Inlägg

Inlägg som Världsomseglaren har skrivit i forumet
Av Världsomseglaren

Förresten, behöver man en SSD med cache-minne, gör det någon skillnad på boot-tiden?
Funderar på en Crucial BX500 med eller MX500 utan. Är det någon som har erfarenhet av det märket?

Av Världsomseglaren

Hej igen!
Tack för alla svaren.
Egentligen är det inte en snabbare dator hustrun behöver, hon spelar inte spel utan använder den bara till att mixtra med fotografier och göra bankärende, hon föredrar nu smartfånen då den startar snabbare men då måste hon leta efter sina glasögon först. Jag läste en gång att Readyboost snabbar upp datorn och funderade på om det fick uppstarten snabbare också och då jag hade ett mikroSD skräpande funderade jag om jag enkelt och snabbt kunde göra uppstarten snabbare.
Men nu när ni snackat er så varma om ssd skulle det vara kul bara för mixtrandet skull. Bara jag inte knäcker plastsnäppena då jag tar loss botten så jag får tejpa ihop den efter jag bytt disken.
Ha det så gott!
Steen

Av Världsomseglaren

Oj, jag glömde nämna att den gamla datorn endast har en snurrande HDD!

Av Världsomseglaren

Ett Sandisk Extreme Plus 32 GB HC I.

Av Världsomseglaren

Boota snabbare med microSD

Hejsan!

Kan man kopiera startfilerna på hårddisken till ett mikroSD-kort och sätta det som första startalternativ för att få snabbare uppstart av datorn? Nu finns operativsystemet redan installerat, Windows 7 Ultimate, och skall inte installera ett nytt operativsystem. (Det enda jag hittar om startfiler på USB/mikroSD gäller det installation av operativsystem).
Datorn är en HP Envy som hustrun kan roa sig med nu när jag har skaffat mig en ny med SSD och Win10.

Trevlig sommar!
Steen

Av Världsomseglaren

Nu har jag testat synksignalerna med fyra olika sladdar, One plus, läskburken, Net on Net, ja till och med Dollarstores, men det funkar heller inte här att vrida USB C hur som helst när man har USB A i andra änden. Har Apple en egen sladd som funkar?

Av Världsomseglaren

Hej igen!
Jag har experimenterat lite nu med en massa olika laddare och kommit underfund med att man slipper plugga in USB C-pluggen i paddan vridet på ett särskilt sätt om Laddaren har en USB C-utgång. Så det stämmer alltså inte att man kan vrida C-pluggen hursomhelst om inte man har C i andra änden också av sladden. Hur blir det då med synken om man pluggar paddan till datorn med USB C i ena änden av sladden och USB A i andra?

Av Världsomseglaren

(Den ena icke Apple sladden kom med min snabbladdare till One plus-mobilen, den andra med JBLs vattenskyddade högtalare och den tredje och fjärde är inköpta hos Net on Net).

Av Världsomseglaren

Ipadda Laddar inte alltid med icke Apple sladdar

Hejsan!

Jag har en Ipadda pro gen.2 med USB C-uttag. När jag använder den medföljande sladden laddar paddan hur jag än vrider USB C-kontakten men när jag försöker ladda med en icke Apple-sladd laddar den bara när USB C-kontakten är inpluggad på ett speciellt håll. Måste man köpa en svindyr Apple-sladd, USB A till USB C, om man inte vill hålla på att vrida och vända på kontakten för att ladda hemma hos andra som inte har Apple-sladdar?

Ha en bra dag!
Steen

Av Världsomseglaren

iXpand USB-minne

Hejsan!

Jag har en Sandisk iXpand-minne som ser ut som en krok vilket man klämmer fast på I-paddan. Den har en USB-A hane i ena änden och lightning hane i andra. Nu har min nya pro padda ett USB-C uttag vilket gör att jag inte kan koppla in minnet. Jag har skaffat en USB-A till USB-C adapter och kan med hjälp av paddans filhanterare se filerna men inte köra programmen däri. När jag försöker öppna minnet med Sandisk iXpand-app klagar den på att inget iXpand-minne är inkopplat så nu kan jag inte titta på mina hemligheter med Sandisk eget i minnet inbyggda säkerhetsprogram (security vault).
Min fråga är, skulle Sandisk-appen känna av minnet om man använder en lightning hona till USB-C hane adapter? Är svaret är Ja undrar jag vilket märke/typ man skall använda så man inte köper en som bara funkar för laddning?

Ha en trevlig dag!

Av Världsomseglaren
Skrivet av Gorian:

Ja, det kommer att funka, förutsatt att BOSE-lurarna är av ”för Apple”-modellen.

Jag läste på nätet att att det är flera som har problem med ovan nämnda adapter för Apple när de använder den tillsammans med Bose QC25 made for Apple och Ipad pro 11. Ljudet svajar och varken Bose eller Apple vill ta tag i det. Har någon på forumet haft problem med detta, har någon löst det på något sätt?

Av Världsomseglaren

Hej!
Jag lyckades hitta på nätet att på mina Bose headset för Ipad är trådarna för mic och skärm omkastade om man jämför med Android. Vet någon vilka trådar det är på den 4-poliga pluggen? Har man nu kastat ut slantar på adaptern jag köpte kanske man kan fixa till det med en lödpenna. (Nu må någon tänka "varför köper han inte ett par nya hörlurar med bluetooth" men det får man ju inte använda på flyget och så kostade de 3 700 spänn).
Ha det så gott!

