Inlägg

Inlägg som ryu_hanzon har skrivit i forumet
Av ryu_hanzon
Skrivet av Pepsin:

Jahapp så då har vi snart datorer som är 10 000 gånger snabbare än idag.

Min genomsnittliga känsla några månader efter att ha monterat ihop ny burk.

Av ryu_hanzon
Skrivet av aki04:

@PFall: tack det hjälpte , vad gör V-sync egentligen?

En enkel googling hjälper ofta med dessa grafiktermer
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2130429/vsync.html

I korthet är det en lösning ifall du har problem med screen tearing (bilder som går ihop/inte renderar färdigt)

Men du kommer inte ha glädje av v-sync om din GPU inte hinner med skärmens refresh rate. Jag brukar alltid börja med att avmarkera ev v-sync.

Av ryu_hanzon

Jag köpte nyss spelet för alla fantastiska berättelser jag läst ifrån det. Min känsla hittills är att det är en simulering i hur länge du kan sköta kolonin innan det går åt helvete. Inget fel i det! Alltid något som går snett, och det är många parametrar att hålla ordning på. Jag hoppas dock att jag hittar magin snart för jag vill verkligen gilla spelet så mycket som jag "borde"! Spelar ni det för att skapa roliga berättelser eller för att minmaxa/skapa mest möjligt avancerade koloni?

Tar tacksamt emot alla nybörjartips, allt från bästa till mest underhållande skötsel.

Av ryu_hanzon

Har gärna kul och spelar tillsammans. Är lyhörd och letar gärna synergier/ständig förbättring. Jag är 30 år och klarar inte av en massa whining, så spela för att ha kul är ett måste. Ficklesizzle# 2407. Lägg till!

Av ryu_hanzon

Yes! Ett PokeStop som jag kommer åt från min kontorsplats i en förort i Oslo. Sommaren/hösten/vintern är räddad! Har någon provat att utmana ett gym medan du sitter på tunnelbanan? Tänker om det uppstår problem med att man hinner röra sig bort, et cetera.

Av ryu_hanzon

Dark Souls III. Väl? Kändes snyggt.
The Witcher 3.
Ett maxat Grand Theft Auto V måste väl vara rätt snyggt?

Av ryu_hanzon
Skrivet av anon185723:

Divinity original sin, Dark souls 1+2 ?

Divinity: Original Sin är grymt, speciellt om du spelar med en vän.

DS1 är ett av förra generationens absoluta höjdpunkter. Ett av mina favoritspel någonsin och jag har hängt med sedan 90-talet iaf. Men det handlar om smak. Gillar du att inte bli hållen i handen? DS1 säger till dig att "varsågod, lös det här" och slänger en läskig demon i ansiktet på dig. Olika plus: Miljöerna. Striderna. All bakomliggande lore.

Sturmovik är inte min slags spelgenre och där kan jag inte uttala mig :/

Av ryu_hanzon
Skrivet av HazZarD:

Hur klarar man den första mini bossen tidigt i spelet som warrior? man dör ju fan efter 2 hits? och sen när han transformar så är man död på 1 hit wtf ? jag visste att spelserien är svår men detta är ju bara löjligt...

Det är en väldigt svår boss, speciellt för någon som är helt ny till serien. Kan trösta med att det blir "lättare" sen. Den är medvetet designad svår av utvecklarna för att säga "här måste du tänka, inte masha attacker".

För att svara på din fråga - se mina tidigare tips innan ditt inlägg. Bossar handlar inte om att masha attacker utan se deras mönster. Ofta lättare sagt än gjort. Jag har spelat DS1 men Iudex Gundyr tog mig minst 4 försök innan jag var nära.

Fler tips:
1) (denna har jag lyckats med) se till att du inte de-equippat ditt vapen
2) Håll avstånd, läs motståndaren.
3) Hoppa istället för att blockera alla attacker. Med rätt timing blir du inte träffad.
4) Spring förbi fienderna på väg till bossen för att spara tid och hp.
5) Iudex är svag mot eld. Om du har några bomber kvar, använd de. Men slösa inte bort dom för du har bara fått några stycken. Använd dem i slutfasen när du känner att "det här har jag".

Slutligen - tänk på att du ska ha kul när du spelar Det hade jag varenda gång av de dussinvis gånger jag dog på respektive boss, för jag kände att jag lärde mig något och "nästa gång, då jävlar". Du kan ju söka tips på youtube om det känns helt omöjligt. Som sagt är denna boss ovanligt svår.

