Inlägg

Inlägg som Pinki har skrivit i forumet
Av Pinki
Skrivet av AndraBullar:

Jag har nog aldrig ens hört mitt, så det är ett bra val om låg ljudnivå är prioriterat.

Tack för snabbt svar. Det blir nog en sån. Nä det är väl inte prio 1 men det skadar ju inte om den inte låter som ett jet plan. Va ett av alternativen och det enda som finns i lager i närheten så tror jag springer iväg och köper ett sånt.

Av Pinki

Läste lite mer och jag börjar luta mot EVGA SuperNOVA G2 750W nu. Nästan så jag vill springa iväg och köpa en på en gång. Är det någon som vet hur det ligger till med ljudnivån på den? Lite off topic kanske men ändå

Av Pinki
Skrivet av loefet:

De där 38 Amperen skall ju inte bara täcka grafikkortet utan även CPU, moderkort, RAM, SSDs, HDDs, optiska läsare, kylning, etc.
Så om du stoppar in ett till, så betyder det ju inte att du behöver det dubbla, för du dubblar väl bara grafikkortet och inte övriga komponenter?
Förresten så är den siffran i många fall grovt överdriven för att man skall täcka upp alla former av system därute, ser det mer som ett worst case scenario för en meden grovt överklockat system (AMD med 220 W TDP eller Intel I7 Extreme) med massor av ram, och en drös med hårddiskar utöver grafikkortet. Så sitter du där med en i3 CPU och någon enstaka lagringsenhet så behövs det ju inte så mycket.

Så om du nu skall gå på Ampere siffran så bör 50 A räcka gott och väl, då själva kortet själv endast behöver 12,1 A (12,1 A *12 V = 145 W).
Men det beror ju som sagt på vad du har för övriga delar i din dator.

Sen så får jag faktiskt säga att man skall titta på både ett nätaggregats effekt samt vilken ström den kan avge, då effektsiffran inte ger en tillräckligt med information om hur effekten kan fördelas mellan de olika spänningarna.

Det där var väldigt informativt! Tusen tack! Nu blev allt ännu klarare. Då räcker alltså de flesta agg runt 700W gott och väl för SLI om det skulle bli aktuellt.

Av Pinki
Skrivet av SeF.Typh00n:

Det är för att Nvidia ska säkerställa att man inte ska använda vilket skitagg som helst.

Köp ett EVGA G2 och var nöjd Coilwhine finns på alla nätagg, det beror mer eller mindre alltid på kombinationen av komponenter. Har man otur så skapas det coilwhine.

Kondensatorer av Seasonic? OEM är Seasonic, kondensatorerna är Hitatchi och Nippon Chemi-con.

Nätaggen du ska kolla på om du vill ha något som håller länge, bra OEM, riktigt effektiva och stabila är

  • Cooler Masters V-serie. (inte V750S eller liknande)

  • Corsair AX, AXi och HXi.

  • EVGA Supernova G2-P2-T2.

  • Seasonic om du hittar något för ett bra pris, annars är det inte värt det.

  • Super Flower Leadex

Hm har för mig att jag läste att dom är OEM till det kortet och hade gjort kondensatorn någonstans. :S Men jag har väl fel som vanligt :P.

Tack för tipsen. Corsair är jag fortfarande lite skeptisk till efter att ha läst så många negativa kommentarer om coil whine. Men kanske bara va en speciell serie det gällde så ska ta en titt på dom du nämnde. Samma med G2an, verkar som att många har fått lämna tillbaka dom. Ändå är det många som rekommenderar det så man blir lite kluven. Cooler master V serien har jag inte hittat något negativt om så det lutar lite ditåt. Men ska kolla dom andra också. Tack för tipsen!

Av Pinki
Skrivet av Tobberoth:

Oliver91 sitter och dissar 970 varje chans han får, så du kan ta det med en nypa salt. Det är helt sant att 970 inte är ett lysande kort att köra just i SLI, men att det skulle vara en "flopp" är en extrem överdrift, 970 har fått lysande recensioner av i stort sett varenda teknik-site som finns. Tänker du ösa så mycket pengar att du kan köra SLI så är det nog ett bättre val att köpa ett 980 istället för 2 st 970. Alternativt ett 970 om det räcker för dina behov.

