Inlägg

Inlägg som plangton har skrivit i forumet
Av plangton

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3777015/2013-08-26 Jag skulle bygga den här datorn men nu har Asus uppgraderingss paketet utgått, kan du hjälpa mig att välja ut ett moderkort och minne/processor? För jag har ingen aning om vilket moderkort jag ska ha :/

Av plangton

Ok men jag VILL bygga en egen! Men nu vet jag att jag får ett riktig toppen dator för pengarna tack så SJUKT mycket för all hjälp!!

Av plangton

Är den här bättre http://www.komplett.se/k/ci.aspx?sku=10796 ?
(och juste, min polare tyckte att 8 GB ram minne var lite, han tyckte jag skulle ha 16, men jag vet inte om det behövs :3 )

Av plangton

Han sa att, satsa på en bättre processor, istället för grafikkortet, det var någor han klaga på, sedan tyckte han 2gb var väldigt lite på kortet.. :3 Men jag köper fläkten me, sen får det räcka

Av plangton

Ok så jag behöver inte mer minne i grafikkortet eller snabbare processor Min budget är redan 1000 kronor för mycket
Så tror du det kommer bli en schyst dator i slutändan då

Av plangton

Men behövs en bättre CPU-kylare även om jag inte ska klocka?
( Och en kompis tyckte att jag skulle ha en bättre processor och ett grafik kort med mer minne än 2 GB, behövs det om jag bara ska använda datorn att spela spel, och titta på youtube och liknande? )

Av plangton

Om jag köper allt i korgen som SUMOTOMO skickade, kommer jag kunna klocka då? och hur klockar jag?

Av plangton

Kommer jag behöva någon starkare fläkt eller vattenkylning? Tänkte om det där kortet blir väldigt varmt eller om allt original ska klara det fint?

Av plangton

Kommer nog göra det lite lättare och använda 1 grafikkort istället, så tar nog ett GTX 770 :3 Jag la in den i samma korg men tog bort 760 koret, kommer det här fungera bra eller måste jag ha starkare nätt agg eller så? http://www.inet.se/kundvagn/visa/3775775/2013-08-26

Av plangton

Juste, var kommer man koppla in headset + usb uttagen till tex mus och tangent bord? Är det moderkortet som har usb uttagen eller vilken komponent har dom uttagen?

Av plangton

Okej tack så mycket! Men då kör jag på det! ett 760 nu och ett till, till jul :=)

Av plangton

Men jag kommer nog fixa SLI med ett 760, sen önska mig ett till 760 till julafton. Det värkar som om 2 st 760 presterar bättre än ett 780..
Juste... på diagrammet, där det stod SLI bredvid grafikkorten, betydde det att dom använda 2 stycken av det kortet då?

Av plangton

En kompis som var väldigt dator kunnig förut tycker det bara blir massa krångel med SLI :/

Av plangton

Jahaa då fattar jag! Men på den där tabellen så visade den att på Far Cry 3 så klarade ett GTX 760 bara typ 40 FPS eller något sånt

Av plangton

För kolla på tabellerna till battlefield 3 här http://www.sweclockers.com/recension/17151-nvidia-geforce-gtx.... GTX 760 (SLI) har ju mycket bättre tabell än vad GTX 760 utan SLI har. Visar tabellerna hur mycket FPS man har? och varför har SLI mer isåfall?

Av plangton

Jag hittade inget ASUS grafikkort som hette ''SLI'' men det kanske inte behöver heta SLI innan Men kan du slänga in kortet i en korg?
Men måste man ha nytt moderkort och nätt agg ( PSU kanske det hette ) för att man ska kunna ha SLI?

Av plangton

Jag bara tog det kortet för du använde den i en annan korg :3 Men kan ta en annan 760 SLI :3 Men om jag köper den där korgen, kommer datorn prestera bättre i spel då än min 17:32 korg?

Av plangton

thli72, kan du skapa en korg till mig? jag la ihop dem i en korg men vill bara vara säker så det blir rätt :3
Juste, måste jag ha GTX 760 kortet ''MSI'', alltså det här http://www.inet.se/produkt/5409891/msi-geforce-gtx-760-twinfr... ??
Skulle vara snällt om du la ihop det i en korg

Av plangton

Jag tittade på några tester med GTX 760 på Bf3 och Far cry 3. http://www.sweclockers.com/recension/17151-nvidia-geforce-gtx...
SLI värkar ju göra extreeem skillnad o_O
http://www.inet.se/produkt/5409891/msi-geforce-gtx-760-twinfr... ska man ty ha den då?
Och vad behöver man ändra i min korg för att kunna använda SLI? :3
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3771089/2013-08-25 Det här är min korg

Av plangton

Haha jag fattar typ xD men jag kör nog på den där korgen! tack så mycket för all hjälp! skvrier om jag behöver mer hjälp!