Inlägg

Inlägg som xervo1b har skrivit i forumet
Av xervo1b

Hej!

Letar efter ett bra mekaniskt tangentbord. Främst kollar jag för att ha det sittandes på skrivbordet, men skulle även kunna komma användas i soffan för spel på tv i framtiden. Kommer användas till skrivande av längre uppsatser och spel så relativt låg latens är positivt.

Pris:
Max ca 1500 kr (helst runt 1000)

Viktigast:
- MX Brown (eller motsvarande)
- 80% (TKL)
- Färg: Vit eller svart (på chassi)
Mindre viktigt:
- Bluetooth, alt usb passthrough (gör det enklare att spela i soffan när man bara behöver dra en sladd till tangentbordet och kan köra mus via tangentbord)
- någon form av bakgrundsbelysning positivt (gärna en neutral färg -> RGB funkar också)
- ISO layout av något slag (kan byta ut tangenter i värsta fall)

Av xervo1b

Chassit är nu sålt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xervo1b
Skrivet av Carnhothep:

Om du inte sålt chassit är jag intresserad och kan hämta

Hej! Det har jag inte. Kontakta mig gärna på 072 015 21 67 så kan vi prata vidare (av någon anledning får jag inga mail notifikationer).

Skickades från m.sweclockers.com

Av xervo1b
Skrivet av Melinho2895:

Kan hämta den för en hundring. Mvh.

För en hundring får jag preliminärt tacka nej tyvärr. Motbud 150?

Skrivet av TwentyØnePenguins:

@xervo1b: Har du möjlighet att posta någon bild på den?

Mvh

Det kan jag absolut. Finns några bilder i det här albumet: https://imgur.com/a/3qv7uSE
Jag dammar rimligtvis av chassit innan försäljning.

Skrivet av zonar:

Hejsan!

Jag är intresserad för 175kr så att min server kan få ett nytt hem. Nu fiskar jag lite, men är det möjligtvis så att du kanske bor i Värmdö och jobbar i stan? Då åker du förbi bredvid Hammarby Sjöstad, skulle det gå att mötas upp där i närheten?

mvh

Så kan det definitivt vara. Dock plugg istället för jobb. Jag kan nog ta mig förbi Hammarby Sjöstad en eftermiddag / helg. Återkom gärna om du är intresserad.

Av xervo1b

Fractal Design Arc Mini R2

Hej!

Jag säljer nu efter en herrans massa år ett Fractal Design Arc Mini R2. Det var inköpt på inet i maj 2014 och har stått sig väl.

Chassit är i bra skick, bortsett från att det främre fläktfiltret inte fastnar korrekt. Det sitter fast och släpper inte in damm, men ena hörnet fastnar inte helt.

Chassit har fläktfilter för alla fläktplatser och en fläktkontroller som vid senaste användning innan jul fungerade felfritt. Originalfläktar är de som är i chassit.

Har möjlighet att mötas i centrala Stockholm på vardagar eller till upphämtning hos mig på Värmdö.

Chassit på prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1977497

Pris: 175 eller bud.

Läs hela annonsen här

Av xervo1b

För närvarande har jag fått upp smaken för de gamla Pokemon spelen igen. Började buda hem en gammal DS Lite och Pearl, Platinum och SoulSilver (med Pokewalker också!) så nu sitter jag och njuter av nostalgi

Av xervo1b
Skrivet av saigon:

En fundering. Elgiganten har Lg Oled 55C7 för 13990kr på Hemsidan nu, men butikspriset imorgon kommer vara 14990kr om jag inte fattar det fel.

Har man någon rätt att "prismatcha" det i butik imorgon?

Nej, det är priset som gäller i stunden som räknas. Om TVn finns i lager för 13990kr på hemsidan imorgon, ska du även kunna få det för det priset i butik dock.

Av xervo1b
Skrivet av asas:

Om jag köper en TV från Elgigantens webbutik kan jag då lämna tillbaka den i deras affär om jag inte är nöjd? Det skall gå i vanliga fall men gäller det även under Black Friday?

Det borde gå. De lär inte ha ändrat något bara för Black Friday. Du kan ju kolla om du kan beställa den till butik annars.

