Inlägg

Inlägg som zekrish har skrivit i forumet
Av zekrish

Hjälp i val av M.2 SSD (är orolig över kompatibilitet!)

Tjo!

Vet inte varför men jag blir alltid lite nervig för att köpa fel prylar för massa pengar (som jag dessutom har sönder) så jag skulle uppskatta lite input från nån vänlig själ!

Tänker uppgradera datorn med en ny SSD och fastnade för en Samsung 980 Pro men är orolig för att den inte skall vara kompatibel med mitt MSI B540 GAMING PLUS MAXmoderkort. Har kollat upp det själv flera gånger nu men kan inte riktigt komma ifrån oron att jag köper fel :S

Tacksam för Hjälp!

Av zekrish

”Stöldsäkra” laddare

Hallå Folket!

Jobbar på en mindre privat vårdavdelning där vi har klienter boende dygnet runt. På vårat kontor har vi självfallet en mängd prylar som behöver laddare; från larm till personaltelefoner. Under det senaste halvåret har det försvunnit 16 laddare och efter ännu en frustrerad kväll där inget ligger där det ska och inget går att ladda börjar jag bli jävligt sur. Har pratat med min personalgrupp i tid och otid om vikten av att inte låna ut laddare från kontoret till våra klienter (tror att det är här de flesta försvinner) samt att ge fan i att sno hem några. Bryr mig egentligen inte om kostnaden men enbart frustrationen över detta har nog tagit ett eller två decennier från mitt liv.

Så hur fan kan man stöldsäkra en laddare? Spreja den i en ful färg? Limma fast USB kabeln i adaptern och sen adaptern i en förgreningssladd ? Har nån några tips?

Av zekrish

@Eric Hjalmarsson: Tack så mycket för råden! Jag kör nog din 14,4 k minus ssdn!

Av zekrish
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

@zekrish: Har du någon SSD? För du har inte valt någon...
https://komponentkoll.se/bild/FTHFK.png
@zekrish: Du har inget chassi eller nätaggregat du kan återanvända?
https://komponentkoll.se/bild/yNgNQ.png
Såhär kan det se ut om du vill spara lite:
https://komponentkoll.se/bild/VIJTO.png

Tack för snabbt svar! SSD har jag redan och när det kommer till nätaggregat och chassi är det en Xfx pro 650w samt en Fractal Design Arc Midi R2. Tänker att jag skall köpa en större SSD senare i år men det är inget akut.

Av zekrish

Ny gaming burk (Skatteåterbäring-edition)

Tjenare!

Efter 8 år måste jag nu lägga min gamla trotjänare åt sidan och köpa lite nytt så jag äntligen kan spela lite nyare spel utan att allt ser ut som minecraft. Förra gången jag handla hade jag hjälp av en granne som var fullt insatt i hur saker funkar men nu när jag flyger solo undrar jag ifall ni kan ta en titt på vad jag valt ut och ge er input; framförallt när det kommer till prispressning.

Målet med bygget är dels att kunna spela Rainbow 6 samt Escape from Tarkov utan lagg och på en 144hz monitor men också lite bildredigering.

https://komponentkoll.se/bild/umHla.png

Tacksam för svar!

Av zekrish

Efter en timmes skarvning och fixning funkar nu förstärkaren och slutsteget prima! Tyvärr smäller det till i högtalarna när jag startar den men detta beror troligen på att förstärkarna är mer mer än 40 år gamla
Ännu en gång: Tack för alla svar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av zekrish
Skrivet av Hieronymus Bosch:

Grattis till ett...intressant köp! Som föregående talare sa: Du behöver en sladd med fempolig DIN-kontakt i bägge ändar mellan någon av förstegets utgångar (OUT 1 eller OUT 2) och slutstegets ingång.

Sedan behövs kablage mellan försteget och någon form av källa (skivspelare, dator, CD-spelare, ...). Kjell har DIN-till-RCA-kablage eller DIN-till-liten-hörlurskontakt.

Observera att många modernare apparater har en mycket högre utnivå än vad äldre apparater har/hade och att det kan leda till att försteget får för stark signal in, med distorsion som följd. Jag vet inte hur känslig Sentec-försteget är, men bland annat gamla Bang&Olufsen hade det problemet.
Prova först att koppla in en ljudkälla som du kan reglera utnivån på (ett annat försteg, mobiltelefonen, datorn), skriva gradvis upp volymen och kolla om det börjar låta illa.

