Inlägg

Inlägg som davidvirus har skrivit i forumet
Av davidvirus

Söker community

Säker en community, helst 18+

Är själv 18 och vill spela med andra personer i samma ålder och äldre. Annars är jag öppen för det mesta, men man önskar väl säg hitta ett trevligt gäng personer att lira med. Det behöver inte heller vara svenskt.

Spel jag önskas spela är csgo,arma,battlefield 4,GTA 5, Rust, mount and blade m.m. Tycker om att testa nya spel så det är inga problem.

Av davidvirus

Val av digitalkamera

Hej! Jag pluggar estet på gymnasiet och har nu bestämt mig för att köpa en digitalkamera då jag fotograferar och filmar mycket på fritiden! Jag var först ute för en 760D och hade 100% då den har vad jag vill ha till ett bra pris. En bra fösta kamera för den som vill satsa på fotografering i proffsnivå lixom.

Men när jag väll kom till affären för att köpa kameran och snacka lite med försäljaren fick jag syn på Sony A68 som är motsvarig 760 fast sony's. Den har bättre prestanda, är billigare och kommer med ett objektiv, inte världens bästa men det fungerar iaf.. Det kanske låter självklart att jag ska gå på sonyn men ända anledning till att jag funderar är att jag får låna alla möjliga olika objektiv och leka runt med på skolan, dock alla till Canon!

Ska jag gå på den lite dyrare även om jag då inte har råd att köpa obektiv själv bara för att jag får låna på skolan eller ska jag köpa sony's lite bättre och med objektiv fast inte ha lika mycket o leka med?

har hört att man kan köpa adapters! stämmer det?

Av davidvirus

@bärplockaren: Jag har kommit på varför problemet uppstår!

http://i.imgur.com/PReJJSY.jpg

Jag hade denna ikryssad o då fick jag dålig fps när jag tabba ner...

Då uppstår ett nytt problem.. Hur ska jag skala 4:3 så det fyller hela skärmen utan att få dessa drops?

Av davidvirus

alla filer ska vara intakta? Någon som kan hjälpa?

Av davidvirus

Fps drop

Har precis kommit hem från semester... uppdaterar alla spel och program och sätter mig för att spela cs när ett problem jag aldrig hört om kommer upp. Varje gång jag tabbar ner spelelet och sen återgår droppar min fps till 10-25 fps. jag startar om spelet och har fortfarande en fps på 10-20. Att starta om steam fungerar inte heller? När datorn startats om fungerar det dock. Grafikkorts drivrutinerna är uppdaterade och inget annat som krånglar.

Av davidvirus

@Netforce: ¨Var i butiken i Uppsala och de sa att 11 dagar preliminärt... så ja vi kan få vänta länge vi... Ligger 3:a i kön!

Av davidvirus

Jag skriver igen, någon som vet nått om när Alina får in strix korten? Har någon fått kort alls från Alina?

Av davidvirus

@ettanlös: Det med fläktarna... vet dem är svindyra men hitta inte några andra 4pins fläktar med bling bling haha

Ifall detta fungerar så kan jag ju göra på de corsair fläktar

Vill kunna styra alla fläktar från moderkortet. Inte alla individuellt men vill inte ha fläktar som går på max.

Av davidvirus

Skan man kanske starta en projekt logg?

här är min andra lista

http://i.imgur.com/l7FVGZS.png

Har inte gjort en modell för hur loopen ska gå så är rätt svårt o veta hur många vinklade fittings jag behöver men tänkte att det är bättre att ha några för många än för få så tänker att jag kör 5 av varje, 90° finns dock inte i lager så får lägga till det senare!

Av davidvirus
Skrivet av Jygge:

Ska man vara ärlig är det massa bök med hard tubing men slut resultatet är ofta snyggt

Det är utsidan som räknas! haha

Skrivet av ettanlös:

Fläktarna var väl kanske lite väl saftiga till prislappen. Kan varmt rekommendera EK's egna Vardar fläktar. Prisvärda, tysta och effektiva. De har dock inte "blingblinglampor".

Sen vet jag inte varför du lagt vanlig slang i kundvagnen om du skall köra hard tubing?

Testa även plocka ihop allt du behöver direkt från EK istället då fraktkostnaden ändå knappt skiljer när du köper från dem, samt att de är extremt snabba. Tar du DHL express så har du prylarna på närmsta ombud oftast dagen efter om du beställt tidigt. Samt så är en del av prylarna du har i kundvagnen billigare där =).

