Inlägg

Inlägg som BobMerlin har skrivit i forumet
Av BobMerlin
Skrivet av Rickard11:

Samsung är verkligen skit och har alltid varit. Hur mycket batteriproblem har man inte haft egentligen med alla sina telefoner under åren?

Personligen, inget alls, faktiskt. (SII, SIII, SIV, S7E)
Och batteritiden i Galaxy S7 Edge är den bästa jag haft i en smartphone någonsin, och slår även Sony Z3 Compact som var helt suverän. Som mest har S7 Edge för mig klarat 4 dagar (och tre nätter) med datatrafik igång (förvisso med ytterst lite screen-on-time den långhelgen - hade annat för mig än att kolla mobilen).

Av BobMerlin

Jo, säkert... Tre personer som sitter vid samma bord och skriver varsin uppsats på ett café med hjälp av talstyrning. Lycka till med att inte störa varandra.

Däremot kan jag mycket väl tänka mig att det kan komma något nyare interface som funkar bra för en hand, typ nå't i stil med det man ser i filmen "Ender's Game":
https://youtu.be/IWOk9gV_e5Q?t=29m8s

Av BobMerlin

Drog iväg en beställning till Komplett nyss. De får in över 100 kort den 20:e juli, preliminärt. Ska bli skönt att uppgradera från mitt nu sjukt gamla MSI 580 Lightning. 0.o

Av BobMerlin

Jag använder inte AdBlocker och kan inte minnas att jag har gjort det heller. Visst stör jag mig på all reklam på Youtube, men jag är inte så naiv att jag tror att folk kommer fortsätta att lägga upp videos på heltid bara för att det är kul, och se'n leva på socialen så att vi andra har något att underhålla oss med.

Kommer jag börja betala för Youtube Red? Naa, troligen kommer jag fortsätta stå ut med reklam som ibland kan ta uppåt en halv minut extra av min tid, men det är nå't jag kan leva med. Blir det värre kanske jag väljer att börja betala för att slippa skiten.

Men sjävklart ska folk ha betalt för det arbete de utför om det är något jag själv väljer att ta del av!

(En musikant som klampar in i tunnelbanevagnen med ett dragspel kan däremot fetglömma att jag skulle ge en enda krona, men där har jag inte heller valt att lyssna på honom och ser det inte heller som något uppskattat.)

Av BobMerlin

Tänkte bumpa den här tråden, eftersom jag fortfarande inte lyckas hitta någon lösning på problemet. Jag har tagit bort "Annat - Inc Correction" som finns med i bilden ovan. Systemspråket är Svenska, platsen vald till Sverige. Men likförbannat får jag byta tillbaka från Engelska hela tiden. HUR kan den byta till ett språk som jag har TAGIT BORT, och som inte FINNS MED I LISTAN?

Återigen, jag trycker INTE på ALT+SHIFT, den byter av sig självt. (Nu bytte den till exempel tillbaka till engelska när jag klickade på ett annat fönster och se'n hoppade tillbaka till den här textrutan, så det är inte ens så att den behåller samma språk på samma sida!) Det är SJUKT störande, och det måste ju finnas en lösning?!

Av BobMerlin
Skrivet av voidkahn:

Du skämtar eller hur? 21:9 på 34 tum har samma höjd som en 16:9 27 tummare.
Dessutom är höjdupplösningen 1440p vilket ger dig bra mycket mer arbetsyta på höjd än 1080 eller till och med 1200 som är det som folk som snackar mycket om 16:10 gillar.

Men du kanske vill ha 16:9/10 större än 27 tum. Dock fortfarande absurt att kalla det för en "låg höjd".

Skulle gärna ha en skärm i 21:9, men skulle då gärna ha en som är stor nog att få samma (eller liknande) höjd som min 30-tummare som är 16:10 (och därmed sjukt mycket högre än min lilla 24-tums 16:9 FHD som står bredvid och skäms). Samtidigt måste ju upplösningen boostas därefter (har 2560x1600 på min 30-tummare och vill inte ha alltför mycket lägre ppi).

Av BobMerlin
Skrivet av Söderbäck:

Ni måste mena 16:10 eller?
19:10 har jag inte hört talas om, eller är det något jag missat?

Skrivet av Kimpur:

Ja de menar 16:10

Skickades från m.sweclockers.com

Haha, ja, självklart var det 16:10 jag menade. Antar att jag lurades att tänka fel av tidigare typo högre upp!

