Inlägg

Inlägg som Skprrkt har skrivit i forumet
Av Skprrkt
Skrivet av PFall:

Känns ju helt orimligt 😳🤔
Hur man du få högre temps med mindre ström 😦

Inte orimligt, den klockar ner sig snabbt när kylningen är otillräcklig, vilket kan ge lägre temperaturer i jämförelse med när kylningen nätt och jämnt räcker till. Jag har märkt samma beteende.

Min 5800x3d verkar vara en kombination av bra cores och relativt sett dålig heat spreader. Gick från en dark rock pro 4 till en 280s aio, men hade fortfarande problem. Som tur är går processorn stabilt med rejäl undervolt i bios (hwinfo visar soc voltage 0.981) och pbo2 tuner satt till -30 all core. Nu peakar tempen typ 70 grader när jag kör Cinebench r23 all core, och poängen blir en bit över 15100 (och närmare 1500 single core).

Av Skprrkt

@Ceogar: Sent svar men jag byggde precis en ny dator med en Ryzen 5 3600. För min del har jag nog haft tur på grund av att AMDs tillverkningsprocesser blivit mer förfinade (vilket de nya XT processorna visar). Jag kör luftkylt, men kostade på en be quiet! Dark Rock Pro 4 kylare, Gigabyte X570 Aorus Elite mb.

Jag testade 4.5 GHz med 1.35 V, och fick en Cinebench R20 score på över 4000, dock med en del krascher. Just nu kör jag stabilt 4.4 GHz med 1.28 V, 41 grader vid idle (kärnorna går ner i frekvens som de ska). Stress test All Cores går tempen upp till 72 grader. Det enda jag pillat på i bios är vcore voltage och CPU multiplier. Cinebench R20 score@4.4Ghz 3981 (utan att ha optimerat Windows, steam etc igång). Kör jag standard 3.6GHz med PBO landar jag på 3534.

Av Skprrkt
Skrivet av Mocka:

Tvelander snackade om komponenterna och jag svarade på det. Allt det andra som storleksskillnad, bildskärm osv som ni pratar om stämmer förvisso men är inte vad diskussionen handlade om.

Kostnaderna för komponenterna i en switch, och prestandan man får ut, är direkt kopplad till den kompakta formfaktorn. Vad är poängen med en diskussion om prestanda kontra pris där man inte tar hänsyn till det?

Av Skprrkt
Skrivet av Mocka:

Tjadu, PS4 Pro kostar några hundralappar mer och är mer än tre gånger så kraftfull som Switchen så tror inte riktigt problemet ligger i komponenterna.

Kan du stoppa ner en PS4 Pro + skärm, två handkontroller och ett elverk för att driva den i innerficka på din jacka? Switchens pris och prestanda i förhållande till storleken på konsolen är riktigt bra.

Ingen hårdvara passar alla, men jag tycker inte det är svårt att se vad som är tilltalande med Nintendo Switch. Igår satt jag och lirade BotW framför TV:n när grabben ville se på barnprogram. Slog över på barnprogrammet, plockade Switchen ur dockan och fortsatte spela. Gick på dass, fortsatte spela. Nattade grabben och gick ner till TVn, sambon satt och kollade på en TV-serie jag är helt ointresserad av. Satt tillsammans med henne i soffan och lirade medan hon tittade på TV. När jag gick och la mig plockade jag fram den igen, pluggade in ett par hörlurar och fortsatte spela. Medges att min sambo är lite less på mig just nu, men tillgängligheten till ett av de bästa spel som gjorts är fantastisk, min speldator står och samlar damm.

Av Skprrkt
Skrivet av boogey:

Ja, jag ser den också som det motsatta. Man ska nog kolla Nintendos försäljningssiffror på handhållna och se det ur den vinkeln. Tror mycket av spelandet kommer att ske på pendeltåg. Som handhållen är den ju oerhört kompetent, att man kan koppla den till TV:n och spela i 1080p är en bonus.

