Inlägg

Inlägg som StrawBerry har skrivit i forumet
Av StrawBerry

Ja, hälsomässigt är det nog ingen höjdare, blev förvånad att mitt r2 kunde lukta så, kändes som det var emot hälsoregler typ, lukten satt för övrigt i ungefär 3v har jag för mig. Temperaturen i chassit kanske spelar roll hur länge det luktar med, har ganska svalt i mitt.

Av StrawBerry
Skrivet av mr_sQuinty:

Ser bra ut sånär som att jag ser bara en SSD , ingen lagringsdisk ?

samma, annars såg det väl bra ut

Av StrawBerry

låter bra, hoppas det fixar sig där du är nu med, en annan leverantör kanske eller nåt, föresten kom på nu att jag hade stora problem när jag var i grekland, det var routern som kom med startpaketet som knasa, köpte ett vanligt adsl modem de hade på samma bolag och kopplade in, då funka det bra.

Av StrawBerry

ja det låter som problemen mestadels kommer från uppkopplingen, för bra spel prestanda ska pingen vara hellst under 200-300, sen om du har dålig kvalitet på linan med, då kan du få paket loss som gör att du mer eller mindre förlorar kontakten med servern tills det stabiliserar sig igen.

Av StrawBerry

om du kan röra runt kameran och musen och gubben bara står still eller inte kan göra någonting då är det uppkopplingen, har man dator "lagg" så låser sig mer eller mindre allting och man ser rejäla hack i spelgrafiken.
Fast ibland kan det va klurigt o se skillnaden, beroende på spel kan de fungera lite olika med.
Kolla så du inte har nåt i bakgrunden som tar kraft, stäng av antivirus koll och sånt när du spelar.
Se till att du har bra kylning på laptopen med, jag brukar göra så den har lite utrymme under sig så luften kommer in enklare.

Av StrawBerry

teoretiskt för skärmen alltså, krävs dual link dvi för o få fram bandbredd till 120hz vad jag vet, jag menar att ms på skärmen inte begränsar hertzen man kan ställa in i windows.

Av StrawBerry

en 5ms skärm borde klara en teoretiskt (nu finns det max 120hz vad jag vet) max hz uppdatering på 200hz för att hänga med ordentligt, sen vet jag inte om det är andra grejer som speler in också.
Fördröjningen som brukar nämnas brukar väl va hur snabbt en pixel kan gå från grått till färg till grått eller nåt sånt, sen har man ju input lag som verkar va vanligt nu, men det är ju en annan sak.
Så sätt på max hz som går i monitor inställningarna, vanligast 60-75 hz eller vad det finns.
går inte riktigt att jämföra med tv, dator fuskar inte med hz som tv gör, tv gör om 50hz till 100/200 osv men dator är alltid original hzen.

*edit* klargjorde att 200hz var teoretisk och det finns inte pc monitorer som klarar att leverera det än vad jag vet.

Av StrawBerry

Nåt att tänka på är att ljuddämpningen på fractal design lådan kommer lukta illa ett tag, sitter bitem plattor i den som har en gummiaktig lukt. Stank väl gummi i rummet en 2-3 veckor för mig innan lukten försvann.

Av StrawBerry

Jag har ett par bambu A5, och jag skulle välja en separat förstärkare och ett par högtalare om det finns möjlighet, känns lite som den hårda kevlaren i membranet plus den klena stärkaren som sitter i begränsar dem rätt mycket.
De kan spela högt, men inte så mycket detaljer i ljudet.

Av StrawBerry

i xp så får man ställa in moderkortsljudet som standard ljudkälla i kontrollpanelen>ljud och ljudenheter eller vad det heter på svenska (har engelsk version) kan tänka mig att det är liknande i vista.
Sen behöver man kanske starta om program/dator för att få det att funka ordentligt.

Av StrawBerry

precis satt upp ett par harman kardon soundsticks 2 vid sängen, bra ljud fast väldigt riktnings känsliga vad det verkar än så länge.

Av StrawBerry
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zzaj
ska överväga! förslag på storlek?

Om det är SSD du undrar om så är det Intel som gäller vad det verkar, den billigaste 80GB är väl vad du kan få rum med i din budget. SSD för operativsystem och program, för lagring lägger du till en större "vanlig" disk.

Av StrawBerry

När ingen skriver så är det nog ok
Jag är inte så insatt just nu, men ser väl ok ut vad jag kan se.

Av StrawBerry

För swap, egenskaper på "den här datorn" -> avancerade inställningar -> virtuellt minne, och sätt minimum och maximum på samma. (gäller win xp, kanske är liknande på andra med, kommer inte ihåg, bara o googla annars).
Testa att köra disable på antivirus när du spelar, samt att du har gott med utrymme på c-disken.
Har du flera hårddiskar i datorn kan det va bra och ha spelen på en annan disk än det operativsystemet ligger på. (fysiskt olika diskar, om det är olika partitioner men samma disk så gör det ingen skillnad)
Funkar andra nyare spel bra eller är det samma småhack där med?
Ibland måste man in med flera olika virus/rensnings prog för att få bort allt.

Av StrawBerry

Småhacken borde gå att fixa mer eller mindre gratis, men segheten kräver nog uppgradering av hårdvara, framförallt grafikkortet, dock är jag inte så insatt i bra budgetkort nu så det får nån annan tipsa om, tänk också på att småhacken kan finnas kvar även om du köper ett nytt grafikkort eftersom det kan bero på att någonting skriver till hårddisken eller att den är fragmenterad. För att minska småhack kan du testa söka efter trojaner o dylikt med nåt bra program, låsa din swapfil så den inte ändrar sig (tex min 2G, max 2G) samt att köra en defragmentering av hårddisken. Försök stänga av så många bakgrundsprogram som möjligt med.

Av StrawBerry

Alltså moderkortet borde vara av rätt sort nu, annars skulle det inte funka, så bara och hitta vilken del det kan va fel på, utesluta genom o testa lite som skrivits innan.
För övrigt om datorn är köpt färdigbyggd så låter det ju konstigt att man inte kan skicka tillbaka hela o få den fixad, garantier kan nog ryka om man meckar själv också som nån sa.

Av StrawBerry

prollen duger, skärmen är väl en smaksak, det bästa är väl om du drar till nån butik o testar o ser om skärmen räcker osv.

Av StrawBerry

testa det här:

"http://www.softwaretipsandtricks.com/forum/windows-xp/36290-c..."

verkar som du har conexant ljud? i så fall kanske den länken funkar, personen i länken har annan dator, men drivern e förmodligen universell.

Av StrawBerry

kapten klänning ftw (eller vad han nu heter)

Av StrawBerry

Borde gå bra om ditt nätverk/internet koppling funkar som det ska, sen finns det ju sånt man inte kan göra så mycke åt, tex. dålig kontakt till server o dylikt, man kan testa ta en annan server då tex. en som är så nära en själv som möjligt.