Inlägg

Inlägg som MakeCoke har skrivit i forumet
Av MakeCoke

@Santrium:

Det ser tyvärr mörkt ut. Det har inte ryktats mycket om det, vilket det brukar göra när ett kort närmar sig release. Enligt detta ska det komma först 2017.

För min del ser det ut att bli Polaris 11. Det skulle vara bra om båda hade lanserat sina kort i detta segment när man köper, men så länge tänker jag inte vänta.

Av MakeCoke
Skrivet av hakd:

Du har tydligen inte läst NSA rapporterna som läktes alls, NSA hade stora problem med Android och kunde inte ens garantera intrång i äldre versioner. Sen att är Microsoft nog den värsta av dom alla det tvivlar jag inte på.

Sen får du gärna dela några exempel på när Android mobilers kryptering helt har gått att gå förbi som i fallet med Apple nu senast. Det är ju trots allt inte Google som för andra gången är tagna med byxorna nere.

Hela Googles affärsidé är ju att övervaka dig, så om man vill slippa det är Android det sista man väljer.

De flesta Androidtelefoner är inte krypterade över huvud taget.

Av MakeCoke
Skrivet av qwer12g:

Jag tänker köpa en liten budget stationär dator, så jag kollade runt liten. När jag kollade på Dell upptäckte jag den här: http://www.dell.com/se/p/inspiron-3252-small-desktop/pd
För några år sen (09) köpte jag en Dell inspiron 545 med för knappt 4000kr och den hade funkat bra tills den gick sönder för 2 år sen. Nu 7år senare hittar jag denna som är på samma prisnivå, men när jag kollade upp processor, så har den en sämre processor? Kan det stämma?
Inspiron 545:Intel Pentium Dual Core E5300(2.6GHz,800FSB,2MB cache)
Inspiron 3252:Intel® Pentium® N3700 processor (2 MB cacheminne, upp till 2,40 GHz)

Just nu använder jag asus T100TA(enligt deras hemsidan: Intel® Bay Trail-T Quad Core Z3740/Z3775 1.46 GHz ~ 2.39 GHz Processor), och det har funkat bra. Skulle Inspiron 3252 vara någonting för mig? Eller är den sämre än min lilla T100?

Jag skulle verkligen rekommendera en big-core Intelprocessor (d.v.s. Haswell/Broadwell/Skylake o.s.v.).

En sån här har jag testat, och den fungerade bra. https://www.dustinhome.se/product/5010892912/vostro-3900-mt

Skickades från m.sweclockers.com

Av MakeCoke
Skrivet av Hardcore90:

@MakeCoke: Ok tack så mycket! ja det kanske är bäst att avvakta lite då... Skiljer det mycket mellan DDR4 minnen på 2400mhz till andra DDR4 2400mhz? Bör man ha ett modekort som stödjer SLI om man vill uppgradera i framtiden och hur ser man om ett modekort har denna funktion? Är det viktigt att det finns tillgång till USB 3.1 C-type och thunderbolt och hur mycket kommer man använda dessa i sådana fall? Många frågor jag vet hehe

När det gäller minne ska du kolla på frekvens och latens (Cas Latency, CL). Ju högre frekvens, desto bättre och ju lägre latens, desto bättre. När det gäller Inets montering kan man dock inte använda minnen över 2133 MHz.

SLI är totalt ointressant för de allra flesta, så det skulle jag inte bry mig om. Thunderbolt har inte speciellt brett stöd i PC-världen, så det kan du också skippa (för Mac används Thunderbolt mer).

Type-C i sig är bara kontakten, och den kan man vad jag vet adaptera från en vanlig Type-A-port. Vad gäller USB3.1 är 3.1(gen 1) samma som 3.0, medan 3.1(gen 2) är dubbelt så snabbt. Jag tror nog det finns rimligt prissatta moderkort med en eller två 3.1(gen 2)-portar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MakeCoke
Skrivet av Hardcore90:

@SUMITOMO: Ah jag har hört detta att dem ska släppa ny inom kort, kommer det verkligen påverka priserna så mycket på de redan befintliga grafikkorten? Läste lite om grafikkortet du läste och det verkar riktigt grymt men enda nackdelen är att det drar mycket ström, fast det har väl ingen större betydelse förutom på elräkningen haha eller är det något annat som påverkas av det?

