Inlägg

Inlägg som hdrsy54eay har skrivit i forumet
Av hdrsy54eay
Skrivet av creativ:

Skulle kanske fungera med en adapter typ https://www.kjell.com/se/sortiment/mobilt/mobiltelefon-tillbe...

Dock känns nästan 400 lite dyrt bara för att testa. Bättre och forska lite om bilden visas på tvn så man inte behöver låsa upp den osv för att det ska fungera.

Ett annat val är att få tag i en skärm och byta själv, finns mängder med videos på youtube hur man gör, tar man det bara lugnt så är det inte så svårt. Såg en firma som hade glas/lcd för typ 800 så borde kanske gå att hitta något billigare på ebay/amazon/aliexpress osv.
Såg att vissa tog runt 2500 för sina s5:or, om man får så mycket så kan det ju vara värt att laga den iaf. Säg att man bara får 1000 för en s5:a och du köper en skärm för 1000 så går du ju +-0 men då har du ju alla dina bilder osv.

Efter du har fixat eller löst det på något sätt kan du i fortsättningen ladda ner google foton eller vad de kallar appen och slå på säkerhetskopiering på denna.

Ja.. fast jag kan lägga ner en tusing utan problem för att få tillbaka allt. Ja jo jag hade ju synkat mitt konto till google, men inte till google foton :/ Ska kika på den du länkade, är väl bara att försöka lämna tillbaka den om det inte ger något resultat

Av hdrsy54eay

Touchen är inte trasig. Jag känner knapptrycken vibrera när jag slår på telefonen för att slå in pinkod.
Tack för svar, ska testa beställa från ebay!

Av hdrsy54eay

Samsung skärm död, behöver bilder

Tja.

Min Samsung Galaxy S5's skärm slutade att fungera för ett tag sedan, var sprickor uppe vid frontkameran som antagligen gjorde att fukt kom in och släckte skärmen.
Nu behöver jag komma åt bilder m.m i telefonen men eftersom att skärmen är svart dyker den inte upp när jag kopplar ihop den med datorn via USB. Har provat Samsungs egna felsökningsmekanik där man kan bli uppringd osv. men det fungerar inte heller.
Har letat runt i forumet efter liknande problem men ingen har hittat någon lösning på problemet.
Någon som har några tips? HDMI-Adapter?

Mvh

Av hdrsy54eay

Lagg ENDAST i CS:GO

Hallå!

En kompis har problem med fryslagg och stuttering i CS:GO och jag tänkte att ni här har bättre koll på burkar och fps än dom på steams egna forum. Postar hans inlägg nedan och ber om ursäkt för att jag inte orkat översätta.

I recently bought a new gaming computer and a friend of mine helped me build it.

Here's what I have;

Kingston SSDNow V300 240GB 2.5" OEM
MSI GeForce GTX 960 2GB
Corsair Vengeance DDR 1600MHz 8GB CL9
Intel Core i5-4690K, Socket-LGA1150
MSI B85M-E45, Socket-1150

Dell monitor 60hz VGA connected.

My problem:

My computer lags/stutter for like a millisecond. FPS drops from 300 to 250 every now and then. Just looking at another player can be enough for it to drop, and since my computer is brand new this shouldn't happen. I'm not that bright at fixing tech stuffs but I've tried my best.

My attempts and thoughts:

Reinstalled Nvidia driver
Installed an earlier Nvidia driver (didnt work)
Tried all kind of settings to set in the console, such as;-thread 4, -high, -novid, rate 128000 etc
Been looking around a lot on the internet and tried their way
Reinstalled CS:GO several times
Managed the settings in the Nvidia control to the most fit for gaming. Vsync off etc.
Downloaded Battlefield 4 just to check if it remained, it didnt.
My roommate's computer doesnt have any lag at all, which means we can exclude the network.
Can it be something with my audio driver?

Tack.

Av hdrsy54eay

Det är en Microsoft Intellimouse 3.0.. inte speciellt sliten, men cirka 3 år gammal.

Av hdrsy54eay

Musen slutar fungera

Hej!

Min mus slutar att fungera när jag sitter och spelar t.ex WoW helt och hållet, man kan dra ibland, men inte klicka.
Jag har laddat ner nya drivrutiner och det ända sättet för att få det att fungera igen är att gå in i aktivitetshanteraren sedan tillbaka. Jag har ett äkta Windows men problemet fanns även där när jag inte hade det.
Är det någon som varit med om något liknande och löst problemet vore det tacksamt om ni delade med er av dom erfarenheterna!

Mvh

Av hdrsy54eay
Skrivet av Ljunggrens:

Det du hade tagit var till socket 1155 och har då z77 chipset. Det som jag har tagit är z87 vilket passar till 1150 processorer vilket haswell är. Det du hade skulle inte passat med en haswell processor utan bara Ivy och Sandy bridge processorer. Det finns inte mycket som gör det jag tog bättre utan det är bara det att det passar till 4670k:n.

