ser har den varit uppackad och använd men så länge den funkar bra så är det inget som stör mig.

Tacksam för svar.

Av Clarkmark

Tack för alla svar! Funderar på om det är värt att gå upp 2000 i prisklass och köra detta, http://www.inet.se/kundvagn/visa/3344835/2013-05-16

Vad tycker ni?

Av Clarkmark

Speldator budget 10 000

Hejsan! Jag är sugen på att köpa en ny dator. Kan inte speciellt mycket om att bygga datorer men tänkte köpa den från inet och låta dem bygga den. Budgeten är 10 000 kronor och detta inkluderar inte skärm mus osv, däremot windows 7. Jag spelar spel som bf3, far cry 3, Gta IV, cod, lol, wow, lite allt möjligt helt enkelt. Jag skulle nu vara väldigt tacksam om ni kunde hjälpa mig att sätta ihop ett packet som passar mina behov.

Tack på förhand!