Inlägg

Inlägg som Cthuloid har skrivit i forumet
Av Cthuloid
Skrivet av BrainDrain56:

...fick min kod till Watch_Dogs som utlovat nu iallfall :). ... Fick även mitt nya par av T90 hörluren och det är helt utan de skavanker som det första exemplaret de skickade hade, håller på att bränna in dom nu :D.

Bra att det löste sig med både spel och lurar. Jag har nu skickat tillbaka datorn och kommer få en ny (?) vartefter. De sade till mig att Watch dogs-kampanjen var slut sista augusti (jag påpekade dock att den var kvar på deras hemsida), men att jag skulle få en kod som plåster på såren... jo tack, alltid något, men det hade jag åtminstone förväntat mig. Edit: koden fungerade till slut...

Av Cthuloid

Nu har jag pratat med den svenska leverantören (ringde själv eftersom de inte hört av sig). De säger att de väntar på svar från Tyskland innan de kan göra något, sedan blir det förmodligen ett DOA-ärende och jag måste få en retursedel skickad till mig och sedan vänta på en ny dator. Så det blir mer väntan. Jag tog inte upp spelen i nuläget, väntar och ser hur lång tid det tar att få besked, sedan får jag ta ställning till om jag ska göra ett återköp eller inte.

Av Cthuloid
Skrivet av BrainDrain56:

...bara så att du vet så är dom skyldiga dig något sorts AAA spel i kompensation eftersom dom tydligen fortfarande inte fått in några nya kampanj koder ... deras hemsida innehåller ganska många fel i t.ex. spec listan på vad datorn innehåller när man kollar på deras hemsida

Jag ska ta upp spelen när jag fått kontakt med dem. Vad gäller specarna var jag medveten om det när jag köpte, fick precis som du söka information på andra ställen =/

Tråkigt med dina hörlurar, känns som du fått ett returex som redan packats upp...

Av Cthuloid
Av Cthuloid

Ja, så såg det ut när jag tog datorn ur det skyddande fodralet och öppnade datorn första gången. Knappen flexar ju lite, så det går att stänga. Har inte tänkt på om den har repat skärmen eller så, det får jag undersöka.
Jag tror jag avvaktar och ser vad Nexco vill göra med datorn. Det tog över två veckor att få datorn från beställning till leverans, så jag har inga höga förväntningar om väntetid på att få den reparerad/utbytt.
När jag fått svar från dem (de har tidigare varit snabba på att svara på mail iaf) kommer jag posta här.
Surt att du inte fick något spel. Jag såg deras drive på hemsidan men länken i bannern var bruten (förstås, deras hemsida är lite so-so). Jag trodde spel bara medföljde vissa modeller eller att driven var slut när jag beställde, men nej, jag fick heller inga spel (hade gladeligen tagit emot ett, eller ett par, särskilt i nuläget).

http://i61.tinypic.com/zx376h.png

Av Cthuloid

Så här ser den ut. Jag vill höra vad leverantören har att säga innan jag ev vågar trycka fast knappen. Förstår inte hur denna kunde gå igenom kontrollen..?

http://i61.tinypic.com/dh330i.jpg

Skrivet av koffe12:

Några bonus saker som jag kom på var om man håller ner den högra knappen med en batterisymbol brevid när datorn är avstängd så visar led lamporna under touchpaden hur mycket batteri det finns kvar i datorn och en av USB 3 portarna kan ladda en mobil eller liknade medans datorn är avstängd.

Nice, tack för tipset.

Av Cthuloid

Tack för en omfattande recension! Jag beställde just en C404 dagen innan du skrev detta, dock kom min dator först idag.... och till min besvikelse var vänstra knappen under touchpaden lös och lite böjd. Har du upplevt att "musknapparna" är klena och låg kvalité? Jag vågade inte trycka ner knappen utan skickade direkt ett mail till den svenska leverantören. Återkommer när jag får svar.
Till råga på allt hade jag beställt en Samsung 840 Evo 256 GB, så jag är mer än irriterad just nu (det har framkommit att de lider av prestandaproblem)... Hoppas Samsung hinner få ut en ny firmware tills jag fått ordning på datorn...

PS. fick du med ett ESD-armband i paketet? Det står i "manualen" (som är ett utskrivet Worddokument) att det ska medfölja.

Av Cthuloid

Nice. Jag avvaktar nog till hösten. Återkom gärna med en recension av ditt köp!

Av Cthuloid
Skrivet av BrutalSwede:

Tänkte bara citera dig med en uppdatering.

Har tittat lite på Schenker S413, med en i7 4750HQ (Enda alternativet), 8GB (1x8GB) RAM och en 240GB Crucial SSD mSATA. Den har lite kortare batteritid (6h mot 9h) men om man skippar operativsystemet (jag kommer skaffa med OS) så kostar den ~10,7k.

i7 4750HQ är lite rappare än i7 4500U och med Iris 5200 har den en lite mer kraftfull grafikdel.

