Inlägg

Inlägg som Trebor har skrivit i forumet
Av Trebor
Skrivet av Dryad:

Sade upp mitt Telia 250/250 (299) förra veckan, fick de att ringa mig å tecknade som "ny kund" till samma pris, startdatum i början på december. Fick dock idag update att de skickat en router.... wtf kör ju med egen. Den ska man alltså spara då de vill ha tbx den id uppsägning? Den gamla använder farsan tror jag, men de har inte sagt ngt om stt den ska skickas tbx (ännu). Såg inget om startavgift, ska kolla på mina sidor. Försöker de med det ångrar jag å kör på Telenor istället.

Du behöver inte lösa ut routern, bara låt den skickas tillbaka.

Av Trebor

Produkt: Xbox Series X - Diablo IV Bundle
Länk: https://www.amazon.fr/dp/B0BZXCVZR5?th=1
Kategori: Spel
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=10344235
Pris: 5 241 kr

Av Trebor

Produkt: Xbox Series X - Diablo IV Bundle + Call of Duty Modern Warfare 3
Länk: https://www.amazon.de/-/en/dp/B0CKLXCM72/
Kategori: Spel
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=10164586
Pris: 5 899 kr

Av Trebor
Skrivet av Fenrisulvfan:

Du har säkert testat allt i BIOS men det låter precis som att din dator försöker skicka ut bilden via firewire-kortet, så primary graphics driver och PCI wake on LAN inställningar kan behöva trixas med. Har du testat inaktivera firewire-kortet i enhetshanteraren?

Detta!

Stort tack! Ibland behövs helt enkelt ett par andra ögon. Att inaktivera kortet var det som funkade. Bara att aktivera när jag behöver det och sedan avaktivera igen.

Tusen tack för hjälpen!

Av Trebor

Tack för svar!

Det är ett no-name kort med beteckningen "PCIe FireWire 1934a Card 2+1 Ports"

Det har precis som du nämner +10 år på nacken. Inköpt en gång i tiden för framtida projekt att överföra DV-filmer till hårddisk.

Kortet i sig gör det den skall. Men jag stör mig något så förbannat att behöva hård-starta pc:n varje gång jag kommer tillbaka för att byta kasset om den har hunnit gå ner i sleep-mode.

Trebban.

Av Trebor

PCIe kort hindrar datorn att vakna

Hoppas verkligen någon här har en lösning på följande problem.

Har köpt ett PCIe FireWire kort som jag skall använda för att föra över alla gamla filmer från en videokamera till PCn.

Problemet är dock att med kortet i så vägrar datorn boota upp efter den har varit i sömn-läge. Inga problem utan kortet i men med det i så sätter bara fläktarna igång, skärmen förblir svart och jag måste hålla strömknappen intryckt till PCn stängs ner för att sen starta den som vanligt igen.

Provat allt från att sätta kortet i olika slottar, drivrutiner (använder legacy), on/off på allt med APM i Bios men ingen lycka.

Försökt Googla men hittar ingen som verkar ha haft liknande problem.

Hjälp!

Av Trebor

PCIe kort hindrar datorn att vakna

Hoppas verkligen någon här har en lösning på följande problem.

Har köpt ett PCIe FireWire kort som jag skall använda för att föra över alla gamla filmer från en videokamera till PCn.

Problemet är dock att med kortet i så vägrar datorn boota upp efter den har varit i sömn-läge. Inga problem utan kortet i men med det i så sätter bara fläktarna igång, skärmen förblir svart och jag måste hålla strömknappen intryckt till PCn stängs ner för att sen starta den som vanligt igen.

Provat allt från att sätta kortet i olika slottar, drivrutiner (använder legacy), on/off på allt med APM i Bios men ingen lycka.

Försökt Googla men hittar ingen som verkar ha haft liknande problem.

Hjälp!

Av Trebor
Skrivet av ReloadMaster:

Vettiga True Wireless och en router till föräldrarna? Någon som har en idé

Mycket för pengarna: https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/natverk/r...

