Inlägg

Inlägg som primeaniac har skrivit i forumet
Av primeaniac
Av primeaniac
Skrivet av jOnÄTÄn:

Är det inte möjligt att sätta i mer minne skulle jag inte köpt en dator med 8GB idag.

Glömde den detaljen, typ ”alla” 13” verkar ha fastlött minne och hårddisk så de går inte att uppgradera.
Lenova har en 14” modell som går att byta i men de 13” are jag kikat på går ej att uppgradera.

Av primeaniac

2in1 - mer minne (gammal modell, 2017), el ny bättre cpu mindre minne

Ja som rubriken säger.
Tänkt köpa en 2in1 13” och finns en lenovo yoga 920 (2017) för ca 10k, den har 16GB minne och cpu från den tiden.
Jämfört med en ex HP x360 (2020) med 8GB minne och nyaste cpu.
Tänkt ha den till att se film och redigera bilder (ej storskaligt) och surfa.

Kollar man cpu benchmark så skiljer ca 3k i ”poäng” där nyare är bättre såklart.

Vad är bättre, mer minne eller bättre processor?

/T

Av primeaniac

Beställde på mig och på tjejen då det var mer än fem saker, beställningarna av 2 respetive 4 produkter. Båda beställdes samtidigt och det i Lördags. Beställningen med 2 produkter hämtade jag ut igår medans den med 4 fortfarande står kvar i varorna packas? De kan ju inte ha vissa produkter i lager eller så har de kanske för lite personal då de kör sådana hära kampanjer.

Av primeaniac

Kan inte köra WASD då mina fingrar har en "naturlig" böjning inåt, likaså då man skriver "korrekt" på ett tangentbord så flyttar man ju fingrarna inåt, att sätta långfingret på W blir ju en "brytning" ergonomiskt (för mig) därför kör jag EASD man allt annat mer eller mindre default.

Space = tummen
E = långfingret
A = ringfingret
S = långfingret
D = pekfingret

Av primeaniac

När jag beställer från Amazon (GB) som har 17,5% moms och vi har 25% så visar de priset i 17,5% men när jag gått igenom alla steg och slutpriset med en eventuell frakt visas så är det med 25%, de lägger på 7,5% automatiskt.
Beror nog på:

Köp på distans - Internet, postorder, TV-shop
Om du handlar via Internet eller postorder från ett företag i ett annat EU-land gäller speciella skatteregler. Ett Internet- eller postorderföretag som säljer till kunder i Sverige ska vara momsregistrerat här om den sammanlagda årsomsättningen överskrider 320 000 kronor. Om beloppet inte överskrids redovisar säljaren moms i sitt eget land. I det fallet betalar du den momssatsen som tillämpas i säljarens hemland. Överskrids beloppet ska säljaren betala moms enligt svenska skattesatser, det vill säga 25 procent. Då måste du betala svensk moms.

Du behöver dock inte ta reda på om säljaren är momsregistrerad i Sverige eller inte. Priser som anges till dig ska inkludera rätt momssats. Läs noga igenom informationen från säljaren och Försäkra dig om att momsen ingår i priset.

Källa: http://www.konsumenteuropa.se/Tull-och-moms/Tull-och-moms-ino...

Av primeaniac
Skrivet av losREXos:

precis vad jag menade i mitt förra inlägg

Jupp stämmer bra detta.

ESD armbandet tar inte Bort elektriciteten utan den "för bort" den på ett lugnt sätt, utan armband så kan det smälla till speciellt denna tiden av året då det är väldigt torrt klimat.
Kring 3000V så hör man en "smäll" och känner den.

Koppla inte in datorn via strömkabeln till strömuttaget och avgjorda dig mot ett element, där finns risk för potential skillnad som gör dig strömförande mot datorkomponenterna.
Däremot så koppla in strömkabeln från datorn till strömuttaget slå av brytaren bak på nätdelen!
Kläm fast ESD armbandet i datorchassiet, ha alla dator prylar inom räck håll.

Ta aldrig ut datorkomponenter ur ESD påse (metallisk blank yta) utan att vara kopplad mot jord med ESD armband, delen i ESD påsen har okänd laddning, bara för att man tar på påsen så försvinner inte delens laddning då ESD påsen är avskiljd från delen i med skyddande hölje som leder laddningar utanför påsen, just för att skydda delen.

En del har rätt här i och del har fel vissa bryr sig inte men så är det ju, för de flesta har aldrig något hänt och i 70-80% av fallen märker man aldrig ESD skador för de känns aldrig eller syns. Det är de latenta felen som är värst (som kommer efter en tid), de kan komma närsomhelst om en skada uppstått. Efter 1v, 1mån, 1år, 3år...?
Många gånger tror jag datortillverkare och tex Microsoft får skit för att windows kruppar ur eller "jag fick ett dåligt minne"... felet som säkert man själv orsakat men har ingen aning om det, men det kan vara tillverkningsfel lika gärna...

Hehe, blev en uppsats för en enkel fråga, men för att förstå svar så kanske lite fakta kan vara på sin plats för att förstå varför.

Av primeaniac

Kan rekomendera dig att söka på ebay.com, ebay.de, ebay.co.uk där hittar du det mesta

Av primeaniac

Hoho... klart ballt, mycket intressant bygga och tips på "låda".
Hoppas du känner till ordet ESD och läst http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=2...

Annars är jag rädd att din superdator inomöverskådlig framtid kommer att "spunka" ur på nått sett.

Men som sagt ballt bygge.

/T

Av primeaniac

Har twinmos minnen nu i de lite äldre burkarna och fungerar kalas.
Ang kvalitet så tror jag kvaliteten (hanteringen) brister hemma och inte hos tillverkarna, de som vet och inte vet vad ordet ESD är och tycker saker och ting går sönder eller fungerar dåligt, får blåskärm lite då och då bör nog se över hanteringen av sina dataprylar.
Finns Mycket bra information här i Swec. forum om ESD.