Inlägg

Inlägg som jeopardy har skrivit i forumet
Av jeopardy

Kylplatta till 16" Sony laptop

Tjo! Tjejen införskaffade för inte så länge sedan en Sony FW41 (nånting nånting) bärbar dator på 16". Nu är vi på jakt efter en kylplatta till denna men det verkar svårt.

Den information vi hittat om datorn är att den ska ha dimensionerna (BxD): 384x261

Har letat med hjälp av prisjakt och så men inte lyckats hitta någon (vill helst inte betala särskilt mycket mer än 600kr). Finns här någon som har koll på en bra modell för ändamålet?

En som är intressant men som vi är osäkra på är Zalmans NC2000, men vet inte vilka mått på den som stämmer då vi hittat åtminstone 3 olika alternativ.

Av jeopardy

Kul att jag verkat få det rätt på första försöket då (jag antar att det verkligen lönar sig att läsa ordentligt innan man postar). Nu är det iaf beställt. Fick beställa från några olika ställen vilket fick upp priset lite i och med fraktavgifter, men ~400kr för att inte behöva vänta i evigheter på nya leveranser av grafikkortet tycker jag är okej

Av jeopardy

Köpråd dator för 13-14000 inkl. skärm

Hej, har efter julen lyckats få ihop en del pengar som jag har tänkte ska gå till att ersätta min skamligt usliga 6 år gamla laptop. Jag kommer använda datorn till en rad olika saker:

Spela. Mestadels Team Fortress 2/CS:S/L4D och Street Fighter 4 till en början men vill ha möjlighet att prova det mesta som kommer ut.

Streama film till PS3 i HD-format.

Redigera foton. Jag har bara ägt min kamera i snart en månad så det är inte så viktigt i nuläget, men tänker mig att fokus kan skifta ditåt så småningom.

Så, det här är ungefär vad jag tänkt mig i nuläget:

Chassi: FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R2 BLACK PEARL
Moderkort: ASUS P7P55D EVO P55 S-1156 ATX
Processor: Core i5 750, 2.66GHz
Minnen: Corsair 4GB (2x2048MB) 1600MHz TW3X4G1600C9D
Grafikkort: ASUS RADEON HD5850 1GB GDDR5 PCI-E DVI/HDMI/DP
Hårddisk: SAMSUNG SPINPOINT F3 500GB SATA/300 7200RPM 16MB
Nätagg: CORSAIR HX 650W NÄTDEL ATX12V 2.2 / EPS12V
Mus: LOGITECH OPTICAL MOUSE MX518 USB
T-bord: Logitech UltraX Premium Keyboard Svart
Skärm: BenQ TFT 24'' E2420HD

Nu finns förvisso inte grafikkortet i lager för tillfället men det här skulle gå på runt 13.500 i nuläget. Jag har tänkt uppgradera i framtiden och köra Crossfire och SSD-disk, men jag vill vänta till priserna sjunkit något. Ser detta paket bra ut? Borde jag byta ut någon komponent? Får 2x 5850 plats i ett Fractal Design R2 chassi? Andra synpunkter?

Av jeopardy

Tack för svaren!

Det lutar verkligen åt att det blir ett köp av Vaio:n. Det enda som oroar mig lite är att jag hört rykten som säger att Vaio-datorer över lag har en tendens att gå sönder? Någon som vet om det ligger något bakom det? Har ju som sagt tänkt ha datorn i uppemot 5 år och garantin är ju bara på 2 år.

Av jeopardy

Sony Vaio FW41E vs. Samsung R720 vs. ?

God dagens!

Är på gång och ska inhandla en ny bärbar dator och har kollat runt massor. Dock, i vanlig ordning, känns det bäst att kolla med SweC först innan jag fattar såna här beslut.

Jag har två alternativ än så länge som jag är relativt indifferent till:
Sony Vaio FW41E
Samsung R720
(Och ja, jag är medveten om att priserna är exkl. moms.)

Vilken av dessa tror ni är det bättre alternativet, om tanken är att den ska användas i så mycket som 5 år framöver?
Användningsområdet är framförallt det vanliga: Surfning, Office, Lyssna på musik, etc. Dock är två spel av yttersta vikt i framtiden: Starcraft 2 och Diablo 3.

Så, vet ni något om respektive dator som ni anser värt att dela med er av? Tycker ni att den ena är tydligt (eller åtminstone marginellt) bättre än den andra? Eller tycker ni att jag borde välja en annan dator helt och hållet?

Tack på förhand för svar!

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av jeopardy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hampe10
Det blir absolut inga problem med det moderkortet. Du behöver gå upp åtminstone 1 prisklass för att det ska göra någon skillnad. I övrigt ser paketet väldigt bra ut och du kommer nog inte ha några problem att köra nya grejer på ett bra tag!

Tack så hemskt mycket för svaret

Av jeopardy

Har plockat ihop ett paket nu som jag förmodligen kommer beställa imorgon när jag sovit på saken (lär mig aldrig av mina misstag, det kommer säkerligen vara massor som sålt slut över natten ). Jag tänkte dock att nån här kanske kunde svara på om allt kommer funka fint ihop och så skulle jag vilja ha lite hjälp angående moderkort.