Av Trebor
Skrivet av fretig:

Har du fått fakturan och betalat den? I annat fall så kan du ju alltid bestrida den mot Telenor så som felaktig. Hänvisar dom till Elgiganten så är det deras problem, inte ditt. Det är Telenor som ställt ut fakturan och därmed dom som skall ha underlag för den.

Har du fått din faktura?

Av Trebor
Skrivet av Nivity:

Nej.
Jag pratar om det tråden handlar om.
Jag gjorde som jag skrev ovan.

Har aldrig flyttat över dom till mobilen på separat sätt.

https://community.spotify.com/t5/iOS-iPhone-iPad/Spotify-won-...

Detta gick iaf så sent som förra året när jag använde spotify på min iphone och dator.
Dock en del kladd att får den att ladda ner de på mobilen i början (använde dock inte samma wifi utan bara samma nätverk).

Gammal tråd, men detta fungerade 2019 utan problem iaf då jag använde spotify enbart. Med väldigt många lokala filer som jag syncade till iphonen på detta viset.

Ok, ger mig Minnet är bra men kort.

"Lösning" - https://support.spotify.com/us/using_spotify/features/listen-...

Av Trebor
Skrivet av Nivity:

Det har jag aldrig behövt göra.

Jag utgår från att du avser musik som Spotify tillhandahåller?

Jag skrev om lokala mp3:or som om de fysiskt ligger på hårddisken i din dator och som du spelar via Spotify på den så finns det absolut ingen chans att Spotify automagiskt förflyttar dessa mp3:or från din PC till t.ex. mobilen om du försöker synca spellistor där dessa lokala mp3:or ingår.

Av Trebor
Skrivet av Phat^Trance:

Jag har ca 200 låtar som jag har på datorn och vill synka dessa till Spotify på min iPhone 11 pro. Både min laptop och min mobil är anslutna till min 5ghz nätverk (asus router). I spotifys inställningar (windows) har jag valt mappen som jag vill synka över till mobilen samt skapat en spellista som dyker upp på mobilen.

Så fort jag tar fram spellistan på mobilen så är alla låtarna gråmarkerade och det händer inget när jag väljer att "ladda ner" dessa låtar.

Vad tusan är det som jag gör fel??

Och ja, jag har avaktiverat windows defender / antivirus och brandväggen

Antar att du menar 200 mp3 som du själv laddat ner/rippat? I så fall måste du manuellt överföra dem till din iPhone för att Spotify (på telefonen) skall kunna spela dem.

Av Trebor
Skrivet av Litenskit:

Har du bråkat något?

Nej, inte något utöver lite "gnäll" som resulterade i erbjudande om sänkt abonnemangskostnad så att totalen inkl. telefon, över 24 månader, skulle hamnat nära MTK (~2500:-). Dock ingår ju inte möjligheten att spara surf i något av deras abonnemang varför jag avslog deras erbjudanden. (Sparad surf är guld värt när familjen är på resande fot och inget wifi finns att tillgå)

Av Trebor

Fick sluträkningen för iPhone SE igår. Totalt blev det 251+408+3499 (startavgift+1 månadskostnad(inkl. adm.avgift)+23*150(inkl. adm.avgift)) = 4158 dvs. nästan dubbelt upp.

Undrar om jag var för eftergiven?

Av Trebor
Skrivet av aMp:

Yes, det är Elgiganten som sålt till dig, du ska således ha kontakt med dem om du vill göra ändringar i köpet, häva köpet, ändra villkor osv.

Jag förutsätter det men säg det till Elgiganten som menar att de inget kan göra och därmed hänvisar till Telenor för lösning.

Av Trebor
Skrivet av riiko:

Vågar jag säga att du har mer rätt än oss som "köpte" P30 Pro?

Din rad här: TN8024 TELENOR FÖRHÖJD +80KR 24 MÅN 0,00

Det som jag har är: TN8024 TELENOR FÖRHÖJD +150KR 24 MÅN 0,00

Eftersom det var i kvittot så är det ju ett sealat avtal. Dessutom ser det ut som Iphone SE är betyligt billigare (ca 5k?). Här kan man inte säga att priset var bra för att vara sant...

Har fått svar från EG men de undvek använda ordet minsta totala kostnad. Hur man än frågar så skriver de bara "månadkostnad"

Skrivet av nDre:

Har du hämtat ut mobilen eller ligger fortfarande hos ombud?

