Inlägg

Inlägg som osborn har skrivit i forumet
Av osborn

Black Screen mm

Hej, Tänkte börja med att beskriva problem bilden, jag tror vi kommer ganska långt på det men ska komplettera med mer uppgifter när jag kommer hem.

  • 5 år gammal dator

  • Körde aningens överklockad större delen av den perioden under ganska hård användning (speldator)

  • Började få felmedelanden för ungefär 8 månader sen, såg till min fasa att cpu temperatur var uppe i typ 85-90 grader.

  • Kontrade med att klocka ner den så mycket som jag kunde till 60%. Sen dess har temperaturen varit runt 50 varje gång jag kollat.

  • Nu har jag börjat få frysningar och black screens, ibland mindre än 2 minuter efter jag startat ett spel, ibland (men mer sällan) går det flera timmar.

  • Det har vid något tillfälle flimmrat förbi en blue screen innan datorn startat om.

  • Kollat temperatur efter omstart ett par gånger och har aldrig varit något extremt, runt 50-60 max.

En lustig detalj som eventuellt är relevant: min keyboard tar ström från ett usb jack, ibland startar den inte, efter omstart brukar det gå bra men det får mig att fundera över ifall det är nätaggregatet som kämpar på sista andningen. Har tidigare sprängt (yup) två datorer p.g.a nätagg som tröttnat i längden så är väll alltid lite skeptisk till just den komponenten.

Ska kolla exakt spec när jag kommer hem, gammal orderbekräftelse per mail säger bara: Inet Ultimate Gamer beställningsdatum 2009-07

Så vad tror herrskapet, är det nätagg eller något annat som gett upp? Tack på förhand.

Av osborn
Skrivet av _MmattiasS_:

Tips: Folk med ganska sega datorer och folk som är dåliga på dota kommer antagligen ha en stor chans att komma med, eftersom de vill testa att det fungerar på dåliga datorer också, och de vill veta hur man tycker att det är att vara en ny spelare.

Det kan jag berätta direkt, det kommer att vara ren skär skit, såklart. Den tuffa inlärningskurvan har alltid varit nackdelen med dota, hon har tagit lite steg åt casual hållet iaf men tveksam till ifall det är den riktningen dom vill ta spelet till. Dom har åtminstone indikerat snarare motsattsen.

Kul ska det bli iaf även om jag inte orkar fightas om beta key.

Av osborn
Skrivet av era909:

Tyvärr lär det aldrig mer ändras.

Lite tunnelvision på det citatet Med tanke på förändringarna de senaste tio åren är det jävligt omöjligt att säkert säga nått om framtiden. Det ända man kan vara helt säker på är att de spel som försöker ligga i teknisk framkant kostar pengar och behöver ta betalt.

Av osborn

Enkelt, du går till närmaste grovsopor föråd och tar med dig hem ett gammalt ps/2 tangentbord som jag lämnat åt dig där. Med det kommer du in i bios och kan kolla det andra skrivit som t ex native usb eller nått annat kul. Sen kan du förhoppningsvis använda ditt vanliga, lägg ps/2 tb i ditt eget föråd långt in så har du till nästa gång.

Av osborn

Från person till person så klart.

Om dom blir stressade när det går för fort:
1.Civilization 5 (Hyfsat enkelt att förstå på lägre nivåer och oändligt skalbart)
2.Trivial Pursuit (eller liknande frågesport)
3.Sims, inte nödvändigtvis 3, 1 eller 2 känns ännu bättre att börja med
4.Sim city
5.Nått i still med Heroes of might and magic dvs turordningsbaserad fight, jag gillar Kings Bounty serien, kan kanske uppfattas lite väl barnsligt innan man kommer in i det.
6. Harvest Moon

Annars:
1. Nått bra top down bil spel (vet faktiskt inte vad som finns kvar)
2. Nått bra "vanligt" bilspel, gran turismo t ex.
3. Starcraft 3, hög kvalite på kampanjen, kan börja på enklare svårighetsnivå.
4. Soldat är ju också jävla kul, online sidescroller fps åt worms hållet.

Av osborn

Har tre nycklar ifall ni missade facebook prylen.

Av osborn

Både komplett och inet har hyfsade paket. Jag letade efter en enkel lösning med garanti och färdigbygd och valde den ultimate gamer för 15k hos inet. Ända nackdelen var att slänga 1200 i sjön för vista men leverans nästa dag och bra paketpris vann till slut.

Av osborn

Nä, det har varit på golv och skrivbord med plats bakom.

Av osborn

Japp, det var tanken att tanka det. Fint att höra att standard gpu kylare e ok. Hade inte tänkt överklocka utan tänker mest på livslängd efter en serie floppar.

Av osborn

dator som inte exploderar ver 4 ca 12-14k

Så har min tredje burk på 4 år exploderat. Funderar alvarligt på att skafffa baby sele och hänga upp nästa i, gärna i nått temperatur reglerat skåp.

I allafall, vill ha en stabil speldator som klarar att alltid stå på och ofta arbeta hårt. Detta paket innehåller Det jag vill ha men med några invändningar:
www.inet.se/artikel/1517094

1. Är det inte dumt med box CPU kylare?
2. Samma fråga fast gpu kylare
3. Inte sugen på att betala 1200 för en extra misslyckad Windows version. Blir nog w7.

