Inlägg

Inlägg som Rojjter har skrivit i forumet
Av Rojjter
Skrivet av CreativeX:

n-grötvidia gör det rörigt som vanligt med andra ord.. Jösses............

Fast är det verkligen rörigt?
frame gen = 40xx serien
senaste dlss = 30xx serien? (o 20xx serien också I guess, kommer inte ihåg om de har dlss eller inte,

Av Rojjter
Skrivet av rotkiv42:

Klassiskt, konsolspelare läger 6k på datorn 20k på skärmen. PC-spelare lägger 20k på datorn, 6k på skärmen.

Vem som får bäst upplevelse beror nog mycket på spelet som du är inne på.

Jag har lagt 55k på datorn och 20k på skärmen. Tror jag vinner

Av Rojjter
Skrivet av Edvin1:

Rojjter och SvenskEnkrona är samma person. Det måste det vara👍

Du och Gudrun Schyman är samma person. Det måste det vara👍

Av Rojjter
Skrivet av Myllerman:

Gillar du Sci-Fi annars vanligtvis?
Själv tycker jag t.ex. att fantasy är tråkigt så även om t.ex. Wicher 3 är rankat superhögt så intresserar det mig inte medans
CP2077 är ett av mina favoritspel någonsin just för att det klickar så väl med vad jag gillar.

Det som är så sjukt, detta är rent utav up my alley. Brukar gilla sci fi, brukar gilla rpg's. Älskar fantasy. Hade dock samma problem med the Witcher 3, försökt att spela igenom det 3-4 gånger men blir bara så jävla uttråkat/meh efter ett tag. Fastnar inte typ?

Säg bara såhär, starfield är nog objektivt ett sämre spel än cyberpunk (ej launch såklart, var pinsamt launch) men är helt fast i starfield. Även med alla dess problem. Cyberpunk får mig bara inte hooked typ??

Hoppas det går vägen denna gång, speciellt då det är ett väldigt snyggt spel. Speciellt på en OLED, all neon och pitch black blacks är otroligt snyggt

Av Rojjter
Skrivet av Edvin1:

Du snackar ju så mycket strunt. Du säger saker som helt enkelt inte stämmer. Där kom dumhet till: ”Endast en handfull spel har VRR”. Fel igen. Och vad menar du med att native 4k inte riktig 4k? Okej?

För upplysning: jag finns på både pc och playstation. Jag ska tänka på dig när jag spelar Spider Man 2 nu i oktober och FF7 Rebirth i februari. För kära du. Vi har Playstation för att få spela de exklusiva titlarna.

När sa jag att native 4k inte är riktigt 4k? Ganska uppenbart att du snackar skit om att du spelar pc då du ej förstår konceptet av olika graphical presets. Skrev ULTRA 4k native.

VRR inte finns i handfull titlar? Skulle jag vilja säga: https://www.pushsquare.com/guides/all-vrr-optimised-games-for...

Speciellt när flertal av dem är gamla/indie titlar.

Du är otroligt självsäker människa, på att ha fel.
Imponerande, mer imponerande än din medium 4k 45 fps )

Är inte intresserad av någon av de titlarna, hade jag varit det är det inga problem heller då jag har en ps5 hemma.

Förstår om det är lite ensamt just nu, (lite obehagligt att du vill tänka på mig dock) men kan ställa upp så det känns lite bättre <3 Så krya på dig lille gubben, förhoppningvis växer du också upp någon dag och inser att det finns en värld utanför 60 fps

Brb ska bara gå och spela Cyberpunk 2.0 4k ultra psycho i 100 fps, ska tänka på dig sötfis

Av Rojjter
Skrivet av Edvin1:

Nej. I VRR är det ungefär 40-50 fps. Se från 3:10 här: https://youtu.be/LOJ7D8O1hgo?si=RLKyfeVsYEMNm90Y

Slutsats: du har fel. Det är svårt att diskutera med människor som inte har koll. Och som dessutom är otrevliga.

Ingen aning om VRR gör så stor skillnad, fanns ej när Ratchet and Clank kom ut, ej spelat det sen dess. Dock ger inte VRR magiskt fler frames, det ger bara unlocked och lite kompensation för dips. Så med andra ord, V-sync med extra steps. Något vi haft i vad, 20 år? VRR finns även bara på en handfull titlar.

Dessutom är det 45 fps i medium settings, högst. Det är inga ultra 4k native det där inte.

Bror kallar andra hjärndöda och sen klagar på någon är otrevlig när de får lite sass tillbaka lmaooooo, get a grip
Du tycker 45 fps är imponerande, säger ganska mycket om dig.

Slutsats: Du har väldigt låga krav, därför ses detta som ett bra scenario för dig. Ignorance is bliss. Att jag inte skulle ha koll är intressant, då jag kan köpa 15-20st av din sketna konsol innan du ens är uppe i min setup.

Av Rojjter
Skrivet av Lussarn:

Man undrar nästan om ni spelar Cyberpunk eller om ni kollar på en video och bestämmer er för något. Jag har 380 timmar i Cyberpunk från dagen det släptes till nu, spelat lite då och då med ett längre uppehåll nu inför releasen av detta.

