Inlägg

Inlägg som whisssper har skrivit i forumet
Av whisssper
Skrivet av Chrissoid:

Kul för alla som gillar VR. Sämre för oss som inte gillar det men älskar spelserien. Lirade HL2 för ett par veckor sen senast (17e gången 😂) Att dom inte släpper en ”vanlig” version också? 🤔

Jag som sitter här med en gameboy är förvånad att de inte släpper en version på den oxå. Spydighet åsido så tycker jag inte alls det är konstigt att de inte utvecklar(!) en version av spelet som saknar alla innoveringar och nyheter som de vill visa upp. Dessutom har vi ju hela grejen med att de vill sälja VR

Av whisssper

Fan va nice! Om de vidareutvecklar det här så kan jag ju förlora matchen så fort matchmakingen är klar

Av whisssper

Är detta nån ny kvalitetssäkringstaktik? Smart att låta hela swclockers leta diskrepanser i beskriving och bild

Av whisssper
Skrivet av mrqaffe:

Det är försvinnande små skillnader i prestanda mellan moderkort, det handlar om vilka anslutningar de har integrerade och ev skillnader i strömförsörsöjningen som kan vara intressanta om du ska överklocka, ska du inte överklocka så välj det billigaste som har de anslutningar du vill ha.

Jag tycker mig ha sett folk prata om vilka minneshastigheter de klarar av osv. Överklockning kan dessutom helt klart vara nåt jag kommer kika på då jag siktar på bra kylning och hög prestanda

Av whisssper

Frågeställningar runt speldator 25-30 kkr

Jag skapade tidigare i år en tråd där jag bad om hjälp med att plocka ihop en speldator på mellan 25-30k och jag fick många kanontips.

Mitt problem är att jag iom de tipsen började försöka läsa mig till vad som skulle passa mig bäst för att kunna plocka ihop den perfekta datorn och nu har jag fler frågor än när jag startade.

Jag känner att jag har bra koll på grafikkort och PSU är ju inga problem. RAM tänkte jag mig 16gb 3600Mhz.

Intel eller AMD verkar vara en smaksak och jag kan rätta mig efter prisvärd prestanda på morderkort och smidighet vad gäller tillgänglighet osv

Problemen kommer egentligen mest när det gäller moderkort, socket har jag koll på men hur avgör man prestanda? Finns en uppsjö av kort i olika prisklasser och jag kan inte se vad som är skillnaden på komponentkoll

Eftersom det var ca 100+ år sedan jag byggde dator har jag heller inte koll på chassin. Jag har kommit fram till att jag struntar helt i RGB så jag behöver inte ens glasruta. Det som är viktigast är kylningen, och det skulle inte skada om det är tyst oxå. Vill inte att det ska vara onödigt stort heller. Jag har lite svårt att "se" om ett chassi kommer ha bra kylning när jag pillar på komponentkoll.

Är det någon som har några tips på vad jag ska tänka på när jag letar? Räcker den info som finns på komponentkoll eller bör jag klicka mig vidare på alla delar för att få reda på mer info och vad bör jag isf jämföra på både chassi och moderkort

Tacksam för alla tips
(bygg gärna min drömdator som tips om ni vill men min köpångest och mitt kontrollbehov kan nog göra att jag till slut snurrar till det ändå som jag gjorde sist)

Av whisssper

@Sando:
Jag personligen kan gilla att kunna sätta lite moodlighting. Har rgb lampor i taket och belyst tangentbord + mus men framförallt uppskattar jag verkligen alla alternativ jag fått. Tror däremot inte jag kommer lägga extra pengen på rymdskeppsuppsättningen du kommenterar då jag vill ha prestanda hellre än lampor i burken

Av whisssper

Tack alla! Ni är helt fantastiska! Jag har försökt titta och plocka själv men har inte ens kommit nära era byggen och om jag gjort det har jag alltid haft oron att nåt inte passar in med det andra.

Om man får fråga, kanske är fel ställe, men hur mycket kan man mixa och matcha av förslagen? Vad måste man tänka på ska passa ihop?

Av whisssper

@Samlooh:

Okej, mer ram hade jag trott skulle ge bättre prestanda men det är kanske annat som inte hänger med då?

Man vill ju gärna framtidssäkra lite med tanke på nyare VR headsets och raytracing osv

Av whisssper

Svar på frågor

@Klarspråkarn:

Skrivet av Klarspråkarn:

Några frågor som lär komma:

Skickades från m.sweclockers.com

Har du tänkt överklocka?
Inget krav men om det gör att jag kan få mer kräm av det jag har råd med om jag tar bättre kylning så kan det vara intressant. Har tyvärr inte mycket erfarenhet av det däremot

Är det viktigt hur tyst den är?
Egentligen inte. Har en mancave där frugan sällan håller till så mina fina hörlurar kan nog dränka det mesta. Är väl däremot alltid trevligt om man kan få bra kylning utan att låta som ett jetplan.