Det jag tänkt köpa iaf:
Processor: Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 1333MHz
Grafikkort: XFX GeForce 9800GTX+ Q 512MB PCIe
Chassi/nätagg: Antec Sonata III 500 Silent ATX 500W
Minnen: CORSAIR 4GB DDR2 XMS2 PC6400 (2X2GB)
Hårddisk: 500GB Samsung SpinPoint F1 HD502IJ
Skärm: ACER V203HB 20# WIDE TFT TCO-03 SVART
Optisk: Samsung SH-S223Q 22X DVD±RW DL SATA Svart

Och det moderkort jag valt än så länge är:
ASUS P5QL P43 S-775 ATX
Men jag undrar om det för det första är nåt att ha, och för det andra om det kanske inte finns något billigare än detta (skulle få ge 900kr för det)? Har väldigt stram budget vid det här laget så helst inga förslag som är dyrare

Av jeopardy

Köpråd studentdator

Är på jakt efter en ny bärbar dator nu när det är dags att börja plugga igen i vår. Har inga jättehöga krav egentligen men tänkte att jag skulle skriva vad den ska användas till/önskemål jag har så kanske nån kan komma med några bra förslag?

- Surfa/skriva uppsatser/m.m.
- Helst 13" skärm, men är medveten om att det säkert får bli en 15" pga pris.
- Inte för tung, har en klump på 3kg nu och det är helt klart för mycket.
- 4gb ram, eller åtminstone möjlighet att utöka till det.
- Minst 160gb hårddisk, 5400rpm duger bra då jag förstått att dom är tystare.
- Gärna tyst, beror förvisso på belastning etc, men ändå ^^
- Visst motstånd i tangenterna. En del bärbara t-bord är på tok för "lätta" för min smak.
- Vill givetvis att datorn ska klara hela studieperioden på 3-4år.
- DVD-brännare.
- Inbyggt trådlöst nätverkskort.
- Dedikerat grafikkort, vill verkligen kunna spela en del spel. Inte Crysis förstås, men hoppas på att kunna lira StarCraft 2/Diablo 3 när dom kommer, samt kanske WoW.

Hmmm... det var nog det. Och prislappen då? Hade hoppats på att komma under åtminstone 7000 kr. Men blir det billigare än så så vore jag överlycklig. Är jag orealistisk i mina önskemål så får ni gärna säga vad jag borde kompromissa med.

Av jeopardy

Minne i Zepto 6025WD

Jag har precis beställt en Zepto 6025WD till mina föräldrar och tänkte höra om det var nån här som har erfarenhet av en sån? Jag behöver veta hur pass enkelt/svårt det är att uppgradera minnet samt vad jag bör köpa för sort. Det sitter redan 2gb i datorn men är osäker på om det är på en sticka eller två, nån som vet (vill sätta i så att det blir 4gb)?

Av jeopardy

Nu funkade det mycket bättre, tack! Några tankar bara:

Undrar om det inte finns en billigare skärm för det första? 22" känns som väldigt mycket. Är det förresten Widescreen som gäller nu för tiden, verkar som det finns fler såna än vanliga var jag än tittar?

Har inget behov av hörlurar eller musmattan, så där försvinner ju några hundra. Var skulle jag stoppa dom pengarna (plus dom för en annan skärm då kanske) bäst?

Väldigt tacksam för hjälpen. (Har börjat få lite koll på saker och ting igen, men långt ifrån tillräckligt för att välja allt själv.)

Av jeopardy

Hmm, tack för hjälpen, men får upp "Din kundvagn är tom!"

Av jeopardy

Köpråd, två nya datorer för max 10.000kr styck

Hej!

Jag har inte byggt någon dator på säkert 5 år nu men jag hoppas att inte alltför mycket har ändrats. I vilket fall så har jag och min sambo fått nog på våra bärbara datorer så därför har jag fått i uppdrag att sätta samman två nya (stationära alltså).

De ska användas till lite allt möjligt, surfa, tanka, streama till tv, spela (Lord of the Rings Online för tillfället, men vill gärna att de ska vara "framtidssäkra"), etc. Sysslar inget med 3D-modellering eller annat som är så pass tungt. Och jag är övertygad att om jag skulle vilja prova nåt sånt nån gång så klarar dagens datorer av det hyffsat ändå. Just ja, jag tänker inte överklocka datorn, alls.

AMD eller Intel? Ingen aning. Jag har alltid använt Intel förut, men är tveksam till att jag haft någon egentlig anledning.

Det som skiljer lite mot de flesta trådar jag läser här är att vi även är i behov av skärmar, t-bord, etc (har möss, men de är i sämsta laget). Så det ska också ingå i de 10.000kr. Vi har inga stora krav på skärmarna dock. Har ju suttit på små bärbara i rätt många år nu, så vi klarar oss säkert på 17" eller 19".

Så, vore tacksam för all hjälp jag kan få. Fråga gärna om det är nåt som är oklart.