Jag la in en extra slang för att fylla med. Anledningen till att jag inte valde allt från EK är att jag inte hitta 280mm i slim modell, dock kom jag på nu att jag kanske inte behöver det haha... sen hitta jag inte sli brygga

Av davidvirus
Skrivet av Gyhlen:

Hard tubing är ju inte helt lätt. Men det är klart har du tid, pengar och verktyg till det så go for it.

// Marcus

jag gillar utmaningar! haha

Skrivet av Kernas:

Själv byggde jag mitt första vattenkylningsbygge i ett H440, inte helt optimalt men det vart ganska bra. Körde med softtubing.
Jag gjorde bort mig lite och körde med en 360mm radiator både i topp och front. Det funkade men fick skippa en fläkt på den radiatorn i toppen annars gick det inte få in allt. Så det är bättre att köra en 240mm i topp och en 360mm i fronten.
Lycka till med ditt bygge!

http://i66.tinypic.com/vpkysw.jpg

Snyggt! Jag tänkte köra en 280 i toppen och 360 i fronten
______________________________________________________

Har satt ihop denna listan

http://i.imgur.com/SQLgrH1.png

Ser det bra ut? Fittingsen ska jag köpa direkt från EK eftersom jag inte hittar compression fittings till hard-tubing

Av davidvirus

Tycker ni jag ska köra på hard tubing eller ska man köra på soft?

Av davidvirus

@AMDDDDD: Tack så mycket, skitbra videologg! Nu vet jag att det går och har en liten idé på hur jag ska göra

Av davidvirus

@alexandere99:

Det första jag tänker på är att köpa den cpu kylaren är onödig då du får en ungefär likadan till processorn

Av davidvirus

Noctis 450 vattenkylning

Tjenna! jag har nyss byggt en ny dator och det ända jag väntar på är mina 2 strix 1080's

här är mitt bygge

Jag bestämde mig efter att jag byggt datorn att bygga min första loop (Vet att chassit inte är optimalt men försent nu). Jag har fått för mig att ha 2 radiatorer för bättre kylning. Grafikkorten ska också klart vara med i loopen.

Det jag behöver hjälp med just nu är att komma på ett sätt att ha plats med min hårddisk. Vad jag hört så finns det ingen plats för hårddiskvaggor när man installerar radiator i framkant. SSD:n kan jag ju flytta till vaggorna vid fönstret men vart ska jag flytta hårddisken? Kan man lägga den bakom nätagget kanske? blir det för varmt?

Av davidvirus

tack så mycket för alla svar! jag återkommer när jag har testat spännande!!

Av davidvirus
Skrivet av moonblase:

@davidvirus:
det där kommer fungera som när du kopplar in en 3 pin i moderkortet på 4 pin, dvs ingen pwn

Så de kommer alltså inte gå på Max hela tiden? Jag har läst o läst men förstår mig inte riktigt på mig det där om PWM. Vad jag förstår så styrs 3-pin av volt eller har jag fel?

Skrivet av Karazhan:

Kan tipsa om att du kan köpa splitters på ebay för en billig peng som fungerar utmärkt. Inte direkt raketdelar det handlar om. Frakten tar dock lite längre tid om du kan vänta.

pengarna är inget problem 75kr har jag råd med eller är det av annan anledning?

Av davidvirus

Y splitter

jag har ett Asus Z170 Pro Gaming med 3 fan connectors plus 2 CPU

Saken är den att jag har 7 fläktar. 4 av fläktarna i push and pull med Kraken x61 vattenkylning. Krakens fläktar har jag bytt ut mot corsair SP140 som är 3pin! Jag absolut inte vill använda mig av krakens fan controller då den suger. Min tanke är att dela upp radiatorfläktarna i 2 med y splitters och ta ena på CPU header och andra på CPU Opt. Det skulle lösa allt och jag kan då styra alla fläktar från moderkortet.

Min fråga är då, kommer det gå att styra 3pins fläktar i en 4pins Ysplitter? Vill inte att dem går på max hela tiden, för tanken är ju att få ner ljudnivån.

Av davidvirus

Någon som har någon aning om Alina fått in kort? Jag beställde ett Asus kort och har legat 3:a i kön sen start så de kan inte fått in några kort. Är det affärer med långa köer/beställningar som får först eller kommer det vara någon typ av blandning?
Känns tråkigt att få vänta så pass länge när man beställt någon timme efter release. Har ÅF också kö?

Av davidvirus

Någon här som beställt på Alina? Jag ligger 3:a i kö där på Strixen. Ringde in och de sa att de visste inte när korten skulle komma.