Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Bizzzzznes har skrivit i forumet
Av Bizzzzznes

Du har ju nämnt mycket kring ljud och storlek, men inte särskilt mycket kring prestanda eller faktiska krav inför dessa "lite mer krävande spel".

Vilka dimensioner tillåts för chassit? Det är väl där man får börja liksom, och om det måste få plats inom en viss yta för att få plats i bordet så bör du ju kunna mäta det om inget annat?

Av Bizzzzznes

Blev ett 4070 super. Funkar bra vad gäller fps in-game. Inte gjort några särskilda tester, men 300+ stadiga fps så absolut nöjd. Inte testat streama ännu.

Av Bizzzzznes
Skrivet av Daemon:

Så länge du använder NVENC så lär det funka bra.
Moderkortet kan ju även ta en 5800X3D om det skulle kännas som att du någon dag vill ha lite mer kräm på CPU-sidan.

NVENC känner jag väldigt vagt igen och jag kan ha helt fel men är det någon streaming inställning i streamlabs eller vad är det?

Av Bizzzzznes

Kan förtydliga att jag är ganska nischad mot just CS2. Spelar inte andra spel och kommer aldrig gå över 1080. Spelar låg resolution idag, men får se om det ändras när man vill streama och kanske föredrar bättre kvalitet från det perspektivet.

Av Bizzzzznes

Okej tack för svaren! Tror ni det gör någon skillnad alls relaterat till att streama samtidigt?

Av Bizzzzznes

Den här videon verkar visa att det är relativt stor skillnad på ett vanligt 4070 12GB gentemot ett 4060Ti 16GB så det kanske faktiskt är värt den extra tusen lappen...

https://www.youtube.com/watch?v=n0JP-52gWho

Av Bizzzzznes

Ytterligare en fråga är väl hur stor skillnad det är på kort med 8-12-16GB? För det utgör ju ofta en viss prisskillnad.

Av Bizzzzznes
Skrivet av Alastor Moody:

4070 Super är inte mycket dyrare men rejält mycket bättre.

https://www.proshop.se/Grafikkort/Inno3D-GeForce-RTX-4070-SUP...

Jo det blir ju lite billigare om man är villig att köpa online och från dessa "random" ställen. Eller proshop är random för mig i alla fall.

Jag hade föredragit att kunna köpa direkt i butik för att undvika frakt och få kortet samma dag.

Då blir det lite dyrare tyvärr, men skulle du säga att ett 4060Ti inte räcker, eller var det bara att detta 4070 från proshop bara kosta lite mer?

EDIT: Okej, nej det finns till typ samma pris ser jag nu även på Inet exempelvis. Frågan är väl från min sida då vad det gör för skillnad på 12GB för de korten jämfört med 16GB i det 4060Ti kortet jag länka till.

Av Bizzzzznes

Setup för streaming

Tjena!

Tillbaka nästan exakt ett år efter jag skapade en tråd om att köpa ny skärm och grafikkort (som i slutändan blev ny processor) för att spela CSGO.

Numera är det ju CS2 som gäller och jag har märkt att min fps gått ner en del. Jag förstår det som att CS2 kräver lite mer av grafikkortet så mitt gamla 1060 håller inte måttet längre. Jag får typ mellan 120-280 fps. Det är inte särskilt stadigt och framförallt är det oftare än inte under 200.

Jag vill således uppgradera grafikkortet och siktar på att ha 240+ fps med en extra asterisk att jag vill börja streama och därför behöver nå dessa fps siffror även när streamen är igång såklart. Jag har ingen separat streaming dator.

Min setup idag är:
CPU: Ryzen 5 5600
RAM: 32GB 3600Mhz
C-disk: 1TB NVMe M2
D-disk: 500GB "standard" SSD.
Moderkort: Asus Rog Strix B450-F

Om ni tror detta i sig räcker för att streama CS utan att det laggar överlag så är det alltså ett nytt grafikkort jag vill ploppa in här. Om ni uppriktigt inte tror det räcker riktigt så säg självklart gärna det.

Pengar är inget särskilt problem nu för tiden men satan va grafikkort har gått upp i pris nu för tiden och jag spelar ju endast gamla goa counter-strike så känns jävligt overkill att gå för allt det coola.

Det jag har tittat på är något i stil med ett 4060Ti 16GB. Låter det rimligt?

Av Bizzzzznes
Skrivet av Robiban:

Min magkänsla säger att freesync på en skärm med 360hz för 5000 inte är den bästa och är lägsta fps då under skärmens uppdateringsfrekvens kan du få motsatt effekt från vad du försöker uppnå. Det är inte avg fps som är intressant utan 0.1% low

Skärmen har faktiskt fått otroligt bra reviews.