Är det viktigt hur mycket ström den drar?
Nej

Vattenkylning eller luft?
Bang for the buck? Vet inte om mina tidigare svar gör att det lutar mer åt vattenkylning eller luft men prestanda är som sagt viktigast så jag gör helst inga avkall på snabba komponenter för snygga tysta vattenpalats.

Hur stort chassi/moderkort/framtida expansionsplaner?
Jag har egentligen inga krav på storlek på chassi och nån expansion planerar jag inte direkt. Kan vara bra att lämna utrymme för framtida nya gpuer men vill gärna inte behöva vara två man för att kunna bära med datorn nånstans

WiFi eller trådat?
Har dragit kabel till där datorn ska stå så inga krav på wifi men skulle inte klaga om det var inbyggt i moderkortet eller nåt

Tack för tipsen på bra frågor att besvara!

Edit: Ojdå såg att jag skrivit mina svar i citatet. Var visst länge sen jag forumade också

Av whisssper

Köphjälp med stark speldator

Hej!

Jag har funderingar på att byta ut min gamla speldator som har börjat hosta och kraxa alldeles för mycket. Nu har det gått så lång tid sedan jag byggde nåt att jag är helt lost på det mesta och ber därför om er hjälp.

Såg att det kommer en rea ikväll så det kanske är dumt att lägga in det här nu men jag tänkte att man kanske kunde få lite tips för vad man ska hålla utkik efter på rean om inte annat.

Om vi börjar med min budget så går jag inte gärna över 25k men kan sträcka mig till absolut max 30k. Jag kan nog bygga ihop datorn själv med rätt guidning (som jag förstått att man nog kan få tag i här forumet också).

Jag har en duglig 4k skärm och ett riktigt bra nätagg på 1000w nånstans så det lär inte behövas uppgraderas.

Mina krav är väl att det ska vara ett RTX 2080 av något slag i datorn som minimum och snabba minnen. Fokus är på styrka, framtidssäkring och snabbhet före snygghet (även om den gärna får vara snygg också).
Jag är något partisk till intel då jag aldrig haft annat men böjer mig till er expertis på den fronten.

Edit: Datorn ska främst användas till spelande om det inte framgick ordentligt. Spelar en hel del VR och behöver därför ganska mycket kraft, i synnerhet för framtida VR kit med förhoppningsvis högre upplösning.

Väldigt tacksam för hjälp

Av whisssper
Skrivet av Mirialia:

Nej, du har fel. Det har prövats tidigare och föll. Oavsett vilken generation VR det handlar om så kommer det alltid att vara en nisch-produkt, framförallt inom spelmarknaden.

Skickades från m.sweclockers.com

Haha okej jag hugger och går ner till din nivå. Nej du har fel. Därför.

Av whisssper
Skrivet av Mirialia:

Det är inget personangrepp utan ett vanligt ord på gamers som föredrar att spela själv i mörka rum, utan kontakt med andra. Min poäng är att det är till sådana personer VR är värsta grejen. Vill man avskärma sig från verkligheten så ses väl en produkt som gör ju det till det extrema som en gudagåva? För andra som föredrar spel där man kan se varandras reaktioner, höra varandras skratt, kanske knuffas till lite för att sabotera för motståndaren innan mållinjen i Mario kart, ja för oss är VR i princip ointressant. Vi är casuals. Inte basement dwellers.

Skickades från m.sweclockers.com

Återigen känner jag att vi har väldigt olika uppfattning och erfarenheter av vad VR är och återigen lyser din brist på erfarenhet och fördomar igenom.

Jag har vid fler tillfällen hållit VR fester där allt du beskriver ovan är standard. Men ja, precis som en film eller en bok anser jag att det ultimata syftet med spel är att ta en till en annan plats eller göra det möjligt att få en upplevelse som kanske inte hade varit möjlig annars och inget annat medie kan göra det bättre än VR.