Är man 30+, uppväxt med Nintendo och numera har egna barn så har jag märkt att Nintendo lätt blir förstavalet av konsol också.

I mina ögon är en Wii U fortfarande en konsol, Switch har betydligt mer prestanda. Storleken passar mig perfekt, men den är större och klumpigare än andra handhållna enheter, och med en relativt kort batteritid. Den är en kompromiss, jag tycker det är passande att kalla den en hybrid.

Av Skprrkt

Jag låg i sängen och lirade Zelda tills batteriet tog slut (3h), i morse när jag skulle ta mig upp ur sängen var jag glad att det inte räckte längre. Tyvärr har jag köpt en powerbank som jag satte på laddning igår kväll..

Av Skprrkt

Jag beställde från CDON, helt klart ett misstag, min Switch verkar inte ha lyckats lämna deras lager fastän den var klar för leverans kl 9 igår (kolli id registrerat). 1-2 switch som jag också beställde är inte packad än. Zelda har de lyckats skicka, men paketet är i Örebro just nu, så jag kommer inte få det innan helgen. De skickade även Switch Carrying case som ett brev, jag skulle tro att jag får den idag, så jag kommer ha en tom väska att öppna och stänga i helgen

Någon fler som beställt från CDON?

Av Skprrkt
Skrivet av Chris_Kadaver:

Någon mer än jag som tror switch kommer sälja sämre än Wii U? Någon som tror tvärtom?

Jag har inte köpt en Nintendokonsol på över 20 år men blev lockad, jag tror inte jag är ensam. Gamestop i USA hade 500 000 enheter tillgängliga för förbokningar, alla är slut (jag gissar att USA kanske fick 1 miljon av de 2 miljoner enheter som finns tillgängliga vid release.).
De flesta som faktiskt klämt och känt på konsolen är imponerade. Det är möjligt att den är för dyr initialt (som 3ds), men jag tror den kommer gå riktigt bra under sin livstid. Jag skulle inte bli förvånad över en Super Mario Odyssey bundle lagom till jul.

Av Skprrkt

Visserligen kan Switch inte mäta sig prestandamässigt med en PS4a, men jag tror folk underskattar vad de får för pengarna. Det finns rykten som pekar på Pascal GPU och kanske en A72 processor, som skulle ge betydligt mer prestanda än ett Wii U. Joy-Cons med bl a HD Rumble är riktigt avancerade, och möjliggör nya typer av spelupplevelser. Precisionen i kontrollerna gör t ex Arms till en helt annan upplevelse än Wii Sports. Den demo av BotW som folk fick testa var direkt portad från Wii U och inte optimerad för konsolen, den version som släpps i Mars kommer sannolikt prestera betydligt bättre.

Med det sagt är det största köpargumentet för mig möjligheten att ta den med mig till skithuset, sängen, svärföräldrarna och på semestern. Att kunna stoppa den här typen av spelupplevelse i innerfickan på en jacka är stort. Switch blir den första Nintendokonsol jag köper på 20+ år.

Av Skprrkt
Skrivet av Stoner09:

Jag fick just nu ett meddelande att min konsol är skickad. Då får jag den innan jul ändå Jag hade faktiskt gett upp hoppet.

Jag bokade 31 augusti.

Jag bokade 15 augusti, såg precis att även min är på väg. God jul!

Av Skprrkt
Skrivet av Ghost93:

Vad bra att ni fick boka konsolen med höga priset som Dustin Home har angett i villkoren. 528kr tillägg

Att få konsolen innan julhelgen väger tyngre för mig (jag är dock inte beredd att betala tusenlappar extra till en privatperson), om jag inte får det kommer jag antagligen avboka.

Av Skprrkt

Jag var i kontakt med Dustin för 30 minuter sedan. Den jag talade med då sa att ytterligare information skulle mejlas ut imorgon till de som fick erbjudande om att handla till högre pris (erbjudandet jag fick skickades till mig 28:e november), jag väntar med spänning..