Inlägg

Inlägg som plangton har skrivit i forumet
Av plangton

kan man använda 1920x1080 upplösning på en 2560x1440 27" skärm?

Tjena, jag ska köpa en 27" 2560x1440 skärm. Fick svar på en fråga förut att jag då kommer behöva ett nytt grafikkort (har gtx770) då den upplösningen är mycket mer krävande. Min fråga är nu om jag köper den skärmen, kan man använda 1920x1080 upplösning i spel osv. på den 27" skärmen som kan ha 2560x1440?
Så jag isåfall kan köpa skärmen och använda den med mitt nuvarande grafikkort fast använda 1920x1080 tills jag har råd med ett nytt grafikkort?

Av plangton
Skrivet av zipmiX:

Tyngre blir det, det märkte jag även fast jag har 2x780. Skärmen du valt är fantastisk, tycker i alla fall jag. Men för din egen skull kanske ett 970 och en annan skärm med QHD skulle vara ett bättre val?

Men du kanske måste ha en med 120/144 hz? Då finns det inte jättemycket alternativ för skärmar med den upplösningen.

Om man jag köper skärmen nu och väntar med ett grafik kort tills efter vintern. Kan man använda skärmen http://www.inet.se/produkt/2205243/asus-27-rog-swift-pg278q-1...
Fast i 1920x1080 i spelen? Då kan jag ju ha mitt grafik kort nu och när jag har ett nytt bara höja upplösningen i spelet. Kan man göra så? (Om du vet ) För då har jag ju iallafall G sync och en större skärm medans jag väntar. Då borde jag ju ha samma FPS i spel som jag har nu med min nuvarnade 24'' 1920x1080 skärm.

Av plangton
Skrivet av zipmiX:

Ja det kanske är ett bättre alternativ för dig i sånt fall om du vill behålla ditt grafikkort. Är inte heller säker på hur mycket G-sync tar i prestanda, jag har provat köra med och utan och kan inte säga att jag märker någon direkt skillnad.

Så skillnaden mellan skärmarna bli isåfall att du får en större skärm, 27'' och du får G-sync.

Skillnaderna mellan min nuvarande och acer skärmen asså?

Av plangton
Skrivet av zipmiX:

2560x1440p

Aha okej Men eftersom jag fick svaret på min fråga att jag lär behöva ett bättre grafikkort för den högre upplösningen. http://www.inet.se/produkt/2205326/acer-27-xb270ha-predator-g...
Då skulle väll det kunna vara ett bra alternativ, då den är 27'' men 144hz och 1ms responstid vilken är viktigt för mig (Och är 1920x1080) så behöver ju inget fränare grafikkort för den. (Om inte G-sync kräver det, har inte mycket koll alls på G sync utom lite om hur det ska göra allt flyta på mer)

Av plangton
Skrivet av zipmiX:

Tyngre blir det, det märkte jag även fast jag har 2x780. Skärmen du valt är fantastisk, tycker i alla fall jag. Men för din egen skull kanske ett 970 och en annan skärm med WQHD skulle vara ett bättre val?

Men du kanske måste ha en med 120/144 hz? Då finns det inte jättemycket alternativ för skärmar med den upplösningen.

Dum fråga antagligen men vad står WQHD för? Hittade de inte ens efter ett gammalt hederligt googlande

Av plangton
Skrivet av hoski:

Ja, det kommer 20-25% tyngre.

Skrivet av NinjaMartin:

man spelar ju inte ens i 1920x1080 i cs:go? och i bf4 kommer ditt grafikkort få svettas rejält så det blir inte ens lönt...

Haha aha ok Inte kollat på det i CS men tack för att du sa det haha Men det kommer bli Far Cry 4 med så jag antar att jag får trycka in ett bättre grafikkort i burken om jag ska ha skärmen

Av plangton
Skrivet av hoski:

Ja, det kommer 20-25% tyngre.

Hm, så det skulle nog behövas ett nytt grafikkort?

Av plangton

Spelar mest CS GO för tillfället men då och då spelar jag BF4/BF3, COD advanced warfare och WoW. Har inte pengarna till ett nytt grafikkort men är väldigt sugen på den skärmen som jag nämnde (Jäkla dyr är den men men)

Av plangton

Krävs det bättre grafikkort för 2560x1440 upplösning?