Haha jasså. Jag hade mest tänkt uppgradera för att klara av de nya spelen som kommer. Tänkte som sagt uppgradera lite i taget och kände att jag behövde ett nytt grafik kort, så började med det. Men tänkte ju uppgradera mer med tiden och så småningom byta ut det mesta, så det kan ju hända att jag vill ha ett till kort tänkte jag. Så varför inte köpa en PSU som pallar med SLI nu när jag ändå behöver en ny PSU ändå. Men jag klarar mig säkert med 1 kort. I värsta fall får jag väl köpa ett bättre kort längre fram annars, men det här lär ju funka ett tag.

Av Pinki

Jag vill bara ha hjälp att välja en bra PSU till min uppgradering och jag vet att om man vill ha hjälp av dom som vet mest så ska man gå till den här sidan. Det har klarnat en hel del på kort tid nu. Är så otroligt trött på att surfa runt och läsa om nätagg. Ni skulle bara veta hur många timmar jag har läst om det nu! Visste ingenting när jag började och nu har jag nog läst det mesta om alla tillverkare och de populäraste nätaggen, hur en psu fungerar och vad man bör tänka på. Det enda jag inte fick någon klarhet i var det där med 38A (vilket verkade sjukt högt) så tillslut va jag tvungen att skriva här. Men det lutar åt att jag nöjer mig med ett kort så nu behöver jag inte tänka på A mer (tack gode gud!). Nu gäller det bara att hitta ett bra agg utan coil whine.

Av Pinki
Skrivet av bullis:

Det här börjar kännas som en trolltråd.

Hur menar du nu?

Av Pinki
Skrivet av Oliver91:

evga g2 750w räcker för dina behov finns för 1100kr på inet!

säker på att du ska köra GTX 970 SLI??? du vet att de korten fungerar otroligt dåligt i SLI när grafikminnet slår i taket va??

https://www.youtube.com/watch?v=xMA9xKn0DaE

om något år när spelen börjar kräva mer grafikminne är det detta du kommer uppleva, Asus tar emot reklamationer tills slutet av februari så om du ska agera får du göra det nu!

Jasså. Det hade jag ingen aning om faktiskt. Kanske skiter i SLI då.. Det lär ju räcka med 1 ändå.

Av Pinki
Skrivet av n_sandstrom:

Vart har du hittat det någonstans? 38A är helt galet.

Skickades från m.sweclockers.com

Det står på kartongen som kortet ligger i.

Av Pinki

Tack för all snabba svar och tips! Ni är guld allihopa

Så tipsen på agg än så länge är:

evga g2 750w - Läst om vissa problem med coil whine. Något att bry sig om?
Corsair RM850 - Inte bra enligt någon? Har hört att den ska vara ganska bra och väldigt tyst.
Seasonic Platinum 860W
Cooler master V700 - Kondensator av Seasonic

Nu är bara frågan vilken jag ska välja.

Är cooler master v750s någonting att titta på också?

Av Pinki
Skrivet av Ralle_81:

Nej du behöver inte ett nättagg med 78A

Det som står på förpackningen gäller hela datorns förbrukning.

>750W kommer räcka.

Jag säger som många andra, köp ett vettigt nätaggregat såsom Corsair RM850 eller ännu bättre:

Seasonic Platinum 860W (har ett sådant själv) - detta ger ca 950W, dvs långt över specifikationen och är dessutom ett av de nätagg med extremt bra mätvärden gällande rippel osv. Kostar dock runt 2000 kr men är lätt värt det.

Såg ingenstans att det står att det gäller hela datorns förbrukning men jag kan ha missat det. Det verkar ju iaf vara det enda vettiga. Va inne på Corsair RM850 ett tag men det va väl någon som skrev nyss att RM var budget agg och jag inte är helt lost i huvet? :S Har ingen aning men det verkade bra enligt det jag läste. Seasonic verkar ju vara storfavoriten så det kanske är något att titta på isf tack för tipset!

Av Pinki
Skrivet av Hcz:

Om du inte vill lyssna på svaren du får i tråden ska du inte fråga en massa frågor.

"(with a minimum 12V current rating of 38A)" kan inte stämma för då skulle kortat ta 456W vilket är helt fel.

Så än en gång TITTA inte dig blind på A hit och A dit.

//Hcz

Jag vill lyssna. Men jag vill också förstå och för att förstå så måste jag fråga först. Men nu har jag förstått att det inte krävs så mycket som jag trodde. Ska strunta i allt som börjar på A och köpa ett agg som verkar bra bara.

Av Pinki
Skrivet av Broken-arrow:

Skulle låtit bli RM budget agg till premium pris. Finns bättre än antec aggen med. Evga g2 eller ax860 watt eller v700 från coolermaster.

Känns inte rätt dom där siffrorna när grafikkortet går under 200watt styck. Så ja en bra agg på 750 watt räcker långt.