All elektrisk energi omvandlas till värmeenergi, så det kommer utvecklas mer värme från datorn.

Jag avråder dig från att köpa nu. Nästa generations grafikkort kommer ge högre prestanda/kr och högre prestanda/W. D.v.s. samma prestanda med lägre effekt och pris, eller högre prestanda med samma effekt och pris.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MakeCoke
Skrivet av Memmon:

nån som kan länka ett litet tangentbord på max 32 cm, inte trådlöst, får gärna vara utan numeriska delen.
Jag hade denna https://www.inet.se/produkt/6101755/ace-kc6-compact-keyboard, så fint tangentbord med hub också,
fattar inte varför dom slutade sälja den....men jag råkade slänga den, ett tag sen, fan va ja ångrar det nu

Jag äger ett sådant här: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1134608

Hittar inte längden på det, och kan inte mäta nu, men det är väldigt smalt. Det har två USB-portar som är otroligt långsamma, men jag har musen inkopplad där i.a.f. Det är väldigt litet och väger inte mycket. En sak jag stör mig på är att det inte har några dedikerade pageup-/pagedown-tangenter. Känslan är helt ok, dock "vobblar" mellanslag ganska mycket.

Jag önskar att Apple hade ett tangentbord utan numpad som inte var trådlöst, men tyvärr...

Edit: 28,5 cm är det enligt Proshop.

Av MakeCoke
Skrivet av Gruarn:

Sedan har ju AMDs Raja Koduri sagt att de tänker erbjuda "VR-prestanda" vid en helt ny prispunkt, vilkey antyder ett pris med lägre pris än 290/390/970, så även det talar för att 300$ är högt.

De har ju t.o.m. sagt något om att den ska sikta på "minimum-VR-spec". Jag gissar att det kommer något gimpat Polaris 10 med prestanda runt 390 för ca 200 USD.

Av MakeCoke
Skrivet av Nojje19:

@cider123: Lust att göra en kundvagn till mig för 10k? (utan chassi)?

Jag tror det billigaste blir att köpa en helt ny dator och sälja den gamla på Blocket.

Av MakeCoke
Skrivet av philipborg:

Ska tag och kolla på det senare. Men idén om att sänka kostnaderna för högre beräkningskraft hyser jag inga agg mot. Får bara hoppas dem får delat VRAM samt att steget för att utnyttja det blir lägre än vad det är för CFX/SLI idag.

Nvidia kommer kanske ha det jobbigt om AMD lyckas bra med detta, men jag ser det faktiskt inte som fulspel av AMD att kunna kostnads effektivisera sin produkt tillverkning. Idag när vi ligger på upp till 600mm^3 per krets så kostar det en mindre förmögenhet att få en bra krets av den storleken.

Jag ser däremot inte riktigt hur detta skulle försvåra allting för Nvidia utöver konkurrens. Jag ser följande scenarion:

  1. AMD använder DX12/Vulkan Multi-GPU teknik, varav spelplanen är jämn. En större krets behöver ju inte simulera mindre kretsar.

  2. AMD implementerar ett transparent skal i drivrutinen över en nuvarande API, Nvidia påverkas inte här heller. Denna lösningen har däremot rätt många brister men kan kanske erbjuda bakåtkompatibilitet.

  3. AMD utökar en nuvarande API, resultat blir som en optional feature i exempelvis Dx12. Är svårt att avgöra om detta kommer påverka nvidia.

