Inlägg

Inlägg som zeagan har skrivit i forumet
Av zeagan

Steams kontroller fungerar direkt när man kopplar in den för att styra mus mm navigera i Windows. Nackdelen är att den inte riktigt känns igen som en kontroller för andra spel än de i Steam.

Skickades från m.sweclockers.com

Av zeagan

Hej, bjuder 4300kr och kan hämta.

Av zeagan

Hej, är intresserad av cpu, mobo & ram.

Av zeagan
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag tänker kliva in och kritiskt ifrågasätta denna produkten.

Dockan varken laddar laptopen eller erbjuder ökad grafikkraft. Det finns dockor som både laddar datorn, erbjuder plats för instickskort och dessutom har plats för lagringsenhet för snarlik prisbild, dock utan hårddisken i sig monterad.

Hade Seagate docka fortfarande laddat datorn hade jag kanske förstått vitsen, nu känns den dock ogenomtänkt. Kanske bara är jag?

Skickades från m.sweclockers.com

Det värsta med laptops är i min mening laddaren som ska nystas upp och kopplas in i strömdosan, en dockningsstation som inte laddar laptopen hjälper föga.

Det är fortfarande mer prisvärt att bygga en mini-itx dator som man använder när man är hemma, och då skulle man väl snarare vilja åt funktionen att kunna använda sin laptop som en bootbar extern disk över usb-c (ej möjligt).

Av zeagan

Nu var det ett tag sedan man beställde något utomlands, fastnar dessa paket fortfarande hos postnord?

Av zeagan
Skrivet av AplAy:

Hemmabyggd HTPC är den enda sanna vägen, mina kära 4K TV-tittare!

All seger åt Tegil och GTX1050Ti!

Mjo, streaming enheter har ju lite mer begränsad prestanda men fördelen att det är enkelt att casta från telefonen. Skulle dock vara intressant att testa Shields nya upscaling m.m.

Dessvärre så verkar inte dessa funktioner vidare tillgängliga på Nvidia korten (möjligtvis om man går med i Nvidia developers)

Skickades från m.sweclockers.com

Av zeagan

Xbox är bättre än Playstation, enligt microsoft.

Av zeagan

1600kr (hämta)

Av zeagan

Får man ett motsvarande 2080 Ti till priset av ett 2080 så blir det ett enkelt val för min del.

Av zeagan

Det våras för dödlig strid igen - (Mortal Kombat 11)

Av zeagan

Fluff eller påkostat dammfilter, känns som att detta borde vara standard om man vill göra ett high-end bygge.

Av zeagan

jag kör med adblock sedan en längre tid så klarar mig på mindre än 192 gb ram.

Av zeagan
Skrivet av MinscS2:

GotY: Walking Simulator.

Och den kommande kategorin MMMORPG, 'Massive Multiplater Marathon Online Role Playing Game' där asiater springer omkring dygnet runt och farmar vatten.

Av zeagan

Skulle vara intressant om användare kunde klicka i "köpt" istället för eller utöver "tumme upp"

Av zeagan

Det har tidigare varit häpnadsväckande dyrt att välja en lite större SSD eller extra Ram. Man bör vara noggrann med vad det är man behöver, då de nästan är konstruerade för att inte kunna uppgraderas. (Obs detta är 5an)

En instegsmodell med i5, 8gb ram och 128gb ssd är faktiskt mycket bättre än vi sett tidigare så man får väl bara ha i åtanke att pennan och tangentbord kostar 900kr vardera.

Av zeagan
Skrivet av jocke92:

Händer ibland med hos mig. Har inte forskat i det ofta kör jag strömsparläge när jag lämnar dockan då jag ska transportera datorn en längre sträcka och då sker det inte. Skulle kunna vara grafikdrivrutiner

Skrivet av Xyborg:

Skumt, händer mig också med min HP Probook. Det händer endast om skärmen på laptopen är deaktiverad/stängd när den är i dockan. Kör man så att både den inbyggda skärmen och den externa är på - alltså skrivbordet sprids över båda- då inträffar inte problemet.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Kare:

Har exakt samma problem på min arbets-PC som är en HP Elitebook 830 G5.
Kör du docka via USB-C? Kör du på integrerat grafikkort? Intel CPU?
För övrigt: Windows 10 - 1803.

Stort tack Xyborg för den lösning som var möjlig för min del, citerade även er andra för uppdateringen.
Det var så enkelt att man undviker problemet genom att öppna locket på laptopen innan urdockning (så att skärmen aktiveras).

Sedan är det kanske möjligt att uppdaterade drivrutiner för bios/grafikkort etc löser problematiken helt, det vore intressant att ta reda på detta men då detta gäller en företags-laptop så har jag inga möjligheter att felsöka djupare.

Av zeagan

Windows ändrar scaling vid urdockning

Hej,

Jag är med om en lite märklig variant av automagisk scaling för windows 10.
När jag dockar ur laptopen så blir alla fönster zoomade och lite suddiga, detta då upplösningen är 1920x1080 på en mindre monitor - "Windows 10 vill hjälpa mig".

Jag har försökt låsa zoomen till 100% och stänga av denna skalning men gått bet. Jag dockar ur, allt blir zoomat, gå till inställningar och mycket riktigt så står skalningen på 100%. Det är inte förrän jag ökar till 125% och sedan minskar till 100% som det blir normalt. Har någon vart med om detta?

Summering:
Skalning ändras till ~125% fast inställningen är satt till 100%, behöver manuellt ändra till 125% och sedan tillbaka till 100% för att få 100% som är det jag önskar.

Av zeagan
Skrivet av Zyriak:

Själv använder jag fortfarande min Surface Pro 2, är fortfarande så nöjd att jag inte behövt byta, Kör både med och utan tangentbord och Windows 10 och funkar kanon. Har alltid med mig den när jag reser etc, perfekt komplement till gaming riggen och riktigt bra kvalité.

Var smart nog att beställa den med 8gb ram och 256gb SSD, kostade lite drygt 11000, så riktigt bra valuta för pengarna, med tanke på att det snart är fem år sedan!

Jo det blev ju lite lustigt där när Surface pro 2 var snabbare än 3an då man ville hålla nere temperaturerna, även när man jämförde i7 varianten av 3an mot i5an hos 2an:

● Microsoft Surface Pro 3 i7
- Intel hd 5000
- intel core i7 4650U
- 256 gb ssd
- 8 gb ram
- Windows 8.1 pro VS -

● Microsoft Surface Pro 2
- Intel hd 4400
- intel core i5 U4200
- 128gb ssd
- 4gb ram
- Windows 8.1 pro

https://www.youtube.com/watch?v=opt21q8EP6g

Sedan ökade man prestandan igen med version 4, skulle dock gärna se lite benchmarks mellan 2an och 4an samt de nyare om hur detta förhåller sig i dagsläget.

https://images.anandtech.com/graphs/graph9727/78113.png

Av zeagan

Jag är förvånad att det inte finns bra alternativ på detta, köpte en "USB to 3pin" på ebay för något år sedan och satte på en fläktkontroller. Det är stor skillnad i ljudnivå på de flesta bordsfläktar och dessa lösningar, åtminstone om man kikar i samma prisklass.

Av zeagan

@Petterk: Stämmer säkert, dock så ger game-mode just sämre bildkvalite för att vinna en lägre latency. I mina ögon är spel som kräver detta bättre lämpade på pc med mus&tgb + bildskärm istället för tv. Kan dock tilläggas att jag inte skulle välja game-mode/overdrive etc på en bildskärm heller.