Inlägg

Inlägg som ElDiablo har skrivit i forumet
Av ElDiablo

DV-kamera

Har sökt men inte hittat något av värde, någon som vet vad för DV-kamera man ska köpa i prisklassen 4000-6000?

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av whodoo
ElDiablo: du menar (n+4) "över" (n+3)? (dvs kombinatorik)?

Japp.

Av ElDiablo

Hur undersöker man konvergensen av serien:

oändligheten (n+4) E (n+3) + 3sin(n) n=1 -------------------------------- (n+7)^3 + 8!

E är summatecken och parenteserna med n+4 och n+3 står egentligen i samma parentes och n+4 står ovanför n+3 i parentesen.

Av ElDiablo

Bestäm om serien är konvergent eller divergent:
oändligheten E n = 1 (2^n + 3^n) / 4^n

E är summatecken

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilmarinen
Jag tror att du bara behöver utveckla cos8x och ln(1-6x) till lämplig ordning... Lite det som är vitsen med MacLaurin, göra om till polynom.

Kan du förklara hur du menar för jag förstår inte.

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av löfbergs
Hur ska man hitta en partikulärlösning till y'' - y' - 2y = 20cos2x
vad ska man göra för ansats till partik.lösningen och varför?

Ansatsen till partikulär lösningen borde väl vara Acos(2x) + Bsin(2x) om jag inte minns fel ;o

Av ElDiablo

Någon som vet hur man bestämmer maclaurinutecklingen av ordning 3 för funktionen f(x) = (cos8x + xln(1-6x))/(1-2x^2) på ett fiffigt sätt, jag vill alltså undvika att derivera hela alltet.

Av ElDiablo

Re: Cs Förstörs mer och mer?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av McMoj
Alltså nån mer som tycker som jag, CS förstörs bara mer och mer, Massa små wajnande ungar som kommer in på cs servrar och klagar, cs:s med helt först grafik, CS ska vara den vanliga grafiken, inget nytt med source motorn eller så, Det ska vara vanliga hederliga, Steam kom in och förstörde tyckte man för nått år sen, Men nu vant sig, Mern nu source? vafan ska hända här sen..

Ingen mer än jag som tycker att cs ska vara den gamla grafiken innan source, med den fina konsollen som åkte ner när man tröck på § osv, och gamla hederliga vapnen och inga jävla sköldar, famas osv.. Och sen, nu har jag märkt att småbarn börjat med cs, typ 11-12åringar, som kommer in och wajnar och håller på, jag minns för 1-2år sen då man satt på sommarlovet uppe hela natten och spela, Vill tillbaka till den tiden, Nu är det bara mass wajn och tråkigt att liram tråkiga personer och allt skit överallt

Det finns alltid folk som är mer old school än dig så känns lite larvigt att klaga på hur bra CS var när man själv börja.

Spelar man med schyssta personer är det fortfarande lika kul, har dock inte testat source ännu.

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KingCobra
Spelar du Star fox fortfarande? Spelar du Meteroid fortfarande? Skulle aldrig kasta bort min tid på de spelen, dom var bra när dom kom men nu är dom alldeles förtråkiga. Mario och Zelda håller fortfarande måttet. Jag räknar här med alla versioner av Mario och Zelda. Resten av Nintendos spel är alldeles för gulliga osv... dom är bra barnspel.
Valve äger inte bara rättigheterna på CS, dom har anställt skaparen av CS så man får väl säga att CS 1.6 är Valves spel.
CZ räknas inte till HL serien även om dom använder samma motor. CZ SP har INGENTING med HL att göra utan är ett helt annat spel.

Men suck... De är så lika så det är inte enligt mig värt att dela upp dom som du gör. Då är det isf mkt mer rättvist att dela upp alla Zelda-spel. Det kommer fortfarande Metroid-spel om du visste det, hört talas om GameCube och Nintendo DS?

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KingCobra
Skall vi gå på antalet bra spel som dom gjort är Nintendo bland jumbosarna. Dom har gjort 2 riktigt bra spel, Mario och Zelda. Resten är skräp. Valve tillhör också jumbogänget med endast 3 titlar (tillomed tisdag)
HL, Blueshift, CS 1.6 och CS/CZ.

Skall vi gå på hur länge spelen "överlevt" och fortfarande spelas ligger Nintendo, valve, Blizzard och ID Software i top. Square-enix måste väl räknas som en av dom största dom med.

Va? Du har glömt massor av spel nu Metroid, Star Fox sen har de ju massor av olika versioner av t.ex. Mario och Zelda och alla är bra. Resten är skräp, hah vilket skämt. Typ 95% av deras spel är bra.

