Inlägg

Inlägg som Clock Ralle har skrivit i forumet
Av Clock Ralle

@Blackbane78: Budar 900 kr för DC2 + frakt!

Av Clock Ralle
Skrivet av era909:

Det heter memory clock i afterburner och är slidern näst längst ner (ovanför fan speed).

Har du senaste versionen av Afterburner?

Alright, tack! Nej jag tror inte det, hem och tanka senaste versionen, återkommer med resultat efter klockan 5.

Av Clock Ralle
Skrivet av era909:

Prova att sänka minnesklockan lite om du inte redan testat det.

Hej, tack för input.

Menar du minnesklockan på grafikkortet? Dvs 1,5 gb? Hur gör man detta i exempelvis MSI Afterburner, är det namngett shader clock eller vad heter det?

Av Clock Ralle
Skrivet av Svensktiger:

Afterburner är bra om man vill få reda på vilka temperaturer man får medans man spelar.
http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm

Mitt 580 krävde höjd spänning för att bli 100% stabilt vid stdklocka, och orginalfläkten klarade inte att hålla tempen nere.
Lösningen blev:
http://www.sweclockers.com/forum/125-geforce/1109854-snik-vat...

Tack för svar. Jag använder mig utav MSI afterburner, mitt problem är ju att jag inte hinner mäta tempen förrän datorn kraschar. Om jag alt+tabbar ur ett spel innan det hunnit krascha, är temperaturen då trovärdig även om spelet varit igång max 10 minuter?

Vilken nivå på spänning var optimal för ditt kort?

Av Clock Ralle

Det kan även vara så att GPU tar för lång tid att svara eller visa en bild. Ibland när jag surfar i Chrome så uppstår ett lagg/hack innan jag kommer in på en hemsida, som om datorn inte orkar ladda sidan och nyvaket tittar sig förvånat omkring och vet inte vad den ska göra. Sen laddas sidan snabbt och problemet är puts väck.

Glömde även tillägga att jag inte kunnat mäta vilka temperaturer jag har i krävande spel eftersom jag inte kunnat testa spelen under en längre tid för att få en pålitlig medeltemperatur. Det idlar i typ 39-4+ grader

Av Clock Ralle

Gigabyte GTX580 Problem

Hej,

Jag köpte och byggde ihop min dator för lite över ett år sedan, nu är jag uppgiven och frustrerad och tänkte gå till botten med problemet en sista gång och ta hjälp utav sweclockers, löser sig ej problemet så funderar jag på att byta upp mig till ett Gtx 680.

Mina Speccs:
Win 7 64 bit
i7-2600 k
Gigabyte Gtx 580 - Fabriks OC 795/1590
8 gig 1600 mhz ram, tror dock de är default på 1333mhz, inte ändrat i bios än.
Sabertooth P67 Moderkort.

Sammanfattat så är mitt problem att då jag spelar krävande spel (BF3, Shogun 2 etc, jag misstänker endast DX11 spel, så får jag olika sorters krascher av hela datorn. Ibland lila, grön, svart skärm. Jag kan inte ctrl+alt+delete och stänga av den applikation som kraschar utan det krävs manuell reboot. Då jag lusläst olika forum efter svar har jag prövat det mesta. Gigabyte har på sin egen hemsida en länk till hur man löser problem specifikt för deras gtx 580, att installera en gammal drivrutin, 280. nånting. Detta fungerar inte.

Varför jag tror det endast gäller DX11 spel beror på att jag spelat t.ex. Chivalry - Medieval Warfare längre stunder utan krascher. Intressant att tillägga är att varje gång jag bootar datorn så får jag ett error meddelande att DX9 drivrutinen inte fungerar korrekt, inte mkt mer utförligt än så. Kan ej citera rakt av nu, bootar om datorn och citerar ifall hela texten behövs. Meddelandet har inte varit konstant sen inköpet och kommer inte riktigt ihåg när det började dyka upp.