Tack för svaret! Jo det ska bli intressant att testa; kommer nog köpa en annan förstärkare senare men gratis är ju gott! En snabb sista fråga: då är det sådana här kontakter jag ska ha på högtalarkabeln? https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/...

Skickades från m.sweclockers.com

Av zekrish

Hjälp att koppla in Sentec PA77

Hallå!

Kan börja med att säga att jag är en komplett nybörjare inom HiFi så ursäkta om mina frågor är korkade

Köpte idag ett par TDL Electronics RTL 3 och fick då med en Sentec PA77 förstärkare med slutsteg. Problemet är att jag är helt lost när det kommer till hur jag ska koppla in den... bokstavligen, har ingen aning om vart någon kabel ska. Orkar någon snäll själ skriva en snabb genomgång så vore jag otroligt tacksam!

Front
https://i.imgur.com/UyOdq01.jpg

Back
http://i.imgur.com/M2nfBWY.jpg
//Z

Av zekrish
Skrivet av pv2b:

Här på Sweclockers forum diskuterar vi inte hur man kringgår kopieringsskydd.

Uppfattat!

Tack för svar.

Av zekrish
Skrivet av pv2b:

IT-avdelningen kommer troligen inte döda dig, men det bästa är att du installerar om med Windows 10 Home. Du kommer troligen inte kunna aktivera ditt Windows 10 Enterprise utan att använda en nyckel från jobbet...

Går att ändra utgåva efter installation men det är ganska krångligt. (Googla!) Enklaste är att installera om.

Tackar. Det lutar åt att jag gör det. Men om man i teorin skulle kunna få tag i en nyckel från internet utan att betala skulle man då kunna använda den och aktivera Windows Enterprise till killen?

Av zekrish

Windows Enterprise VS. Home(Hjälp)

Hej alla!

Lite bakgrund: jag arbetar med ungdomar på ett boende i Skåne och jag håller just nu på att fixa en killes dator som han ska få i julklapp. Burken är hopbyggd och jag använde jobbets dator för att skapa en boot-usb och installerade windows. När installationen väl var klar fick jag dock meddelande om att jag installerat Windows Enterprise och inte Home som jag tänkt.

Frågan är nu: finns det någon märkbar skillnad på Enterprise och Home? Kommer datorn kunna flyta på när killen flyttar hem igen? Kommer IT-avdelningen att döda mig?

Tacksam för svar

Av zekrish

Tack för alla svar i tråden; tyvärr var ingen av de hjälpsamma Det var nämligen så att min drulliga kollega pajat processorn när han satte in den och inte sagt något till mig (''då datorn ju starta och ingen dator startar utan processor.'' Jag tog således ut processorn och konstaterade att ett par piggar var böjda. Köpte en ny på netonet och nu flyter allt som det ska på hårdvaru-fronten!

God jul på er!

Av zekrish
Skrivet av Chrisism8:

Har du dubbelkollat så du kopplat in skärmen i grafikkortet och inte i moderkortet?

Det händer många att man kopplar in skärmen i den övredelen där man har alla usbportar etc. Det ska alltså kopplas in i grafikkortet som finns i den röda fyrkanten på bilden under.

https://www.cclonline.com/images/articles/1764_1.jpg?width=1600&format=jpg

Tackar! Har koppöat in det rätt, dock med HDMI kabel. Gör det nån skillnad?

Skickades från m.sweclockers.com

Av zekrish

Hjälp med strulande dator.

Hej alla!

Jag håller på att bygga ihop en dator till en ungdom som julklapp. Efter att jag monterat ihop allt vill den dock inte fungera. Datorn startar men det kommer inte någon ''video-signla'' från den. IT-teknikern på min arbetsplats säger att processorn och moderkortet inte är kompatiblet men jag tvivlar starkt på detta då alla källor jag funnitonline säger att det skall funka. Har någon några tips eller råd när det kommer till felsökning?

MVH
Johan
Dator: https://komponentkoll.se/bygg/bYQyU/

CPU: AMD Ryzen 5 1600

GRAFIKKORT: Asus Cerberus GeForce GTX 1050 Ti OC grafikkort 4G

CHASSI: Phanteks Eclipse P300 Mid Tower Svart

MODERKORT: Asus Prime B350M-A moderkort

RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 2400MHz 8GB

SSD: Kingston A400 240GB 2.5" SATA (SA400S37/240G)

HDD: Seagate Intern hårddisk Barracuda Compute HDD 1TB

PSU: Cooler Master MasterWatt Lite 600W