Har försökt spela igenom det 3 gånger nu, vid release, 1 år efter release och för några månader sedan. Har gett upp efter 20-30 timmar varenda gång. Det är bara ett väldigt meh spel.

Hoppas 2.0 gör stor skillnad, tänkte göra ett nytt försök om någon månad när lite mods uppdaterats. Vill verkligen gilla cyberpunk, men tycker generellt att det är ett ganska tråkigt spel. Förhoppningvis hjälper 2.0

Av Rojjter
Skrivet av Edvin1:

Ursäkta. Men är det inte lite hjärndött att jämföra nya grafikkort för 10 000 - 20 000 sek med en konsol som är tre år gammal och som kostade 6000 sek när det begav sig?

Det finns mängder med felvända personer som ställer saker emot varandra. Jag skulle snarare säga att vare sig man väljer pc eller konsol så får man en bra upplevelse. Konsoler presterar enormt bra om vi ser till priset och att de har några år på nacken.

Mitt Ratchet and Clark lirar i native 4k RT, 45-50 fps i VRR-läget. Det är enormt imponerande tycker åtminstone jag. https://youtu.be/rT02nhZ4BuI?si=SmLtKOSufuBQK75T

Coolt att du kan spela Ratchet and Clank i bättre performance än ps5an klarar.
Fidelity är 30 frames, med ray tracing och 4k. Låst 30, ej konstant 30. Har spelat det själv och det är vidrigt.

Performance är 60 frames, som (jag tror, stod olika på olika platser)är lägre res samt quality. Som ungefär spela ett PC spel på low-medium med lägre resolution scale.

Performance RT är INTE 4k, men med raytracing. Denna hamnar du imellan 30-50 fps beroende på scen, men detta är som sagt inte 4k. Det är troligtvis denna du spelar på, men det är inte 4k.

Det finns ingen som jämför ett 4090 med ett rtx 2070, som ps5an har. Man jämför ps5an med liknande system.

Med tanke på att ps5an kostar lika mycket än idag, så är det inte så bra deal som du vill föreställa.

Av Rojjter
Skrivet av SvenskEnkrona:

Ditt Playstation 5 är alltså en gammal 3700X med ett 6650XT dator.

Sanningen kan göra ont.

varför ignorerar du min kassa skärmpanel

Dock talar du ju sanning om detta, förstår inte varför folk tror ps5/xbox series x är bra delar i. Allt handlar om downscaling/låga inställningar. Det fanns titlar som kunde köra native 4k i högre quality settings, men det var flera år sen. De flesta moderna titlar klarar knappt 30fps i low-medium 4k. Jämför bara TLOU pc vs PS5 draw distance på denna bild. https://imgur.com/a/KUAk2Ia

Av Rojjter
Skrivet av xc:

Dom är nog inte så långt efter om man ska tro på DF grabbarna.

Stämmer, de börjar närma sig. Men AMD är fortfarande efter på både hårdvaru och mjukvaru sidan, det går inte att förneka. Iaf på GPU. CPU är en helt annan historia.

Problemet är ju dock att dessa är saker de inte ens har släppt ännu. FSR 3 vet vi ej om det är 1 månad eller flera månader bort ännu. Det har också bara visats i ett spel, som vad jag kunde se på youtube åtminstone så var resultaten extremt "meh". (Det kan vara problem hos youtubes compression dock, men fsr 3 såg ej lika bra ut som native.)

Förhoppningsvis är det något som dyker upp framöver samt brett utbud av, då det är väldigt kul om äldre nvidia/amd kort också får frame gen. Men är fortfarande väldigt tveksam på att FSR 3 kommer bli lika bra som DLSS 3.5, tror det fortfarande kommer vara ett stort hopp imellan.

Av Rojjter
Skrivet av Bobiri:

Detta är ju inte sant någonstans men ok.

Säljsnacket från gubbarna på Nvidia verkar ha nått ungdomarna

https://youtu.be/O5B_dqi_Syc?si=OELJfPJbWuNDkiQU

Av Rojjter
Skrivet av Gurrrra:

Kan tycka att det är ganska tröttsamt med alla nej-sägare. Visst att Nvidia inte är perfekta, men att dom pushar ut raytracing, väldigt kraftfulla uppskalare, sjukt bra realtidsdenoising osv ser inte jag som dåligt nånstans, speciellt inte när dom helt uppenbarligen blir bättre med tiden.

Det är populärt att hata på nvidia nu för tiden.

När Nvidia fixar frame generation (dessutom väldigt bra som de även förbättrar med tiden rejält) så säger alla att de suger och "AHHHH FAKE FRAMESSSS".

Sen när AMD visar upp sin egna frame gen nyligen, kommentarerna var bara fullt av 'nvidia is dead' 'omg amd did it again' 'omg this is so good, I'll get so many more frames'.