Jag har då läst att man kan pröva klocka upp/klocka ner grafikkortet. Under årets gång (jag ångrar att jag inte reklamerat kortet, garantin har gått ut) Detta har jag prövat stegvis och ändrat upp och ner gradvis efter varje krasch. Därefter läste jag att de fabriksöverklockade korten har ett problem med för liten strömtillförsel, och därmed prövat olika nivåer för Volten. Just nu är den på 1.1. Då jag höjt volten verkar kraschen ha förändrats. Datorn kraschar (mer eller mindre regelbundet i ett DX11 spel) Är det något ljud i bakgrunden i spelet så blir denna i slowmotion, nästan alien aktig med svart skärm som följd.

Jag har prövat att uppdatera drivrutiner för ljudet, då jag läste att det var ett specifikt problem för detta kort, utan verkan. Jag har senaste drivrutinerna från NVIDIA.

Jag vet egentligen inte vilken fråga jag ska ställa eller om jag fått med all information som behövs för att utreda problemet. Jag är beredd att pröva det mesta sålänge det inte är alltför stor risk att skada övriga komponenter, grafikkortet är just nu min fiende och skall antingen frälsas eller förgöras. Ifall det inte finns någon frälsning att finna, vilket 680 bör jag gå efter? Absolut inte gigabyte, men asus? Evga?

Tack på förhand.

Av Clock Ralle

Apropå Antipiratbyrån. antipiratbyrån.se, löptiden går ut den elfte oktober, ifall någon skulle vilja regga den och ha lite kul!

Av Clock Ralle

Dc = TTH inconcistency?

när ja tankar av någon på direct connect så kommer det upp TTH inconsistency .. det går o tanka ett tag sen slutar den helt plötsligt så kommer det medelandet fram, sen börjar den tanka igen, någon som vet vad som bör göras?

Av Clock Ralle

blir d bättre om ja uppgraderar router måhända?

Av Clock Ralle

24/1 telia problem

har då 24 mbit telia men kommer enligt tptest endast upp i 8,45 mbit något enververande. så hur ska ajg göra för att få ut mina 24 mbit? ja har en netgear trådlös router och delar det på 3 datorer, men den ena datorn använder jag inte o den andra används knappt något till internet. vet inte så mkt om d här men borde jag inte kunna komma upp i ungefärliga 24 mbit ?

Av Clock Ralle

ok tackar!!!!

Av Clock Ralle

snälla hjälp formatera

mitt xp är jätte konstigt alla spel stänger av och ibland blir det blue screen och så kommer det fram att virtuellt minne dumpas.. förstår inte vad som är fel.. iaf försöker formatera jag har satt i en diskett så att ja kan boota med den sen men sen kommer inte a´lternativet så att jag kan kryssa i så att detr blir en boot disk om någon annan vet enklare sätt att formatera så berätta gärna har sett att man kan formatera genom win xp skivan men jag hittar ignet där.. snälla hjälp

Av Clock Ralle

Minne hjälp

funderar på att köpa KingMax DDR 512 Mb PC2700/DDR333 32Mx8 184p TSOP CL2.5 SuperRAM
nu är det så att jag inte vill lämna in min dator för 5-600 spänn abra för att få minnet insat så jag undrar hur sätter man i minnet finns det några guider och så? hittar den nämligen inte själv..
tack på förhand MVH ralle

Av Clock Ralle

Otroligt varm Processor och system

min cpu ligger på 64 grader och systemet på ca.40. Detta är helt enkelt förjävligt för jag har precis tänkt mig lära att clocka min dator till ungefär 2ghz. J hhar en Amd athlon xp 2200+ 1,8 ghz. jag ahde tänkt köpa 2 st Arctic Cooling 80mm fläktar. Dessavar mkt billiga och min poalre rekomenderade dom. Nu är frågan är det svårt att sätta i fläktar?? Jag har inte satt i mågonting i min dator själv och ja tänker inte betala 500 spänn för att ett fretag ska sätta i 2 st fläkat för 100 spänn. Nån som vet en bra hemsida för hur man sätter in saker i datorn och i d här falet 2 st fläktar!

tack på förhand MVH Clock Ralle