Inlägg

Inlägg som Bergor har skrivit i forumet
Av Bergor

Annonsen är avslutad

Av Bergor

GTX 1070

MSI GTX 1070 Armor 8G OC, fungerar perfekt.
Finns strax söder om Göteborg

Läs hela annonsen här

Av Bergor

@KasparL: Kul att höra! Beställde själv Ryzen 5 3600 och MSI B450 Gaming Max, eller vad det heter. Smart grej det där om det går att koppla OS till mejlen, det får jag googla. För det är det som jag har varit mest orolig för, faktiskt. Om jag skulle ominstallera.

Av Bergor

Sitter på nästa exakt samma gamla hårdvara som du, fast 1070, och märker ju hur processorn är det stora problemet. Så jag följer med stort intresse! Så hur går det? Har du fått ihop det? (Jag vet att helgen knappt har börjat men är ju nyfiken!)

Av Bergor

Alltså vilka svar, lysande. Tack så mycket igen. Nu känner jag att jag har lärt mig mycket! Har nog till och med tillräcklig koll för att kunna bestämma hur jag ska göra. Jag är evigt tacksam.

Av Bergor
Skrivet av janee:

Det är vissa saker som man bör tänka på vid byte moderkort, nya moderkort har nästan alltid UEFI och om den gamla windows installationen är en Legacy windows installation så kan det fungera bra om BIOS är inställd för både UEFI och Legacy installation i det nya moderkortets BIOS.

Och sedan har vi frågan om man vill använda GPT eller MBR, vid byte till den nya GPT så måste man ta bort alla partitioner på SSD/HDD under windows installationen.

Tack så mycket för all input i tråden. Detta sista förstår jag inte riktigt, men ska läsa på om det. Internet är ju bra. Och om jag skulle byta CPU så skulle jag ju helst göra en clean installation. Är det enklaste i så fall att installera den gamla SSDn och ominstallera från den? Då har jag ju åtminstone Windows redan installerat och aktiverat. Jag köpte Windows när jag köpte datorn (uppgraderade till 10 senare) men har inte (vad jag minns) någon kod eller så så jag vet inte hur jag skulle kunna installera på nytt om jag inte ominstallerar från gamla Windows.

Av Bergor

Windows vid ny MB/CPU?

Hej på er alla kloka.

Vill först passa på att tacka för all hjälp när jag sist köpte prylar, vilket nu är ett gäng år sen. Det har ju funkat kanon!

Det börjar nu (efter kanske fyra år) bli dags att uppgradera CPU och moderkort. Men jag funderar lite på hur jobbigt det är.. FFA detta med operativsystemet. Jag kan väl inte ta min gamla SSD och bara flytta över, så klart. Konstig fråga, men har jag ens en licens till Windows så jag kan använda den i en "ny" dator? Ursäkta om min fråga är oklar (och löjligt noobish).

Sen till vad man ska köpa..? Det som är lite processorkrävande för mig är väl bara när jag spelar. Och de spel jag spelar är väldigt olika i vad som krävs. Favoriten är iRacing, som jag tror bara använder en tråd (eller kärna eller vad det nu är). Där kör jag nu bara 1080p. Men tänker gå över till VR så då krävs lite mer processorkraft. Men sen kör jag också gärna Civ, och det kan ju tugga i sig rätt bra med processorkraft det också och en annan typ än vad iRacing kräver. Ja, ja. Det löser ju sig! Men det jag inte vill riskera är ju att hamna i att jag står med en dator som jag inte får in operativsystemet på.

Tack och hej!

//Fredrik

Av Bergor

Stativ- och kabeltips!

Hej på er,

när jag för flera år sedan köpte ny dator så köpte jag en 144hz Asus 24", utan att egentligen fundera så mycket på varför. När jag sedan ville uppgradera till tre skärmar så blev det två likadana till, mest för att det ser snyggt ut att ha lika. Jag har inte ett grafikkort, för tillfället, som klarar att driva tre skärmar i 144hz.

Men jag planerar att byta upp mig så småningom. Och undrar då om någon har koll på detta med kablar. Måste jag ha DP för att kunna köra tre skärmar över 60hz?