Av xervo1b
Skrivet av martak:

I och för sig men tänk att en digital kopia av ett snes/nes spel kostar Nintendo noll. Så de borde bjuda på dem.

Skickades från m.sweclockers.com

Så vitt de har meddelat ska de här spelen uppgraderas med multiplayer, så det lär ju finnas en viss kostnad för dom. Sen ändrar inte det att jag tycker de skulle kunna bjuda på dom, eller iallafall sälja dom för max 50kr till de som har en prenumeration.

Av xervo1b

Priset är väl lite besviknade, hade sett ca 3500kr framför mig... Aja, sjunker inte priset ytterligare 200-400kr innan lunch då får jag ta och stoppa mina bokningar och beställa från Amazon där priset blir 3050kr. Hade dock varit villig att betala 500kr för bekvämligheten att han en butik att gå till vid problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xervo1b
Skrivet av MacAllan:

OM datorn bootar när du endast har SSD inkopplad så står allting rätt i bios och du använder inte heller bootloadern från din gamla HDD.

Om du har all information från den gamla HDD'n sparad som du skall ha så gör enligt nedan.
Stäng ner datorn och koppla in din HDD, starta sedan som vanligt och högerklicka på din HDD där du väljer formatera.
Sätt filsystem som NTFS och kör, skall även räcka med en snabbformatering.

Tack. Ska sätta mig och göra det nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xervo1b

Formatera gammal hårddisk efter installation av SSD

Hej.
Idag installerade jag en SSD i min dator, installerade Windows på SSDn och allt fungerade som det ska.
Jag hade dragit ut den gamla hårddisken för att förenkla lite (med alla filer kvar på den), dock är jag nu i situationen att jag måste rensa hela hårddisken (formatera?) och är inte helt säker på hur jag kan göra detta.

Så vitt jag förstått ska jag kunna återställa den gamla hårddisken via BIOS (Moderkort: MSI B85 G43M).
Alternativt undrar jag om jag kan plugga in disken, ställa in SSDn som boot drive och sen formatera inuti Windows utan att ta sönder något.

Tacksam för svar.
SSD: Samsung 750EVO
HDD: WB Blue 1TB

Av xervo1b
Skrivet av Ricmrly:

Tacksam för hjälpen !! Blev ett adata premier pro sp920 ssd och gigabyte 970 oc köpte nyligen med 31 tums skärmen som är i sweclockers julklapps kalender (lähttps://www.dustinhome.se/product/5010804044/sd850-series-s32... ) så hoppas jag kan göra någelunda bra fps i 1440p ! blev lite ändringar :d. Dom skrev av dom byggde ihop den utan problem. Har en extern CD skrivare hemma, dock kopplas den till usb, men de ska gå installera operativsystem på de sättet ?

Det ska nog gå. Det är ju som en DVD spelare. Annars kan du föra över DVD till en usb och boota via den. Det ska hursomhelst inte vara några större problem.

Av xervo1b
Skrivet av Ricmrly:

Beställde detta nu så hoppas de va bra grejer. Grafikkortet la ja en länk nedanför inet kundvagnen

Ser bra ut! Grafikkortet är på rea, men hade nog inte varit mitt personliga val (delvis på utseende). Det har även påpekats vissa problem med SSDn bland annat på Sweclockers senare tester. Jag hade nog köpt en Kingston SSDNow V300 istället. Man sparar även pengar där. Jag är väldigt medveten om att det är ett stort köp, och att denna kommentar möjligen får dig att bli osäker. Ber om ursäkt för det. Hoppas du får det bra med datorn! Tummen upp från mig.
EDIT: Köpte du kortet på Inet? Om ej så kan det ge problem med ihopbyggning. Inet gör annars ett bra jobb. Det kan ge problem att du ej har med Windows i kundvagnen.
EDIT 2: Oj. Det är inga problem med SSDn det var 830n som hade problemen.

Av xervo1b
Skrivet av rallyreavan91:

Sjukt vilken timlön han måste haft om man ser till arbetet med att skapa själva spelet!

Ja precis. Han lär ju fått en liten del av penagarna från varje kopia. Runt 60 kr kanske och det skulle betyda att han dragit in 100 kr i minuten minst och 600000000 under 3 år. Bara för att först skapat spelet.

Skickades från m.sweclockers.com