Japp, har hämtat ut och den används för fullt av dottern. Fick svar från Elgiganten men varken de eller Telenor tidigare verkar förstå att jag vill häva köpet på enbart abonnemanget och inte telefonen. Bollade återigen över till Elgiganten och inväntar förhoppningsvis en upplösning imorgon.

Telenor menar som sagt att det enbart är Elgiganten som kan göra det åt mig då jag varken är kund hos Telenor eller köpt telefonen via Telenor.

Av Trebor

Blir bollad fram o tillbaka mellan Elgiganten och Telenor. Bägge säger att den andra skall lösa abonnemanget.

Fick faktisk också ett erbjudande från Telenor, utan att ha frågat, men mitt befintliga är billigare och täcker mitt behov. (Vimla)

Bollen ligger hos Elgiganten för tillfället. Jag yrkar att enligt deras egna kvitto blir totalpriset, utan abonnemang, 2171:- för min Iphone SE 64 som jag fick levererad förra fredagen. Har också fått men inte aktiverat abonnemanget från Telenor.

173115 iPhone SE 64GB Black 1,00 1 1,00 '
APPLE *******/A Smartphone
Garantinr *********************************
TN8GBMT TELENOR 8GB 0M NY MED TELEFON 0,00
TNBOOST1000 ***AVSLUTAD*** 0,00
TNBOOST TELENOR KAMPANJ NYTECKNING 0,00
TN8024 TELENOR FÖRHÖJD +80KR 24 MÅN 0,00
ENTRANCEFEE Abonnemangsprodukt 250,00 '
POSTALPICKUP Paket 0,00 1 0,00
PAYMENTFEE Payment fee 0,00
POSTALEXPRESS Leveranssätt: Express 0,00 1 0,00
TOTAL (Inkl. moms SEK 50,20) SEK 251,00
Betalningsmetod: Paypal 251,00

Av Trebor

Well, well, well…

Fick hem telefon idag - Iphone SE 64

Ringer till Telenor för att säga upp abonnemanget - blir hänvisad till Elgiganten för de kan inte häva köpet (av abonnemanget) från sin sida.

Kör till Elgiganten som hänvisar tillbaka till Telenor - uppenbarligen kan de inte göra en slutbetalning i butik.

Ringer till Telenor igen - denna gång får jag som svar att eftersom jag köpt telefonen+abonnemanget via nätet måste jag ringa till Elgigantens kundservice (0771-115115)

Ringer EG kundservice - ärendet lämnas till avdelningen för hantering av mobil/abonnemangs-ärenden - de skall höra av sig/återkomma snarast.

1 timme senare har ingen hört av sig och jag tvivlar på att jag kommer få besked innan helgen.

Hur som helst spännande då kvittot från EG fortfarande inte nämner något om förhöjt pris på 150:- utan enbart de 80:- som har stått med från början.

Oavsett kommer jag att behålla telefonen.

/Trebban

Av Trebor

@SAnDis: MTK = Minsta totalkostnad 24 mån

Av Trebor

Jag har själv bestämt mig att köpa loss telefonen, en Iphone SE 64, för 3.851:- som EG korrigerade MTK till efter helgen på deras sidor.

Dock kvarstår följande uppgifter på min ordersida:
Operatör Telenor
Startavgift 250:-
Totalt pris 24 mån 2 171:-
Abonnemang: 269:- /mån.
Telefon 80:- /mån.
Status Skickad

Jag har fått leveransbekräftelse från EG:
Tack för din beställning hos Elgiganten!
Produkt/produkterna skickas från vårt lager idag.

Det som är konstigt dock är att på "Mina sidor" hos Telenor står det inget om rabatter eller ens en tydlig kostnad för mitt abonnemang; där står endast:

Mina abonnemang
Mobilabonnemang 8 GB
1 användare

Lite spännande ändå att se om det dimper ner mer info innan telefonen dyker upp eller om det är med detta underlag som jag har just nu kommer att ringa och säga upp abonnemanget.

Också spännande att få telefonen på dagen den släpps.

/Trebban