Av ryu_hanzon

Klistrar in ett av mina gamla svar. Älskar co-op med vänner lokalt eller över nätet.
The Binding of Isaac: Rebirth
Spelunky
Hammerwatch (nu blev jag osäker på om det är local, men det är guld när 4 spelare deltar)
Battleblock Theater (blev dock gammalt efter halva spelet, men jag skrattade så tårarna rann av någon anledning)
Trine 2
Broforce
Crawl (detta är seriöst undervärderat - bäst med 4 spelare. 3 av spelarna samarbetar mot 1 hjälte. Den som dödar hjälten blir ny hjälte. Level ups etc med tydligt slutmål)
Magicka
LEGO-spelen (Harry Potter, LotR, allt egentligen)
Castle Crashers
Chariot (gulligt)
Monaco
Rayman Origins (eller var det andra Rayman?)
Divinity: Original Sin har jag bara spelat online med vän men nu ska ju local stöd finnas

Ytterligare tips som är local
Mount Your Friends
Gang Beasts
Nidhogg
Towerfall Ascension
Divekick

Av ryu_hanzon
Skrivet av Arezza:

Jag tänker slösa lite pengar på nya spel, men eftersom man inte vet vilka spel som kommer på rean så undrar jag vilka tips ni andra har som jag kan sätta på önskelistan.

Bara skriv långa listor om ni vill, behöver idéer

Tack

Du får speca lite närmare vad du är ute efter Genre, single player, multi player, lite allmänt?

Av ryu_hanzon

Ang. Twin Princes - jag minns att de var lite utmanande men den fighten tog inte mer än kanske 5-6 misslyckade försök. Inte för att skryta alltså, bara för att säga att det går. Mina tips:

1) Fundera på vilket vapen du har. Har du uppgraderat till +9 eller +10? Vilket vapen kör du? Ett bra OP vapen är Dark Sword som du får på drop från Darkwraiths (de två som slåss med träskvarelserna precis innan Abyss Watchers).

2) Har du infusat ditt vapen? Gör en passande infusion sett till dina stats. Var försiktig så du inte tar fel infusion (= en som tar bort scaling, ifall du har höga stats i resp scaling)

3) Använder du sköld, eller rullar du? Ta på dig någon av ringarna som gör att du rullar bättre (en gör dig osynlig en kort sekund, en bara allmänt förbättrar rullande).

4) Vad är vikten på alla dina saker? Folk i genomsnitt tycker det är enklare att köra under 70% equip load, så att man kan rulla enklare.

5) Gör du lock on på bossen, alltså trycker in R3? Det är ett bra trick för att nästan alltid ha ögonen på vad fienden hittar på.

6) Håll dig tillbaka, hugg när du får möjlighet. Kom ihåg att du kan rulla ur vägen på det mesta bara du timar rätt.

I värsta fall får du lägga upp en video på när du spelar, så kanske vi kan se om du gör något uppenbart fel?

Eller så har du redan klarat bossen. Grattis isf!

Av ryu_hanzon
Skrivet av Netforce:

gillar inte dö i spel.. finnes det nåt eazy mode i DS III? :S bara för kunna gå igenom spelet med antalet death

Hur menar du gå igenom spelet med antalet death? Alltså att du vill helst inte dö någon gång? Det är väldigt svårt att uppnå. Nya bossar kommer förmodligen ha ihjäl dig eftersom du inte kan deras move set. Det positiva är att det enda du förlorar är själar du inte spenderat. Det är också oftast väldigt nära till en bonfire, så du spawnar in i närheten och kan springa dit igen. Om allt annat skiter sig kan du dessutom kalla in ett par medhjälpare (=andra spelare) som gör det hela till en promenad i parken.

Att dö i spelen är väldigt nära knutet till dess lore och det är ingen prestige i att inte dö. Well, kanske om du har 1000h i de senaste Dark Souls..

Av ryu_hanzon
Skrivet av Lars Mandel99:

Vad krävs det för grafikkort för att snickra upp det här spelet i några högre inställningar @ 1080/60 fps ? Räcker ett 980?

Jag lirar på ett GTX 970 med högsta inställningar. Startar i 144fps, vid mer krävande tillfällen går det ner runt 60 fps.

Av ryu_hanzon
Skrivet av Lars Mandel99:

Nej nej , bara det går att spela på samma TV.

Jag skrev några rekommendationer i en gammal tråd, kanske är något av dessa intressant? Själv älskar jag att spela lokalt med vänner i samma rum.