Sen att Valve får creds för CS känns fel, visst de äger ju rättigheterna numera men ändå. Sen hur många spel har Valve gjort förutom HL:serien?

Av ElDiablo

Alltså går det inte att signa upp för konton längre? Trodde de hade öppnat igen?

Om någon har ett konto som de inte använder skulle jag gladeligen ta emot det

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Minky
*suck* Det blir säkert ännu ett tangentbord som kostar multum... =/

Läs recension innan du uttalar dig?

What users will also appreciate is its price tag. The Streamline keyboard sells for under $30 and is available in both black and silver to compliment most modern setups. They can be picked up at Xoxide.com

Pros

* Truly Full-Sized
* Standard Layout
* Multimedia Keys
* Long 6ft chord
* Low Cost

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Panzer
Det är inte ens kul att cyckla!

Skaffa ett cross spel, typ motor cross madness.
Finns roligare, fast kommer inte ihåg vad dom heter.

Cykla är skitkul, freeride/downhill/4x är väldigt nära besläktat med motocross.

Om du har PS2 så finns ett spel som heter Downhill Domination, har själv inte kört det men det är iaf ett cykelspel.

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av norado
Sen när brukade filmer oftast bli ca 35-50 minuter långa?

De filmer jag brukar se är oftast inom den tidsramen. Hoppas bara att PSP är kompatibel med de större filformaten och diverse codecs.

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kode
momsen kommer du få betala.

Engelsk moms men inte svensk om den ligger i UK. Verkar ligga i Canada och då får du betala svensk moms och förmodligen tull.

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2000+
Musik, film och spel hör till mina största intressen, dock kan det aldrig bli tillräckligt bra ljud/bild på sånna där apparater för att jag ska kunna använda de.

Buss åker man ju knappast så långt att man behöver se på film, tåg däremot, då kan jag förstå det mer.

Jag åker 20-25 minuter buss på morgonen och sen 10 minuter tåg, då hinner jag iaf se 60% till 100% av en film.

Du tänker bara på dig själv, du måste se vad andra har för behov osv, kan vara en nyttig läxa om du ska tillverka någon produkt i framtiden.

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2000+
Har aldrig förstått tjusningen med såna där små apparater, bildytan är ju minimal, för att inte nämna ljudet.

Det måste ju vara mycket roligare att spela/titta på film på sin TV hemma, när ska man egentligen använda den där? när man väntar på bussen? på rasterna? på lunchen? Så beroende av spel/film kan man ju inte vara så att man bara måste spela/se på film så fort man får en ledig stund. Detta är bara mina personliga åsikter allmänt om sånna där maskiner så ni som läser detta, ta det inte som ett personagrepp.

Interessantare är hur den där lilla saken kan visa så bra grafik (i klass med vanliga PS2) när den är så pass liten som den där. Skulle dom inte kunna göra spelkonsollerna mycket mindre än vad dom är idag?

Jag antar att du inte förstår tjusningen med musik/film osv heller. Vissa gillar helt enkelt film/musik/spel osv och vill gärna se/lyssna/spela när de åker buss/tåg osv.

Av ElDiablo

Men jävla skit allt blir svart för mig :/ såg att nån annan hade samma problem men finns det ingen riktigt lösning för oss som inte vill stänga av light trails?

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KingCobra
Ja att påstå det är ju att underskatta halva jordens befolkning.
NATURLIGTVIS kan killar bli lika bra på Sims och NATURLIGTVIS kan tjejer bli lika bra på CS. Det är inte våra kön vi spelar med, eller har jag fattat det fel? jag använder hjärnan och händerna

Att det finns tjejligor i CS är lika logiskt som att det finns damklass och herrklass i skytte. Skrattar gott åt det året när det inte fanns dam och herrklass i skytte och det var en kvinna som höll på att ta guldet i OS. Snabbt som attan valde OS kommiten att dela upp damer och herrar..... ni kan ju tänka er vilken SKAM det hade vart om en kvinna var bättre än en man!! Och märk nu.... jag såg det OS:et så det var inte många år sen.

Eller så kanske det var så att de tyckte så synd om henne när hon inte vann fast hon var så nära att de kände att de var tvunga att dela upp det i 2 klasser? Känns lite dumt att spekulera i deras anledningar men tror knappast att anledningen du anger stämmer.

Jävligt konstigt att det finns olika klasser i datorspel.

Av ElDiablo

Om man ska visa olikheten för ln(1+2x) >= (3x)/(x+2) för alla x >= 0 hur gör man då. Har flyttat över allt till VL och deriverat och satt derivatan = 0 samt löst ut x = 1 och sen gjorde jag ett teckenschema som ser ut såhär:

http://www.m.kth.se/richal/schema3.jpg

Men det känns fel, nån som kan förklara vad som är fel/hur man gör?