Man kan tycka vad man vill om Nvidias prissättning och giriga beteende, men att förneka att de inte för hårdvaru/upscaling/raytracing/AI utvecklingen extremt framåt är bara idiotiskt. De är anledningen till att upscaling ens har kommit så långt som det gjort.

Finns en anledning till varför amd fortfarande kör catchup och enda som de har att erbjuda med fsr är att det är open source.

Av Rojjter
Skrivet av SvenskEnkrona:

DLSS är som en nedladdad film på 4k med låg bitrate.. Native är som 4k med hög bitrate.. man ser en klar skillnad.. men sitter man på en kass skärmpanel som kanske man inte gör det?

4090, 7800x3d, 4k OLED 120hz. Idk, kanske behöver bättre delar :(((

problemet kanske ligger i din skärm. Det är inget nytt att dlss ser bättre ut i många spel.

Edit:

Bara för visa lite bevis också finns denna video från hardware unboxed. Dlss vinner/är tied i nästan varenda titel.
https://youtu.be/O5B_dqi_Syc?si=OELJfPJbWuNDkiQU

Av Rojjter
Skrivet av Bobiri:

Ne inget slår native oavsett.

Håller vi på såhär så kommer de sälja på oss kort som håller samma nivå som 2017 för 10k+ med DLSS. Utvecklare blir latare och optimerar sämre.

Är smått otaggad på hur framtiden kommer se ut alltså.

Vilket boomer take lmao

Dlss quality slår native i både kvalite och performance, så förstår verkligen inte hur 'inget slår native oavsett'. Våga utvecklas lite, lovar att det inte är så farligt

Av Rojjter

Annonsen är avslutad

Av Rojjter

AlienWare 3821DW Ej använd.

För stor för min setup, köpt under mellandagarna. Testkörd, så inga döda pixlar eller andra problem.

Pris går att diskutera, går även att skicka. (du betalar frakt)

https://www.dell.com/sv-se/shop/b%C3%B6jd-spelbildsk%C3%A4rm-...

Läs hela annonsen här

Av Rojjter

@Aka_The_Barf: https://www.webhallen.com/se/product/309893-ASUS-RT-AX56U-AX1...

Siktat mig in på denna, tror du/ni att det skulle hjälpa min situation lite?

Av Rojjter

@evil penguin: Oj, var väldigt många saker som jag inte riktigt förstod där om jag ska vara ärlig haha..
Vad jag kunde googla mig till så ja, det ser ut att vara någon coax kabel och är osäker på vad docsis är, antog att det var fiber då hastigheten är vad den är. Får ursäkta, har lite bristande kunskap gällande sådant här.

Har inte utfört några pingtester eller något, men har bara märkt att jag har ca 20-40 högre ping i denna lägenhet än vad jag hade i den förra, i samma spel. Vet inte om detta är typiskt för comhem eller vad det kan bero på. Får utföra lite tester när jag kommer hem från jobbet ikväll.

Men så teoretiskt sätt skulle jag kunna på något sätt få av router funktionen, använda den för att koppla in i vägguttaget och sen från den till en ny router? Tror du att det skulle lösa mitt problem med räckvidden?

Av Rojjter

@Aka_The_Barf: Stämmer bra, är deras egna.
Jo precis, mest bang for the buck tänker jag, men vill inte gå overkill i budgeten. Känns dumt att köpa något som jag inte ens kommer använda fullt ut.

Så du gissar på att jag fortfarande måste använda comhems "router/modem" och sen via den gå till en ny router? Det "försämrar" inte den nya routern på något vis att göra på det sättet dvs?

Av Rojjter

Ny router för comhem lgh på 64kvm, dagens klarar ej räckvidden.

Hej. Är väldigt grön gällande nätverk så tar gärna all hjälp som kan ges.

Är på jakt efter ny router som klarar av räckvidden, problemet jag har idag är att står routern centralt i lägenheten men har problem med räckvidden bara i "utkanterna" av lägenheten (gaming rummet och sovrummet så tappar mobilen kontakt med internet. Har försökt att lösa detta med en repeater men hjälper ej, kanske bara är jag som gör fel.)

Problemet jag har med att hitta ersättning för routern är ju att comhem har sin fiber via någon typ av antennkabel variant, F-Kabel? Eller finns det någon lösning på det problemet via någon adapter?

Nuvarande router: Com Hem Wi-Fi Hub C2

För att beskriva vad som görs samt hastighet på linan

1200/100
Lägenheten är 64kvm, betongväggar.
Spelar, laddar ner mycket samt netflix/youtube/streams etc.
Kör ethernet kabel till datorn från router idag, den uppkopplingen är inga problem på förutom förhållandevis hög ping. (Snittar ca 20-40ping högre än vad jag gjorde i min förra lägenhet som var kopplad via telia fiber.) Kan det ha något med routern från comhem att göra?

Mobilen blir det youtube och netflix etc.

Vad skulle ni rekommendera för router och har ni några tips för lösningar gällande pingen samt f-kontakten?

Är öppen för alla prisklasser, men vill helst inte lägga 5000 på en router om det ej behövs.

Tack på förhand.