Av Världsomseglaren

Adapter för Bose hörlurar med 3,5 mm plugg till Ipadda med USB C

Hejsan!

Har ett par hörlurar Bose QC25 gjord för Ipadda med phono-uttag. Köpte nu en Ipadda Pro11 gen.2 där phono-uttag saknas så jag köpte även en USB C to 3.5 mm headset adapter av märket Linocell som försäljaren sa skulle fungera med Ipadda. Det visade sig att ljudet funkade men ej volymkontrollen på hörlurarnas sladd. Jag läste en gång att jordens placering i pluggen skiljer sig mellan Apple och Android så man fick skifta två trådar men hittar nu inte länken, Vet någon om volymkontrollen kommer att fungera med adaptern i följande länk https://www.apple.com/se/shop/product/MU7E2ZM/A/adapter-f%C3%...

MVH!
Steen

Av Världsomseglaren

Hejsan!

Har ett par hörlurar Bose QC25 för Ipadda med phono-intag. Köpte nu en Ipadda Pro11 gen.2 där phono-intag saknas så jag köpte även en USB C to 3.5 mm headset adapter av märket Lonocell som försäljaren sa skulle fungera med Ipadda. Ljudet funkar men ej volymkontrollen på hörlurarnas sladd. Vet någon om volymkontrollen kommer att fungera med adaptern i mrqaffe´s länk?

MVH!
Steen

Av Världsomseglaren

Oj då!
Då kan jag inte använda den med den nya Ipaddan air generation 4 eller är det möjligt att koppla in den med USB-C?

Av Världsomseglaren

Xbox handkontroll syns inte i "Lägg till enhet"

Hej!

Dator med Win10 (och Ipadda med IOS13) hittar ej handkontrollen Xbox Elite via bluetooth.
Både handkontrollen och Windows är uppdaterade så ock bluetooths drivrutin (underförstått att ingen adapter används vilket inte skall behövas då datorn har inbyggd).
Har följt instruktionerna funna på Internet (trycka på gröna knappen så att handkontrollen blinkar snabbt, slå på bluetooth ock tryck Sök). Handkontrollen är två år gammal och har använt den med sladd men det är först nu jag vill prova den trådlösa vägen.

MVH!
Steen

Av Världsomseglaren

Tack för all hjälp!

När jag skulle koppla in min dator i sonens nätverksenhet för att kolla inställningarna ville min dator inte kännas vid den. Hursomhelst så försvann problemet när jag pluggade tillbaka sonens alla LAN-kablar i hans nätverksenhet igen. Hoppas det håller i sig.

Trevlig fortsättning på sommaren!

Av Världsomseglaren

Hej igen!

Internetåtkomsten funkar som den skall på min dator om man kopplar in den med en kabel men kan följande ligga bakom wifi-problemet?
Vår nätverksenhet (router) har Wifi 2,4 och 5 GHz och 4 LAN-utgångar, Från en av LAN-utgångarna har vi dragit en kabel till en dator i vårt sovrum på andra våningen och från en annan utgång en kabel till sonens rum. Sonen har sedan på hans LAN-kabel kopplat in en urgammal router som han på dess LAN-utgångar som någon slags splitter spridit ut signalen till in en massa skräp . Slår man av den så funkar internetåtkomsten på min dator via det trådlösa direkt men slår man till den igen så kommer problemet tillbaka. Han har på sin router slagit ifrån Wifi-funktionen vilket inte hjälper men jag har läst något luddigt om att man skall koppla ifrån någon DHCP-funktion, var och hur gör man det? Är det på datorn eller någon av nätverksenheterna?

Ha det så bra!

Av Världsomseglaren

Lång tid för internetuppkoppling

Hejsan!

Alla våra enheter (datorer, mobiler och paddor) får tillgång till internet direkt via wifi när de startas utom min ASUS ROG Strix. Min ASUS kopplar upp sig till nätverket direkt men får inte tillgång till internet förrän 5-10 minuter senare. Jag har provat både 5- och 2,4 GHz-bandet och skiftat privat och offentligt nätverk. Jag har loggat in på nätverksenheten som är en Sagemcom från Telia men inte hittad någon skillnad på min dator och andras. Jag har uppdaterat alla drivrutiner på min dator som har win10 men det har inte hjälpt. Vad kan det bero på?

MVH!
Steen

Av Världsomseglaren

Hej igen!

Så här gick det till slut.
Det funkade bra att klona med nyss nämnda mojäng och jag hittade på Samsungs hemsida ett program som heter Data Migration vilket jag använde vid kloningen.
När jag sedan efter kloningen petade i den gamla SSD:n i mitt nya chassi visades den inte i "Den här datorn" när den var inpluggad. Jag hittade tipset att gå in i Diskhantering för att kolla om inte enhetsbeteckningar krockade. Där såg jag att disken var "Offline" så jag höger- klickade på den texten och valde "Online" och sedan var det frid och fröjd.
Kanske detta hjälper någon i framtiden.

Ha det så bra!
Steen