Sedan till andra delen av min fråga. Någon som har ett stativ för tre skärmar som dom rekommenderar? Jag har tre krav. Det ska kunna stå utan att skruvas fast. Det behöver kunna gå att höja skärmarna rätt bra, jag vill få upp dom så att centrum på skärmen är i höjd med ögonen, ungefär. Och jag måste kunna vinkla in de yttre skärmarna minst 35 grader, så det kan inte vara de enklaste ställen med en fast vinkel på ytterskärmarna.

Tacksam för synpunker.

//Fredrik

Av Bergor

@oscar_98123: Tack igen. Ska inte riktigt köpa än, tror jag, är en av dom där som gärna kollar lite FÖR länge innan jag bestämmer mig.

Men oavsett så lutar det nog mot 1070, inte minst med tanke på att VR säkert är såpass lockande att testa inom nåt år eller två (inte minst i racingspel, då) att jag inte kommer kunna låta bli.

Av Bergor

Tackar för inputen. Jag har väl inte någon speciell budget, tänker att det ska hålla ett tag.

Det som jag mest tänker på är ju att jag vill "framtidssäkra" men också att ha bra FPS när jag kör tre skärmar i iRacing. Som är väldigt okrävande, men i 5960*1080 blir det ju ändå lite att arbeta runt. Speciellt med tre separat renderade skärmar.

Men vet inte riktigt heller när det blir annat än GPU'n som stryper, vilket ju såklart beror på vad jag köper.

Av Bergor

Vad ska jag uppgradera och till vad?

Det börjar så smått bli dags att uppgradera min dator (som jag för övrigt varit sjukt nöjd med).

Jag har:

i5-4670 3,40GHz
8 GB RAM DDR 3 (800MHz, tror jag)
MSI Z-87-S02
Nvidia GTX 770 2GB
Minns inte strömenheten, men den är rejäl för bygget.
Trippla skärmar (två ASUS 24" VG248QE och en tillfällig, tänkte ha tre lika snarast, och alltså 1920*1080 x 3)

Frågan är vad jag ska sikta på att byta först. Jag använder den mest för "enklare" spel, en del simracing, Blizzardspel, men också lite processorkrävande som Planet Coaster och Civ. Men vill ju kunna testa nya spel också, så klart, typ ME.

Jag tänker att det är GPUn som blir första prylen att byta, och tänker att 1070 är en vettig balans i pris/prestanda. Men ju billigare desto bättre..

Tips, tankar och idéer mottages tacksamt.

//Fredrik

Av Bergor
Skrivet av [SH]:

Den kopplas med nätverkskabel från din router till en med följande "power injector" och sedan vidare med en nätverkskabel till APn. Om du vill trådansluta en dator nära APn blir det router -> lång kabel -> switch -> en kabel till din dator och en till "power injector" -> kabel dit där APn ska sitta.

Tack! En förhoppningsvis sista fråga, behöver power injectorn ström från eluttag?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bergor

Tack

Skrivet av [SH]:

Du har ingen möjlighet att dra en kabel till någonstans mer mitt i huset och slänga upp en accesspunkt? Har själv en UniFi AP som funkar mycket bra. Har min router i källaren i husets ena hörn (japp, där sitter första telejacket) och satte accesspunkten i källarens tak, vid trappan upp. Den hamnade då ungefär mitt i huset och vi fick bra wifi i hela huset samt på uteplatsen.

Detta är ju typ vad jag tänkte göra. Den APn ser ju lysande ut. Hur funkar det, rent praktiskt, är ju kass på sånt här. Kan jag bara dra en nätverkskabel från min router? Hur funkar den strömsättningen?Det går inte att koppla vidare nätverkskabeln sen, va? Vill ansluta en dator med kabel och den står i närheten där jag tänkte sätta upp APn.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bergor

Bästa lösningen för en nätverksnoob?

Hej på er,

tycker detta med nätverk är krångligt, trots en, i jämförelse med "medelsvensson", relativt god it-kompetens. Så jag tänkte be er om hjälp.