--

(detta var en lista på RPG/äventyr)
The Binding of Isaac: Rebirth
Spelunky
Hammerwatch (nu blev jag osäker på om det är local, men det är guld när 4 spelare deltar)
Battleblock Theater (blev dock gammalt efter halva spelet, men jag skrattade så tårarna rann av någon anledning)
Trine 2
Broforce
Crawl (detta är seriöst undervärderat - bäst med 4 spelare. 3 av spelarna samarbetar mot 1 hjälte. Den som dödar hjälten blir ny hjälte. Level ups etc med tydligt slutmål)
Magicka
LEGO-spelen (Harry Potter, LotR, allt egentligen)
Castle Crashers
Chariot (gulligt!)
Monaco
Rayman Origins (eller var det andra Rayman?)
Divinity: Original Sin har jag bara spelat online men nu ska ju local stöd finnas

Ytterligare tips som är local
Mount Your Friends
Gang Beasts
Nidhogg
Towerfall Ascension
Divekick

Av ryu_hanzon
Skrivet av nils45:

När jag la märke till att man fick ca. 45,000 souls för att döda bossen så tänkte jag, äh, jag kan väl göra detta ett par gånger

Så passande att jag precis klarade henne i tisdags... tror jag vet vad jag gör ikväll, om jag inte invaderar folk

Denna och en annan bosstrid har gett mig mest tillfredsställelse hittills. Nu börjar det bli en jäkla utmaning med jag gillar Dark Sword och kör den plus olika sköldar.

Av ryu_hanzon
Skrivet av nidnus:

Hmm. Så man ska handla vapen för boss souls? Jag har käkat upp dem för att få souls så jag kan gå upp i lvl istället. Var det ett misstag? Förutom några brandbomber har jag egentligen inte köpt något alls hos tanten vid Fire Shrine.

Det är inte kris eller avgörande för spelupplevelsen, men ofta får du rätt unika vapen/items för speciella själar som du kan ha kul med. Men som du säger, man kan ju boosta sitt levlande istället om det är det man vill.

Skrivet av nils45:

Är en super super noob på dark souls, men har nu spelat några timmar, och har level 110 på min karaktär, detta enbart mest på grund av att jag skaffar mig många souls genom att hjälpa folk att döda The Dancer of the Boreal Valley, 45,000 souls för varje gång ungefär :P. Men hur gör man för att få starkare vapen, så vapen gör mer skada? Bossarna jag håller på med nu skulle ta 2h att döda med mina klena svärd, är det reinforce weapons och infusion som gäller?

Du är super noob, har spelat några timmar, men är level 110 och grindar Dancer? Själv är detta mitt andra spel i serien och jag är level 55 efter ca 30 timmar Iofs kanske det har att göra med att jag försöker klara allt på egen hand en första gång. Summonar du kompisar till nya områden? Inget ont i att inte spela så.

Precis, gör massa reinforce och infuse. Tänk på att inte alla vapen "scalar" sin skada. Om ett vapen "scalar" med STR/DEX så betyder det att det blir starkare i endgame då du sannolikt har högre stats (och det bör du ha på SL 110). Infusioner som inte scalar är mer effektiva i början då du får en hög base dmg.

Av ryu_hanzon

Är det jätteviktigt att det är just "splitscreen" alltså att skärmen delas, eller funkar alla spel som spelas på TV av flera spelare, oavsett om skärmen delas in för de olika spelarna?

Första rekommendationen för "splitscreen" blir isf Rocket League.

Av ryu_hanzon
Skrivet av NuZ:

Sänka newbs är roligt framförallt när dom får panik och svingar hej villt Bäst är när jag gömmer mig bland mobs med wite branch

Haha, härlig diskussion det blev med representanter från olika filosofiska läger. Själv är jag alltid lite av en goody two-shoes som hjälper till både i verkligheten eller i spel. Har aldrig sett glädjen att förstöra för eller dominera andra. Mitt problem I guess! Men - och det här är intressant - jag gillar att invadera just för att gömma mig, överraska, såna saker. White Branch är underbar! Vet du om man kan farma dessa? Minns att jag hittade ett par stycken som treasure utanför Cathedral of the Deep..

Av ryu_hanzon
Skrivet av NuZ:

Vapen går +-2 (0 - +4 då med ett +2 vapen) och SL -+ baserat på vilken covenant host plus du är.
Därför många "streamers" kör antingen sunbro eller watchdogs som egen covenant

Okej! Så t ex Fire, Dark eller Refined infusion höjer inte vapnet över 0 - +4 threshold, så länge vapnet är +2?

Får kolla dynamiken på covenants, det var ganska kul att invadera som Watchdog. Vet du om man måste vara i skogen för att den ska fungera?

Av ryu_hanzon
Skrivet av NuZ:

På min "twink" kör jag Mercenary, levlar 1 (en) gång o lägger det på STR. Starting item Fire Gem och kör Fire Uchigatana +2 och buckler.

Jag passar på att fråga dig. Själv är jag "nygammal" till Dark Souls - spelade DS1 Prepare to Die Edition, men aldrig så mycket PvP. Om jag förstått det rätt så måste du hålla både låg Soul Level och låg weapon reinforcement/+ för att kunna invadera på låg nivå. Blir inte Fire Uchigatana +2 för hög weapon level för att kunna invadera lågt levlade karaktärer?