Inlägg

Inlägg som Wiczor har skrivit i forumet
Av Wiczor
Skrivet av Red Beaver:

Så nu kan man ladda Aftonbladet på under 1 sekund istället för 2 som det tar för 4g? Jag förstår inte riktigt grejen med 5g men jag kanske har missat något.

Nej, nu ser du inte hela bilden! Jag sitter på ADSL och hoppas på en vettig uppgradering när jag får möjlighet att få 5G! 😭

Av Wiczor
Skrivet av joeldeluxe:

@Petterk:

Okej, där ser man! Känns som att de blir en fullösning för att få det att fungera bara för att man ska skylta med att vara först

Lite så det känns, men enligt någon text har de slagit på det i Stockholm idag. Vore roligt om någon med rätt lur på rätt plats kan testa och lägga upp lite siffror från Bredbandskollen, säger jubenndel om vad det kan vara.

Av Wiczor
Skrivet av Hampan1891Tar4llt:

HUR FÖRBOKAR MAN?

Från tele2s hemsida:
"Från och med 24 juni får alla kunder med abonnemanget Obegränsad hos Tele2 och en 5G-kompatibel telefon från Samsungs Galaxy S20-serie fri tillgång till vårt 5G-nät. Framöver kommer fler 5G-redo mobiler att fungera med vårt 5G-nät och utbyggnaden av 5G-nätet kommer ske succesivt i resten av landet."

Antar att du får det automagiskt om du uppfyller villkoren.

Av Wiczor
Skrivet av joeldeluxe:

@Wiczor:

Nej det är felaktigt. 5G som lanseras i Stockholm bygger förmodligen på 4-8 Ghz bandet vilket gör att du kommer upp i hastigheter som 1Gbit/s.

https://en.wikipedia.org/wiki/C_band_(IEEE)

Ja, det låter ju mycket mer rimligt!

Frågan är om det bandet även kan bli aktuellt i mer glesbefolkade områden av landet också, eller om vi får vänta på att auktionen blir klar.

Av Wiczor

Från Wikipedia:
"C-bandet är en föråldrad beteckning för radiofrekvenser från 500 till 1000 MHz (ekvivalent med våglängder mellan 0,6 och 0,3 m) som framförallt användes under den kalla krigsperioden. Sedan 1992 är frekvenstilldelning och -beteckning reglerad av NATO Joint Civil/Military Frequency Agreement (NJFA).[1] För att identifiera militära radiospektrala krav, exempelvis för planering av krishantering, utbildning, elektronisk krigföring eller i militära operationer, är emellertid detta system fortfarande i bruk."

Antar att det är 700mhz-bandet som används, tidigare uttalanden har väl varit att det inte blir tillräckligt stor skillnad mot 4G i så låga frekvenser att det är värt besväret?

Ska bli spännande att se om någon i Stockholm kan testa vad det blir för hastigheter och svarstider.

Av Wiczor

Tele2 lanserar 5G

https://www.tele2.se/handla/nyheter-kampanjer/tele2-lanserar-...

Jag hänger inte riktigt med, det lanseras som riktigt 5G men samtidigt så är auktionen om frekvenserna först i november.

Operatörerna har tidigare hävdat att de inte kan lansera något innan auktionen är genomförd, eller det är i varje fall så som jag har förstått det.

Är det någon här som kan mer om mobila uppkopplingar som kan hjälpa mig att förstå? Tack!

Av Wiczor

En till kod hos hello fresh.se
XU1849IQR
Upp till 540kr, (30% per leverans de två första matkassarna)

Av Wiczor
Skrivet av Señor Hallon:

Eivor måste ju vara det mesigaste och töntigaste namnet de kunde komma på. Hade de ingen från norden som sa åt dem att det låter helt dumt i huvudet?

Haha, kan bara hålla med! Namnet passar på syslöjdslärarinnan man hade i mellanstadiet 1994!! 😂

Av Wiczor
Skrivet av jocke92:

Då undrar man hur riskbedömningen ser ut? När alla är hemma sjuka. Finns ju en risk om hela avdelningen sitter samlad

Exakt.
Nu är det mer ett läge där man spänt väntar på vilket som ska komma först, att Corona får stor spridning i området eller att krisledningen gör ny bedömning av risken med att alla sitter i samma öppna kontorslandskap och äter i samma matsal.

Av Wiczor

Arbetar på en medelstor kommuns IT-funktion. Skulle absolut kunna jobba hemma utan problem men arbetsgivaren tillåter ingen att göra det...

Av Wiczor
Skrivet av jagekurt:

Jag har inga problem med att spela på ett mobilt bredband. När jag väl spelar så är det Overwatch/CSGO, och om jag skulle uppleva paketdropp så skulle det inte vara en trevlig upplevelse för mig. Dock så har det sina problem ibland, jag bor nära havet och ibland kommer det starka vindar som påverkar signalen.

Kanske kan det bli så pass bra, jag bor med mycket skog runt om men ser ändå masten mellan träden. Går okej att spela via 4g men inom en timme kommer det alltid en ordentlig dipp vilket gör att overwatch inte känns skoj alls. Men det finns säkert ännu bättre förutsättningar än vad jag kan få här.

