Inlägg

Inlägg som D4mnYouSir har skrivit i forumet
Av D4mnYouSir
Skrivet av anon176726:

Varför 250 ohm om man får fråga?

Nästan ingen kostnadsskillnad mellan DT770 80 ohm och 250 ohm, så jag antog att det var mer kraft för en liten slant extra. Har som sagt inget emot att lägga ned pengar på ljudkort/hörlursförstärkare för att få ut bättre ljud av dom.

Av D4mnYouSir
Skrivet av Krisilicous:

Har du sambo eller liknande (dvs du inte bor ensam) eller om du ska använda lurarna utanför lägenheten så kör definitivt på slutna lurar.

Jag har förresten själv ett par dt770 250 ohm och har inga problem att driva dem direkt från moderkortet

EDIT: Jag kan inte höja volymen så högt att mina öron börjar blöda men tillräckligt högt för att det ska göra ont. Sitter på ett z87x-ud5h moderkort

Yup, bor hos familjen atm och vill gärna njuta av musik/spel/film på natten. Så slutna låter ju prima.

Av D4mnYouSir
Skrivet av majje:

Exakt vilket moderkort har du? Vissa moderkort har även en ganska schysst hörlursförstärkare från Texas Instruments som kopplas till frontpanelen (vet att Asrocks lite dyrare modeller sedan Z87 har detta i varje fall). Driver mina DT990 250ohm med bravur.

Moderkortet:
https://www.komplett.se/gigabyte-ga-z97x-ud3h-bk-socket-1150/...

Av D4mnYouSir
Skrivet av Tesked:

Som jag frågade, vet du om du är ute efter öppna eller slutna hörlurar?:)

Vad jag har förstått så ger slutna bättre bas och håller ute/inne ljud, med alla för- och nackdelar som det innebär. Jag har ingenting emot att jag inte hör mig själv prata särskilt bra (vilket jag har läst att folk med slutna upplever). Slutna låter ju ypperliga för inlevelse, men är det något annat jag bör veta om öppna vs slutna?

Av D4mnYouSir

Okej, jag tror att jag är inne på att skaffa 250 Ohm versionen av DT770, men frågan är då vad jag ska införskaffa för ljudkort/hörlursförstärkare för att driva dom.

Några tips?

Av D4mnYouSir

Tydligen har mitt moderkort ett Realtek ALC1150 inbyggt, vilket folk verkar anse är hyfsat iaf. Klarar det av att ge ett DT770 vad det behöver för att leverera bra?

Och vad är era åsikter i DT770 vs DT990 då de båda är i samma prisklass? Ställer DT990 med sina 250 Ohm ännu mer krav på ljudkortet än ett DT770 80 Ohm?

Av D4mnYouSir

Läste på mig lite grann om ljudkort och modmic. Beyerdynamic DT770 + en modmic känns ju bra, men då måste jag väl förmodligen skaffa ett redligt ljudkort. Har fått tips om en O2+ODAC, men är helt ny till ljudkort. Några tips på ljudkort?

Av D4mnYouSir
Skrivet av Gublo:

Vill du ha bra ljud hade jag absolut köpt Lurar och Mic separat. Själv kör jag med webcam-mic men har även en stativ mic för när det är för mycket ljud kring mig.

Ett exempel:
- Bordsmic http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/hogtalare-headset/mikrofoner/bordsmikrofon-p61106
- Beyerdynamic DT770 http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=18751

Vad har du för ljudkort? Internt/integrerat/externt?

Har inget ljudkort och ingen hörlursförstärkare, kopplar bara saker direkt till mitt Gigabyte z97 MoBo.

Av D4mnYouSir

Söker ett par hörlurar samt mic

Jo, nu har mitt Siberia V2 tillslut lagt av och jag har tänkt ersätta det med ett par hörlurar och separat mic.
Jag har dock ingen aning om hur mycket man ska lägga ned och vad man ska lägga ned det på.

Jag är redo att lägga ut i alla fall 2000:- på en hörlur + mic kombination, men tar gärna emot förslag för billigare och dyrare par.
Dock så är jag ute efter någonting som presterar bättre än mitt gamla V2, vars avsaknad på bas har gjort mig sugen på annat.