Din definition av casuals och basement dwellers stämmer inte riktigt överens med min definition och jag tror det är där friktionen uppstår. Bara för att jag gillar att spela och jag anser att VR är nästa stora grej (vilket jag för övrigt aldrig ansåg att 3D-TV var) så gör inte det mig till en osocial människa som bor i mammas källare. Du kommer nog få omdefiniera en hel del av dina koncept framöver när VR börjar komma igång då det mesta av det du beskriver som verkligheten kommer kunna upplevas när som helst även med dina vänner som bor 200 mil bort. Vi är bara några generationer bort i tekniken. VR kommer ta er casuals med storm om några år

Av whisssper
Skrivet av Mirialia:

Jag har provat VR. Imponerande men det kommer inte att lyckas på grund av dess natur. Det är själva saken att du inte kan se dina medspelare i ögonen, deras reaktioner, osv som är VRs problem. Därför är även konsoler som fokuserar på lokal multiplayer mycket populärare än andra.

Du tycker att spelen gör det bäst, men då antar jag att du är en basement dweller? För oss övriga är det det sociala som spelen gör bäst.
Skickades från m.sweclockers.com

Jag tror att du avskriver VR alldeles för fort och av helt fel skäl. Med din logik skulle online multiplayer vara DOA.

Den som lever får se.

Hoppas du kikar tillbaka på dina citat om ca 5 år när du bestämmer dig för att köpa ett VR headset istället för en ny datorskärm.

Tråkigt att du inte kan argumentera utan att behöva gå till personangrepp. Jag har väldigt svårt att tro att du skulle se mig som en basement dweller om du träffat mig eller visste något om min situation.

Av whisssper
Skrivet av Mirialia:

Det kommer dock att förbli en nisch-produkt just på grund av VRs natur som är att avskärma spelaren ännu mer från verkligheten. Basement dwellers kommer alltid att se det som något annat, övriga kommer skratta åt dom. Därför är det bara positivt att Nintendo inte ens funderar på VR utan satsar på teknik där människor möts.

Skickades från m.sweclockers.com

Att avskärma spelaren från verkligheten är vad spel gör bäst. Wii är den enda spelkonsoll som inte gjort det och fortfarande lyckats. Om du tror att VR handlar om att spela ensam så har du inte provat VR. Mer social multiplayer upplevelse går inte att hitta

Av whisssper
Skrivet av Mirialia:

Folk har svårt att ens ta till sig 3D i hemmet. Många tillverkare har minskat eller slutat erbjuda 3D i TV apparater just för att flugan dog ut snabbt. VR är mycket mycket svårare att motivera ett köp av.

Skickades från m.sweclockers.com

Jämförelsen mellan 3D och VR är DOA. Folk hade svårt att ta till sig datorer, mobiler, surfplattor etc i hemmet också. Jag tror inte att "folk" kommer ta till sig VR i hemmet i första steget. Vr kommer vara en väldigt levande niche ett flertal åt till men jag tror att det kommer en punkt när VR är så pass bra och tillräckligt billigt att det kommer slå stort i spelbranchen åtminstone.

Av whisssper
Skrivet av Mirialia:

VR är DoA ;). Allmänheten vill inte sitta och spela själv, med ett tungt verktyg på huvudet.

Skickades från m.sweclockers.com

Allmänheten vet inte vad de går miste om. Och jag tror faktiskt inte att VR är DoA, men jag kan tänka mig att det kommer gå långsamt framåt hos allmänheten

Av whisssper
Skrivet av luffs:

Skapade en som heter "vive sverige": http://steamcommunity.com/groups/swevivers

Har joinat. Kul att man fick några svar iaf

Skrivet av SolidReactor:

Vilka MP spel kör ni eller rekommenderar?

Onward tänker jag definitivt prova, det verkar lovande. Annars kan jag rekommendera rec room, quivr, raw data och pool nation vr för lite olika MP upplevelser. Spenderade några timmar igår i altspace spelandes cards against humanity oxå. Askul!

Av whisssper
Skrivet av TheNobbeh:

Allt uppdateras, och ser ok ut...Startar man sedan om steamVR efter typ 5min...samma sak igen

Det enda liknande jag har sett är att det kan ploppa upp uppdateringar till kontrollerna lite random och det hade någon löst genom att stuva om lite bland USB portarna. Viven tycker om att vara mer eller mindre själv på USB kontrollern

Av whisssper
Skrivet av TheNobbeh:

@whisssper: Händer typ varannan gång man starta steam VR

Går uppdateringen färdigt eller startar steam VR om innan du ser nån uppdatering göras?

Av whisssper
Skrivet av TheNobbeh:

Tycker jag får detta på headset samt kontrollerna lite random, trycker update, sen startas VR Steam om och då kommer ex andra kontrollen med samma meddelande (trots 'check other updates')

Är det bara jag som har detta problem eller är det ett känt 'fel' med vive?

Inget jag känner igen. Har inte sett nåt om det på reddit heller och där brukar det mesta ploppa upp. Hur ofta händer det? Jag har bara behövt uppdatera varje del till min Vive en gång sen uppackningen