Av Bizzzzznes

Kan man inte ha både Freesync och VBR på samtidigt eller? När jag sätter på den ena stängs den andra av.

Av Bizzzzznes
Skrivet av Laxpudding:

Måste aktivera "Freesync" i skärmen först. Samt köra Displayport.

Jag har båda dessa nu, men ser inget ändå

EDIT: nu ser jag, men mina inställningar sparas typ inte som jag förväntar mig så det var off och nu är det on.

Av Bizzzzznes

Jag upplever ett problem, vilket verkar vara att inställningarna inte sparas. När jag gick in nu för att ändra lite så ser jag att det är default inställningar igen...

Av Bizzzzznes
Skrivet av Swedman18:

Jag skulle våga påstå en 1060 kan inte nå 360 fps men jag kan ha fel

Trodde inte jag heller, men jag uppgraderade precis CPU, så med min Ryzen 5 5600 och 1060 får jag ganska bra fps.

Av Bizzzzznes
Skrivet av Laxpudding:

Svaren på frågorna är att du ska välja det som bäst passar situationen och upplevelsen i de individuella spelen i fråga. Ifall det fanns ett absolut svar om vad ska vara på och vad som är "bäst" skulle det inte inte behövas någon valfrihet.

Men lite generella pointers: Overdrive på Extreme tenderar att ge overshoot, så att det blir vita kanter runt rörelser. På vissa spel kan det fungera och på andra kan det störa. Plus att det kan bli störande i andra sammanhang som när man rullar text i webbläsare och annat. Med andra ord: individuellt, baserat på situationen samt den personliga upplevelsen.

Freesync på i skärmen behövs för att kunna köra adaptiv synk som då bli G-Sync i Nvidia kontrollpanel. Olika spel kommer svara olika på adaptiv synk och det är också individuellt har man vill använda det.

"refresh rate num" visar vilken frekvens (i Hertz) panelen arbetar mot vilket är en bra indikator för att förstå sammanhangen. Särskilt om du också kombinerar med FPS-mätaren i spelen.

Jag ser inte ens g-sync alternativet i min nvidia kontrollpanel... Vet inte hur jag ska "lösa" det.

Jag har spelat lite nu och jag upplever nästan lite motion blur upplever jag det som. Kanske är mina ögon bara inte vana, eller så är det något annat... Får mixtra lite med inställningarna.

Av Bizzzzznes

Jag fortsätter på tråden nu när jag köpt skärmen, för jag undrar vilka inställningar som skulle vara bäst för spel?

Jag har självklart fått in den på 360hz, och jag har satt VBR på extreme, men vad mer kan ni rekommendera?

Finns lite att klicka på i skärmens meny.

Bör jag slå på amd freesync? Jag har ett GTX 1060.

Bör refresh rate num vara på och ska overdrive vara på normal eller extreme?

Av Bizzzzznes

Har spelat mer nu under veckan och jag kunde inte varit nöjdare med processorn!

Känns super smooth och konstant hög fps. Har sett lite dippar här och där ner till 140-200 fps, men det är i edge cases på vissa kartor under vissa förutsättningar och under korta perioder.

Jag vet att CSGO är ett CPU intensivt spel, men min fråga är rent teoretiskt lite om dessa dippar bäst hade hjälpts av en ännu bättre processor, eller om det faktiskt är mitt 1060 kort som flaskhalsar i dessa lägen?

Idag får jag skärmen jag beställde. Kan ge en liten review på den sen, men kommer inte vara något djupgående.

Av Bizzzzznes

Ville uppdatera tråden med att jag har skaffat processorn. Det blev en Ryzen 5 5600.

Spelade bara väldigt kort igår för att bekräfta fps efter jag satt i den och det går som en varm kniv i smör. Ska spela vidare senare idag, men kort sagt var fps cappat per default på 400 och fps var basically konstant på 399 med ett par dippar. Konstant 300+ som jag såg det.

För andra som tänker på samma köp har jag ett GTX 1060 och 16GB ram

Har lagt beställning på skärmen också. Förväntar mig inga konstigheter

Av Bizzzzznes

Då antar jag att Acer Nitro XV252Q har VRR?

Är det något man brukar behöva sätta på eller kommer det bara påslaget default med skärmen?

Av Bizzzzznes

360hz skärm utan 360fps

Hej,

Har tänkt skaffa mig en 360hz skärm och spelar endast cs i dagsläget.

Jag ska uppgradera datorn så att jag får 360fps, men hur är det om jag spelar andra spel sen och inte får samma fps som hz, blir det konstigt då?