  4. AMD utvecklar en egen API, här kan det bli jobbigt att ens porta ett spel byggt på det till intel/nvidia om det är en proprietär API. Är det en öppen standard så har intel/nvidia möjlighet att implementera en version för större kretsar som lär kunna utnyttja kretsen till fullo. Har väldigt svårt att se detta inträffa då AMD inte ens utvecklar drivrutinerna för denna generationens konsoler. Ännu svårare iom att AMD redan tryckt så hårt för vulkan.

Känner även att detta saknar lite sammanhang, för nvidia/amd kommer inte längre kunna optimera spelspecifika drivrutiner till samma grad som idag då det faller på utvecklaren iom Dx12/Vulka. Sedan måste man även tänka på att in-house motorer dör väldigt snabbt idag, det mesta byggs på större väletablerade motorer. Motorer som har råd att utveckla stöd för flera olika system.

Det är extremt sällan problem att porta till en större krets från flera mindre, det är motsatsen som är problemet. Har därför lite svårt att se hur Nvidia skulle kunna förstöras utav detta. Jag har till och med väldigt intresserad om man lyckas producera kort med sammanlagd kretsyta på över 600mm^3 för ett bra pris, tänk på all den GPGPU man skulle kunna genomföra då.

Visst skulle Nvidia förmodligen kunna köra det på stora GPUer, men då får de också dyrare tillverkning än AMD, och frågan är vilket pris Nvidia vill betala när de i stället kan satsa på annat såsom workstation, beräkningar samt deep learning som de pratar så mycket om.

Av MakeCoke
Skrivet av hakd:

@MakeCoke:

Det är ju ingen expert utan en vanlig "random" Youtube tomte som försöker läsa marknaden och driver lite teorier.
Ta hela klippet som en åsikt och inte någon fakta är mitt tips.

Ja, precis. Det var det jag försökte säga. Kanske inte var så tydligt

Av MakeCoke
Skrivet av Xyborg:

För om en snubbe säger det på Youtube, då måste det vara sant... Herregud.

Poängen var ju att diskutera det, inte att det nödvändigtvis skulle stämma. Jag tycker att det låter som en rimlig strategi för AMD, sen om den lyckas är en annan femma.

Skrivet av Xyborg:

Vi snackar ett företag med en total omsättning som understiger Intels R&D budget och dessutom är splittrad på både CPU och GPU. Dessa menar ni ska totalt dominera hela marknaden? Marknadsanalys är inte videoskaparens starka sida direkt.

Tråden ligger under Grafikkort>Radeon, så givetvis syftas det på grafikkort för spel.

Av MakeCoke
Skrivet av anon185723:

Alla spel portas inte i från konsol, de är få titlar när man tar det hela stora PC utbudet i åtanke.

Sant, men en stor del av del av krävande AAA-titlar är konsolportar.

Skrivet av anon185723:

Att AMD får övertag i AMD optimerade titlar är inget konstigt. Nvidia har en hel del utvecklare som optimerar för deras hårdvara. Varför blir det ett sådant liv när AMD optimerar?

Jag diskuterar mest detta som ett intressant framtidsscenario för PC-gaming.

Har du kollat på videon? Han förklarar det bra och underbygger med indikationer på att detta är vad som kommer hända.

Av MakeCoke
Skrivet av anon185723:

Med tanke på att utvecklare själva måste fixa Crossfire stöd i DX12 så skjuter amd sig själva i foten med att stapla en massa GPUER på ett kort. Amd bör ha lärt sig en läxa efter bulldozer. Man satsar inte på kvantitet när utvecklare inte har råd att ta till vara på skiten.

Företagare är inte ute efter att maximera prestanda, de är ute efter att maximera vinst.

Poängen var ju att göra detsamma för konsolerna. Som vi alla vet är de flesta PC-spel konsolportar, och när man sedan portade över spelen till PC skulle AMD få ett stort övertag över Nvidia.

Av MakeCoke
Skrivet av RaBlack:

Hoppas absolut inte det. Då har vi ingen konkurrens och de får monopol. Och då kan vi totalt glömma PC exklusiva spel med allt extra på. Men vill man ha konsol spel och "spel portningar" bara, så är det väl bra. Hoppas bara det finns exklusiva Emulatorer för oss PC gamers så vi kan maxa på ändå...