Lämplig input uppskattas, andra förslag på paket måste innehålla montering samt 2 års garanti.

Av osborn

Jag bytte till ver 8.12 av ccc/drivrutiner enligt ditt tips och mina problem försvann efter det.

Tack!

Av osborn

Eve kan vara klurigt att sätta sig in i. Forum, småprogram, vänner och tid hjälper.

För att svara på några av frågorna:

I princip fokuserar man på EN av shield eller armor tank, inte båda, se tidigare inlägg för vilka rasers skepp som använder sig av vad (amarr=armor).

Föreslår att ladda ner EFT och evemon (googla det). En läcker grej i evemon är en snabblänk till en sida som heter battleclinic där folk lägger upp och betygsätter andra personers utrustning av skepp (fits). Även om du kanske inte har skills att använda allt får du nått att sikta på.

Bland alla maller fits ligger den här högt upp:
http://www.battleclinic.com/forum/index.php/topic,4238.0.html

Sen försöker du byta upp dig till tier 2 vapen och tier 2 moduler när du har skills för det.

Sätt även en post it på sidan av skärmen där det står "det finns inget "bäst" i eve" så lär d dig spelet dubbelt så snabbt.

Av osborn

Specifikation då:
mobbo: Asus P5Q-E
cpu: intel core duo E8400 3ghz
minne: corsair 4gb av nån modell
gfx: saphire radeon 4870HD
psu: corsair 620HW.

kylning:
2x 120mm fläktar, en till att blåsa ut från chasi, en på cpu kylarn nedan (sitter jävligt nära varandra (7cm), inte så bra men känns inte som problem källan).
Thermalright Ultra-120 Extreme (till cpu)
Arctic Cooling Accelero Twin Turbo (till gpu med tillbehör)

Av osborn

Det handlar om så många olika saker att det lätt blir ganska rörigt. Det blir även väldigt väldigt svårt att argumentera en linje som kräver så många olika delar för att få ihop pusslet. Rent av omöjligt i ett forum där folk inte är intresserade av att ändra uppfattning eller tänka om.

Det ända jag kan säga är: Snälla släpp ner försvaret lite, kolla om du har någon kompis som kan förklara för dig och försök att lyssna istället för att sätta upp nån form av ogenomträngligt försvar.

Det rör vår tids viktigaste frågor och det är din plikt att tänka till lite här. En stor mängd människor röstade på ett enfråges parti och du bör försöka sätta dig in i deras tankebanor åtminstone innan du antingen avfärdar eller ansluter dig. Frågan i sig är en rätt liten pussel bit men det var något konkret att ställa sig bakom och i det avseendet viktig.

Av osborn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loxus
Vista kommer också kunna köra DX11.

Skillnaden här är ju då att windows7 påstås vara inte värdelöst.

Fattar inte, ett forum med dator entusiaster som pressar procent ur burkarna, kör dom sen vista och drar ner burken 40%?

Av osborn

nehepp hjälpte inte alls, konstigt. Låser sig fortfarande helt random i spel. gah.

Av osborn

Väldigt glad att jag postade här. Dum som jag var trodde jag inte att de första drivrutinerna jag fick skulle ge mig ett knappt användbart kort.

Installerade nyaste drivrutinerna och nyaste Catalyst Control Center. Satte fläktarna på max vilket inte gav ökat ljud (har bytt ut kylarn så kanske inte helt fair mot dom att klaga att det inte fungerade med deras "AI" fan control).

Resultatet?

Från 71 grader idle till 42 grader idle. Verkar väll troligt att det här löser mina tidigare problem.

Laserkatten: Du får gärna utveckla, försökte söka efter det men har inte hittat något ännu.

Av osborn

saphire radeon 4870HD+Asus P5Q=problem?

Hejsan, har byggt ihop ett nytt system, körde igång en del halvkrävande spel och det rullade på fint. sen provade jag köra igång Sims 3, gick fint i kanske 20min sen släcktes skärmen och vid omstart fick jag 1 långt 3 korta beeps vilket ska betyda ingen vga funnen.

Lät datorn stå 10min och startade om utan problem, vill undvika att paja nya komponenter och söker felkällan, efter lite googlande har jag förstått att det kan ha med bakåt kompatibilitet som inte fungerar som det ska.

Är detta troligen problemet? Kan jag stänga av några funktioner på grafikkortet för att undvika problem?

mvh
Johannes

Av osborn

Bästa spelet på rätt länge. Noll replayability men annars är det klockrent. Se till att maxa alchemy bara som första mage skill så blir spelet mer mångsidigt senare.

Av osborn

Tack för alla svar. Rent praktiskt gör jag rent pumpen genom att snurra runt med något medel eller ska jag plocka ur pumpen och hitta någon med tillräckligt små fingrar? Visste inte ens att man kunde ta ur den. Ett eventuellt problem i sammanhanget är att skruvarna på front sidan är så utnötta att jag inte får upp dom.

Noterade faktiskt lite avfällingar i vattnet när jag installerade men trodde det var så lite så att det inte spelade någon roll men kanske räckte då. Mitt problem skulle kännas mer logiskt och inte magiskt som för närvarande ifall det är det här som är fel så det är ju klart positivt.