Oj, tack för du sa det annars hade jag aldrig märkt nåt! Tack för hjälpen också, beställer det här nu

Av hdrsy54eay

Okej då gör jag så, var väldigt liten prisskillnad också. Vad är de som gör de moderkortet så bra då, till skillnad från de andra? Hoppas isåfall jag inte får ett måndags ex, är så trött på datorstrul.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hdrsy54eay
Skrivet av Ljunggrens:

Från vad jag själv har hört presterar det lite bättre än ett 580 och ett 580 är jämförbart med ett 660 så någonstans mellan ett 660 och ett 660ti samtidigt så är 5970 ett gammalt kort så jag skulle rekommendera att sälja det och köpa nytt. Pengarna du får för det kan du ju använda på datorn.

Smart! Skulle ju vara en idé faktiskt, kommer dock prova det först! Har läst runt och jämfört en del och dragit ihop detta:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3478967/2013-06-16

Hur tror du det skulle fungera? Kör då med 5970 kortet och ser hur det står sig för att ev. sälja det direkt om jag inte är nöjd!

Tack för du tar dig tid att hjälpa mig

Av hdrsy54eay
Skrivet av Ljunggrens:

Den här är lite över budget men kommer passa utmärkt till spel.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3477893/2013-06-16
Två stycken 660 i SLI och en AMD 8320 med en coolermaster evo 212 som kylare. Med den här datorn borde du inte ha några problem med att maxa de flesta spelen som finns ute nu. Tyvärr är det ingen SSD med men det kan du köpa senare om du känner för det. Om du vill ha ett chassi med fönster finns det en fönster version av bitfenix shinobi som kostar en hundring mer.

När du är på en ganska liten budget och vill ha så mycket prestanda som möjligt så rekommenderar iaf jag att man kör på AMD då du kan överklocka alla deras processorer till AM3+ och de är billigare än intels överklockningsbara processorer. Man kan även få vettiga moderkort för en billigare peng hos AMD.

De såg riktigt intressant ut. Jag kom förövrigt på att jag har ett Powercolor Radeon HD5970 här hemma som jag fick för några månader sedan, hur står sig det idag? Har sökt överallt efter info om kortet men knappt hittat något förutom att det gick på ca. 6,000 när det var nytt i slutet av 2009 och att det då var riktigt bra.

Av hdrsy54eay

Datorbygge upp till 7000

Hej!

Datorn får kosta runt 7000kr och ska alltså vara ämnad för spel.
Har snöat in mig ordentligt på Nvidias och Intels produkter av någon anledning och har möjligtvis tänkt mig en i5 och ett Geforce GTX 670 eller ett GTX 660ti till att börja med om man får en bra dator överlag för 7000kr för det. Jag har ingen bra koll på Moderkort eller SSDs nuförtiden och känner att det är svårt att dra ihop en bra dator för dom pengarna. Jag tror många här har stenhård koll på marknaden och kan det här betydligt bättre än mig och skulle vara kul om ni kunde hjälpa mig knåpa ihop någonting.

Mvh

Av hdrsy54eay
Skrivet av Nanae:

Moderkort?

Förmodligen, men hur vet jag det? Inga pip eller så. Det blev ju dessutom problem med den andra burken när jag drog i diskarna och grafikkortet.

Av hdrsy54eay

Skärm, tangentbord och mus slutat fungera

Hej, satt och surfade häromdagen när datorn plötsligt kraschade, stängde av den och skulle sätta på den igen då varken skärm, tangentbord eller musen fungerade.

Jag har provat byta grafikkort, PSU och diskar, resetat cmos/bios, dammsugit datorn, plockat isär den och dubbelkollat allt 5 gånger.
Datorn gick i gång 1 gång när jag gjort det här, men hade tydligen inte kopplat in en disk ordentligt, startade om den och problemet var tillbaka.
När jag provade sätta i mina diskar + grafikkortet i en exakt likadan burk så gick inte heller den igång, den går bara igång med ett gammalt matroxkort.
Jag har även kört på uteslutningsmetoden och ena stunden verkar den inte bry sig om diskar, och andra stunden skiter den i nåt annat, har även provat boota utan grafikkort utan resultat.

Datorn verkar bete sig lite som den känner för, ibland lyser inte led-dioden på startknappen, ibland startar den i 3sek för att sen stänga ner och boota sig själv. Tangentbordets lampor kan hänga upp sig och lysa även fast jag stänger av burken.

Är det någon som har en aning om vad felet kan vara vore det fruktansvärt uppskattat.

Mvh