Intressant, 4750HQ har fyra kärnor (åtta trådar) till skillnad från 4500U som har två (fyra) vilket gör multikörning och virtualisering smidigare. Sjukt att 16GB RAM-alternativet är så dyrt? Kanske isf köpa med 1x8GB och sedan köpa till en 8GB-modul från en annan butik?

Av Cthuloid
Skrivet av BrutalSwede:

Tror inte jag har tillgång till MSDNAA (Eller Dreamspark, som det heter nu för tiden). :/

Synd att Mecenat bara hade 400;- rabatt på M4S S403... Men det är ju alltid något.

Om du har Mecenatkort får du tillgång till MS-programvaror för 150kr/år via Pellesoft (http://www.pellesoft.se/communicate/user/member-bonusmedlem.a...). Har inte testat, har bara hört om det.

Skulle man nöja sig med Core i5-4200U istället för i7-4500U kommer man undan med dryga 8300, exkl frakt... Jag undrar jag...

Av Cthuloid
Skrivet av BrutalSwede:

Tittade lite där. Väldigt flexibelt och många valmöjligheter.
Det enda tråkiga är att när man väl har satt ihop en perfekt laptop så är den så jäkla dyr
Skickades från m.sweclockers.com

Om man ger avkall på det allra dyraste och väljer en 240GB Crucial SSD samt skippar operativsystem kommer man undan med dryga 10k.

http://i.imgur.com/Sf3yBrE.png

Dock saknar jag bakgrundsbelyst tangentbord. Skulle man vara student (*host*) kan man få upp till 1500 kronor rabatt på mysn genom Mecenat. Dessutom har man ofta tillgång till MSDNAA för studentlicenser på t ex operativsystem och programvara. Skulle man inte ha denna förmån finns alltid Linux (många Steamspel fungerar fint med Linux numera, fast här var det iofs inte tal om en speldator...)

Av Cthuloid

UX32LN är intressant. Har du dock tittat på dessa? http://mysn.eu/se/

Av Cthuloid
Skrivet av BJORLING:

Någon som har erfarenhet gällande Linux på dessa laptops, syftar helst på Schenker s403. Det jag undrar mest över då är ju drivrutiner för trackpaden samt ljud.

Bump, som sagt, någon som kört Linux på en s403?

Verkar inte vara bakgrundsbelyst tangentbord, vilket är ett minus. Finns på nästan alla Ultrabooks idag...

Av Cthuloid
Skrivet av BrutalSwede:

Intressant. Dock har ju HP en förkärlek till att installera bloatware på sina maskiner. :/

Tror detsamma gäller Lenovo i detta fall: Yoga 2 Pro (se "Apps for every mode" till exempel)

Skrivet av Segas:

Varför inte en macbook air?

Jag är inte intresserad av att behöva sätta upp ett Applekonto, köpa en ny uppsättning program och tvingas köpa ytterligare uppgraderingslicenser. Jag är nöjd med en Windows 7/8-dator som jag kan dualboota med Linux. Nu tänker säkert många att man kan köra både Windows och Linux på en Mac, men då hänvisar jag till första meningen i detta stycke. Jag kommer mest jobba med programmering i C#, Java, PHP, Python osv. Men detta är ju BrutalSwedes tråd egentligen, dock har även han valt bort en Mac som alternativ.

Av Cthuloid

Jag sammanställde på Engadget de datorer som lagts fram hittills (hittade inte Lenovo L540 eller ASUS UX32). Finns inte mycket data i tabellen, men man når åtminstone en del recensioner (på engelska).

http://www.engadget.com/compare/laptops/81684+81947+81274+81250/

Citat:

Men har du kikat något på Lenovo Yoga 2 Pro?

Den verkar onekligen intressant. Tror ni priset kommer påverkas något under sommaren?

Av Cthuloid

Jag skulle föredra en 13-14" skärm, till fördel för vikten men på bekostnad av batterikapaciteten. Dock kanske det är svårt att hitta en i det prisläget med i7-processor och 256GB SSD?

Edit: denna kanske? Högupplöst och i5:

http://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=F4B68EA&opt=UUW&sel=PCNB

  • Windows® 8.1 64

  • Intel® Core™ i5-4200U (1,6 GHz, 3 MB cache, 2 kärnor)

  • 33,8 cm (13,3") Radiance QHD LED pekskärm (2560 x 1440)

  • 8 GB DDR3L minne & 128 GB SSD hårddisk

Av Cthuloid

Hade precis tänkt att starta en likadan tråd då jag har identiska krav på mitt nästa köp av bärbar dator. Kommer följa denna tråd!

Verkar som att Ultrabooks skärmar blir större och mer högupplösta med nya modeller, hur tror ni det bär sig vad gäller batteritiden? 1080p eller rent av 1440p borde vara mer än tillräckligt för att köra program med många små fönster (som programmerings-IDE och videoredigeringsprogram).

BrutalSwede nämner ASUS modeller, vad tror ni om övriga tillverkare?