[Edit: Kom på en till sak. Vi behöver inte ha så stora hårddiskar egentligen då vi redan har en stor nätverkshårddisk. ]

Av jeopardy

Köpråd (pris okänt)

Jag har satt ihop en massa datorer tidigare men de senaste åren har jag inte hållt mig uppdaterad ö.h.t. då jag bara använt min bärbara dator till plugg etc. Nu är det dags för en riktig (d.v.s. stationär) dator igen, men jag behöver lite hjälp. Då jag inte byggt en dator sedan 2003 eller 2004 nån gång så har jag ingen aning om vad som gäller längre, så jag tänkte att jag kunde säga vad jag vill ha ut av datorn, så kan ni säga vad jag behöver för delar.

De huvudsakliga sysslorna på datorn är inga direkt tunga, jag kommer surfa, tanka, etc. Spel ser det i nuläget inte ut som att jag kommer spela så många, jag tänkte starta upp mitt WoW-konto igen och tjejen vill spela lite SimCity, men som sagt, det lär ju inte kräva massor. Däremot vill jag ha möjlighet att spela nåt nytt "coolt" spel då och då om det kommer något som verkar intressant, och förr eller senare lär mina kompisar gå över från WoW till något annat MMO, så det skulle jag vilja klara med.

En annan sak som jag vill kunna göra är att dels streama film till TVn och att kunna spela in filmer från när jag spelar TVspel till datorn. Vad mer? Tja, skärm är inte så viktigt, har ju suttit på en 15tums bärbar i flera år nu så jag tror inte att jag skulle bli lidande av en mindre variant.

Priset vet jag som sagt inte vad det skulle hamna på. Jag har räknat med att behöva lägga nån stans mellan 10k och kanske 13k (blir ju lite dyrare när jag ska ha skärm och sånt också). Så, är det nån som har nåt förslag, eller är det mer jag behöver ange först?

Tack på förhand

Av jeopardy

Haha, tack för tipsen hörni, men som sagt, jag har rätt god koll. Som det är så ska hon precis till att börja plugga och kommer använda datorn flitigt. Och visst att smycken är trevligt, men det här känns tyvärr på gränsen till akut... Sen är jag inte säker på att det blir enda presenten heller ^^

Av jeopardy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erlesand
Så du säger att du inte har lust att promenera 25 mil för att titta i smyg på hennes dator?! ;P

Haha, så kan man faktiskt också uttrycka det! Det skulle nog kännas som den skummaste stalkingen nånsin om man genomförde den

nosnajoj: Tack för erbjudandet! Jag hade tänkt mig lite mer dock ^^

Av jeopardy

capefear: Tackar! Stämmer det där så verkar hela A-serien använda PC2700-minnen. Jag får helt enkelt köra på det och hoppas!
Erlesand: Tja, problemet är att än så länge så bor vi en sisådär 25 mil ifrån varandra (flyttar ihop vid nyår), så det blir lite svårt att skruva och ha sig ^^

Av jeopardy

Vilken modell har hon? (Toshiba)

Min flickvän fyller alldeles snart år och jag tänkte passa på att köpa lite utökat minne till hennes bärbara dator. Problemet är bara att jag inte kan fråga henne vad hon har för modell, då hon dels inte skulle veta/kunna ta reda på det, och det skulle ge henne en ledtråd om vad jag pysslar med.

Så, det jag vet om datorn är detta:
Processor: 2.8ghz
Minne: 192mb
Hårddisk: 40gb
Skärmstorlek: 15"
Och så är "locket" blått.

Jag har sökt på massor av ställen men väldigt få datortillverkare verkar ha information om sina lite äldre modeller. Jag tror att det kan vara en i serie A45 eller kanske A65? (Har sett bilder på dem på internet, och de är väldigt lika iaf.) Så, är det någon som är kunnig om Toshibas bärbara datorer här som kan hjälpa mig? Det skulle verkligen uppskattas!

Av jeopardy

UrbanRave: Är det så himla konstigt att man vill spela GBA-spel? Har aldrig ägt en sån och det finns ett flertal riktigt sköna spel där. Till exempel: Zelda, Castlevania, Metroid, Final Fantasy, Mario, Klonoa, etc. Behövs fler anledningar att vilja spela GBA tror jag inte att någon Nintendokonsol är rätt för dig.

Av jeopardy

UrbanRave: Och varför är inte M3 "braa" som du skrivit 2ggr nu? För mig är inte DS-X ett alternativ då den inte stödjer GBA-spel och hade därför tänkt mig en M3.

Av jeopardy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nakith
EDIT: Det står visserligen inte rätt upp och ner att man inte behöver betala för datatrafiken, men det står ju:

"Fotnot: Att MSN Messenger är gratis att använda innebär enbart att det används utan extra avgifter inom Sverige, ej i utländska mobilnät."

Vilket man förstår, dom är ju inte så sugna på att betala trafiken när man är utomlands. Dom har inte heller dragit något för trafiken jag använt, man ser ju direkt på 3s hemsida vad man använt. Det skulle även nämnas någonstans på 3s hemsida att datatrafiken tillkommer.

Kom bara att tänka på en sak angående det där med utländska mobilnät osv. Det kostar inte att chatta med folk från andra länder från sin mobil i Sverige va?