Av BobMerlin

Förstår verkligen inte vitsen med att slänga in högtalare i en skärm för 9000 spänn. Den som köper en 21:9-skärm i den prisklassen lär väl ha externa högtalare i alla fall (såvida det inte är till ett kontor, men då köper man väl billigare skärmar)? Det är typ lika onödigt som att slänga in högtalare i en 84-tums-TV för 100.000 - köper man en TV av det slaget, har man förhoppningsvis redan hemmabio med fet subwoofer också.

Visserligen ser den inte ut att ha feta ramar, trots det, så kanske funkar bredvid min 30-tummare, men känns ändå helt onödigt. Skulle gärna ha den bredvid min 30-tums-Dell som är 16:10 (2560x1600). Då skulle jag kunna ha Dell:en till bildredigering (misstänker att färgerna kommer vara bättre på den än på Samsung, eftersom jag trots allt pungade ut 10k på den för några år se'n) och den breda för spel och web mm. (Skulle också kunna skicka min 24-tummare till bättre behövande i så fall).

[Edit: ändrade tidigare typo med 19:10 där det naturligtvist skulle vara 16:10]

Av BobMerlin

Hoppas att de kan få igenom en förändring.
Som många andra har sagt, är privatkopiering antagligen klart mycket mindre vanligt nu än tidigare. I mitt fall skulle privatkopiering vara för att jag vill ta en back-up på till exempel alla de bilder jag själv har tagit (fotar i 36Mpx i RAW, så bilderna tar runt 40MB styck, plus 12-30MB för bilderna som se'n konverteras till JPEG) men det ska artister tydligen ha betalt för.

Och om jag skulle köpa en SSD-disk, inte fan är den till för att lagra kopierad media! Om jag skulle rippa en skiva eller privatkopiera någon annan media, skulle inte den hamna på en SSD, utan på en vanlig standard-disk. Däremot installerar jag gärna spel och program på en SSD, men det är så'nt jag faktiskt har köpt (eller som är gratis) och därmed INTE räknas som privatkopiering. Om jag köper en DVD med Office och se'n installerar det på datorn, har jag privatkopierat det då?

Det är lika absurt som att jag skulle behöva betala TV-licens för en trasig, analog videobandspelare (som alltså inte kan ta emot TV-signalerna själv) som ligger i en kartong ståendes i ett litet skjul utan tillgång till el, 30 mil norr om Kiruna. Men det är ju en TV-mottagare.....

Och som sagt, istället för att lägga på en avgift på all hårdvara som kan användas för lagring, borde de se till att kopieringsskydda materialet istället. Går folk förbi detta, är det det som är straffbart, inte att vi andra sparar våra egna verk digitalt.

Artister ska fan inte har royaltyinkomst på MINA verk. För ska de ha det, vill jag ha betalt för deras verk också. Rätt ska väl vara rätt?

Av BobMerlin
Skrivet av RainesX:

I länken finns en lista på verifierade enheter och din finns med där så det skall funka klockrent

saxat från tidigare given länk.

The following devices are verified to run Hearthstone well: Amazon Kindle Fire HD 6 (2014) Amazon Kindle Fire HD 7 (2014) Amazon Kindle Fire HDX 7 (2013) Amazon Kindle Fire HDX 7 (2014) Amazon Kindle Fire HDX 8.9 (2014) Asus Google Nexus 7 (2013) Huawei MediaPad X1 NVIDIA SHIELD Tablet Samsung Galaxy Mega 6.3 I9200 Samsung Galaxy Note 8.0 Samsung Galaxy Note LTE 10.1 N8020 Samsung Galaxy Note 10.1 (2014) Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 Sony Xperia Z2 Tablet LTE Note: The Asus Transformer Pad TF300T is incompatible with Hearthstone. Devices with PowerVR 540/544 GPUs may experience graphical issues. Updating your device to the latest version of your operating system may address these issues. Android 5.0 (Lollipop) and Fire OS 4.5.1 are recommended. Updated: 16-Dec-2014

Funkar utmärkt på Sony Xperia Z3 Tablet Compact också, även om den inte finns med på listan. (Behövde inte logga in på Battle.net eller vad det heter, men det kanske behövs om jag ska komma vidare - har bara spelat lite grann än så länge.)

Hittade inte via Google Play på plattan, men när jag installerade via datorn kunde jag välja att installera på både den och Nexus 7 (2012 WiFi edition).

Av BobMerlin

Tycker det är lite lustigt hur många som tycker att fildelning borde vara lagligt (vilket är det jag får som slutsats när folk inte tycker att polisen ska låta bli att försöka förhindra den). Men folk här jobbar förstås ideellt också, eftersom man inte tycker att man ska behöva ta betalt för det arbete man har utfört...

