Inlägg

Inlägg som TLG11 har skrivit i forumet
Av TLG11

Tack för tipsen. Just nu väger det tyngst på 660:t inne på www.inet.se för 1.500kr

Av TLG11
Skrivet av JonteP0nte:

Får man fråga varför du bara söker nvidia?

Det är bara det jag föredrar. Jag har Nvidia Inspector, GeForce Experience och alla regelbundna drivrutiner som jag är van vid. Jag ser ingen anledning att ändra.

Av TLG11

Borde lagt till att jag söker endast Nvidia-kort... Och ej SLI. Tack ändå.

Av TLG11

Uppgradera från GTX 560.

Jag har haft mitt Gainward GTX 560 1gb, ungefär 2-3 år nu. Eftersom BF4 och andra spel imponerade mig rätt mycket på E3 vill jag köpa nytt.

Jag har kollat på en Gigabyte GTX 660 för runt 1.500kr som verkar vara fullträff för det priset (man får ju då metro: LL också!). Min budget skulle vara vad som helt under 2000kr som ändå skulle klara BF4, Arma III, ESO etc. med rätt ok marginal. Som sagt är temperaturen en viktig del för mig som har rätt dålig cirkulation i rummet. Jag vill helst ha något med bra kylningsegenskaper till det priset.

Hoppas inte mitt AMD Phenom II x6 1075T agerar som en flaskhals bara. Den är jämt inne i turbo mode med 3.5ghz.

Det viktigaste är inte att ha det mest kraftfulla för priset, utan ett kort som är en bra uppgradering från 560:t och ändå inte blir alltför varm vid load.

Tack på förhand!

Av TLG11

Dags att shoppa i Danmark då?

Av TLG11

Jag låste upp alla processer som körde på E: Jag har inte upplevt några problem än. Tack till alla som ville hjälpa till.

Av TLG11
Skrivet av jonatan80:

just det.. men varför använder du windows egna formatering om den nu säger att det inte går.

du raderar allt med kill-disk sen gör du en ny partition. klart allt borta

Hade innan att problemet var att the finns windows-processer som körs från (E:). Jag skulle säkert kunna formatera, men windows skulle lika lätt bli obrukbart. Har redan svarat på, och ska pröva idag om det fungerar.

Av TLG11
Skrivet av Hardware guy:

Diskhanteraren visar även vilken som är din boot-partition. Om allt ligger på C så kör på.
Jag sitter med win8, och om C säger den 'Healthy (System, Boot, Page File, Active, Crash Dump, Primary Partition).
Om D som inte är inblandad säger den bara 'Healthy (Primary Partition). Din gamla E är förmodligen även active då den en gång var din C och windowsdisk, men det påverkar inget.

Okay tack! Prövar det imorgon (Tänkte använda E: till en samling av filerna från skoldatorn). Hinner dock inte med allt idag.

Av TLG11
Skrivet av Hardware guy:

Bilden i ditt första inlägg visar att processer på c-disken har låst kataloger på e. Du kan pröva att från diskhanteraren plocka bort enhetsbokstaven, då ska alla processer släppa, och du kan formatera disken (från diskhanteraren).

Vissa program som är beroende kan sluta fungera. Ska jag fortsätta? Skulle inte gärna vilja behöva installera om hela windows on det krashar.

Av TLG11
Skrivet av panpo98:

Var det inte E: som du ville formatera?

Om du kollar på föregående inlägg ser du vad jag menar. Processer körs från E: utan direkt anledning anknutna till windows.

Av TLG11
Skrivet av jonatan80:

ska du defragmentera eller formatera disken ?

formatering kan göras från andra program som radera allt. alla partitioner all information över huvudtaget. sen skapar man en ny partition i diskhanteraren

http://killdisk.com/downloadfree.htm

Kontrollpanelen\System och säkerhet\Administrationsverktyg\datorhantering\lagring\diskhantering

Skrev fel. Menar formatering. Annars kan du läsa om mitt problem i föregående inlägg...

Av TLG11
Skrivet av panpo98:

Starta om datorn i felsäkert läge ( pumpa F8 när datorn startar) och se hur det går då.

Vad då "se hur det går". Ska jag pröva att defragmentera i felsäkert läge, eller bara se om windows ens startar?

Av TLG11
Skrivet av deadich:

Tror nog att både cpu och gpu har det rätt så svettigt.

Ska blåsa ut med tryckluft när jag har tillfälle. Förut funkade den 25c i idle och upp till 45 i load.

Av TLG11
Skrivet av destoxes:

Sidofrågan finns det ingen som kan svara på därför att inga systemkrav har släppts, men skulle gissa att du kommer kunna köra på high iaf Angående flaskhalsen tror jag att det är CPU'n som flaskar emellanåt, är dock väldigt osäker, kan vara många andra saker som spelar in också

BF3 kör rätt så bra för mig. Mitt problem är dock att CPU går upp till 70c när jag spelar det! Inte mindre för GPU heller.

Av TLG11
Skrivet av El_Raspberry:

Jag har använt Unlocker ett antal år, det är lite hit-miss över det hela. De få gånger jag får ett problem i kategorin "x kan inte tas bort pga det används av y program" och liknande så har jag dödat allt Unlocker funnit relevant. Inte haft några problem.

Du säger att du vill formatera disken, finns det något på den just nu?

Appropå dual-boot, när du installerade Windows på den nya hårddisken, satt den gamla hårddisken kvar i datorn då?
Isf ligger det antagligen Windows-/bootfiler på den hårddisken också, vilket skulle kunna förklara felet du får. Så vitt jag vet krävs en ominstallation med ENBART den tänkta systemdisken ikopplad.

Det enda som finns på hårddisken är den gamla windows-installationen sedan 2010. Inga filer har ändrats sedan dess i /windows (Jag installerade det nya windows 2011). Förutom windows är allt som var kvar sedan den var den primära disken (dvs. spel, dokument, musik etc.). Om jag inte har fel så sade han jag fick hjälp att installera windows med, att han satte i de andra diskarna efter windows installerades.

Skulle jag inte kunna pröva att döda processerna och se om datorn krashar? Det borde väl visa om det är säkert att formatera eller inte.

Är lika bra att lägga till att jag kollade Windows i SIW. Alla mappar och systemfiler som jag såg refererade antingen till C: eller D: (jag har dokument och musik på D:). Vad tror du jag borde göra?

Av TLG11
Skrivet av El_Raspberry:

Så ... lås upp alla och formatera?

Skulle nog nämnt att jag varken formatterat eller använt Unlocker förut. Jag vet inte vad som händer när man låser upp dom processerna. Frågade någon annan som sade något om double-boot och att windows kan sluta fungera om jag formatterar den.

Av TLG11

Det här var kom upp vid formatteringen

OS: Win 7 x64

Så idag bestämde jag mig äntligen för att formattera den gamla windows hårddisken jag hade inkörd som tredje disk (E:). Jag hade sparat den eftersom jag kanske hade glömt lägga över ett par filer innan jag bytte. Hur som helst var windows fortfarande på den disken. Jag har dock kört windows från disk (C:). Så.Nu tänkte jag dock formattera denna för att få plats med nya filer varpå jag får ett meddelande om att program eller tjänster fortfarande använder disken. Nu tänker jag att det är bullshit, eftersom ingenting på disken har ändrats sedan vintern 2010. Jag konsulterar ändå programment "Unlocker". När den visar vilka processer som körs via (E:) får jag upp detta. Vänligen ignorera XFire-processen. Oviktig.

http://puu.sh/3bVUH.png