Inlägg

Inlägg som anon261180 har skrivit i forumet
Av anon261180

@Yoshman: Kanske är hemskt att länka till ett annat forum: Halverad. Sedan är det visst inte domedagen och det finns ju mycket annat som talar för att intel kommer tuffa på utan problem men att det inte har hänt att vinsten halverades i kvartalet är konstigt att säga, eller missuppfattade jag dig? eller bara så att du inte läser rapporter? Det är ju resultaten som börjar komma in nu som det även skrivits och pratats om här på Sweclockers. Förstår inte hur du kan kalla det rykten.

Failed products

Av anon261180

Med tanke på hur mina aktier i AMD gått så hade jag lite på känn att man skulle vända till vinst. Det faktum att svenska marknaden är så liten och i princip irrelevant är väl också en betydande del för att förstå AMD;s affärsmodell. Även om jag läst att AMD inte har en chans eller är speciellt intressant i Sverige, bland annat i detta forum, så har jag varit av uppfattningen att Sverige är en liten nischad marknad med ganska låg utdelning sett till de större affärerna. Även om Nvidia säljer bättre i toppsegmentet så är det likt alla hierarkiska strukturer få som det faktiskt handlar om sett till den totala marknaden vilket även kan appliceras på Sveriges hårdvaruställning i världen. En nischad minoritet. Intels vinst trots att många anser det vara enda alternativet har sjunkit och sedan jag läst till och med halverats vilket kan bero på deras misslyckade försök att utmana Qualcomm på den mobila marknaden. Om amd fortsätter prioritera i rätt segment i andra delar av världen än i Sverige så kommer framgångssagan fortsätta och min pengamaskin fortsätta leverera. För min egen del som ägare så hoppas jag på utgåvan av zen till servrar då Opteron kanske inte är lika het längre. Om man lyckas få en bra deal med stora moln t ex Nokia som ska bygga en lösning till Tele2 så har vi mer att plocka.

Av anon261180

Kaveri going Strong!

Jösses vad förvånad jag blev!

Såg i ett annat test hur 5675C totalt krossade 7870k (vilket den borde när den kostar dubbelt så mycket!) men här så är de ju jämlikar om inte till och med 7870K slår den med sin lilla gpu. Otroligt förvånad med tanke på 7870k;s pris.

Har funderat länge på att bygga mig en ny programmeringsburk men en sjysst APU så man kan köra amatör-Dota2 i med ett streacom F1c. CPU klarar jag mig egentligen med min gamla phenom x4 men hade varit najs med en inbyggd gpu i mitt lilla streacom. Att det inte heller finns OpenGL 4-stöd i Linux med Intel-gpu gör valet för en ny AMD;are helt självklart. Jag som grät en skvätt när jag trodde att jag inte skulle köpa någon AMD;are mer efter min phenom x4 men nu visar detta testat att det är precis en AMD;are jag ska ha. Livet är bra härligt ibland ändå.