Av Wiczor

Du vill inte spela över 4g, under bästa förhållande så är det snäppet sämre än okej, däremot så får man sällan de bästa förhållandet.
Försök få ordning på kopplingen till grannen, om grannen ändå vill ta betalt kanske du kan kräva att rätt utrustning tillhandahålls av grannen?

Av Wiczor
Skrivet av SCORPIUS:

1 920 × 1 080 pixlar i 60 Hz. 1 920 × 1 080 pixlar i 60 Hz. 1 920 × 1 080 pixlar i 60 Hz. 1 920 × 1 080 pixlar i 60 Hz. 1 920 × 1 080 pixlar i 60 Hz. 1 920 × 1 080 pixlar i 60 Hz. 1 920 × 1 080 pixlar i 60 Hz. 1 920 × 1 080 pixlar i 60 Hz. 1 920 × 1 080 pixlar i 60 Hz.

Det är allt jag har att säga nu. Behövs det mer?

Precis, glöm inte att man kan förvänta sig kraften motsvarande ett GTX2080. Fast med full-HD 60hz cap....

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wiczor
Skrivet av Ricerunner:

Är det något nytt hos telenor?

Tecknade just det för någon månad sedan och betalar en tusenlapp för fyra pers.

Vet inte om det är nytt, tror de haft det ett tag.

569kr för första abonnemanget
169kr för användare som vill kunna ringa
69kr för användare som vill kunna surfa

Så ex. 4 telefonanvändare plus ett modem blir totalt 569+(169*3)+69=1145kr/månad
Inte jättedyrt för fri surf om man ersätter "bredbandet" också.

Edit - Länk Telenor:
https://www.telenor.se/kundservice/mobiltelefoni/abonnemang/h...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wiczor

Priset för det 5G som lanserats i Finland (Telia) är väl 45 euro/ månad för obegränsad surf i max 1gbit. Man får ju hoppas att man i samband med införandet i Sverige tänker över sin kostnadsbild och inför liknande prissättning här.

Å andra sidan skulle jag vara nöjd med samma prissättning som 4G, telenor familj på det så blir det väl runt 250kr/telefon och 70kr extra per surf-sim för obegränsad surf på alla enheter...
Det skulle inte skilja jättemycket mot vad jag betalar för begränsad surfmängd och adsl idag, och det borde ju vara lite snabbare än kopparnätet i varje fall... 😭

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wiczor
Skrivet av makarickiri:

@Minthon Vad är det med scrollhjulet som är dåligt?
Har en Castor själv och har inte märkt av något på flera år, men jag kan ju haft tur med mitt ex. också.

Jag får stämma in här, har en svart Castor hemma, är nog ca 4 år och den funkar klockrent. Både scroll och ytbehandling har klarat sig bra. Köpte till och med en "glass-färgad" med tillhörande musmatta till jobbet när Elgiganten hade dem för ca 200kr.
Grymt mycket skönare än de HP-standardmöss som arbetsgivaren står för... 😂

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wiczor

Nu kliade det till lite ändå. Sitter på en 42" full HD plasma och en xbox360, lagom till jul 2020 kanske man skulle byta till en CX och en ny Xbox...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wiczor

Vad ni gör mig tveksam, beställde en från Elgiganten förra veckan. Visserligen med 16gb minne men blir lite orolig kring batteritiden. Sambon ska ha den till att plugga på så kommer inte gå mycket tungt på den men kollar man siffrorna för batteritid så verkar den optimera dåligt vid lägre belastning...

Samtidigt så slog jag till när den var nedsatt till 9999:- och hade 1200kr i casback så tänker att man inte får så mycket bättre för under 9000kr?

Enda alternativet jag kunde hitta var Lenovo c640 men den går knappt att få tag på ännu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wiczor
Skrivet av Belzader:

Modemet är inbyggt på routrar som har SIM-korts slot (iaf. på de 3/4G jag har haft), så jag tror inte det är annorlunda på denna.

Jag tror att det syftas på att modemet primärt verkar skicka vidare signalen via ett eget 5G istället för via wifi som på dagens routrar.
Blev också förvirrad av beskrivningen men kanske är den mer tänkt som en antennförstärkare än som ett eget nätverk. Eller så är beskrivningen luddig.

Edit:
Denna texten menar jag.
" skillnad från nuvarande modeller på marknaden ansluts den inte till ett modem, utan använder ett SIM-kort och skickar istället ut signaler via det mobila 5G-nätet.

Signalerna skickas via så kallade mmWave-radiovågor, vilka arbetar i högre frekvensband jämfört med dagens mobila nätverk. Det innebär bland annat att de kan uppnå högre hastigheter och D-Link själva menar att routern kan leverera nedladdningshastigheter på upp till 2,8 Gbit/s."
Skickades från m.sweclockers.com

Av Wiczor
Skrivet av High1ander:

5G har vad jag vet två olika alternativ, ett som ger runt 0-5ms men då inte räcker långt (kortare än 4G) och ett annat alternativ som ligger runt 35ms men då räcker längre än 4G.

Så bor man ute på landet får man nog utgå från att latensen blir ca 35ms. Helt OK för casual gaming.

Jag tänker att 35ms-alternativet är 700mhz-bandet. Jag har googlat rätt mycket på svarstider i det utan att hitta något. Du har ingen länk där man kan läsa mer?

Skickades från m.sweclockers.com