Skrivet av jookeer:

Ytterligare ett slag mot yttrandefriheten och ett fritt internet samt bevis på åklagarnas/politikernas villighet att gå Hollywoodmiljardärernas ärenden. Att man blockerar visst material må vara hänt men att skjuta ner en hel sajt som också levererar icke-upphovsmannaskyddat material är som att skjuta mygg med atombomber.

Ah, så bara för att det också delas så'nt som ÄR lagligt, så är det okej? Så om jag skulle öppna en butik som säljer knark, men även helt vanliga kosttillskott och standardmjölk, så kan inte polisen komma in och stoppa mig, eftersom jag ju faktiskt även säljer nå't som är lagligt? Intressent resonemang.

Yttrandefrihet, hör man också ibland nämnas som försvar (flera som har nämnt).
Vadå, är det yttrandefrihet att sprida någon ANNANS verk, något som någon ANNAN har lagt ner mångmiljonbelopp och tid på? Hur tänkte ni nu?

Om jag säger att en film är asbra, har jag yttrat mig. Säger jag att en film är pissdålig, har jag yttrat mig. Om jag däremot ger bort en film som inte är min, har det ingenting med yttrande att göra. Om jag hackar mig in på din dator och kopierar boken du har suttit och skrivit på i tre år (som antagligen skulle bli en storsäljare) och se'n lägger upp den på nätet innan du har fått den publicerad, är det också yttrandefrihet, eller ville du ha betalt för den?

Har jag själv aldrig kollat på streamad film på nätet eller laddat ner något och är helt skrynkelfri själv? Absolut inte. Jag köper förvisso en hel del film också (förr på DVD, numer på Blu-ray) men inte heller jag betalar för allt, men jag hävdar i alla fall inte att det är rätt att streama/ladda ner material som någon vill ha betalt för.

Av BobMerlin
Skrivet av MrNubcake:

Pinsamt av EA

Bättre aprilskämt vore att säga att BF5 kommer i oktober, folk skulle bli helt galna

Hade varit ännu roligare om de annonserade för BF5.. och att det skulle göras med cel-shade-teknik à la Zelda Windwaker.

Av BobMerlin
Skrivet av Exeo:

Med tanke på du inte vet vad det där "Annat" är så hade jag tagit bort det, men har du prövat sätta det på svenska och sen gått in på avancerat fliken och tar bort "ALT+Shift" knappen så att det står "Inget" på båda dem 2, på så sätt är det omöjligt att bytta språk

Har inte vågat ta bort "Annat" eftersom jag inte vet vad det är. Någon som vet om det är "ofarligt" att ta bort?

Har inte heller vågat ta bort ALT+SHIFT eftersom jag varit rädd att det inte skulle gå att byta tillbaka ifall problemet fortsätter. (Å andra sidan kan man troligen klicka nere på språkfältet, så kanske kan vara värt ett försök..)

/Bob

Av BobMerlin

Tangentbord ändras automatiskt till engelska

Mitt tangentbord envisas med att ändras till engelska, och jag lyckas inte få bort det.

Jag kommer INTE åt ALT+Shift. (Annat än när jag vill ändra tillbaka, förstås.)
Jag har Windows 7 Home Premium, svensk version.
[EDIT: Systemspråk och plats är inställt på Svenska/Sverige.]

http://i.imgur.com/sAOu51U.png?1

Jag har tagit bort engelskt tangentbord, men som ni ser finns det kvar likförbannat. Det finns något som heter "Annat", men jag har inte vågat ta bort det, eftersom jag inte vet vad det är. [EDIT: Jag har nu tagit bort "Annat" som finns med i bilden ovan, men problemet kvarstår.]

Jag har googlat runt lite, men hittar bara folk som säger "du kommer åt ALT+Shift" (vilket jag vet att jag inte gör) eller "Ta bort tangentbordet" (vilket jag väl redan har gjort?). Börjar bli tröttsamt att den ändras hela tiden, oavsett program. (Oftast upptäcker jag det i Chrome - som är inställt på svenska - där jag är mest.)

Har jag missat något? Någon som har någon lösning och/eller förklaring?

/Bob

Av BobMerlin
Skrivet av gabriel15:

Tänk dig STV som blondinbellas blog.
Inte skulle du betala 2000kr om året för att du hade möjligheten att besöka hennes blogg?

Klart du måste betala 2000kr om året till Blondinbellas Blogg - du har ju en dator/platta med internet/smartphone som ju "är avsedd för att kunna visa Blondbellas Blogg" - helt logiskt ju!