Ok ska tänka på det. Visste egentligen ingenting om nättagg innan jag fixade det här kortet som tvingade mig att läsa en massa som gjorde mig ännu mer förvirrad. Men lite har jag iaf lärt mig hoppas jag :). Kollade faktiskt på v700 den ska ha en fin insida har jag läst. Eviga g2 recensionerna gjorde mig osäker eftersom många hade problem med coil whine.

Av Pinki
Skrivet av anon81912:

De räknar med hela datorn när de säger 38A. De räknar dessutom med lite (läs jättemycket) marginal. Så de räknar på att du har en jättehäftig dator som drar säg 30A. Då kommer grafikkortet dra 8 och de borde alltså rekommendera ett nätagg på 46A för 2 st.

Läs ett riktigt test, av typ Sweclockers, där det står hur mycket en dator med 2 970 drar. Alltså en hel dator med ett 970 drar 310W. En dator med två drar alltså teoretisk absolut max 600W om man räknar med att grafikkortet drar 100% av effekten i datorn, vilket inte är sant. Det är alltså rimligt att anta att en dator med två 970 drar 400-500W.

Sen är det egentligen nice att ha en PSU om jobbar på runt 65% för hög effektivitet, tyst etc. Såvitt jag vet kommer detta vara bra: http://www.inet.se/produkt/6909730/fractal-design-tesla-r2-50... men du kan ju alltid läsa ett test här på SWEC och själv välja en nätdel som levererar 450 - 600W att köra datorn med

Ok misstänkte nästan det. Kändes som det va överdrivet mycket om man jämför med vad de flesta agg ger.

Av Pinki
Skrivet av Mutation:

Låter märkligt det där. Jag har tidigare hur som helst kört Gigabyte GTX 780 2xSLI med ett BeQuiet! Dark Power Pro10, 1000W 80+ Gold. Och det var mer än tillräckligt, så lär definitivt klara 970 SLI på ett sådant (och även ett klenare).

Den har ju ifs Total strömstyrka 12V - 83A. 12V3 och 4 = 45 så dom ska ju klara 1 kort var. Men de flesta agg jag har kollat på ligger långt under vad ditt klarar av.

Av Pinki
Skrivet av EyeNEye:

Gör oss inte besvikna nu.

Köp ett riktigt nätagg. Snåla inte, för det kommer bara bita dig själv i arslet, den dagen det brakar.

Hahaha har inga avsikter att snåla. Vill bara veta att jag köper en bra PSU som räcker för SLI som är gjort av bra tillverkare, utan coil whine och skit och som jag kan vara nöjd med. köper 1200W om det är det som krävs.

Av Pinki
Skrivet av nackskägg:

Jag skulle köpt ett Corsair AX860.

Skickades från m.sweclockers.com

Kollade på den. Men det står "Total strömstyrka 12V - 71,6 A". Alltså är det mindre än 38A x 2 = 76A. Räcker det ändå?

Av Pinki
Skrivet av Flygarfisken:

För hela systemet rekommenderar dom ett 500W nätagg, inte bara för grafikkortet... för du kör väl inte bara ett grafikkort utan moderkort, cpu, minnen osv.?

Grafikkortet drar som max 310W
Effektmätningen
http://www.sweclockers.com/image/diagram/8022?k=1c8beb0d1f21d...

Testriggen de använder
http://www.sweclockers.com/recension/19332-nvidia-geforce-gtx...

Jag förstår det. Men det där med "(with a minimum 12V current rating of 38A)" då? Om jag ska köra SLI så behöver jag väl ändå en PSU som har ca 80A på 12voltaren? Och de flesta PSU jag kan hitta ligger på 70 eller lägre.

Av Pinki
Skrivet av era909:

Två oklockade 970 drar lite drygt 300W.

Det här kortet är fabriks överklockat. Läste dock någonstans att det bara drar ca 145 watt. Därför blir jag så förvirrad när det står att det kräver 38A :S

Av Pinki
Skrivet av Hcz:

Har du idag en PSU på 600W+ och 80+ cert så klarar du dig utan problem.

/Hcz

Har en skit PSU på 500W som följde med datorn jag köpte för ett par år sedan. Tänkte uppgradera den lite och köpa nån ny del varje månad och började med GPU men märkte snabbt att jag behöver en ny PSU för att driva den så jag behöver en ny PSU i vilket fall som helst. Frågan är bara om jag ska köpa en som är tillräcklig för att köra SLI i framtiden eller om jag ska nöja mig med en som klara 1 kort.