MVH

Visst skulle det bli tråkigt och dåligt utan konkurrens.

Det är väldigt svårt med sunda konkurrenssituationer när produkten kräver tredjepartsstöd i form av mjukvara. Kolla bara på Windows dominans i PC pga programsupport. Eller hur svårt Windows Phone har haft det.

Av MakeCoke
Skrivet av philipborg:

Utan att ha sett filmerna så är mitt svar: Väldigt osannolikt. Möjligt att de tar igen marknadsandelar, men tar över? Nej.

Jag föreslår att du tar och kollar på dem, åtminstånde del 2. Kortfattat föreslår han att AMD i framtiden kommer satsa på flera små GPUer i stället för en stor, då det blir lättare att tillverka. Sen kommer de introducera detta i alla konsoler samt på PC, och Nvidia kommer ha det otroligt svårt att optimera konsolportarna.

Av MakeCoke

AMD The master plan

Jag såg precis dessa videor på Youtube om framtiden för AMD. Mycket intressant.

Så vad tror ni? Kommer AMD ta över hela marknaden inom 5 år?

Av MakeCoke

Jag tror inte att processorn klarar systemkraven för VR.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MakeCoke
Skrivet av Paddanx:

Så... du anser att en PC med 970/390 som kört 1080p @ 60 fps är "lika snabb" som en PS4a som försöker hålla 30 fps... Du kanske borde inse att det är 2x fler frames, varje sekund. Du jämför mao 2st PS4ors prestanda vs en PCs.
Och XBoxOne kör inte ens 1080p... de kör dynamisk upplösning för att kunna hålla 30 fps.

Du kanske ska se motsvarande?
https://www.youtube.com/watch?v=WteZ4c5wzEc

Med det sagt, de har gjort en bra kompromiss och utan tvekan gjort en bra spelupplevelse på PS4an. Men 30fps borde tom ett vettigt 280X eller klockat 7970 klara.

De klagade ju på att konsolerna höll tillbaks grafiken på PC. Då påpekade jag, att om man vill köra i 60fps så kan de flesta inte dra på bättre grafik än konsolerna i alla fall. Om man nöjer sig med 30fps är det dock en annan femma.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MakeCoke
Skrivet av Marticus:

slutade läsa efter den meningen.

Ta dig en titt här då:

http://youtu.be/1Hbc6AyFIks

De försöker matcha konsolinställningar i Division med 1080p och 60fps.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MakeCoke
Skrivet av dlq84:

Det tror jag inte, spelen begränsas ju fortfarande av Xbone och PS4.

Skrivet av Marticus:

Sorry men jag va bara tvungen haha, spel som finns på både konsol och PC kommer alltid hållas tillbaka för PC versionen tyvärr.

Skrivet av PV52:

Dåså, då ska dom bara lägga ner ps4 och xbone så kanske spel utvecklingen kan ta fart

Skickades från m.sweclockers.com

Alltid detta eviga tjat om att konsoler begränsar grafiken på PC. Med tanke på hur hårt de optimerar för konsolerna motsvarar grafiken ungefär vad man skulle få med ett 970/980, men där konsolen kör på 30fps och PCn på 60fps (för det är väl 60fps ni vill ha?), samt lite högre upplösning på PC. På vilket sätt begränsar det då PC? Man behöver inte anpassa för högre fps eller högre uplösning, och det är knappast många som sitter på bättre än 970, tvärtom har många mycket sämre hårdvara än så. Så det som "begränsar PC" är snarare low-end PCs.

Sen är det också värt att påpeka att upplevd grafisk kvalitet sällan skalad linjärt med prestanda. Skillnaden mellan "medium" och "high" på grafiken är ofta knappt märkbar medan det tar ganska mycket mer prestanda. Så att ni inte tycker att grafiken är så mycket bättre trots kraftigare hårdvara beror på det också.

PS. Spelar själv på PC.