Tjena! Jag har en 144hz asus skärm med 1920x1080 upplösning (24'') Men jag har funderat på att köpa en 27'' skärm och har hittat http://www.inet.se/produkt/2205243/asus-27-rog-swift-pg278q-1... som ser lockande ut då den har 2560x1440 upplösning. Jag har ett Asus nvidia GTX 770, och undrar om det blir mer krävande av grafikkortet om det är en 2560x1440 skärm istället för 1920x1080? Kommer jag få lägre FPS / prestanda i till exempel spel, på grund av upplösningen? Kommer ett GTX 770 kunna få det att flyta på under spelandet med den skärmen? (mitt Asus GTX 770 har bara 2Gb minne om det spelar någon roll)
Känns ganska meningslöst att köpa en super skärm om jag kommer få lägre fps / prestanda då jag är väldigt petig med att det inte ska lagga eller vara oflyt

Av plangton

Missljud och låter väldigt mycket

Hej, jag har haft mitt GTX 770 kort från Asus i cirka 1 månad nu. När jag spelar så har det börjat låta väldigt mycket om fläktarna den senaste veckan, förut så lät det inget alls och när jag spelar så bildas det ett hissande ljud som från en stark vind. En kompis nämnde att det kallas ''Coil whine'' typ. Är kortet trasigt? Tillexempelt om jag ska spela minecraft.. Då börjat det låta sp fort jag sätter på fullskärm, och när jag spelar Killing Floor så piper det i olika toner. Blir olika ljud beroende på vilket spel det är.

Av plangton

Så trevligt då inget fel på min fina lilla burk

Av plangton

SÅ, jag gick in i BIOS o tryckte på restart and exit typ, så un är jag ine i windows. Men jag har laddat ner ett program typ HWinfo fr att se hur varm processors är.. där det stpr vore #0 ända pp till #4 (antar att det är kärnorna) så står det runt 32 grader till 42 grader Är det bra? och när jag spelar, vid vilken temperatur blir det för varmt? har hört typ 85 grader

Av plangton

en annan fråga.. Eftersom fläkten är inkopplad, vad är det som jag ska ändra inne i BIOS för att slipa få upp BIOS igen och bara kunna starta datorn till windows som vanligt?

Av plangton

ok, så det är ''riskfritt'' att bara starta ''setupen'' som det står, om jag inte ändrar på någonting alls?

Av plangton

Japp jag har ett ASUS Z87-a atx kort Men om jag trycker på F2, kan man stänga av datorn medans man är inne i bios? eller måste man göra klart allting är? För jag vill inte råka sätta på något eller stänga av något och sedan starta upp datorn och så har något gått sönder eller så

Av plangton

Jag vet inte riktigt vad det är för fläkt.. fick hjälp att sätta ihop den, men det är en cooler master Hyper 212 evo http://www.inet.se/produkt/5322017/cooler-master-hyper-212-ev...

Men jag har inte riktigt vågat starta setupen för jag är rätt att jag ska förstöra något då jag inte är så kunnig :/

Av plangton

den är inkopplad till CPU fan ''kontakten' och den snurrar :/

Av plangton

Datorn vill göra setup igen.

Hej! Jag har just byggt ihop min nya dator. Efter att jag gjort en setup som hette någonting med ''American'' så installerade jag windows och allt fungerade som det skulle. Men nu på morgonen så startade jag datorn och då kommer jag tillbaka till den den setup saken, där det stod, CPU fan error, press F1 to start setup. Det stod också vad som var inkopplat och vilken processor jag hade och allt, som en lista med alla komponenter och sen att jag skulle starta en setup. men jag hade redan gjort den. Någon som vet vad felet kan vara? ska jag bara starta setupen igen eller vad ska jag göra?
( jag tror det var det som folk menar är BIOS, jag är inte säker dock) Och eftersom det står ''CPU fan error'', kan det vara så att datorn känner att fläkten inte sitter emot processorn riktigt eller så och att den då startar ''BIOS'' (om det är BIOS) för datorn vill att man ska fixa problemet?

Av plangton

Okej, tackar Jag funderade på ett annat Asus kort men det var mycket dyrare så tar det som var i uppgraderings paketet

Av plangton

Vad skulle du föredra?