Vi har precis fått fiber till huset, har Ownit 100/100. Bor i en stor samfällighet och lösningen var att de installerade även router (Inteno FG500CATV) mm. Vi hade inte så mycket att säga om placeringen av denna så den sitter på vissa sätt helt fel, i en ända av det L-formade huset, dessutom nere vid golvet.

Så jag funderar på hur man ska lösa det hela på bästa sätt. Vi har en stationär speldator, 1-2 bärbara, telefoner, iPads, 2 apple-tv. Har dessutom en sonos-enhet. Två små barn som ju ökar sitt internetanvändande varje dag.. så jag vill ha en lösning som funkar bra, som är stabil och hyggligt snabb.

Vad göra?

Jag tänker själv att man kanske skulle dra en kabel till den stationära, trots att det är i andra änden av huset. Och på vägen dit trådförbinda en ny router och där också koppla in sonos-enheten. Så får man bra täckning i hela huset och extra snabbt och stabilt nät där det verkligen gäller (stationära datorn).

Hur låter detta? Något jag bör tänka på om jag drar detta och köper en ny router att koppla in som brygga? Kan jag dra en kabel från befintlig router till brygg-routern och sedan vidare till den stationära utan att tappa nåt speciellt i stabilitet/hastighet?

Tacksam för alla synpunkter.

//Fredrik

Av Bergor

Blev ett x4, tack för infon.

Blir perfekt att ha nu, får se om jag byter upp mig så småningom. Och att det lyser rött får jag leva med, likaså plastigheten. Känns ändå klart prisvärt.

Tack.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bergor

Såg att dom hade ett enda kvar på Inet i närheten. Får väl åka förbi där och se om det finns kvar. Kan ju inte ha en så fin rigg och ett sånt kasst tangentbord som jag har just nu.

Av Bergor

Tackar! Ska kolla på alla och fundera lite till.. Och gällande budget så har jag inte direkt någon. Så billigt som möjligt men ändå tillräckligt bra.

Av Bergor

Köpråd: Billigt bakrgrundsbelyst tangentbord

Hej.

Har precis köpt en dator och övertrasserade kanske min budget något så nu kan jag inte riktigt motivera för frun, eller kanske inte för mig heller.., att köpa ett dyrt tangentbord.

Så jag letar efter ett vettigt att ha så länge, ev to keep om det är tillräckligt trevligt. Jag spelar lite, mest mmo, och jag gillar låga tangentbord, men det är inget måste. Men jag tänker att ett bakgrundsbelyst hade varit trevligt, gärna blått ljus då det skulle matcha allt annat.

Någon som har något bra tips? Eller får jag helt enkelt leva med mitt usla som jag har lånat från jobbet tills dess att jag tycker mig ha råd med ett riktigt bra..

Av Bergor

Tack, får ju såklart det bekräftat som jag redan vet. Men behöver nog den lilla pushen..

Har ibland fått för mig att OSX är bättre på att använda den prestandan som finns och därför kan vara något sånär snabb trots bristerna i hårdvara. Men naturligtvis inte i så stor grad, oavsett om det stämmer eller ej.

Så det får helt enkelt bli en bärbar mac och stationär PC. Glad påsk.

Av Bergor

Hur stor skillnad??

Hej.

Dags för datorbyte, sitter nu på en drygt fyra år gammal iMac. Eftersom jag mest använder den stationära till spelande så borde jag nog byta till PC.. Även om jag starkt har gillat att ha en mac.

Men detta är inte den typiska mac vs PC-tråden utan jag har en lite mer konkret fråga till er.

Hur stor skillnad, prestandamässigt i spel, tror ni det är på dessa? Jag spelar just nu mest ESO, men om jag skulle sitta på en PC så skulle det kanske bli lite blandat, den lilla speltid jag har.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6688947/forslag-3

vs

http://store.apple.com/se/buy-mac/imac?product=ME088S/A&step=...

Hur mycket jag än gillar min mac så känns det inte riktigt som om jag kan försvara att köpa en ny om det ändå är spela jag vill göra mest på den. Tankar?

Med vänlig hälsning,
Berg